Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
dustaban

#24851 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Morate shvatiti jednu stvar (na kraju krajeva pogledajte samo ono sto se do sad desavalo) - kadrovska politika BILO KOJE BH STRANKE se sasvim svodi da kumstva i poznanstva. Mi zapravo i nemamo jasno artikulisane politicke opcije sve su to razni interesni krugovi koji mudro poklapaju sve bitne stranke. Oni najmudruji tu raspodjelu ucine cak u okviru familije - ti ces sine u SBB, ti kceri idi u DF, najmladja si :-) a ja cu ostati u SDA!
Pa uostalom valjda ste vec culi da su Reuf i Trhulj nekakvi kumovi.

I sad ja trebam da se nasikiram ko ce biti na celu Aluminija, Komsicev ili Covicev ahbab!

Ne budite naivni, sve je ovo skretanje price u krivu stranu. Njima svima itekako odgovara blokada. Sto ona duze traje to ce oni duze trajati. Intuicija mi govori da je ovu "DF-ovu principijelnost"dobro platio neko ko je sada na poziciji koju bi svakako izgubio jer mu mandat istice. Ali kod nas je sasvim normalno da tehnicki mandat traje duze od regularnog. Primjera radi podsjecam vas na RAK...

Da, ovo sve lici na metastazu RAKa...

:sad:
ultima_palabra

#24852 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

maher wrote:
ultima_palabra wrote:DF je i ovakva i onakva, kritikovao sam ih sto puta, ali jednostavno u ovakvoj situaciji niko ne bi mogao ostati u vladi. Ne mogu koalicioni partneri mijenjati pravila u toku igre i pritom jos preglasavati. Pa SDA i HDZ su i ustanovili tu kontrolu od strane ministarstava, bas zato da se ne bi jedni drugima mijesali u torove koje su zapojasali, i sad to odjednom ne valja... kad DF ima kontrolu nad energetikom.

Ako imas 1% samopostovanja, ne mozes raditi u takvim okolnosrima.
nije kontrola nad energetikom imenovanje clanova nadzornih odbora i uprava ... ne znam kako neko misli izgraditi novu hidro ili termo elektranu bez ucesca ministarstva finansija u finansiranju, ministarstva prostornog uredjenja za sve moguce dozvole, ili ministarstva pravde za imovinsko-pravne odnose ... ili kako moze rudnik bez zeljeznice koja je u drugom resoru ... izgleda da df nema bas neki pregled igre ...
Pa ocigledno da je i ta 'kontrola' previse za SDA i HDZ kad su odlucili da je ukinu. Naravno da ne mogu sve sami zavrsiti, ali makar onda mogu uprijeti prstom u one koje opstruiraju.
palermo

#24853 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Pa ocigledno da je i ta 'kontrola' previse za SDA i HDZ kad su odlucili da je ukinu. Naravno da ne mogu sve sami zavrsiti, ali makar onda mogu uprijeti prstom u one koje opstruiraju.
Nisam siguran da sam dobro shvatio. Misliš da DF može uprijeti prstom u one koji opstruiraju ?

Ako si na to mislio, pa da...rekao bih mogli bi uprijeti prstom u one koji opstruiraju, ali preduslov je za to da se nešto počne raditi....ovako se samo na njih može uprijeti prstom kao osptrukcionaše jer praktički ne dozvoljavaju da se išta počne raditi. Ne vejrujem da je mnogo onih koji razumiju ovakav potez DF-a
ultima_palabra

#24854 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote: Pa ocigledno da je i ta 'kontrola' previse za SDA i HDZ kad su odlucili da je ukinu. Naravno da ne mogu sve sami zavrsiti, ali makar onda mogu uprijeti prstom u one koje opstruiraju.
Nisam siguran da sam dobro shvatio. Misliš da DF može uprijeti prstom u one koji opstruiraju ?

Ako si na to mislio, pa da...rekao bih mogli bi uprijeti prstom u one koji opstruiraju, ali preduslov je za to da se nešto počne raditi....ovako se samo na njih može uprijeti prstom kao osptrukcionaše jer praktički ne dozvoljavaju da se išta počne raditi. Ne vejrujem da je mnogo onih koji razumiju ovakav potez DF-a
Pa ne moze se poceti raditi kad se koalicioni sporazum ne postuje... pristali su na manji broj ministarstava da bi dobili jedno u kojem bi mogli napraviti nesto. Onda odjednom ispade da to ne vazi, i da s tim ministarstvom mogu svirati kurcu.

Mislim da vecina njihovih biraca nije ni odobravala ovu koaliciju, a pogotovo ne bi odobravala da pristanu na ovakvo ponizenje.
palermo

#24855 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
Mislim da vecina njihovih biraca nije ni odobravala ovu koaliciju, a pogotovo ne bi odobravala da pristanu na ovakvo ponizenje.
Ja nisam za njih glasao prema tome u pravu si kada kažeš da oni imaju posebnu odgovornost prema svojim biračima i ako oni (birači) uistinu traže ovo od njih onda peke.

Sa moje tačke gledišta, ovo je naprosto neozbiljno i neodgovorno ponašanje.
ultima_palabra

#24856 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:
Ja nisam za njih glasao prema tome u pravu si kada kažeš da oni imaju posebnu odgovornost prema svojim biračima i ako oni (birači) uistinu traže ovo od njih onda peke.

Sa moje tačke gledišta, ovo je naprosto neozbiljno i neodgovorno ponašanje.

Ja ne mogu uopste tumaciti ozbiljnost iz ovog poteza, jednostavno zato sto je potez bio iznudjen. Kad bi Amerika vidjela da je Rusija ispalila nuklearku na nju, i oni bi uzvratili, to su refleksne reakcije u ekstremnim situacijama
palermo

#24857 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:

Ja ne mogu uopste tumaciti ozbiljnost iz ovog poteza, jednostavno zato sto je potez bio iznudjen. Kad bi Amerika vidjela da je Rusija ispalila nuklearku na nju, i oni bi uzvratili, to su refleksne reakcije u ekstremnim situacijama
whatever, imamo različita mišljenja
It_is_a_Leclerc

#24858 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne dolaziti na sjednicu, a primati platu... :roll: :roll:
relativno84

#24859 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne dolaziti na sjednicu, a primati platu... :roll: :roll:
Nema veze, ovi drugi kradu decenijama, nece nas ni nekoliko plata zaviti u crno, ali eto bar ce pokazati da su svi isti, samo im treba pruziti priliku.
It_is_a_Leclerc

#24860 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

DF je očito vrlo smišljeno odlučio ugroziti potpisivanje ove reformske agende.
HM 2011

#24861 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

It_is_a_Leclerc wrote:DF je očito vrlo smišljeno odlučio ugroziti potpisivanje ove reformske agende.
O DF-u je već davno sve rečeno....

Demagoška fronta "Kružok" - bitno je platiti članarinu a kadrovska križaljka je već unaprijed riješena...
omar little

#24862 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

jel ovo sad po df hracu i nazivaju ih rusiteljima isti oni sto su zeki guzicu lizali prije koji mjesec kada je "spasavao drzavu" i zrtvovao stranacke interese za vise ciljeve? :lol:
drug_profi

#24863 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

DF je izgubio moju podrsku cim su usli u kolo sa ovim mafijasima.
Medjutim, kako sam vidio, ni sami nisu znali sa kakvim mamlazima se hvataju u kolo. Dakle, potpuno su zaparepasteni kolicinom bezakonja i brige samo za sitne licne interese koje se jedino i desava u Vladi i Vladama.
Slijede krivicne prijave i ostavke na funkcije. Dobice opet moju podrsku ako tako urade.
Ako slazu, nabijem ih...
StupskaBitanga

#24864 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

čestitke sto su onoliko uzrujali sda
bravo :thumbup:
lerdi

#24865 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

drugi profil wrote:DF je izgubio moju podrsku cim su usli u kolo sa ovim mafijasima.
Medjutim, kako sam vidio, ni sami nisu znali sa kakvim mamlazima se hvataju u kolo. Dakle, potpuno su zaparepasteni kolicinom bezakonja i brige samo za sitne licne interese koje se jedino i desava u Vladi i Vladama.
Slijede krivicne prijave i ostavke na funkcije. Dobice opet moju podrsku ako tako urade.
Ako slazu, nabijem ih...
:D :thumbup: :sax:
Danguba

#24866 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

Ovo mi lici na rukorad slucajnog prolaznika. :D
It_is_a_Leclerc

#24867 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

omar little wrote:jel ovo sad po df hracu i nazivaju ih rusiteljima isti oni sto su zeki guzicu lizali prije koji mjesec kada je "spasavao drzavu" i zrtvovao stranacke interese za vise ciljeve? :lol:
Ako se misli na mene, morali biste prelistati temu i pročitati moje upise na njoj od prije par mjeseci. Vrlo sam jasno potcrtao da DF, kao ni bilo koja druga politička partija, nema moju bezrezervnu podršku i da ću ih podržavati dok god rade u mom interesu i interesu države. Čim to prestanu, u mojim će očima biti kao i izdajnički SDP.

DF tri mjeseca troši na jalovu konfrontaciju sa jačim od sebe. Nema govori ni o kakvom BEZAKONJU. Uredba je donešena, u skladu sa Zakonom o Vladi FBIH, preporukama Vladinog ureda za zakonodavstvo. Jedino zbog čega je DF srdit je činjenica da neće ispuniti svoju kvotu od 23 državna preduzeća koja su zamislili. Uostalom, šta su dosad uradili. NIŠTA ! Nijednog jedinog prijedloga zakona - iz oblasti energetike, turizma, radnog zakonodavstva. Ništa. Samo tri mjeseca svađe, koja je meni simpatična, ali od koje ja, kao njihov glasač, nemam koristi.
pametolog

#24868 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pametolog »

It_is_a_Leclerc wrote:
omar little wrote:jel ovo sad po df hracu i nazivaju ih rusiteljima isti oni sto su zeki guzicu lizali prije koji mjesec kada je "spasavao drzavu" i zrtvovao stranacke interese za vise ciljeve? :lol:
Ako se misli na mene, morali biste prelistati temu i pročitati moje upise na njoj od prije par mjeseci. Vrlo sam jasno potcrtao da DF, kao ni bilo koja druga politička partija, nema moju bezrezervnu podršku i da ću ih podržavati dok god rade u mom interesu i interesu države. Čim to prestanu, u mojim će očima biti kao i izdajnički SDP.

DF tri mjeseca troši na jalovu konfrontaciju sa jačim od sebe. Nema govori ni o kakvom BEZAKONJU. Uredba je donešena, u skladu sa Zakonom o Vladi FBIH, preporukama Vladinog ureda za zakonodavstvo. Jedino zbog čega je DF srdit je činjenica da neće ispuniti svoju kvotu od 23 državna preduzeća koja su zamislili. Uostalom, šta su dosad uradili. NIŠTA ! Nijednog jedinog prijedloga zakona - iz oblasti energetike, turizma, radnog zakonodavstva. Ništa. Samo tri mjeseca svađe, koja je meni simpatična, ali od koje ja, kao njihov glasač, nemam koristi.
Potpuno se slazem.
lerdi

#24869 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Al dobri su ovi iz SDA fakat. Kao trebaju im DF-ovi ministri sutra. Za šta? Imaju dovoljno ručica sa partnerima iz HDZ-a da bez problema izglasaju šta hoće kao što su izglasali i novu uredbu. Dakle bilo ovih iz DF-a sutra ili ne SDA i HDZ nemaju nikakve prepreke da utvrde agendu te da je proslijede na usvajanje u parlament. Kakvo ubleharenje i pokušaj prebacivanja pritiska na DF da se vrate u vladu te tako sami sebe diskredituju. Izgleda da su baš očajni. :D
fosna2014

#24870 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

lerdi wrote:Al dobri su ovi iz SDA fakat. Kao trebaju im DF-ovi ministri sutra. Za šta? Imaju dovoljno ručica sa partnerima iz HDZ-a da bez problema izglasaju šta hoće kao što su izglasali i novu uredbu. Dakle bilo ovih iz DF-a sutra ili ne SDA i HDZ nemaju nikakve prepreke da utvrde agendu te da je proslijede na usvajanje u parlament. Kakvo ubleharenje i pokušaj prebacivanja pritiska na DF da se vrate u vladu te tako sami sebe diskredituju. Izgleda da su baš očajni. :D
Kakva agenda? Koja agenda?
HM 2011

#24871 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

lerdi wrote:Al dobri su ovi iz SDA fakat. Kao trebaju im DF-ovi ministri sutra. Za šta? Imaju dovoljno ručica sa partnerima iz HDZ-a da bez problema izglasaju šta hoće kao što su izglasali i novu uredbu. Dakle bilo ovih iz DF-a sutra ili ne SDA i HDZ nemaju nikakve prepreke da utvrde agendu te da je proslijede na usvajanje u parlament. Kakvo ubleharenje i pokušaj prebacivanja pritiska na DF da se vrate u vladu te tako sami sebe diskredituju. Izgleda da su baš očajni. :D
Ovdje nije problem u potpisivanju, ovdje je problem u provođenju potpisanog........ A za to treba većina i u vladi i u parlamentu....

A kao što reče neko iznad DF se grčevito bori da preduzeća izvuče iz šaka politike, da ih depolitizuje, na način da ih prepusti Reufu, jer Reuf nije političar i nema ništa sa politikom, a DF nema nikakvog uticaja.....

mislim WTF ? još 3 godine do novih izbora čekati ? Malo je preglup ovaj vid multipartizma....
fosna2014

#24872 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

HM 2011 wrote:
Ovdje nije problem u potpisivanju, ovdje je problem u provođenju potpisanog........ A za to treba većina i u vladi i u parlamentu....

A kao što reče neko iznad DF se grčevito bori da preduzeća izvuče iz šaka politike, da ih depolitizuje, na način da ih prepusti Reufu, jer Reuf nije političar i nema ništa sa politikom, a DF nema nikakvog uticaja.....

mislim WTF ? još 3 godine do novih izbora čekati ? Malo je preglup ovaj vid multipartizma....
Neka SDA predlozi zakon o privremenim izborima. Evo podrsku SDP-a imaju, a vjerovatno i Fahrinu. :D
HM 2011

#24873 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

fosna2014 wrote:
HM 2011 wrote:

Neka SDA predlozi zakon o privremenim izborima. Evo podrsku SDP-a imaju, a vjerovatno i Fahrinu. :D

Nije loša ideja i to sa klauzulom "Evidencija biračkog spiska od dana raspisivanja vandrednih izbora"...... Jeste da košta, jeste da bi za 3 mjeseca tek bilo gotovo ali barem bi imali rezultate..... i ja na to gledam iz perspektive podrške samo jednoj stranci - na svim nivoima.....
privremeni

#24874 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

jel DF napustio Vladu, da li su se povukli njihovi ministri i dali ostavke ili samo nece doci na sjednicu, onako kako je i HDZ uradio sa dvije, cini mi se sjednice... :?:
fosna2014

#24875 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

Biracki spiskovi kao u svakoj normalnoj zemlji trebaju biti zavrseni mjesec dana prije izbora. Ne mozes zabraniti ljudima da prave spiskove, ali im mozes dati rok. Inace ne bi bilo smisla.

Dakle slazemo se, privremeni izbori.
Post Reply