Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
notsure

#24801 Re: Zeničani

Post by notsure »

tap3ah75 wrote:Zeničani?
Koja je šifra za wifi hotspot Zenica?
:lol:
Zar šifra nije "fudokralj"?
Ja_Ja

#24802 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Nije, sifra je "fudokrOlj" s velikim O.
Kralj Tvrtko I.

#24803 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Norm

#24804 Re: Zeničani

Post by Norm »

...nije, koliko kosta sat rada mehanizacije + satnica radnika + broj angazovanih radnika...Mislim da nije...
clio_dci120

#24805 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Po netu se siri statistika da navodno svaki 50 stanovnik Zenice oboli od raka :run: Aferim! :izet:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#24806 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

clio_dci120 wrote:Po netu se siri statistika da navodno svaki 50 stanovnik Zenice oboli od raka :run: Aferim! :izet:
I šta je tu čudno?
Sva godišnja dozvoljena prekoračenja mi ispucamo do 15. januara.
Dobro je dok je svaki pedeseti.
clio_dci120

#24807 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

A znam, katastrofa...

A ovi da se tebi obrate, zbog tvoje kritike zelenih tetovo nece dobiti skolu :) hehe
http://avaz.ba/kantoni/zenicko-dobojski ... h-obecanja
kamen spoticanja

#24808 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Norm wrote:...nije, koliko kosta sat rada mehanizacije + satnica radnika + broj angazovanih radnika...Mislim da nije...
ok je cijena
ali zasto to ne radi alba/komgrad/vik za svakako.platu
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#24809 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

clio_dci120 wrote: A ovi da se tebi obrate, zbog tvoje kritike zelenih tetovo nece dobiti skolu :) hehe
Odmah sam rekao da ta škola nikad neće bit izgrađena, a ljudi po selu me uvjeravali drugačije :lol:
Da sam znao za proteste otišao bih da im se u brk nasmijem :-D

Ali najjače je bilo kad je Mittal htio obnovit Tešanjsku ulicu u Tetovu, trebali počet radovi za 7 dana, okačena bila velika tabla, ma nema sve vrh... i onda bili neki protesti u Tetovu protiv zagađenja... bio fin broj raje... ovi sutradan samo uzeli tablu i odustali od obnove :lol:
clio_dci120

#24810 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Skontali da je potrebnije donirati doze za hemoterapije...
muhafuca

#24811 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

Jel citao neko ovo danas u Avazu? :D

Sta su joj ti kliker bonovi i kako to uopste fercera - pise da se na benzinskoj pumpi kupuju al ja nikad cuo

ciszo onako me interesuje - nevezano za nju :D

ŠOKANTNO Zeničanka nudi seks za dva klikera!

Code: Select all

http://avaz.ba/vijesti/bih/354353/danas-u-dnevnom-avazu-citajte-kako-je-zvizdic-zaposlio-svastiku-amiru-tanovic
Throttle

#24812 Re: Zeničani

Post by Throttle »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Throttle wrote:Nije ni meni jasno, moguce da je drugacija oprema (muslimani se npr zakopaju na tabutu koji je ustvari daska i vjerovatno je poprilicno jeftino dok pravoslavci i katolici kupe sanduke, kovcege, kako ko zove, sto je skuplja varijanta, mozda i ateistima stavljaju tu jeftiniju "opremu"), pa onda stave onaj krst-kriz ako je vjerska i tome slicno. Mozda u nacinu pripreme pokojnika. A mozda i malo klepaju po usima jer se malo ljudi zeli ukopati kao ateista vec se najcesce ukopaju kao pripadnici religije kojoj su roditelji pripadali, bez obzira jesu li obavljali vjerske duznosti tokom zivota ili ne :roll:
Bas cu pitat Dobricu kad ga vidim sta je razlog
Znam da mi je jednom spominjao da ukopa i muslimane ali Islamska zajednica ne dopusta da dođe neki hodža koji je u službi ako dženaza ne ide preko IZ (dobija otkaz) pa onda neko od familije prouči nešto i slično. Isto tako i katolici uslovaljavaju da ide preko Sv. Anto
Tuga...
upitaj pa javi ako ne zaboravis
Pitao sam druže, kaže Dobrica da je priprema umrlog i sve ostalo apsolutno identična i da je cijena ista. Cijena popa na pravoslavnoj je ista kao i cijena truba koje su na ateističkim sahranama. Cijenu sam sebi diktiraš odabirom sanduka i ostalog što ide uz to tako da ni tu nema odstupanja. Znači ne bi smjelo bit razlike u tom fiksnom trošku - minimalnom, e sad, može se dizat cijena zavisno od zahtjeva klijenta a nikako da bude različita samo zbog tih nekih vjerskih obilježja
channel10

#24813 Re: Zeničani

Post by channel10 »

muhafuca wrote:Jel citao neko ovo danas u Avazu? :D

Sta su joj ti kliker bonovi i kako to uopste fercera - pise da se na benzinskoj pumpi kupuju al ja nikad cuo

http://avaz.ba/vijesti/bih/354353/danas-u-dnevnom-avazu-citajte-kako-je-zvizdic-zaposlio-svastiku-amiru-tanovic
Miljana Maca Selimovic kao na FB. Ili ne postoji profil ili je obrisan. Maloprije trazio :D , rekoh da vidim koja je, kad mane.
muhafuca

#24814 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

channel10 wrote:

Miljana Maca Selimovic kao na FB. Ili ne postoji profil ili je obrisan. Maloprije trazio :D , rekoh da vidim koja je, kad mane.
Dobro to - citao sam i ja u Avazu ali nije mi ime bilo bitno - nego me vise interesovalo ovo sa kliker bonovima

Sta je to i kako to fercera tj - ona to koristi da naplacuje usluge a ja ne kontam kako to fercera i zasto jednostavno ne uzme kes direktno

ko i svaka druga normalna prostitutka - tj sam koncept mi je nejasan :-)

A ove FB kurave obicno obrisu profil kad se negdje objavi ili previse procuje (sta li) - vjerovatno radi policije ili sta li i onda poslije samo naprave novi

Nije to nista neobicno.
kakavdanakneiskustvu

#24815 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Throttle wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Throttle wrote:Nije ni meni jasno, moguce da je drugacija oprema (muslimani se npr zakopaju na tabutu koji je ustvari daska i vjerovatno je poprilicno jeftino dok pravoslavci i katolici kupe sanduke, kovcege, kako ko zove, sto je skuplja varijanta, mozda i ateistima stavljaju tu jeftiniju "opremu"), pa onda stave onaj krst-kriz ako je vjerska i tome slicno. Mozda u nacinu pripreme pokojnika. A mozda i malo klepaju po usima jer se malo ljudi zeli ukopati kao ateista vec se najcesce ukopaju kao pripadnici religije kojoj su roditelji pripadali, bez obzira jesu li obavljali vjerske duznosti tokom zivota ili ne :roll:
Bas cu pitat Dobricu kad ga vidim sta je razlog
Znam da mi je jednom spominjao da ukopa i muslimane ali Islamska zajednica ne dopusta da dođe neki hodža koji je u službi ako dženaza ne ide preko IZ (dobija otkaz) pa onda neko od familije prouči nešto i slično. Isto tako i katolici uslovaljavaju da ide preko Sv. Anto
Tuga...
upitaj pa javi ako ne zaboravis
Pitao sam druže, kaže Dobrica da je priprema umrlog i sve ostalo apsolutno identična i da je cijena ista. Cijena popa na pravoslavnoj je ista kao i cijena truba koje su na ateističkim sahranama. Cijenu sam sebi diktiraš odabirom sanduka i ostalog što ide uz to tako da ni tu nema odstupanja. Znači ne bi smjelo bit razlike u tom fiksnom trošku - minimalnom, e sad, može se dizat cijena zavisno od zahtjeva klijenta a nikako da bude različita samo zbog tih nekih vjerskih obilježja

hvala,na sahrani ovog covjeka nije bilo ni trubaca
Norm

#24816 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:
Norm wrote:...nije, koliko kosta sat rada mehanizacije + satnica radnika + broj angazovanih radnika...Mislim da nije...
ok je cijena
...e hebi ga kameni dok je Alba radila sa Begagicem na celu bilo je sto samo Alba, sta je sa drugima... :D
E sad kad je neko drugi dobio, pitanje e sto bas on a sto nije Alba...ma nama niko ugodit... :lol:
...ma znas kako to ide u nas...;-) ...bitna je boja dresa i da se insan ugradi, a kompetencije i ustede su za levate... ;-)
Sposoban a ne podoban! :lol: :lol: :lol:
Norm

#24817 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:
clio_dci120 wrote: A ovi da se tebi obrate, zbog tvoje kritike zelenih tetovo nece dobiti skolu :) hehe
Odmah sam rekao da ta škola nikad neće bit izgrađena, a ljudi po selu me uvjeravali drugačije :lol:
Da sam znao za proteste otišao bih da im se u brk nasmijem :-D

Ali najjače je bilo kad je Mittal htio obnovit Tešanjsku ulicu u Tetovu, trebali počet radovi za 7 dana, okačena bila velika tabla, ma nema sve vrh... i onda bili neki protesti u Tetovu protiv zagađenja... bio fin broj raje... ovi sutradan samo uzeli tablu i odustali od obnove :lol:
...e moj Dzankarlo, nije to smijesno, to je zalosno...zalosno je kako smo generalno neuk, GLUP i manipulacijama sklon narod, a sve zbog licnog sitnog interesa...jos si mlad a vidjeces da kada prodju godine, i zrelost dodje, da se nista ne mjenja, i dalje taj gen blage retardiranosti nece biti izbrisan iz nase DNK...Idi odavde dok si mlad...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#24818 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Norm wrote:Idi odavde dok si mlad...
Nemam ja iskreno muda za ovaj poduhvat... nema šanse, na kraju ćemo u BiH ostati ja i SDA uhljebi. Džaba, meni je u ovom životu suđeno da se patim :lol: jebaji ga ... biće kako bude.
Norm

#24819 Re: Zeničani

Post by Norm »

...bit ce ti zao kada dodje podmladak... ;-)
Norm je prezivio rat, glad, pa vidio je i nesto malo rova, i sve ok, neka, ali postavljam pitanje sebi svaki dan, zasto moja djeca moraju da osjecaju svu tezinu zivota u ovoj 'prokletoj avliji' i ovom najvecem selu u BiH...zasto poluljudi, neizgradjeni primitivci, zastali u jednom periodu evolucije ljudskog roda, odredjuju sudbinu mojoj djeci?
...e to se pitam svaki dan...i odgovor je zato sto ja nisam otisao...pa hebote lakse je i manje boli biti gradjanin drugog reda u Germany ili Sweden nego u svojoj zemlji...a sam sam kriv... :|
kamen spoticanja

#24820 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Norm wrote:
kamen spoticanja wrote:
ok je cijena
...e hebi ga kameni dok je Alba radila sa Begagicem na celu bilo je sto samo Alba, sta je sa drugima... :D
E sad kad je neko drugi dobio, pitanje e sto bas on a sto nije Alba...ma nama niko ugodit... :lol:
...ma znas kako to ide u nas...;-) ...bitna je boja dresa i da se insan ugradi, a kompetencije i ustede su za levate... ;-)
Sposoban a ne podoban! :lol: :lol: :lol:
a ko je vlasnik spic betona?
:mrgreen:
Norm

#24821 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote: a ko je vlasnik spic betona?
:mrgreen:
...vjeruj da nemam pojima...jednostavno me vise ne interesuje...skont'o da nema sanse da se ista promjeni, jer smo MI takav narod i poravno...zaboli me dirak vise...ako marva hoce da ih hostapleri kupaju za 30KM ili kesu makaroTa i sok na razmutu, nek ih i dobro nasaFunjaju...
...moje vrijeme prolazi i ma kakvo iskustvo imao i ma koliko znanja imao, staza preko 20 god. ne mogu na hebeni seminar otici a da ne govorim o napredovanju...to je rezervisano za one koji imaju famEliju na polozaju... ;-)

Sposobni ne podobni... :lol:
Last edited by Norm on 23/02/2018 22:26, edited 1 time in total.
Casual's

#24822 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Autor: D. PAŠALIĆ
Umocio !
Warashii

#24823 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Casual's wrote:

Autor: D. PAŠALIĆ
Umocio !
Sto ti je rec istraživačko novinarstvo. A sve ne valjaju danasnji "novinari".
Freamon Lester

#24824 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Povodom nastupajucih polarnih hladonca lijepe zelje nam zele iz JP Grijanje...
kakavdanakneiskustvu

#24825 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

iz mitala dolaze strasni zvukovi ima vise od pola sata,sta li oni ispustaju
Post Reply