SDA-All about

Post Reply
GeeTnT

#24801 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Slazem se...glupih ljudi je bilo i prije, a bice ih i poslije sda. Jedino je pitanje hoce li biti benzina i foruma...
kolegione

#24802 Re: SDA-All about

Post by kolegione »

Moze li mi neko objasniti kakve ovo veze ima sa SDA??? ja ih mrzim ali ovo mi se cini kao iracionalan napad :) mada nisam siguran da napad na SDA moze biti iracionalan
It_is_a_Leclerc

#24803 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Znate li vi uopce ko je u Cazinu na vlasti 12 godina ? Mislim, prije nego krenete o necem da raspravljate, bilo bi uputno barem tim elementarnim cinjenicama baratati.

Ovako, reci da je SDA u Cazinu kriva ili zasluzna za nesto je klasicno provaljivanje.
jefff

#24804 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Evo opet onog - mislim dakle postojim.
http://www.klix.ba/vijesti/eu-integraci ... /160226021
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24805 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

GeeTnT wrote:Ipak ocekujem da ce Kadija Mujica dati pravni lijek po ovom pitanju...tj..jeli ima u ovome svemu ciganluka ili je drzava tj. sda ponovo pala na ispitu.
Image
jao_situacije

#24806 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

ja mislio da se čovjek zapalio jer nema penziju ili nešto oko statusa
kreno sa jaranom već psovat državu kad ono zbog zemlje, ako je to istina :-)

sad ću se ipak suzdržati od komentara jer ne znam šta se dešava
Bosanski_kralj

#24807 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

...
Last edited by Bosanski_kralj on 26/02/2016 18:32, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#24808 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

...
Maharadza

#24809 Re: SDA-All about

Post by Maharadza »

Bosanski_kralj wrote:U međuvremenu u Bihaću Izetbegović Mlađi je odlikovan titulom počasnog građanina tog avnojskog grada :roll: . I meni je došlo da se zapalim
Bolje zapali trezoraša i postani heroj Bosanski! :thumbup:
XXS

#24810 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Bosanski_kralj wrote:U međuvremenu u Bihaću Izetbegović Mlađi je odlikovan titulom počasnog građanina tog avnojskog grada :roll: . I meni je došlo da se zapalim
Nije valjda da su propustili proglasiti Seku Izetbegovic pocasnom direktoricom bihacke bolnice?

Bruka i sramota, sta rade jednotrecinskoj prvoj hanumi.
pirpa

#24811 Re: SDA-All about

Post by pirpa »

JoseMujica

#24812 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

pirpa wrote:

na šta običnog, normalnog čovjeka natjera korumpirani feudalni sistem u kome te niko ne jebe 5% ako nisi stranački bot ili rodjak kakog glavonje :(

simbolično se čoek, borac spali na Trgu hAlije Izmetbega Utemeljitelja ovog feudalnog poretka

#stidmeštonisambiočetnik
pirpa

#24813 Re: SDA-All about

Post by pirpa »

JoseMujica wrote:
na šta običnog, normalnog čovjeka natjera korumpirani feudalni sistem u kome te niko ne jebe 5% ako nisi stranački bot ili rodjak kakog glavonje :(

simbolično se čoek, borac spali na Trgu hAlije Izmetbega Utemeljitelja ovog feudalnog poretka

#stidmeštonisambiočetnik
Što se tice ovog vremenskog perioda, slazemo se mi 100% ;-)

al bas ga ne jebu ni 5% kao i vecinu nas obicnih građana :roll:
u normalnim zemljama ovaj bi se spor rijesio za dva dana a kod nas traje 15 godina. :lol: :lol:
VjecitiStudent

#24814 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

palermo wrote:
daddy-kool wrote:IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 247235 32,867
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 201454 26,781

https://www.izbori.ba/Utvrdjeni2014/Fin ... fault.aspx

Ko će mu biti konkurencija (vjerovatno Zvizdić) i da li su ovi događaji uticali na njegove glasače?
Vidjet ćemo, puno je još do izbora. Ja ne vjerujem u snagu Fahrudina, mislim da je mnogo toga protiv njega.

Nisam vjerovao ni onda kada je i na ovom forumu vladala fascinacija sa njim, i navodnom ulogom koju mu je amerika dodijelila da napravi čistku
Specijalno za Palerma ...
Hajd sto je dio foruma bio fasciniran Fahrom, ali sto ti je Bakir fasciniran ...
Kako saznaju Nezavisne novine od izvora bliskih koaliciji, sasvim je izvjesno da do oktobra i lokalnih izbora ova vlast usvoji novi izborni zakon BiH, koji bi tretirao pitanje Mostara i presude "Sejdić i Finci" na način koji to odgovara Čoviću i HDZ-u.

Šef ove partije, naime, može da računa na podršku Radončića (SBB), ali i SNSD-a u parlamentu BiH, kao i još nekolicine manjih partija.

Iako ovakav proces, naizgled, ne bi odgovarao Izetbegoviću, on bi za njega, zbog vlastite pozicije, ali i ostanka SDA u vlasti, morao dati prećutnu saglasnost.

Zauzvrat, Čović bi u punom kapacitetu podržao Radončićevu kandidaturu za novog predsjedavajućeg Savjeta ministara, no Radončić bi, takođe, računao i na prećutnu saglasnost Bakira Izetbegovića, koji bi se, na taj način, riješio jednog od najozbljnijih oponenata za stranački prijesto (Zvizdića), ali i dodatno učvrstio koaliciju i bošnjačko savezništvo s Radončićem.

Za parlamentarne ruke koje bi dobio od SNSD-a, Radončić bi vratio podrškom ovoj partiji za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, što je jedan od strateških ciljeva SNSD-a i o čemu su već počeli da šuškaju mediji bliski Radončiću.

Da bi ovaj proces mogao imati i pogonsko gorivo SDA, svjedoči i izjava u tom kontektu Mirsada Ćemana, predsjednika Ustavog suda BiH, koji je, ne treba zaboraviti, u Sud i lansiran kao jedan od ključnih kadrova SDA.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/222157/promje ... FpR2G.dpuf
palermo

#24815 Re: SDA-All about

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:
palermo wrote:
daddy-kool wrote:IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 247235 32,867
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 201454 26,781

https://www.izbori.ba/Utvrdjeni2014/Fin ... fault.aspx

Ko će mu biti konkurencija (vjerovatno Zvizdić) i da li su ovi događaji uticali na njegove glasače?
Vidjet ćemo, puno je još do izbora. Ja ne vjerujem u snagu Fahrudina, mislim da je mnogo toga protiv njega.

Nisam vjerovao ni onda kada je i na ovom forumu vladala fascinacija sa njim, i navodnom ulogom koju mu je amerika dodijelila da napravi čistku
Specijalno za Palerma ...
Hajd sto je dio foruma bio fasciniran Fahrom, ali sto ti je Bakir fasciniran ...
Kako saznaju Nezavisne novine od izvora bliskih koaliciji, sasvim je izvjesno da do oktobra i lokalnih izbora ova vlast usvoji novi izborni zakon BiH, koji bi tretirao pitanje Mostara i presude "Sejdić i Finci" na način koji to odgovara Čoviću i HDZ-u.

Šef ove partije, naime, može da računa na podršku Radončića (SBB), ali i SNSD-a u parlamentu BiH, kao i još nekolicine manjih partija.

Iako ovakav proces, naizgled, ne bi odgovarao Izetbegoviću, on bi za njega, zbog vlastite pozicije, ali i ostanka SDA u vlasti, morao dati prećutnu saglasnost.

Zauzvrat, Čović bi u punom kapacitetu podržao Radončićevu kandidaturu za novog predsjedavajućeg Savjeta ministara, no Radončić bi, takođe, računao i na prećutnu saglasnost Bakira Izetbegovića, koji bi se, na taj način, riješio jednog od najozbljnijih oponenata za stranački prijesto (Zvizdića), ali i dodatno učvrstio koaliciju i bošnjačko savezništvo s Radončićem.

Za parlamentarne ruke koje bi dobio od SNSD-a, Radončić bi vratio podrškom ovoj partiji za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, što je jedan od strateških ciljeva SNSD-a i o čemu su već počeli da šuškaju mediji bliski Radončiću.

Da bi ovaj proces mogao imati i pogonsko gorivo SDA, svjedoči i izjava u tom kontektu Mirsada Ćemana, predsjednika Ustavog suda BiH, koji je, ne treba zaboraviti, u Sud i lansiran kao jedan od ključnih kadrova SDA.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/222157/promje ... FpR2G.dpuf
đše's ba vječiti :D

Pa ovo mi izbgleda nevjerovatna konstrukcija, ali ako se ipak u tom oravcu bude kretalo, onda ću da navijam da taj mitski gatački klan (ili neko drugi, svejedno) dohaka Bakiru
VjecitiStudent

#24816 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Zar već svakodnevne pušione Čoviću i ostalima nisu dovoljan razlog za držanje figa za uspjeh gatačkog klana?
palermo

#24817 Re: SDA-All about

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:Zar već svakodnevne pušione Čoviću i ostalima nisu dovoljan razlog za držanje figa za uspjeh gatačkog klana?
Pa ja, moram ti priznati, još uvijek nisam uvjeren niti sam vidio neke jake argumente da Bakir i sam nije dio tog "gatačkog klana" ili čak i njegov kreator.
Ako se ipak ispostavi drugačije, onda se slažem, treba držati fige "gatačkom klanu".

Oko pušiona Čoviću, mislim da ipak treba pričekati sa (pr)ocjenom.
VjecitiStudent

#24818 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Dobili zakon o igrama na sreću po svojoj želji, pa onda kantonalne koeficijente, pa nacrt zakona o javnim servisima, ... šta još treba da se desi, zastava HB na Starom mostu?
palermo

#24819 Re: SDA-All about

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:Dobili zakon o igrama na sreću po svojoj želji, pa onda kantonalne koeficijente, pa nacrt zakona o javnim servisima, ... šta još treba da se desi, zastava HB na Starom mostu?
Joj Vječiti, da ne ulazimo u sad pojedinačne diskusije oko svega ovoga.....ima tu i vamo i tamo.....

Što se tiče zastave HB na starom mostu, mislim da sam barem ja pisao o tome da ona suštinski već vijori na starom mostu.....zahvaljujući bošnjačkoj politici, pri čemu ne isključujem nijednu političku opciju.....
VjecitiStudent

#24820 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

palermo wrote:
VjecitiStudent wrote:Dobili zakon o igrama na sreću po svojoj želji, pa onda kantonalne koeficijente, pa nacrt zakona o javnim servisima, ... šta još treba da se desi, zastava HB na Starom mostu?
Joj Vječiti, da ne ulazimo u sad pojedinačne diskusije oko svega ovoga.....ima tu i vamo i tamo.....

Što se tiče zastave HB na starom mostu, mislim da sam barem ja pisao o tome da ona suštinski već vijori na starom mostu.....zahvaljujući bošnjačkoj politici, pri čemu ne isključujem nijednu političku opciju.....
Šta to tačno da se desi, gdje je taj Rubikon u ovom slučaju po tebi, nakon kojeg jeste pušiona?
palermo

#24821 Re: SDA-All about

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:
Šta to tačno da se desi, gdje je taj Rubikon u ovom slučaju po tebi, nakon kojeg jeste pušiona?
Ne znam, zaista ne znam......
JoseMujica

#24822 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

nema tu nikakvih pušiona...vlastela samo feudalni sistem u potpunosti prilagodžavaju svojim potrebama na ćem rade since 1990

svako u svoj milet i neka sere kolko hoče, al samo u svog kadije
It_is_a_Leclerc

#24823 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Joj konstrukcija u Nezavisnim. :-) Što je babi milo, to joj se i snilo.

No, na njihovu žalost, pad Milorada Dodika je preblizu, pa ga čak ni ovi humoreskni pokušaji da se poda Radončiću ili politički impotentnom Bakiru, neće spasiti od skorog hapšenja.
jefff

#24824 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Đaba zgrću, kradu i otimaju. Policijom, pendrekom i prijetnjama se ništa neće moći sačuvati.
JoseMujica

#24825 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

malo je Prošnja koji šta i proćitaju prije no što zinu, al ima ih :D fala qhorcu koji ih napravi
Pise: Mr. Alaga Derviševic

Alija Izetbegovic je bio lažov. Naime, u objavljenim izabranim djelima od deset knjiga u jednoj od njih Alija piše, parafraziram, kakao je na sjednici Predsjedništva broj taj i taj, datuma tog i tog, jednoglasnom odlukom svih clanova P¨redsjedništva donesena odluka da se prizna Republika srpska u omjeru 51:49% BiH¨, što nije tacno. Naime, njegov licni izaslanik i ministar vanjskih poslova, Muhamed Šacirbegovic, 8.9.1995. je u Ženevi to uradio i o tome se kasnije u Dejtonu nije raspravljalo vec je prihvaceno kao pismeno i potpisano, odnosno, kao vec ugovorena stvar. O tome su javno i na TV govorili u više navrata clanovi Predsjedništva RBiH iz tog vremena: Stjepan Kljuic, Ivo Komšic, Mirko Pejanovic, Miro Lazovic i rahmetli Nijaz Durakovic, koji su istakli da se o toj odluci i Šacirbegovicevom priznanju i potpisu u Ženevi, a na osnovu naredbe Izetbegovica, nikada na sastancima Predsjedništva nije diskutovalo. Prema tome, ova odluka Alije je ilegalna, a njegova odluka ili odluka nasljednika njegove politike da se ovaj falsifikat stavi u njegova sabrana djela, potpuni je falsifikat, a o cemu se neko od državnih organa treba izjasniti. Ne smije za povijest ostati da Alija Izetbegovic nema nikakve odgovornosti za tu odluku, a time ni za sve ono što ce se kasnije desiti, vec da je odgovorno citavo tadašnje Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine.

Osim toga, Alija Izetbegovic se na dejtonskom sastanku, gdje su donesene ili potvrdene vec prije donesene odluke kao ova ilegalna iz Ženeve od septembra 1995. godine, lažno predstavljao kao predsjednik države BiH, iako je bio samo prvi medu jednakima, koji je u tom svojstvu potpisao Dejtonski sporazum.

Prema svemu iznesenom, Dejtonski sporazum je nelegalan jer ga je potpisalo nelegalno lice u ime države BiH, koje po Ustavu RBiH to nije imalo pravo - pa je to glavna osnova za proglašavanje Dejtonskog sporazuma nelegalnim i protuustavnim, kao i stoga što niti druga dva naroda iz BiH, Hrvati i Srbi, nisu potpisnici istog, vec navodno u njihovo ime, predsjednici drugih država i to u ime Republike Hrvatske, Franjo Tudman, a u ime SRJ Jugoslavije (Srbije i Crne Gore), Predsjednik Republike Srbije, Slobodan Miloševic.

Pošto sadašnji Ustavni sud broji devet clanova sa po dva predstavnika svakog naroda u BiH, i trojicu stranaca, te ukoliko Internacionalna zajednica ne bude mogla donijeti odluku o ukidanju Dejtona ili njegovu izmjenu u korist Republike BiH, to bi trebao uciniti sadašnji Ustavni sud, pošto, sa bošnjackim clanovima cini vecinu. Ili, ukoliko slucajno Dodik referendumom ucini bilo šta protiv dejtonske BiH, ovaj Ustavni sud treba istovremeno donijeti odluku o antiustavnosti potpisivanja Dejtonskog sporazuma i tako vratiti status Republike BiH i njen tadašnji Ustav RBiH. Zbog ovakvih i slicnih mogucnosti sadašnjeg Ustavnog suda, Dodik se i zalaže za izuzece iz sadašnjeg Ustavnog suda internacionalnih sudija.

Mišljenja sam da ce se, nakon završetka svih sudenja u Hagu i izricanja konacnih presuda Karadžicu i Mladicu, kao i hrvatskoj grupi na celu sa Prlicem, kao udruženim zlocinackim poduhvatima u BiH, tako nešto slicno i dogoditi. Jer Internacionalna zajednica ne može dozvoliti da se nagradi nešto što su takvi zlocinacki poduhvati ucinili u ratu protiv RBiH, što bi za nju bilo smoubilacki. Zbog toga treba sacekati dovršetak tih sudenja nakon cega se otvara konacan proces pravnog završetka slucaja BiH. Ako se ipak ne bi dogodilo da Internacionalna zajednica ne ispravi za državu BiH fatalne odredbe Dejtonskog sporazuma, kompetentni politicki predstavnici u organima BiH trebaju kod Ustavnog suda pokrenuti takav proces - I MIRNA BOSNA.
Post Reply