Što je ovo trebalo u komentaru?General War wrote:
Kako je krenulo...ocekujem sljedecu Grazzzzovu novu inicijativu o zakonu o istospolnim brakovima npr.
Ali, kada je već napisano, ja bih podržao partiju koja bi zakonski otkolnila spolnu i rodnu diskriminaciju koja se ogleda u nemogućnosti da osobe istog spola sklapaju brakove priznate od države.
Nastranu to što mislim da su brakovi sami po sebi u stvari arhaični i ostaci prošlosti, ali sve dok smo društvo u kojem biti u braku nešto znači, onda moraju imati isti pravni status i istospolni kao i različitospolni brakovi.
Pitanje u vezi sa brakovima. Kako tretirati brak u kojem je barem jedna osoba hermafrodit. Dakle, u kojem je barem jedna ako ne i obje osobe i muškarac i žena. Tada je taj brak i istospolni i različitospolni. Šta tada?
Dakle, odrednicu spola izbaciti iz uslova za brak. Definisati brak kao zakonsku zajednicu dvje osobe. Pa i više osoba, što se mene tiče, ako 3 i više osoba mogu biti u braku bez problema, neka ih. Ko sam ja da im to branim.
Ovo u skladu sa onim liberalnim u definiciji NS-a kao liberalno socijalne partije.