SDA-All about
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24826 Re: SDA-All about
Prof.dr. Edin Sarcevic ima jako dobar naucni clanak koji analizira stausnu poziciju Alije Izetbegovica u Dejtonu, te (ne)postojanje ustavnih ovlastenja za potpis istog.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#24827 Re: SDA-All about
to ti je kad peta kolona ruši državu iznutra 
- Alfons Kauders
#24828 Re: SDA-All about
taman poslaVjecitiStudent wrote:Dobili zakon o igrama na sreću po svojoj želji, pa onda kantonalne koeficijente, pa nacrt zakona o javnim servisima, ... šta još treba da se desi, zastava HB na Starom mostu?
Stari ce se rushit
siguran sam da bi SDA i tada bez problema dobila izbore
- GeeTnT
#24829 Re: SDA-All about
Tuzlak je srusio stari...znas ti dobro. Tada je bio za Selima i ne znam sta mu bi da ode...da rusi..Alfons Kauders wrote:taman poslaVjecitiStudent wrote:Dobili zakon o igrama na sreću po svojoj želji, pa onda kantonalne koeficijente, pa nacrt zakona o javnim servisima, ... šta još treba da se desi, zastava HB na Starom mostu?
Stari ce se rushit
- Alfons Kauders
#24830 Re: SDA-All about
znao samGeeTnT wrote:Tuzlak je srusio stari...znas ti dobro. Tada je bio za Selima i ne znam sta mu bi da ode...da rusi..Alfons Kauders wrote:taman poslaVjecitiStudent wrote:Dobili zakon o igrama na sreću po svojoj želji, pa onda kantonalne koeficijente, pa nacrt zakona o javnim servisima, ... šta još treba da se desi, zastava HB na Starom mostu?
Stari ce se rushit
Tuzla je uvijek za sve kriva
jadni SDA i HDZ kraj nas
-
Drinski
#24831 Re: SDA-All about
zaboravio si ovo oporezivanjem piva i vina.VjecitiStudent wrote:Dobili zakon o igrama na sreću po svojoj želji, pa onda kantonalne koeficijente, pa nacrt zakona o javnim servisima, ... šta još treba da se desi, zastava HB na Starom mostu?
- GeeTnT
#24832 Re: SDA-All about
Nisam spomenuo Tuzlu, nego tuzlaka (cini mi se da se zvao Dragan (Miladije)... sto si ba naporan, pa i Erdemovic je s tog kraja?Alfons Kauders wrote: znao sam
Tuzla je uvijek za sve kriva
jadni SDA i HDZ kraj nas
- JoseMujica
#24833 Re: SDA-All about
dosta su im kantonalni koeficijenti da ih libo tuki za ostalim.....Sarajevo izdržava ćitavu Hercegovinu, a Hercegovina Sarajevo kara kako stigne
znaći od poreza koji ja platim, kroz poljitićki dogovorene koeficijente i preljevanje love, izdržava se bolnica u Mostaru, a ako ja kao zdravstveni osiguranik iz Sarajeva hoću kod doktora u Mostaru, mogu al u qhorchu
e to dobiješ kad se mekteblije igraju s državom i bave stvarima o kojima pojma nemaju
porez treba da ide tamo gdje je i ostvaren prihod, pa da vidim kolko bi se ćobani qhorchili i kome, a vako ih ove budale plačaju da im seru po glOOvama
znaći od poreza koji ja platim, kroz poljitićki dogovorene koeficijente i preljevanje love, izdržava se bolnica u Mostaru, a ako ja kao zdravstveni osiguranik iz Sarajeva hoću kod doktora u Mostaru, mogu al u qhorchu
e to dobiješ kad se mekteblije igraju s državom i bave stvarima o kojima pojma nemaju
porez treba da ide tamo gdje je i ostvaren prihod, pa da vidim kolko bi se ćobani qhorchili i kome, a vako ih ove budale plačaju da im seru po glOOvama
- Banksy
#24834 Re: SDA-All about
Isto je, ako ne i gore, bilo kad su se državom igrali crveni kmeri, da ne bude zabune.JoseMujica wrote:
Niko nije otišao tako daleko koliko je otišao SDP kad je HDZ-u dao dvostruku vrijednost glasa i skoro zaokružio treći ...
-
Drinski
#24835 Re: SDA-All about
sada trebaju da oni koji su se snašli da pomognu onima koji se nisu snašli.JoseMujica wrote:dosta su im kantonalni koeficijenti da ih libo tuki za ostalim.....Sarajevo izdržava ćitavu Hercegovinu, a Hercegovina Sarajevo kara kako stigne![]()
- JoseMujica
#24836 Re: SDA-All about
jebga ispade da je HM bio u pravu kad je ko papagaj ponavljao u jedinstvu je snaga 
ps
nema to veze drinski....2-3 kurtona izdržavaju ostalih 7 koji su ekonomske rupe bez dna
ps
nema to veze drinski....2-3 kurtona izdržavaju ostalih 7 koji su ekonomske rupe bez dna
-
palermo
#24837 Re: SDA-All about
Ode i ti Mujice u trokustistanceJoseMujica wrote:dosta su im kantonalni koeficijenti da ih libo tuki za ostalim.....Sarajevo izdržava ćitavu Hercegovinu, a Hercegovina Sarajevo kara kako stigne![]()
- JoseMujica
#24838 Re: SDA-All about
nema tu troke.....ko god sere zavrneš mu pipu dok se ćuko ne dresira i počme umilno škevtat...tako vas svijet radi....vidiš kako nas dresiraju EU, SB i MMF
-
palermo
#24839 Re: SDA-All about
Hmmm, rekao bih klasični sarajevski pogled.......şad jal sa Sedrenika ili Mahmutovca, sasvim je svejedno.....
- Styling
#24840 Re: SDA-All about
Znam da cete me sada popljuvati zbog ovoga sto cu reci, ali mislim da bi sarajevskom, podrinjskom i tuzlanskom kantonu odgovaralo da se formira treci, jer treci podrazumijeva ne samo politicku nego i ekonomsku neovisnost, ne bi se vise pare iz ova tri kantona mogle preljevati u Hercegovinu vec bi Hercegovina morala sama naci modus kako da se finansira. Ucestovala bi u podjeli PDV-a sto se skupi na nivou drzave ali ne bi vise imala jaku finansijsku injekciju iz Federacije. I mislim da upravo zbog ovoga Covic nikada nece ici u ostvarenje ideje o de facto trecem entitetu, jer mu se ne gubi velikodusan prinos od krave muzare u Sarajevu jer bi u trecem bili samo kantoni gubitasi i oni koji ne placaju svoje obaveze prema drzavi.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#24841 Re: SDA-All about
isto ko i osiguranik iz mostara kod doktora u sarajevu, jbg moj mujice tako grah pao.svaki kanton druga drzava i dok se neukinu preostaje samo kukanje.Drinski wrote:sada trebaju da oni koji su se snašli da pomognu onima koji se nisu snašli.JoseMujica wrote:dosta su im kantonalni koeficijenti da ih libo tuki za ostalim.....Sarajevo izdržava ćitavu Hercegovinu, a Hercegovina Sarajevo kara kako stigne![]()
- JoseMujica
#24842 Re: SDA-All about
palermo wrote:Hmmm, rekao bih klasični sarajevski pogled.......şad jal sa Sedrenika ili Mahmutovca, sasvim je svejedno.....
klasićni jal ne klasićni al niko ne finansira nekoga ko ga zajebava....ni dijetu, što si ga pravio, nema džeparca kad ti počme srat
ps
crysis uhvatio si se za nebita red izvadženiz konteksta...vrati ga dže bijo i sve proćitaj paš valjda vidžet u ćem je trik
-
palermo
#24843 Re: SDA-All about
Naravno i državi Bosni i HercegoviniStyling wrote:Znam da cete me sada popljuvati zbog ovoga sto cu reci, ali mislim da bi sarajevskom, podrinjskom i tuzlanskom kantonu odgovaralo da se formira treci, jer treci podrazumijeva ne samo politicku nego i ekonomsku neovisnost, ne bi se vise pare iz ova tri kantona mogle preljevati u Hercegovinu vec bi Hercegovina morala sama naci modus kako da se finansira. Ucestovala bi u podjeli PDV-a sto se skupi na nivou drzave ali ne bi vise imala jaku finansijsku injekciju iz Federacije. I mislim da upravo zbog ovoga Covic nikada nece ici u ostvarenje ideje o de facto trecem entitetu, jer mu se ne gubi velikodusan prinos od krave muzare u Sarajevu jer bi u trecem bili samo kantoni gubitasi i oni koji ne placaju svoje obaveze prema drzavi.
Onoj 23 %-tnoj, al nećemo se sitnicama zamajavti
-
palermo
#24844 Re: SDA-All about
Meni je interesantno kako ove ljevičarske forumske snage pokatkad poduprte dijasporskim patriotima zapravo su najveći agitatori te čuvene SDA-ovske trokutistanske politike.......veće pape i od papeJoseMujica wrote:palermo wrote:Hmmm, rekao bih klasični sarajevski pogled.......şad jal sa Sedrenika ili Mahmutovca, sasvim je svejedno.....
klasićni jal ne klasićni al niko ne finansira nekoga ko ga zajebava....ni dijetu, što si ga pravio, nema džeparca kad ti počme srat
ps
crysis uhvatio si se za nebita red izvadženiz konteksta...vrati ga dže bijo i sve proćitaj paš valjda vidžet u ćem je trik
- JoseMujica
#24845 Re: SDA-All about
-
palermo
#24846 Re: SDA-All about
JoseMujica wrote:![]()
![]()
u svima nama ćući HM kad jugo puhne
P.S nisi u pravu što se tiče ovoga,
" trepča radi Beograd se gradi", nije to bila neka parola
-
jefff
#24847 Re: SDA-All about
Mekteblije ko mekteblije.
Mi ovdje imamo konkretne ljude koji rade to i to. Imenom i prezimenom.
Izetbegović Bakir čovjek slabog karaktera i inteligencije, njegova supruga. Eto.
Izetbegović neće postaviti u vijeće ministara ili na čelo federalne vlade nekoga pametnijega od sebe. To je naravna stvar.
Zato su u opticaju komični Fadil i alkos Zvizdić. Njihovi kapaciteti su ravni nuli.
Mi ovdje imamo konkretne ljude koji rade to i to. Imenom i prezimenom.
Izetbegović Bakir čovjek slabog karaktera i inteligencije, njegova supruga. Eto.
Izetbegović neće postaviti u vijeće ministara ili na čelo federalne vlade nekoga pametnijega od sebe. To je naravna stvar.
Zato su u opticaju komični Fadil i alkos Zvizdić. Njihovi kapaciteti su ravni nuli.
- JoseMujica
#24848 Re: SDA-All about
palermo wrote:JoseMujica wrote:![]()
![]()
u svima nama ćući HM kad jugo puhne
![]()
izgleda....
P.S nisi u pravu što se tiče ovoga,
" trepča radi Beograd se gradi", nije to bila neka parola
nije neka parola. ali kad imaš ekonomski disbalans prije ili kasnije će te dočekat sranje....Juga je pala na preljevanju love, kolko vidimo ni EU ne ide najsjajnije...nemre niko trošit više nego što zaradi. kad istog ispadneš, račun će doći na naplatu prije ili kasnije
- seln
#24849 Re: SDA-All about
A meni uvijek ibret kako se skutori brzo otkriju, ni osobnu ne moraju pokazati.palermo wrote:Meni je interesantno kako ove ljevičarske forumske snage pokatkad poduprte dijasporskim patriotima zapravo su najveći agitatori te čuvene SDA-ovske trokutistanske politike.......veće pape i od papeJoseMujica wrote:palermo wrote:Hmmm, rekao bih klasični sarajevski pogled.......şad jal sa Sedrenika ili Mahmutovca, sasvim je svejedno.....
ps
-
palermo
#24850 Re: SDA-All about
K'o prstom u govno moj Seln.........seln wrote: A meni uvijek ibret kako se skutori brzo otkriju, ni osobnu ne moraju pokazati.
jebo te, deset godina si na forumu..