Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#24801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@sabina........kao glasac NS—a teska srca kazem da je Srna bolja vijecnica od Cudic, bar se ne krevelji i ne igorira intervenciju stranacog kolege. Neki dan je pohvalih kad je bila na tv,samo sto sam to napisala ona sa svojim cuvenim«ja predajem na fakultetu» radi na priavatnom faksu kog nije zavrsio ko nije platio sa jasnim ciljem vlasnika da mu treba dizanje ruke u Skupstini kao ono oko.vojne bolnice, a mucenica se ufurala da je naucni radnik pa sa tim mase. Najveca fula NS je Cudic, pored toga sto misle da sve znaju i da i nitko ne treba. Glede naziva liberalna, nisam sigurna da i sami znaju sta znaci, jer pi defiiciji kakp si i sama rekla, to bi cak biladesno orjentira, a njihovi stavovi su nekad tj cesto neokomunisticki. Tako je to na privatnom faksu. Ni definicije se ne znaju
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#24802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kate ,KatarinaKosaca wrote:@sabina........kao glasac NS—a teska srca kazem da je Srna bolja vijecnica od Cudic, bar se ne krevelji i ne igorira intervenciju stranacog kolege. Neki dan je pohvalih kad je bila na tv,samo sto sam to napisala ona sa svojim cuvenim«ja predajem na fakultetu» radi na priavatnom faksu kog nije zavrsio ko nije platio sa jasnim ciljem vlasnika da mu treba dizanje ruke u Skupstini kao ono oko.vojne bolnice, a mucenica se ufurala da je naucni radnik pa sa tim mase. Najveca fula NS je Cudic, pored toga sto misle da sve znaju i da i nitko ne treba. Glede naziva liberalna, nisam sigurna da i sami znaju sta znaci, jer pi defiiciji kakp si i sama rekla, to bi cak biladesno orjentira, a njihovi stavovi su nekad tj cesto neokomunisticki. Tako je to na privatnom faksu. Ni definicije se ne znaju
sve primjedbe oko Sabine Ćudić itekako stoje , isto tako mislim da su njena uloga i važnost itekako predimenzionirani , ne naravno u našim raspravama , nego generalno.
Na tebe ili mene kao potencijalne glasačice će uticati bilo čiji javni nastup , stil života ili standard , jednostavno neke stvari nam se dopadaju a neke ne , lično nju ne posmatram nimalo drugačije ni pozitivno ni negativno u odnosu na sve ostale članove Naše Stranke , svi njeni nedostaci u javnim nastupima će uticati negativno na njihov broj glasova i to je ono sa čim se oni moraju izboriti , to je njihov problem. Sva ukazivanja na te nedostatke su tačna i istinita , samo je pitanje koliko će oni u Našoj Stranci percipirati to kao negativno ili pozitivno.
A to nije tema , Sabina nije ništa pronevjerila ili ukrala , Sabina nije slagala ili lažno obećala i Sabina nije članica SDA ili SDP-a gdje bi mnogo brže u političkom smislu napredovala.
Kada poredim Sabinu i Srnu ne činim to niti iz zajedljivosti , niti "nafuranosti" ili pak da bih bilo koga dovela u nelagodu , pišem s političkog aspekta , apsurdno je da je u medijima Sabina neuporedivo prodornija , snalažljivija , riječitija od žene koja se toliko godina bavila vođenjem televizijskih emisija , isto tako Sabina umije pričati argumentovano , pitanje je samo kako teče sva ta priprema.
Nešto se ne mogu sjetiti retoričkih bravura Segmedine Srne u SKS , ili barem smislenih izjava , najčešće je ćutala ili ponavljala ono što kaže Nedžad Fazlija ili je meni nešto opasno promaklo.
Uopšte nije stvar bilo kakvog poređenja jedne ili druge , obje sigurno imaju i ljudske i profesionalne sjajne elemente , nesretno i neukusno "poređenje" je napravio pionir u postu iznad ali više sa nekom negativno-tračerskom karakteristikom nego što je zaista napravio smisleno poređenje.
Na kraju krajeva , neka i jedna i druga iznesu broj predloženih inicijativa u SKS , neka konkretno plaćeni posao bude referenca poređenja.
Drugarski te i najsrdačnije pozdravljam.
Zaista ne znam ko smo to "mi" nisam formirala svoju stranku i ovo nije tema.Control panel wrote:
Ps
Nisam. Ne mogu se porediti.
Covjece vi ste do sada najufuranija stranka. Zahebali ste sbih i sdp u najboljim danima. Samo nastavite tako.
Ako misliš na NS.....ne znam šta bih ti rekla....za mene su mnogo ufuraniji nadobudni predsjednici stranaka koji ne znaju imena vlatitih saradnika čestito nabrojati , od predsjednika stranke koji godinama neumorno odgovoara na sva pitanja o istoj na ovom forumu.......
Last edited by sabina1 on 11/07/2016 20:29, edited 1 time in total.
- Control panel
#24803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moram priznati da se u necemu slazem sa tobom. Za nepovjerovati.KatarinaKosaca wrote:@sabina........kao glasac NS—a teska srca kazem da je Srna bolja vijecnica od Cudic, bar se ne krevelji i ne igorira intervenciju stranacog kolege. Neki dan je pohvalih kad je bila na tv,samo sto sam to napisala ona sa svojim cuvenim«ja predajem na fakultetu» radi na priavatnom faksu kog nije zavrsio ko nije platio sa jasnim ciljem vlasnika da mu treba dizanje ruke u Skupstini kao ono oko.vojne bolnice, a mucenica se ufurala da je naucni radnik pa sa tim mase. Najveca fula NS je Cudic, pored toga sto misle da sve znaju i da i nitko ne treba. Glede naziva liberalna, nisam sigurna da i sami znaju sta znaci, jer pi defiiciji kakp si i sama rekla, to bi cak biladesno orjentira, a njihovi stavovi su nekad tj cesto neokomunisticki. Tako je to na privatnom faksu. Ni definicije se ne znaju
- KatarinaKosaca
#24804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
¿Zasto ljudi misle da se sa nekim i 100% slazes ili 100% ne slazes? To je dogmatski. Da ne kazem Lagumdzijski. U ovdje i u RL u necemu se slazem sa nekim u necemu ne. Nikad potpuno i do kraja i hvala Bogu da je tako.
- Control panel
#24805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@sabina1sabina1 wrote:Kate ,KatarinaKosaca wrote:@sabina........kao glasac NS—a teska srca kazem da je Srna bolja vijecnica od Cudic, bar se ne krevelji i ne igorira intervenciju stranacog kolege. Neki dan je pohvalih kad je bila na tv,samo sto sam to napisala ona sa svojim cuvenim«ja predajem na fakultetu» radi na priavatnom faksu kog nije zavrsio ko nije platio sa jasnim ciljem vlasnika da mu treba dizanje ruke u Skupstini kao ono oko.vojne bolnice, a mucenica se ufurala da je naucni radnik pa sa tim mase. Najveca fula NS je Cudic, pored toga sto misle da sve znaju i da i nitko ne treba. Glede naziva liberalna, nisam sigurna da i sami znaju sta znaci, jer pi defiiciji kakp si i sama rekla, to bi cak biladesno orjentira, a njihovi stavovi su nekad tj cesto neokomunisticki. Tako je to na privatnom faksu. Ni definicije se ne znaju
sve primjedbe oko Sabine Ćudić itekako stoje , isto tako mislim da su njena uloga i važnost itekako predimenzionirani , ne naravno u našim raspravama , nego generalno.
Na tebe ili mene kao potencijalne glasačice će uticati bilo čiji javni nastup , stil života ili standard , jednostavno neke stvari nam se dopadaju a neke ne , lično nju ne posmatram nimalo drugačije ni pozitivno ni negativno u odnosu na sve ostale članove Naše Stranke , svi njeni nedostaci u javnim nastupima će uticati negativno na njihov broj glasova i to je ono sa čim se oni moraju izboriti , to je njihov problem. Sva ukazivanja na te nedostatke su tačna i istinita , samo je pitanje koliko će oni u Našoj Stranci percipirati to kao negativno ili pozitivno.
A to nije tema , Sabina nije ništa pronevjerila ili ukrala , Sabina nije slagala ili lažno obećala i Sabina nije članica SDA ili SDP-a gdje bi mnogo brže u političkom smislu napredovala.
Kada poredim Sabinu i Srnu ne činim to niti iz zajedljivosti , niti "nafuranosti" ili pak da bih bilo koga dovela u nelagodu , pišem s političkog aspekta , apsurdno je da je u medijima Sabina neuporedivo prodornija , snalažljivija , riječitija od žene koja se toliko godina bavila vođenjem televizijskih emisija , isto tako Sabina umije pričati argumentovano , pitanje je samo kako teče sva ta priprema.
Nešto se ne mogu sjetiti retoričkih bravura Segmedine Srne u SKS , ili barem smislenih izjava , najčešće je ćutala ili ponavljala ono što kaže Nedžad Fazlija ili je meni nešto opasno promaklo.
Uopšte nije stvar bilo kakvog poređenja jedne ili druge , obje sigurno imaju i ljudske i profesionalne sjajne elemente , nesretno i neukusno "poređenje" je napravio pionir u postu iznad ali više sa nekom negativno-tračerskom karakteristikom nego što je zaista napravio smisleno poređenje.
Na kraju krajeva , neka i jedna i druga iznesu broj predloženih inicijativa u SKS , neka konkretno plaćeni posao bude referenca poređenja.
Drugarski te i najsrdačnije pozdravljam.
Zaista ne znam ko smo to "mi" nisam formirala svoju stranku i ovo nije tema.Control panel wrote:
Ps
Nisam. Ne mogu se porediti.
Covjece vi ste do sada najufuranija stranka. Zahebali ste sbih i sdp u najboljim danima. Samo nastavite tako.
Ako misliš na NS.....ne znam šta bih ti rekla....za mene su mnogo ufuraniji nadobudni predsjednici stranaka koji ne znaju imena vlatitih saradnika čestito nabrojati , od predsjednika stranke koji godinama neumorno odgovoara na sva pitanja o istoj na ovom forumu.......
rekao sam da necu vise ali moram.ti ocito onda nisi gledala skupstine. posbeno prethodni saziv. segmedina je bila vrlo aktivan zastupnik, postavlja je vrlo zahebana pitanja, za koja se cudim kako je imala petlju. diskutovala je o izuteno vaznim tackama i temama, od mupa, zdravstva, socijale, obrazovanja... ulazila je u prave fajtove sa zastupnicima. veoma me je pozitivno iznenadila. mislio sam da je ona tipa zastupnice koja je lijepa i samo trepce okicama i pita kako cu glasati. medjutim nije tako. i mislim da ti puno grijesis u vezi nje a i drugih ljudi koje su nabrojala goer. mogu te shvatiti zasto. nije mi namjera da te lobiram da ne glasas za NS ali nije u redu izmisljati i plasirati price koje ne stoje samo kako bi pridobili koji glas. cemo onda ova diskusija, cemu ova tema i u cemu se onda vi razlikujete o drugih. ako lazete da bi dobili glas.
i ono sto mi je posbeno zasmetalo je to sto si rekla da je cudic u medijima prodornija?! pa zna se da je prsli saziv NS imao dogovor da ih radio sarajevo prati, a sada je vise nego ocito da imaju dogovor sa klixom. nema dana da se ne objavi neko saopstenje iz nase stranke ili da se ne prenese neka izjava od denisa, forte, pedje ili sabine. samo mi nemoj reci da je stranka koja ukupno ima 4 zastupnika toliko medijski interesantna da ih stalno prate.
recimo pratim skupstinu i postavljaju se pitanja ili pokrenu inicijative ali se na klixu prenesu samo one koje postave zastupnici NS. sta je sa ostalih 32 zastupnika?
stvarno subjektivno posmatras stvari.
Evo u prilogu ovoga da grijesis kod Segmedine, na zvanicnoj stranici Skupstine Kantona Sarajevo Sabina Cudic pise da ima ukupno 6 pitanja i inicijativa, a srna 19. toliko o aktivnosti i tvojoj objektivnosti.
i na kraju nekorektno je pokusavati da me dovedes u inferiorni polazaj ili vrijedas jer ni ja tebi to ne radim niti imam namjeru da te uvrijedim.
korektno i svojim argumentima pokusavam diskutovati u ovoj temi. to sto se tebi ne svidja moje vidjenje ne mogi ti pomoci.
cisto sumnjam da ti nisi u NS jer ovako se zdusno za njih zalagati i slijepo braniti njihov rad je prica za malu djecu.
- Control panel
#24806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sto mora izbijati zajedljivost iz svakog tvog posta?KatarinaKosaca wrote:¿Zasto ljudi misle da se sa nekim i 100% slazes ili 100% ne slazes? To je dogmatski. Da ne kazem Lagumdzijski. U ovdje i u RL u necemu se slazem sa nekim u necemu ne. Nikad potpuno i do kraja i hvala Bogu da je tako.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#24807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Control panel , nisam temeljito pratila rad uvažene zastupnice Srna , na osnovu malog broja skupštinskih sjednica koje sam gledala , donijela sam zaključak (sva logika je implicirala na to i neki drugi pogrešni izvori no nema veze) , vjerujem da je tačno to što si napisao , i ako uvažena zastupnica Srna ovo čita , najiskrenije joj se izvinjavam.Control panel wrote:
@sabina1
rekao sam da necu vise ali moram.ti ocito onda nisi gledala skupstine. posbeno prethodni saziv. segmedina je bila vrlo aktivan zastupnik, postavlja je vrlo zahebana pitanja, za koja se cudim kako je imala petlju. diskutovala je o izuteno vaznim tackama i temama, od mupa, zdravstva, socijale, obrazovanja... ulazila je u prave fajtove sa zastupnicima. veoma me je pozitivno iznenadila. mislio sam da je ona tipa zastupnice koja je lijepa i samo trepce okicama i pita kako cu glasati. medjutim nije tako. i mislim da ti puno grijesis u vezi nje a i drugih ljudi koje su nabrojala goer. mogu te shvatiti zasto. nije mi namjera da te lobiram da ne glasas za NS ali nije u redu izmisljati i plasirati price koje ne stoje samo kako bi pridobili koji glas. cemo onda ova diskusija, cemu ova tema i u cemu se onda vi razlikujete o drugih. ako lazete da bi dobili glas.
i ono sto mi je posbeno zasmetalo je to sto si rekla da je cudic u medijima prodornija?! pa zna se da je prsli saziv NS imao dogovor da ih radio sarajevo prati, a sada je vise nego ocito da imaju dogovor sa klixom. nema dana da se ne objavi neko saopstenje iz nase stranke ili da se ne prenese neka izjava od denisa, forte, pedje ili sabine. samo mi nemoj reci da je stranka koja ukupno ima 4 zastupnika toliko medijski interesantna da ih stalno prate.
recimo pratim skupstinu i postavljaju se pitanja ili pokrenu inicijative ali se na klixu prenesu samo one koje postave zastupnici NS. sta je sa ostalih 32 zastupnika?
stvarno subjektivno posmatras stvari.
Evo u prilogu ovoga da grijesis kod Segmedine, na zvanicnoj stranici Skupstine Kantona Sarajevo Sabina Cudic pise da ima ukupno 6 pitanja i inicijativa, a srna 19. toliko o aktivnosti i tvojoj objektivnosti.
i na kraju nekorektno je pokusavati da me dovedes u inferiorni polazaj ili vrijedas jer ni ja tebi to ne radim niti imam namjeru da te uvrijedim.
korektno i svojim argumentima pokusavam diskutovati u ovoj temi. to sto se tebi ne svidja moje vidjenje ne mogi ti pomoci.
cisto sumnjam da ti nisi u NS jer ovako se zdusno za njih zalagati i slijepo braniti njihov rad je prica za malu djecu.
Taj Radio sarajevo je fakat neprofesionalan , neobjektivan i pristrasan , jer prenose stavove zastupnika Naše Stranke. Nevjerovatno. Da....trebaju otvoriti još prostora Dodicima , Izetbegovićima , Čovićima , Radončićima . Lagumdžijama....čisto da budu objektivniji.
Zaista ne vidim kako sam te uvrijedila , pošto tvrdiš da jesam , po drugi put na jednom postu od srca se opet - izvinjavam.
Ti možeš percipirati stavove na bilo koji način. Upravo od straha od razočarenja i zbog toga što nisam talentovana za to , nikada se ne bih bavila politkom. Ne bih bila član stranke samo da bi bila član stranke , radila bih ozbiljno a za to nemam vremena niti me privlači , politka je zaista do srži nečasna , pitanje je samo koliko nam šta i kada smeta.
Do 2008 sam glasala za SDP a od 2008 za Našu Stranku. Kako vrijeme ide , kako je život teži a mi svi sve pokvareniji i zatvoreniji u ovaj užasan sistem vrijednosti ,sistem nepravde , korupcije i sunovrata , shvataš da je sve teže napraviti ozbiljnu reformu bez ozbiljnog političkog potresa.
Ne mislim da je NS stranka za potrese ali sa dosada IZREČENIM i URAĐENIM zaslužuju apsolutnu podršku građana ove zemlje.
Ako će moje pisanje na ovom forumu pomoći tom cilju makar promil-promila to je odlično.
Srdačan pozdrav.
- KatarinaKosaca
#24808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zao mi je sto si osjetio zajedljivost nije mi bila namjera. A sto se tice Srne, bolja je od Cudic ali to ne znaci da i dalje nije papanka doseljea na Hrid lijepog glasa samo to. Dakle od.Cudic tesko moze.biti netko gori pa.ni ova Sandzaklijka.Control panel wrote:sto mora izbijati zajedljivost iz svakog tvog posta?KatarinaKosaca wrote:¿Zasto ljudi misle da se sa nekim i 100% slazes ili 100% ne slazes? To je dogmatski. Da ne kazem Lagumdzijski. U ovdje i u RL u necemu se slazem sa nekim u necemu ne. Nikad potpuno i do kraja i hvala Bogu da je tako.
-
Pedja Kojovic
#24809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
artime
Upravo sam se vratio kuci.
(Cetiri i po sata smo na povratku stajali na cesti kraj Potocara - niko ne zna zasto).
Kako se Adorno osjecao je/se pitao; kako pisati poeziju nakon Ausvica, tako se i ja veceras osjecam, pa je najbolje da odgovor na vase pitanje saceka sutra.
p.k.
Upravo sam se vratio kuci.
(Cetiri i po sata smo na povratku stajali na cesti kraj Potocara - niko ne zna zasto).
Kako se Adorno osjecao je/se pitao; kako pisati poeziju nakon Ausvica, tako se i ja veceras osjecam, pa je najbolje da odgovor na vase pitanje saceka sutra.
p.k.
-
kakonako
#24810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
KatarinaKosaca wrote:zao mi je sto si osjetio zajedljivost nije mi bila namjera. A sto se tice Srne, bolja je od Cudic ali to ne znaci da i dalje nije papanka doseljea na Hrid lijepog glasa samo to. Dakle od.Cudic tesko moze.biti netko gori pa.ni ova Sandzaklijka.Control panel wrote:sto mora izbijati zajedljivost iz svakog tvog posta?KatarinaKosaca wrote:¿Zasto ljudi misle da se sa nekim i 100% slazes ili 100% ne slazes? To je dogmatski. Da ne kazem Lagumdzijski. U ovdje i u RL u necemu se slazem sa nekim u necemu ne. Nikad potpuno i do kraja i hvala Bogu da je tako.
Kate,nikako ne mogu da te razumijem.Prvo,Segmedina Srna je iz Cajnica,dakle nije Sandzaklijka,a i da jeste,sta ti to znaci.Mozda sto joj amidzic Darijo igra za Hrvatsku( i to dobro) i sto nosi kapitensku traku.Ali,to je vec tracerski,pa necu dalje.
Drugo,nije samo zbog boje glasa poslanik,ali i da jeste,sta to opet znaci.
Bas pretjerujes i to na svakoj "politickoj" temi,jos da te upratim na temi o "Zelji" odreko bih se "Zelje" nakon pedest godina,druge lige i "Videotona".
A sad,izrazavam postovanje prema Pedji Kojovicu koji,ono kulturno i strpljivo,odgovara na sva nasa pitanja,a sto i jeste smisao bavljenja politikom.E,sto je glasaca malo,pitaj Katu i ostale koji malo malo podmecu klip kad god lokomotiva krene u pravom smjeru.
-
Hakiz
#24811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDP je bio prvi, čak i jedini u kojeg smo se pouzdali da nas spasi od pljačkaškoneoliberalnofeudalnokapitalističkorobovlasničkonacionalističkog modela koji su provodili SDA, HDZ, SDS/SNSD i ostali.Control panel wrote: Ja samo hocu da kazem da se sdp ni zrno pijeska ne moze oprostiti (niti trazim) a drugima se cijela planina oprosti i idemo dalje. Nikom nista.
Samo bih volio da imamo iste arsine. .
I zato je razočarenje bilo ogromno kada smo se uvjerili da su isti kao oni od kojih su nas trebali spasiti.
Problem SDP-a je taj što je to bila partija na kojoj smo se konačno i nedvosmisleno uvjerili da je politika kurva, da su svi isti, i da svako traži lični interes, niko ne brine za ljude. I što je bila prva na kojoj smo to konačno zacementirali u svojim glavama.
I zato se njima ne oprašta. Previše smo očekivali, oni su nam obećavali isouniti očekivanja i zato su nas i najviše razočarali.
NS je u sličnoj situaciji. Polako se ljudi počinju pouzdavati u NS, počinju se nadati da će NS biti ono šta je trebao biti SDP. Spasioci.
I ako NS razočara, doživjeće sudbinu SDP-a. Možda i goru, jer, SDP ipak ima tragove nekog sentimenta, podsjećanja na "stara dobra vremena kada je radniku bilo bolje". NS nema tu istoriju. Pa će lakše i nestati ne samo sa političke scene, nego i iz sjećanja, ako razočara.
Nije im lako. Dok neki pucaju na visoko, traže rješenje Sejdić-Finci, promjenu ustava i druge visokopolitičke stvari, neko drugi (ja na primjer) traže rješavanje svakodnevnih stvari, zaštitu i bolji život ljudi, radnika i slične stvari. Na oba fronta imaju prepreke.
VIsoka politika je često i stvar iracionalog, njome se često bave ljudi kojima ponestaje snage, stare, pa osjećajući da im se bliži nesposobnost rada ili smrt žele da ih istorija zapamti. A onda počnu da padaju u iracionalno i nije ih briga za posljedice. Na primjer, Hitler je bio čisto zlo. Ali ga je istorija zapamtila, svi znaju za njega. Ili bliže nama, Dobrica Ćosić.
Sa druge strane, svakodnevni život. Kako se izboriti za veću zaštitu i bolji status radnika, ako u svojoj partiji, možda i u najužem rukovodstvu, imaš ljude, vlasnike kompanija, kojima bolji status radnika direktno smanjuje profit i moć?
A mi tražimo partiju koja će upravo to uraditi, koja će svom članu, poslodavcu, reći da mora prihvatiti da mu se profit, lično bogatstvo i moć smanje da bi njegovim zaposlenicima bilo bolje. Danas u BiH među našim političarima i partijama, to je ravno utopiji.
A to smo tražili i od SDP-a. NIsmo dobili i SDP je doživio posljedice. Dugo je trajalo, upravo zbog sentimenta i nevjerice, ali konačno smo se otrijeznili. NS će lakše pasti, neće joj trebati 15 godina, ako dobiju značajniju moć i u prvom mandatu u kojem tu moć dobiju ne urade ništa, odmah će biti kažnjeni.
Naravno, treba biti realan. Teško da će NS dobiti natpolovičnu većinu ili više od 2/3 mandata na bilo kojem nivou da samostalno vlada. Moraće ići u koalicije. Ono šta će ih pokopati ili spasiti je način koaliranja. S kim, na šta će pristati, na čemu će insistirati itd.
Banalan primjer. Da bi se smanjio pritisak na PIO, trebalo bi podići granicu odlaska u penziju na 67 godina. Ali, podizanje te granice znači da dok ja radim te dvije godine, za to vrijeme neki 18, 20 ili 30-godišnjak nema posla jer mu ja, starac, umoran, bolestan i nemotivisan, zauzimam radno mjesto. Kako to riješiti? Kako nemati ljude na PIO a u isto vrijeme zaposliti mlade?
Peđa reče u odgovoru na moj prethodni post da ipak radnici moraju prijavljivati poslodavce. Ja se sa njim slažem. Ali, Peđa i sam zna gdje živi. Da bi se radnici ohrabrili da prijavljuju poslodavce koji krše zakone, ipak bi vlast trebala dati primjer. Pa, kada vlast sama od sebe nekoliko poslodavaca pošalje u zatvor, čak i svojih članova, pa onda drugu nekolicinu poslodavaca pošalje u zatvor nakon prijave rijetkih hrabrih radnika, a ti radnici ne budu imali posljedice, tek onda može očekivati masovniji angažman radnika. Ali vlasti moraju prvi dati primjer.
A iz njegovog odgovora se može pročitati da će, ako dođu na vlast, ipak, ostaviti radnicima da probijaju led. Radnici to neće uraditi (da hoće već bi se desilo), reakcija će biti da im NS nije ništa novo i bolje donijela, i slijedi razočaranje u NS.
I onda imaš NS koja nije ništa novo donijela u poboljšanju svakodnevnog života sa jedne strane i sa druge SDA ili HDZ ili SNSD koji takođe nisu ništa dobro uradili, ali za razliku od NS-a "moji su" i štite me od "onih".
Bojim se da će tako ići.
- KatarinaKosaca
#24812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Velika je razlika.....NS nema 60 minuta i ispiracinu mozga sto je.SDP imao na TV kuci koja se gleda i u zadnjoj nedodjiji. Tako da je usoredba neadekvatna
-
Hakiz
#24813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, to je tačno.KatarinaKosaca wrote:Velika je razlika.....NS nema 60 minuta i ispiracinu mozga sto je.SDP imao na TV kuci koja se gleda i u zadnjoj nedodjiji. Tako da je usoredba neadekvatna
Ali, mislim da smo i mi izgubili strpljenje. Da nas je primjer SDP-a i ono šta sam gore napisao napravilo takvima da ćemo za druge imati još manje razumijevanja nego za SDP. Da li je to pošteno, možda i nije, ali čini mi se da je tako.
-
putokaz1
#24814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta može učiniti NS?
-
Hakiz
#24815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Biti drugačiji, postaviti čovjeka i kvalitet života ljudi kao političku platformu. I čekati da ljudima dođe iz dupeta u glavu.putokaz1 wrote:Šta može učiniti NS?
Ako im je plan samo da dođu na vlast, onda ništa novo. Mogu koristiti metode koje će i partiji i ljudima iz partije biti lukrativnije, ali to ih onda čini istima kao što su oni koji su nam više došli navrh glave.
Ako budu postavili čovjeka u centar, onda će put i njima i nama koji to želimo biti mnogo duži.
Koliko to god zvučalo komunistički, ali mora se uspostaviti pravednija raspodjela. Ne može gazda doći u 100.000 KM vrijednom automobilu da radnicima kaže kako nema novca za plate, ili za zapošljavanje novih radnika pa da ovi koji rade imaju normalno radno vrijeme itd. To se ne može narediti, ali se zakonima, inspekcijama i sudstvom koji nisu korumpirani može uspostaviti sistem koji sam od sebe čini raspodjelu pravednijom. Dakle, niko niko gazdi neće oduzeti mogućnost bogatstva. Samo što će sistem biti takav da će morati zaposliti dovoljan broj ljudi da svi rade 40 sati, imaju vremena za odmore, da ih se pristojno plati, uplate doprinosi, porezi itd. I ako poslije toga gazdi ostane novca da kupi auto od 500.000 KM, super, neka kupuje. Ali sistem koji neće dozvoliti da gazda kupi auto od 100.000 ako nije zadovoljio ovo navedeno.
Već sam negdje pisao, poslodavci očekuku da radnici rade dobro i visokoproduktivno. Ali, čovjek koji nema dovoljno hrane, ili koji jede lošu, niskoenergetsku i nezdravu hranu jer nema novca za bolju, čovjek koji ne spava jer brine hoće li imati hrane za porodicu, čovjek koji je preumoran jer radi previše i ima malo odmora, itd, takav radnik ne može biti produktivan. Nema ni snage ni koncentracije za produktivan rad.
Zato bi pravednija podjela i poslodavcima bila bolja, jer bi radnici bili produktivniji. A onima koji i pored dobrih uslova izbjegavaju rad, otkazi.
Da se malo stave banke pod kontrolu. Zdravstvo kao osnovni prioritet, ako nam ljudi budu umirali ili ostajali invalidima zato što bolnice nemaju materijala, ljekari se mogu igrati sa ljudima, itd, onda sve osve ostalo nema smisla.
Itd.
To ja očekujem od bilo koje partije, pa i NS-a. Njih još nismo probali, pa da ih probamo, možda krenu tim putem. Ne može odjednom, ali ako im damo mandat, pa pokažu da idu u tom smjeru, onda OK. Ako vidimo da ne rade u tom smjeru, onda se uvijek može vratiti glasanju za "svoje"
U suprotnom, svi su isti.
-
Heartbeats
#24816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvini, gdje si ti bio kad je NS podržala ZoR?!Hakiz wrote: Koliko to god zvučalo komunistički, ali mora se uspostaviti pravednija raspodjela. Ne može gazda doći u 100.000 KM vrijednom automobilu da radnicima kaže kako nema novca za plate, ili za zapošljavanje novih radnika pa da ovi koji rade imaju normalno radno vrijeme itd. To se ne može narediti, ali se zakonima, inspekcijama i sudstvom koji nisu korumpirani može uspostaviti sistem koji sam od sebe čini raspodjelu pravednijom. Dakle, niko niko gazdi neće oduzeti mogućnost bogatstva. Samo što će sistem biti takav da će morati zaposliti dovoljan broj ljudi da svi rade 40 sati, imaju vremena za odmore, da ih se pristojno plati, uplate doprinosi, porezi itd. I ako poslije toga gazdi ostane novca da kupi auto od 500.000 KM, super, neka kupuje. Ali sistem koji neće dozvoliti da gazda kupi auto od 100.000 ako nije zadovoljio ovo navedeno.
Već sam negdje pisao, poslodavci očekuku da radnici rade dobro i visokoproduktivno. Ali, čovjek koji nema dovoljno hrane, ili koji jede lošu, niskoenergetsku i nezdravu hranu jer nema novca za bolju, čovjek koji ne spava jer brine hoće li imati hrane za porodicu, čovjek koji je preumoran jer radi previše i ima malo odmora, itd, takav radnik ne može biti produktivan. Nema ni snage ni koncentracije za produktivan rad.
Zato bi pravednija podjela i poslodavcima bila bolja, jer bi radnici bili produktivniji. A onima koji i pored dobrih uslova izbjegavaju rad, otkazi.
Da se malo stave banke pod kontrolu. Zdravstvo kao osnovni prioritet, ako nam ljudi budu umirali ili ostajali invalidima zato što bolnice nemaju materijala, ljekari se mogu igrati sa ljudima, itd, onda sve osve ostalo nema smisla.
Gazda može (skoro sve) što hoće jer je GAZDA!
Može imati avion ako hoće bez da želi uposliti nove radnike - imaju zakonitosti poslovanja i u ovome što pričaš ne da te neće podržati NS nego ni niko ko poznajke elematarne postulate ekonomije.
Nisu problem gazde, nego politika i adminstracija koja gazdama ne omogućava da raste i dodatno zapošljava.
-
Hakiz
#24817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma gazdama je uvijek neko drugi kriv. Administracija i politika što im postavljaju uslove koji im se ne sviđaju, radnici koji ne žele da budu robovi, konkurencija, itd, svi su im krivi osim njih samih.Heartbeats wrote:Izvini, gdje si ti bio kad je NS podržala ZoR?!Hakiz wrote: Koliko to god zvučalo komunistički, ali mora se uspostaviti pravednija raspodjela. Ne može gazda doći u 100.000 KM vrijednom automobilu da radnicima kaže kako nema novca za plate, ili za zapošljavanje novih radnika pa da ovi koji rade imaju normalno radno vrijeme itd. To se ne može narediti, ali se zakonima, inspekcijama i sudstvom koji nisu korumpirani može uspostaviti sistem koji sam od sebe čini raspodjelu pravednijom. Dakle, niko niko gazdi neće oduzeti mogućnost bogatstva. Samo što će sistem biti takav da će morati zaposliti dovoljan broj ljudi da svi rade 40 sati, imaju vremena za odmore, da ih se pristojno plati, uplate doprinosi, porezi itd. I ako poslije toga gazdi ostane novca da kupi auto od 500.000 KM, super, neka kupuje. Ali sistem koji neće dozvoliti da gazda kupi auto od 100.000 ako nije zadovoljio ovo navedeno.
Gazda može (skoro sve) što hoće jer je GAZDA!
Može imati avion ako hoće bez da želi uposliti nove radnike - imaju zakonitosti poslovanja i u ovome što pričaš ne da te neće podržati NS nego ni niko ko poznajke elematarne postulate ekonomije.
Nisu problem gazde, nego politika i adminstracija koja gazdama ne omogućava da raste i dodatno zapošljava.
I gazde kao i svi drugi u ovoj zemlji žele da im neko drugi riješi probleme a da njih "ne boli".
Gazde znaju reći "ako ti se ne sviđa slobodno idi". OK. Firma koja ne može ispoštovati minimum radničkih prava (a minimum je ono šta piše u ZOR-u), ne treba postojati, bolje da je nema. Dugoročno je bolje i za radnike, i za ekonomski sistem, i za pravni sistem, i za druge firme, za sve. Jedino kome to ne odgovara je gazda jer će mu privatna imovina biti manja.
Jesli li pročitao ZOR?
Tamo piše radno vrijeme 40 sati sedmično, maksimalno 8 sati prekovremeno, 20 dana godišnjeg nakon 6 mjeseci neprekidnog rada itd.
Sada, ako gazda to ne poštuje, u čemu je krivica NS-a? Krivica je inspekcija, sudova i radnika koji ne prijavljuju gazde koji to ne poštuju.
Ono što ja zamjeram bilo kome, pa i NS-u, sudeći po odgovoru koji je dao Kojović na moje pisanje o ovome, je to da ni NS, ako dođe na vlast, neće bez prijave ranika ići u, da se tako izrazim, preventivne inspekcije, snimanje stanja poštovanja ZOR-a, dakle zamjeram im što ni oni neće svojim ponašanjem i primjerom ohrabriti radnike da prijavljuju kršenje ZOR-a.
NS, ili druga partija za koju razmišljam da dam glas, mora aktivno djelovati. U priči o radnicima, nakon što su radnici decenijama u situaciji da borbom za svoja prava dolaze u još goru situaciju, partija za koju bih ja glasao mora prva početi mijenjati stvari, mora pokazati radnicima da im se borba za prava isplati.
To je, što se mene tiče, jedan od uslova.
Mislim da partija koja to ne uradi svoju priču svodi na šuplju demagogiju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#24818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dennis Gratz: Neka je sram zastupnike koji nisu podržali Zakon o liječenju neplodnosti
Klix.ba
prije 38 min
Naša stranka je podržala stavljanje na dnevni red Prijedloga Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, ali 49 'ruku' u Parlamentu Federacije nije bilo dovoljno da se konačno razmatra ovo pitanje ključno u procesu zdravstvene zaštite, reproduktivnog zdravlja i politike borbe protiv pada nataliteta u ovom bh. entitetu.
"HDZ BiH je bio protiv, dok je dio SDA i SBB-a bio suzdržan, zahvaljujući čemu ova tačka nije uvrštena u dnevni red. Neka je sram one zastupnike i zastupnice koji su svojom suzdržanošću zaustavili razmatranje ovog zakona, a posebno ljekare i ljude iz medicinske struke u HDZ BiH koji su bili protiv ovog propisa. Ovo mora imati snažnu reakciju organizacija civilnog društva", kazao je Gratz.
Gratz smatra da je Parlament je doživio potpuni moralni fijasko.
"Dok se zauzimaju za profitere i kriminalne grupe, blijedo gledaju u sva rješenja koja donose dobrobit ugroženim skupinama. Hoćete da uskratite pravo nekome da sutra bude roditelj? Neka vas je sram, zastupnici i zastupnice", kazao je Gratz.
a sHo nemerem sljiva ispod oraHa...cccccc, kad je trebala rukica za ZOR onda ste bili podobni sad kad treba neki zakon progurat nek vas je stid... Pedja de .BA koriguj ovog svog jastreba samo ce vam belaj nametnut...
- Zlatna StafiloKoka
#24819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne kontam te, buraz, jesi li ti za ili protiv zakona o umjetnoj oplodnji? (svako ima pravo na mišljenje i stav, samo te fakat ovdje ne skontah šta hoćeš reći i šta Denisu zamjeraš tačno)pici wrote:Dennis Gratz: Neka je sram zastupnike koji nisu podržali Zakon o liječenju neplodnosti
Klix.ba
prije 38 min
Naša stranka je podržala stavljanje na dnevni red Prijedloga Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, ali 49 'ruku' u Parlamentu Federacije nije bilo dovoljno da se konačno razmatra ovo pitanje ključno u procesu zdravstvene zaštite, reproduktivnog zdravlja i politike borbe protiv pada nataliteta u ovom bh. entitetu.
"HDZ BiH je bio protiv, dok je dio SDA i SBB-a bio suzdržan, zahvaljujući čemu ova tačka nije uvrštena u dnevni red. Neka je sram one zastupnike i zastupnice koji su svojom suzdržanošću zaustavili razmatranje ovog zakona, a posebno ljekare i ljude iz medicinske struke u HDZ BiH koji su bili protiv ovog propisa. Ovo mora imati snažnu reakciju organizacija civilnog društva", kazao je Gratz.
Gratz smatra da je Parlament je doživio potpuni moralni fijasko.
"Dok se zauzimaju za profitere i kriminalne grupe, blijedo gledaju u sva rješenja koja donose dobrobit ugroženim skupinama. Hoćete da uskratite pravo nekome da sutra bude roditelj? Neka vas je sram, zastupnici i zastupnice", kazao je Gratz.
a sHo nemerem sljiva ispod oraHa...cccccc, kad je trebala rukica za ZOR onda ste bili podobni sad kad treba neki zakon progurat nek vas je stid... Pedja de .BA koriguj ovog svog jastreba samo ce vam belaj nametnut...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#24820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zlatna StafiloKoka wrote:
Ne kontam te, buraz, jesi li ti za ili protiv zakona o umjetnoj oplodnji? (svako ima pravo na mišljenje i stav, samo te fakat ovdje ne skontah šta hoćeš reći i šta Denisu zamjeraš tačno)
pa u jedinstvu je snaga, mogli su se solidarisati sa Denisom jer se je i ovaj su njima solidarisao kad im je bilo najpotrebnije... zakon o oplodnji mogo je proc ko zakon o malinama al nije vise potrebna ta dodatna rukica....
-
Hakiz
#24821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Možda ne žele da naplate prebrzo dug, čuvaju vraćanje usluge za nešto šta im donosi veću korist.pici wrote:Zlatna StafiloKoka wrote:
Ne kontam te, buraz, jesi li ti za ili protiv zakona o umjetnoj oplodnji? (svako ima pravo na mišljenje i stav, samo te fakat ovdje ne skontah šta hoćeš reći i šta Denisu zamjeraš tačno)
pa u jedinstvu je snaga, mogli su se solidarisati sa Denisom jer se je i ovaj su njima solidarisao kad im je bilo najpotrebnije... zakon o oplodnji mogo je proc ko zakon o malinama al nije vise potrebna ta dodatna rukica....
Drugo je pitanje da li će naplatiti uslugu ili će ih jedinstvena snaga 'ladno ispaliti.
- Ajatolah_
#24822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zašto bi neko bio protiv zakona o umjetnoj oplodnji? O čemu se radi?
- Zlatna StafiloKoka
#24823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ni meni to nije jasno. Stvarno ne razumijem. Peđa, kako je HDZ obrazložio to što je protiv?Ajatolah_ wrote:Zašto bi neko bio protiv zakona o umjetnoj oplodnji? O čemu se radi?
-
Saka
#24824 Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jbg, umjetna oplodnja kosta bruku para. Naravno da nece dopustiti da i to padne na teret zdravstvenog fonda, valja plate podijeliti. Osim toga postoji nekoliko privatnih klinika za vjestacku oplodnju sto uzimaju dobre pare. Ni njihov lobi ne treba iskljuciti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- General War
#24825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mozda su ovi iz SDA i HDZ-a mislili da je zakon nepotreban jer imamo preCednika koji pokriva taj problem sa nerotkinjama u PCpici wrote:Zlatna StafiloKoka wrote:
A i prijedlog zakona je po navici NS hipsterski, jbt. mi ne znamo sta cemo sa ovom djecom koju imamo, a da ne govorim sto u par kilometara hoda po gradu presretnu te barem cetiri ili pet humanitaraca sto traze priloge za lijecenje oboljele djece...pa nevidjeh da neko gubi san oko toga.
Kako je krenulo...ocekujem sljedecu Grazzzzovu novu inicijativu o zakonu o istospolnim brakovima npr.