Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#24776 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Jimmy McNulty wrote:
kamen spoticanja wrote: mogu li i ja u gledanje?
Može ako češ platit ceh, da i mi smrtnici dobijemo nešto od SDA :mrgreen:
:mrgreen:
more vala
Warashii

#24777 Re: Zeničani

Post by Warashii »

clio_dci120 wrote:Kako su Cooltura i Vienna otvoreni, primjeti se da uvijek ima mjesta u CD-u :)
Meni je od lokala Cooltura trenutno najbolja, sad u petak otisao u Sibicu, nije bilo mjesta, ali isto kulturno sredjeno, svidja mi se.
Nemam pojma, prođem redovno pored "kulture" ali mi ne pada na pamet tu sjesti, mene samo ime odbija da je to cudo jedno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24778 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:Morat cemo jednom otici u Da Vinci, da napdnemo Batin teritorij. :oops
P.S. Mislim ja i jimmi, norm je ozenjen. :D
Bujrum :serbo: :pijani:
Kralj Tvrtko I.

#24779 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Kad ćemo na fuka?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24780 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Bjez ba da skontamo kako se svi ovdje vrlo dobro poznajemo u stvarnom zivotu :D
kakavdanakneiskustvu

#24781 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Kralj Tvrtko I. wrote:Kad ćemo na fuka?

neko je rekao kad dodjemo do hiljadite stranice teme,znaci ubrzo
Mustang1

#24782 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ako bude ta kafa poslije 1000. stranice. To ce biti i posljednja stranica na temi :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#24783 Re: Zeničani

Mustang1 wrote:Ako bude ta kafa poslije 1000. stranice. To ce biti i posljednja stranica na temi :lol: :lol:
koliko puta se spominjalo to okupljanje,upoznavanje malo bi bilo ostati samo na kafi
Norm

#24784 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:
kamen spoticanja wrote: mogu li i ja u gledanje?
Može ako češ platit ceh, da i mi smrtnici dobijemo nešto od SDA :mrgreen:
...'sreca je lijepa samo dok se ceka, dok od sebe samo nagovjestaj da'... ;-)
Norm

#24785 Re: Zeničani

Post by Norm »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Kad ćemo na fuka?

neko je rekao kad dodjemo do hiljadite stranice teme,znaci ubrzo
...na mene ne racunajte, da znate ko sam ne bi ni forumali sa mnom... :lol: :lol: :lol:
Norm

#24786 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:
dajdza-ze wrote: Gdje je ta Vienna. :roll:
Image

Posebno je kul to što je donji sprat za nepušače, a gornji za pušače :thumbup:
...ja sam uglavnom dole...ma kad me uslikase?!?
kakavdanakneiskustvu

#24787 Re: Zeničani

nesto me zanima,pa ako ko zna da mi objasni,drugu mi umro otac,otisao u gradska groblja,da to sve sredi,i receno mu da je vjerska sahrana dosta skuplja od ateisticke,neligiozne,zna li ko zbog cega,znaci nije isao u crkvu pa da mu je tamo receno da jos nesto plati dodatno,nego u gradskim grobljima,sta je to toliko skuplje kod vjerskih sahrana?
phillie

#24788 Re: Zeničani

Post by phillie »

Dok se hodze namire. :oops: Rodjaku nedavno umro roditelj koji je bio clan IZ, i dzenaza izasla preko hiljadu maraka... :oops:
kakavdanakneiskustvu

#24789 Re: Zeničani

phillie wrote:Dok se hodze namire. :oops: Rodjaku nedavno umro roditelj koji je bio clan IZ, i dzenaza izasla preko hiljadu maraka... :oops:

ne,nije isao u crkvu,srbin je,nego je cijena ukopa,razlicita zavisno od toga da li zeli ovu ili onu sahranu,nije valjda da od para koje se uplate gradskim grobljima kad se zeli vjerska sahrana dio ide i vjerskim zajednicama?
Norm

#24790 Re: Zeničani

Post by Norm »

...koliko ja znam sve vjerske zajednice imaju mjesecnu/godisnju clanarinu i ako si za zivota bio clan i uplacivao cijena ukopa/dzenaze je niza...ako nisi bio redovan platisa za zivota onda nakon smrti mora porodica izmiriti obaveze i zato dodje skuplje...
Gradska groblja su firma koja se bavi ukopom pokojnika/rahmetlije bez obzira koje konfesije bio ili je ateista i mislim da je u cijenu uracunat i dio koji ide vjerskim zajednicama...ako je ateista, onda nema troskova vjerskih zajednica...ispravite me ako grijesim...
kakavdanakneiskustvu

#24791 Re: Zeničani

Norm wrote:...koliko ja znam sve vjerske zajednice imaju mjesecnu/godisnju clanarinu i ako si za zivota bio clan i uplacivao cijena ukopa/dzenaze je niza...ako nisi bio redovan platisa za zivota onda nakon smrti mora porodica izmiriti obaveze i zato dodje skuplje...
Gradska groblja su firma koja se bavi ukopom pokojnika/rahmetlije bez obzira koje konfesije bio ili je ateista i mislim da je u cijenu uracunat i dio koji ide vjerskim zajednicama...ako je ateista, onda nema troskova vjerskih zajednica...ispravite me ako grijesim...

ovde je u pitanju cijena ukopa,znaci cijena poslova koje obavlja gradsko groblje,a mimo toga znam da se posebno plaća dolazak svecenika,ne znam za hodže i popove,to se njemu i plati,bez posrednika
Throttle

#24792 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Pa ako je srbin, sto nije zavrsio sve kod Dobrice iz pogrebnog drustva-cvjecare Neven, pored Pravoslavne crkve? On najvise radi pravoslavce, ateiste i poneki katolik ili musliman mu prilete-obzirom da te vjerske zajednice obavezuju pripadnike da se u njihovim pogrebnim društvima to završe-Irtihal i Sv. Anto
kakavdanakneiskustvu

#24793 Re: Zeničani

Throttle wrote:Pa ako je srbin, sto nije zavrsio sve kod Dobrice iz pogrebnog drustva-cvjecare Neven, pored Pravoslavne crkve? On najvise radi pravoslavce, ateiste i poneki katolik ili musliman mu prilete-obzirom da te vjerske zajednice obavezuju pripadnike da se u njihovim pogrebnim društvima to završe-Irtihal i Sv. Anto

otisao je u gradska groblja,direktor mu rekao da je sahrana bez vjerskih obilježja jeftinija od one sa vjerskim obilježjima,bar što se tiče plaćanja prema gradskom groblju,i tako je i odlučio,nije mi jasno što je sahrana osobe kao vjernika skuplja,bar što se tiče plaćanja prema gradskom groblju,kad će se ionako platiti svećeniku,hodži,popu šta se već plaća kad dodju na groblje
Throttle

#24794 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Nije ni meni jasno, moguce da je drugacija oprema (muslimani se npr zakopaju na tabutu koji je ustvari daska i vjerovatno je poprilicno jeftino dok pravoslavci i katolici kupe sanduke, kovcege, kako ko zove, sto je skuplja varijanta, mozda i ateistima stavljaju tu jeftiniju "opremu"), pa onda stave onaj krst-kriz ako je vjerska i tome slicno. Mozda u nacinu pripreme pokojnika. A mozda i malo klepaju po usima jer se malo ljudi zeli ukopati kao ateista vec se najcesce ukopaju kao pripadnici religije kojoj su roditelji pripadali, bez obzira jesu li obavljali vjerske duznosti tokom zivota ili ne :roll:
Bas cu pitat Dobricu kad ga vidim sta je razlog
Znam da mi je jednom spominjao da ukopa i muslimane ali Islamska zajednica ne dopusta da dođe neki hodža koji je u službi ako dženaza ne ide preko IZ (dobija otkaz) pa onda neko od familije prouči nešto i slično. Isto tako i katolici uslovaljavaju da ide preko Sv. Anto
Tuga...
kakavdanakneiskustvu

#24795 Re: Zeničani

hodžei popovi najveci lopovi,oduvijek poznato
kakavdanakneiskustvu

#24796 Re: Zeničani

Throttle wrote:Nije ni meni jasno, moguce da je drugacija oprema (muslimani se npr zakopaju na tabutu koji je ustvari daska i vjerovatno je poprilicno jeftino dok pravoslavci i katolici kupe sanduke, kovcege, kako ko zove, sto je skuplja varijanta, mozda i ateistima stavljaju tu jeftiniju "opremu"), pa onda stave onaj krst-kriz ako je vjerska i tome slicno. Mozda u nacinu pripreme pokojnika. A mozda i malo klepaju po usima jer se malo ljudi zeli ukopati kao ateista vec se najcesce ukopaju kao pripadnici religije kojoj su roditelji pripadali, bez obzira jesu li obavljali vjerske duznosti tokom zivota ili ne :roll:
Bas cu pitat Dobricu kad ga vidim sta je razlog
Znam da mi je jednom spominjao da ukopa i muslimane ali Islamska zajednica ne dopusta da dođe neki hodža koji je u službi ako dženaza ne ide preko IZ (dobija otkaz) pa onda neko od familije prouči nešto i slično. Isto tako i katolici uslovaljavaju da ide preko Sv. Anto
Tuga...
upitaj pa javi ako ne zaboravis
Throttle

#24797 Re: Zeničani

Post by Throttle »

:thumbup: :thumbup:
Freamon Lester

#24798 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Tu je to negdje sa cijenom temelja.. kuce 10x8 :D
channel10

#24799 Re: Zeničani