Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#24826 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Xavier1 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ne kontam sto vecina ovih osoba sto džogiraju,trce,moraju imati slusalice u ušima,više će istrčati tako?
Hajde ukljuci mozak. Stvarno nije tesko zakljuciti sto drze slusalice.

iskljucenog mozga priznajem da ne znam
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#24827 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

slušaju muziku jer je trčanje dosadno?
dzipalo

#24828 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dzipalo »

Tako nekako otprilike :)
moonca

#24829 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

detroit-mercy wrote:
moonca wrote:hm , ja sam jedno vece pokusala bez muzike - phone imao problema- sa pola puta se vratila kuci- nisam mogla - uzasan osjecaj sam imala :-)
Znam dosta raje koja bez muzike ne moze trcati, ja opet kad turim one slusalice u usi hoce nesto da mi bude :mrgreen:
Nerviraju me oni sportisti kad izlaze iz busa, svaki u usima ima slusalice ili na glavi one velike. Sad im je to ko biva neki fazon :-) .
hahha. ti koristish javni prevoz- ja samo kao turista. U mom gradu ima bus -linija -ali putnici su -'karakteri' 8-) :-) nisam probala tu atmosferu jos..
No, ipak je bolja opcija slusalice nego li uci u pricu s njima...

Ja zbog guzve setam nocu-oko 9 ali sada su se pojavili 'trkaci' sa nekim lampama na glavi - ko rudari-- strasno bljesti--- i neugodno je ici prema njima u susret..
Cherry-Cherry

#24830 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Slušalice, u jednoj ruci flašica vode neke uvozne, a u drugoj telefon :-)
A tek kad bude Starbucks, pa kad hamše počnu nositi kafe i slikati se za fb i instagram.
detroit-mercy

#24831 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by detroit-mercy »

Cherry-Cherry wrote:Slušalice, u jednoj ruci flašica vode neke uvozne, a u drugoj telefon :-)
A tek kad bude Starbucks, pa kad hamše počnu nositi kafe i slikati se za fb i instagram.
Al kupe jednom kafu u Starbucksu onda je samo doljevaju proljevusom dok se casa ne raspadne, pa onda opet kupe jednu produzenu Moccu :mrgreen: :run: :run: :run: :run: :run:
славянин

#24832 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by славянин »

detroit-mercy wrote:
Cherry-Cherry wrote:Slušalice, u jednoj ruci flašica vode neke uvozne, a u drugoj telefon :-)
Al kupe jednom kafu u Starbucksu onda je samo doljevaju proljevusom dok se casa ne raspadne, pa onda opet kupe jednu produzenu Moccu :mrgreen: :run: :run: :run: :run: :run:
Image :D
moonca

#24833 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

detroit-mercy wrote:
..jao- lijeni su oni da cuvaju cup-- i donesu za -refill- koji je ispd dollara za kafu.Ne znam da se ista drugo moze dobiti na refill.
Ali sta je epidemija- trazenje vode i to sa ledom i to djaba , o da, i jos dobiju sa naljepnicom :lol:

.... Pitala jednom menadjera zasto to rade- to kosta - kaze mi debelindjo- ha - nisam ja vlasnik .. :-) :twisted:

:-) hamshe... :lol:
vjesticanametli

#24834 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjesticanametli »

detroit-mercy wrote:
:lol: a viDZoh po bosni donesu starBAks salicu pa je vozaju u autu :lol: ono stoji nako lafo sminka naka
mali_balon

#24835 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Fakat koji plivadon moras bit da se furas na takve stvari cuj folira se starBAKS soljom....sa kafom....
vjesticanametli

#24836 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjesticanametli »

Ma nema svi kuuul :lol:
Cherry-Cherry

#24837 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Samo urbano :mrgreen:
Nisrin

#24838 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Kod nas se Starbucks nece otvoriti sigurno, ali hoce u BG, kao i sve drugo :D
Pa imate sad te fensi cool case za ponijeti u Espresso Labu, samo sto nama nije razvijena kultura "coffe to go"...daj Bosnji da za 1.5-2KM sjedi 4h i cejfi...
broj dva

#24839 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by broj dva »

Starbucks ima lošu kafu. U stvari i nemaju kafu već razne "napitke" sa kafom. A i skupi su.
zforumas

#24840 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

broj dva wrote:Starbucks ima lošu kafu. U stvari i nemaju kafu već razne "napitke" sa kafom. A i skupi su.
Zato im je WC uvijek pun, dok ukucas kod useres se :lol: :lol: :lol:
malocvijece

#24841 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by malocvijece »

Neće taj Starbucks uspjeti kod nas (kao i McDonalds). Možda par mjeseci dok svi profuraju slike na društvenim mrežama. Mi imamo kulturu ispijanja kafe, turske ili esspreso, fino u kafiću, iz prave šoljice, a ne hodajući cestom s nekom kartonskom kutijom za kafu u rukama.
Hendrix

#24842 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hendrix »

malocvijece wrote:Neće taj Starbucks uspjeti kod nas (kao i McDonalds). Možda par mjeseci dok svi profuraju slike na društvenim mrežama. Mi imamo kulturu ispijanja kafe, turske ili esspreso, fino u kafiću, iz prave šoljice, a ne hodajući cestom s nekom kartonskom kutijom za kafu u rukama.
To ti je furka da si zaposlen i nemas vremena, i stalno to moras ponavljati...uvijek u trku i nekoj frci...to je valjda cool i odlika zivota u velikim gradovima. U nas je pandan tome standardno " e ne mogu sad matere mi, moram nesto do banke...ili opstine"

Naravno holivudska propaganda to filuje decenijama...svaki jebeni film ima scenu gdje neko donosi kafe ujutro kolegama ono u zurbi nekoj u pm, samo srknes usput i hajmo.

To je Cane Prebranac davno skonto: nema se vremena, uglavnom nema se vremena.
JThomas

#24843 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

na zapadu je vjerovatno počelo od stvarnog načina rada u nekim djelatnostima, npr. u bankama ili reviziji.
славянин

#24844 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by славянин »

malocvijece wrote:Neće taj Starbucks uspjeti kod nas (kao i McDonalds). Možda par mjeseci dok svi profuraju slike na društvenim mrežama. Mi imamo kulturu ispijanja kafe, turske ili esspreso, fino u kafiću, iz prave šoljice, a ne hodajući cestom s nekom kartonskom kutijom za kafu u rukama.
Samo sto mckdonalds drive through razvaljuje :/
Hendrix

#24845 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hendrix »

JThomas wrote:na zapadu je vjerovatno počelo od stvarnog načina rada u nekim djelatnostima, npr. u bankama ili reviziji.
Pa propaganda je to, amerikanci se ponose sto rade ko konji i usput imaju najmanje dana odmora na svijetu...usadjeno u mozak da pijes kafu i rucas za radnim mjestom, nema se vremena za predah...ekonomija staje, USA nece biti vise prva, propasce sve...ode kuca i kredit.

Ironija je da uprkos svim tehnologijama ljudi nisu nikad vise radili u istoriji, korporativni svijet je istreniran da ostaje duboko u noc ne bi li zavrsio posao u nemogucim rokovima, i jbg kafu ces morati piti ili u WCu ili dok trcis za javnim prevozom.
славянин

#24846 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by славянин »

Hendrix wrote:
JThomas wrote:na zapadu je vjerovatno počelo od stvarnog načina rada u nekim djelatnostima, npr. u bankama ili reviziji.
Pa propaganda je to, amerikanci se ponose sto rade ko konji i usput imaju najmanje dana odmora na svijetu...usadjeno u mozak da pijes kafu i rucas za radnim mjestom, nema se vremena za predah...ekonomija staje, USA nece biti vise prva, propasce sve...ode kuca i kredit.

Ironija je da uprkos svim tehnologijama ljudi nisu nikad vise radili u istoriji, korporativni svijet je istreniran da ostaje duboko u noc ne bi li zavrsio posao u nemogucim rokovima, i jbg kafu ces morati piti ili u WCu ili dok trcis za javnim prevozom.
Ta’ce oni ne znaju zivot.
Tomahawk11
Globalni moderator

#24847 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Kapitalizam je gramziva kučka. Još, još, još....dobili smo 100 miliona prošle godine, ove idemo na 150, a onda one tamo na 300, pa na milijardu i tako....sky is the limit.
JThomas

#24848 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

naravno nije svugdje ni u americi tako. ali npr. u finansijama stvarno jeste. niti se to stvarno "mora" da bi normalno živio, ali te sistem usmjerava u tom smjeru. pravi se moral i sistem vrijednosti u skladu sa tim.
Hendrix

#24849 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hendrix »

JThomas wrote:naravno nije svugdje ni u americi tako. ali npr. u finansijama stvarno jeste. niti se to stvarno "mora" da bi normalno živio, ali te sistem usmjerava u tom smjeru. pravi se moral i sistem vrijednosti u skladu sa tim.
Moj bivsi menadzer je zeni slao Gmail datum i vrijeme vecere kada ce biti kuci na vrijeme...da sjedne za stolom zajedno sa familijom. Ja konto zajebaje me...kad mi pokaza na kalendaru svom tad i tad...od 8 navece do 9...vecera. Ne mogu drugacije kaze zapamtiti od obaveza. Jebo taj zivot ba.
DzordzHodzic

#24850 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DzordzHodzic »

Meni stvarno nije jasan ovaj nas mentalitet vrste dabogda vam djeci za lijekova trebalo, kao odgovor na vijest da ovi nekakvi parlamentarci pokradose boga oca.
Bogaraj i proklinji i uzdaj se u boga dok te jebu i ne vade :-)
Post Reply