Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#24851 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

Pojačavamo odbranu. :D :thumbup:
Čuo sam prije za ovog Arslanagića, biće nešto od njega. Mogli bi mi u budućnosti imati pravo jaku odbranu.
DonV

#24852 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

Iago

#24853 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

ultima_palabra wrote:Pa imao je Baka one prve kvalifikacije strašnu ekipu... po imenima možda bolju od sadašnje http://www.uefa.com/uefaeuro/season=200 ... index.html

Kasnije je zanemarivao neke dobre igrače u korist nekih drugih s kojima je imao tal... mada je tada i savez bio drugačiji nego sad.

Loš trener, sa ponekim bljeskom.
Obratiti pažnju:
Blaz Sliskovic (SRB) :lol:
sinuhe

#24854 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sinuhe »

jeza u ledja wrote:Hvala bogu da se i s tobom u necemu slazem. :D

Ja isto to sam bas htio reci. I ja sam do nedavno mislio upravo suprotno, da taj izvor presusuje, ali mi se sada cino obratno. Prvo reprezentacija je popularnija, drugo sve je normalnije promjeniti drzavljanstvo.

Pogledajmo broj ljudi koji su izmjenili fudbalsko drzavljanstvo da bi dosli kod nas i broj od ranije. Ko je uopste bio ranije?

Misimovic, Pjanic, Begovic, Hajrovic, Lulic, Bicakcic, Kolasinac, Mujdza, Medunjanin. Cijeli prvi tim haman. :D

Uz to, Ibisevic je imao opciju igranja za SAD, moguce i Salihovic za GER(?), Pandza za CRO, Spahic za CRO. itd.

Koliko igraca je bilo prije 2005e koji su igrali za nekog drugog pa onda za nas?
Mi smo poseban slucaj jer nas dijaspora vadi. Bez dijaspore sa igracima Zelje i Sarajeva bili bi lak plijen. Npr. i Finska i Bjelorusija sa mladjim selekcijama su bili na SP i EP. Igraci porijeklom iz Finske lige su osvajali i ligu prvaka. Cak i sa Islanda dolaze dobri igraci. U BiH se izuzetno slabo radi. Toliko slabo da vise ne mogu dobaciti ni do Dinama ili Partizana.
antifascism

#24855 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by antifascism »

Iago wrote:
ultima_palabra wrote:Pa imao je Baka one prve kvalifikacije strašnu ekipu... po imenima možda bolju od sadašnje http://www.uefa.com/uefaeuro/season=200 ... index.html

Kasnije je zanemarivao neke dobre igrače u korist nekih drugih s kojima je imao tal... mada je tada i savez bio drugačiji nego sad.

Loš trener, sa ponekim bljeskom.
Obratiti pažnju:
Blaz Sliskovic (SRB) :lol:
Sta je tu cudno, zbog sutnje saveza bivse Jugoslavije i Golden Boy Halihodzic i Safet Susic su bili srbijanski reprezentativci.
USAblues

#24856 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by USAblues »

Safete momak se zove Milan Duric....prati malo njegove igre...
motorola01

#24857 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by motorola01 »

USAblues wrote:Safete momak se zove Milan Duric....prati malo njegove igre...
Ja se maxuz prijavio da kazem isto :D . Danas je momak uvalio dva gola i ukoliko nastavi igrati na slicnom nivou, mogao bi ga Pape komotno povesti u Brazil kao treceg ili cetvrtog napadaca.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/uric-sa ... ede/113703
Korisničkoime

#24858 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Daj molim vas budite malo ozbiljni momku je 23 godine u zadnje 2 sezone u Italiji je dao 5 golova u obije sezone zajedno, svake godine nanovo ga neki klub iznajmljuje, prodaje tiskaju ga po 2. i 3. italijanskoj ligi svake godine od kluba do kluba. Mislim da za mjesto trećeg napadača BiH i za put u Brazil moraš imati malo jači učinak.
Da nije zabio Njemačkoj niko od vas kao ni ja ne bi ni znali za njega ali nemojte zaboraviti i Krekez je prije nekih 6-7 godina zabio Njemačkoj mladoj na Koševu 3 gola (ili su bila 2) pa gdje je sada. Jedna lasta ne čini proljeće sigurno ne možemo govoriti o nekom kontinuitetu kada je u pitanju Đurić.
Ovo je samo predlaganje predlaganja radi ništa više.
DonV

#24859 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

motorola01 wrote:
USAblues wrote:Safete momak se zove Milan Duric....prati malo njegove igre...
Ja se maxuz prijavio da kazem isto :D . Danas je momak uvalio dva gola i ukoliko nastavi igrati na slicnom nivou, mogao bi ga Pape komotno povesti u Brazil kao treceg ili cetvrtog napadaca.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/uric-sa ... ede/113703
:lol: :lol: :lol: :cry: jadni mi.
ganjeta

#24860 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Šta se ti lafo keslaš trolčino? Prvo ste ti i slični smijali se Zukanoviću, pa onda Hajrovića nazivali pogrdnim imenima, sad je na redu ovaj dečko.

Kako vas nije stid bjednici, kad se samo sjetim šta ste pisali o Izetu i opet imate obraza nešto pričat o bilo kojem potencijalnom reprezentativcu :-) .
IcedMFEarth

#24861 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by IcedMFEarth »

Zukanovic igra u jednom od boljih belgijskih klubova, Hajrović u jednom od najboljih švicarskih klubova, Djruić... ;-)
antifascism

#24862 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by antifascism »

IcedMFEarth wrote:Zukanovic igra u jednom od boljih belgijskih klubova, Hajrović u jednom od najboljih švicarskih klubova, Djruić... ;-)
Boljeg treceg napadaca nemamo, ako Djuric zabije jedno 10 golova ove sezone on ima mjesto kod nas. I sta ako ima 23 godine? Dzeko je do 22. igro u Teplicama, Luca Toni je takodjer bio u Serie B u tim godinama...
Korisničkoime

#24863 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

antifascism wrote:
IcedMFEarth wrote:Zukanovic igra u jednom od boljih belgijskih klubova, Hajrović u jednom od najboljih švicarskih klubova, Djruić... ;-)
Boljeg treceg napadaca nemamo, ako Djuric zabije jedno 10 golova ove sezone on ima mjesto kod nas. I sta ako ima 23 godine? Dzeko je do 22. igro u Teplicama, Luca Toni je takodjer bio u Serie B u tim godinama...
Mahmutović. Luca Toni je iznimak ne pravilo.
DonV

#24864 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

Strucnjaci ako vec trazite treceg napadaca :?

http://www.rezultati.com/utakmica/SzEQlt7k/#postave;1
palermo

#24865 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Al meni nikako nije jasno zašto mi (odnosno vi) tražite trećeg napadača. Koliko ja znam napadači su i Hajrović, i Stevanović, Ibričić isto tako može.....a bogami i Miske je ofanzivno orijentiran.

Mi imamo Džeku i Ibiševića, jedini razlog zašto obadvojica igraju je njihov iznimni kvalitet, u slučaju da bude jedan povrijeđen, sasvim sigurno neće uz Džeku igrati Đurić ili Mahmutović nego će igrati ili Hajrović ili Stevanović, odnosno mijenjat ćemo sistem igre. Uostalom mnogi od vas ionako misle da bi bilo bolje igrati sa 4-3-2-1 nego 4-4-2....

Hoću da kažem, ako me netko nije dobro razumio, mi u ovom trenutku nemamo potrebu za , vašim rječnikom rečeno, trećim napadačem, a mojim starinskim rječnikom rečeno, trećim centarforom.
PeppermintSA

#24866 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by PeppermintSA »

palermo wrote:Al meni nikako nije jasno zašto mi (odnosno vi) tražite trećeg napadača. Koliko ja znam napadači su i Hajrović, i Stevanović, Ibričić isto tako može.....a bogami i Miske je ofanzivno orijentiran.

Mi imamo Džeku i Ibiševića, jedini razlog zašto obadvojica igraju je njihov iznimni kvalitet, u slučaju da bude jedan povrijeđen, sasvim sigurno neće uz Džeku igrati Đurić ili Mahmutović nego će igrati ili Hajrović ili Stevanović, odnosno mijenjat ćemo sistem igre. Uostalom mnogi od vas ionako misle da bi bilo bolje igrati sa 4-3-2-1 nego 4-4-2....

Hoću da kažem, ako me netko nije dobro razumio, mi u ovom trenutku nemamo potrebu za , vašim rječnikom rečeno, trećim napadačem, a mojim starinskim rječnikom rečeno, trećim centarforom.
Postoji pozicija u fudbalu koja se zove centarfor, ili ti napadač, ili ti špic. Mi imamo dva takva igrača a trebaju nam 3 - Stevanović, Ibričić idr. to nisu. Pri tom, Ibišević je već zakoračio u 30. godine pa moramo popraviti malo krvnu sliku.
palermo

#24867 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

PeppermintSA wrote:
palermo wrote:Al meni nikako nije jasno zašto mi (odnosno vi) tražite trećeg napadača. Koliko ja znam napadači su i Hajrović, i Stevanović, Ibričić isto tako može.....a bogami i Miske je ofanzivno orijentiran.

Postoji pozicija u fudbalu koja se zove centarfor, ili ti napadač, ili ti špic. Mi imamo dva takva igrača a trebaju nam 3 - Stevanović, Ibričić idr. to nisu. Pri tom, Ibišević je već zakoračio u 30. godine pa moramo popraviti malo krvnu sliku.
Al što će nam 3 za svjetsko?? Negdje piše da treba..?....ja nikako da shvatim otkud vam to da nam treba među 23 fudbalera imati tri centarfora.......
Idemedosumom

#24868 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Idemedosumom »

Zato sto u zadnje vrijeme, uglavnom igramo formaciju s 2 špica. I to nam se pokazalo relativno dobro. Eh ako jedan špic otpadne, dali zbog povrede ili kartona, mi ne mozemo igrati vise svoju formacju.

Ibricic, Steva su improvizacije.
palermo

#24869 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Idemedosumom wrote:Zato sto u zadnje vrijeme, uglavnom igramo formaciju s 2 špica. I to nam se pokazalo relativno dobro. Eh ako jedan špic otpadne, dali zbog povrede ili kartona, mi ne mozemo igrati vise svoju formacju.

I veliš ako je Džeko povrijeđen, onda nam je napadački tandem Ibišević-Đurić ili Džeko-Đurić......haj da vas ne ubjeđujem, ne da se meni to, samo da kažem da je meni to malo bezveze
shalla

#24870 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Ja sam vec nekoliko puta napisao, obzirom da igramo sa 2 napadaca nama definitivno treba treci napadac iliti centarfor ako se neko od ove dvojice nedaj Boze ne povrijedi ili ako bude kakvih kartona...
Jebo ba ove lazne pozicije, "lazna devetka", kurac-palac... Ni ibricic ni stevo a ni izet nisu napadaci (poluspic, krilo i krilo-desni poluspic)... Odlican primjer za ovo sto govorim je tekma u zenici, mi moramo da postignemo gol a ulaze visca, stevo pa izet, nidje veze...
Ponavljam se po 152 put al definitvno ne kontam zasto se ne bi dala sansa mahmutovicu, zovnuti ga na jednu prijateljsku pa nek ga se proba 90 minuta. Nista ne mozemo izgubiti vec samo dobiti...

Sent from my HTC One
ultima_palabra

#24871 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
Idemedosumom wrote:Zato sto u zadnje vrijeme, uglavnom igramo formaciju s 2 špica. I to nam se pokazalo relativno dobro. Eh ako jedan špic otpadne, dali zbog povrede ili kartona, mi ne mozemo igrati vise svoju formacju.

I veliš ako je Džeko povrijeđen, onda nam je napadački tandem Ibišević-Đurić ili Džeko-Đurić......haj da vas ne ubjeđujem, ne da se meni to, samo da kažem da je meni to malo bezveze
Ako je Džeko povrijeđen (pomakni se s mjesta) onda je Ibišević sam u špicu, ok. Ako njega ne ide ili moramo ganjati rezultat šta onda?

Možda nije dobar primjer, ali Del Bosque povede 3-4 centarfora na prvenstvo a često ne počne ni sa jednim. Ali svaki od njih odigra svoju ulogu tokom 6-7 utakmica.
DonV

#24872 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

Da je Safet ozbiljan igrao bi sa formacijom 4-2-3-1

OK 4-4-2 protiv Liht, San Marina, Andore, Butana, Nepala itd..
Tomahawk11
Globalni moderator

#24873 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

Sjecam se da je bilo kukanje, ne moze Edin igrati sam u napadu, natovare mu se po trojica na ledja, pa ne moze da dise. Tad je bilo da treba drugi napadac da rastereti Edina. Sad kad smo dosli do rezultata s takvom formacijom, ne valja treba mijenjati :-)
Bitno je da se mi igramo selektora. Pape ce svejedno igrati sa Edinom i Vedadom.
palermo

#24874 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Ako je Džeko povrijeđen (pomakni se s mjesta) onda je Ibišević sam u špicu, ok. Ako njega ne ide ili moramo ganjati rezultat šta onda?

Možda nije dobar primjer, ali Del Bosque povede 3-4 centarfora na prvenstvo a često ne počne ni sa jednim. Ali svaki od njih odigra svoju ulogu tokom 6-7 utakmica.
Onda ćeš uvesti Đurića da igra :D .

Igrat ćeš sa krilima, ojačati vezni red, nešto ćeš....ali teško da će nešto novo donijeti igrač koji nema kvalitet. Druga je stvar da sad postoji neki centarfor koji bi stvarno nešto mogao uraditi, tj neko ko ima nesumnjiv kvalitet....ali po svaku cijenu promovirati nekoga u reprezentativca je po meni, ponavljam se :D , bezveze.
ultima_palabra

#24875 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote: Ako je Džeko povrijeđen (pomakni se s mjesta) onda je Ibišević sam u špicu, ok. Ako njega ne ide ili moramo ganjati rezultat šta onda?

Onda ćeš uvesti Đurića da igra :D .

Igrat ćeš sa krilima, ojačati vezni red, nešto ćeš....ali teško da će nešto novo donijeti igrač koji nema kvalitet. Druga je stvar da sad postoji neki centarfor koji bi stvarno nešto mogao uraditi, tj neko ko ima nesumnjiv kvalitet....ali po svaku cijenu promovirati nekoga u reprezentativca je po meni, ponavljam se :D , bezveze.
Pa treba tražiti takvoga, ali kod nas u startu svi centarfori otpisani jer imamo Džeku i Ibiševića. S druge strane, igrači tipa Višća i Stevanović dobivaju priliku iako se zna u startu da ni oni neće ništa promijeniti kad je stani-pani.
Locked