Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
isis uzvrača udarac na sjeveru Alepa. Navodno isis potjerao rebelse iz dvanaest mjesta. Zlobnici kažu da su "pobunjenici" za dva sata prestanka američkog i turskog bombardovanja izgubili ono što su osvajali dvije sedmice. Izgleda da su ovo gori domobrani od onih iz NDF.
cbrt wrote:Povratili rebeli upravo 7 sela ali smejurija su i jedni i drugi...
Ne bih da ispadne kao kompliment ali ISIS nije smijurija...realno i iskreno...da režim nema rusku zračnu podršku, kurdi američku i umjereni americku u zadnje vrijeme i da su ISIS-ovci usmjereni na njih kao na SAA pomeo bi ISIS 70% Sirije, realno, neznam cime se pikaju i da li se pikaju ali likovi ratuju sami protiv svih i sve su u stanju nasamarat
Najavljuje se uveliko oslobadjanje Alepa, ali ne znam koliko je to realno, pogotovo sada u ovom trenutku. Realno, SAA sa saveznicima nema veliki ofanzivni kapacitet, na Palmyru je islo negdje oko 8 hiljada vojnika, ja msm. Alep, bitka svih bitaka, kako je nazvase u pocetku
Ovo vam izgleda cudno dijelom i zbog toga sto se koriste ove mape velikog razmjera da se prikaze napredovanje na sjeveru Alepa.Ali u sustini se radi o relativno malom podrucju i kada se i manja napredovanja prikazu u ovolikom razmjeru izgledaju velika.Kada se to stavi u kontekst cijele Sirije vidi se o koliko malom podrucju se radi.
Nusra dobila postene batine u al Gahb dolini i u brdima Latakie, ISIS navodno zauzeo neku kontrolnu tocku oko Palmyre...ne bih zelio biti baba vanga ali me ne bi uopce cudilo da ISIS ponovno uleti u Palmyru
Ne bih da ispadne kao kompliment ali ISIS nije smijurija...realno i iskreno...da režim nema rusku zračnu podršku, kurdi američku i umjereni americku u zadnje vrijeme i da su ISIS-ovci usmjereni na njih kao na SAA pomeo bi ISIS 70% Sirije, realno, neznam cime se pikaju i da li se pikaju ali likovi ratuju sami protiv svih i sve su u stanju nasamarat
Jbg,ISIL ratuje na Allahovom putu pa su nabrijaniji od ostalih,SAA ratuje na Bašarovom,FSA na Americko-Tursko-Saudijskom,izgleda da je Allahov put najjaci
daešovci izgleda oborili sirijski avion. Po svemu sudeći upotrebljen relativno noviji sistem zemlja-zrak. Nakon ove vijesti registrovana pomjeranja ruskih trupa prma granici sa Ukrajinom. Nekome se baš sviđa ideja WWIII.
ja sam uvjeren da bi prva gardijska do bagdada pomela
ili drugi korpus nebitno...
to dole nije vidjelo vojske...svaka cast na fanatizmu ali tako se ne dobiva rat
organizacija rad i red te vjezba
Ma ja mislim da ove dobrovoljacke jedinice, zenge... teritorijalci da bi sila bili a o ozbiljnijim vojnim formacijama da ne pricam, Boze savucaj, pocevsi naravno od SAA ali i ostali su smijurija, saa na prvom mjestu zbog naoruzanja kojim raspolaze ali isto sranje i sa umjerenima i nusricima, nije ni isil nista special al realno sila su za sve, valjda zbog fanatizma, kad vidim snimke nusrica ide tenk a ovi iza tenka....taktika ww2...covjek se cudi takvoj retardaciji a onda se jos vise zacudi kad tom taktukom odpusu NDF-ovce sa polozaja e onda covjek shvati da su ti jos retardiraniji...da budem malo grub
De ne budte djeca..
Da mi nikad s njima ne moramo ratovat najbolje...
Ravna ih ko stigne i opet...fanatici su u stanju poslat 20ak kamion bombi po desetak petnes tona...jedna da prodje...
arman1 wrote:daešovci izgleda oborili sirijski avion. Po svemu sudeći upotrebljen relativno noviji sistem zemlja-zrak. Nakon ove vijesti registrovana pomjeranja ruskih trupa prma granici sa Ukrajinom. Nekome se baš sviđa ideja WWIII.
I VRS pojacana SPECNAZ-om izasla na entitetske granice
arman1 wrote:daešovci izgleda oborili sirijski avion. Po svemu sudeći upotrebljen relativno noviji sistem zemlja-zrak. Nakon ove vijesti registrovana pomjeranja ruskih trupa prma granici sa Ukrajinom. Nekome se baš sviđa ideja WWIII.
I VRS pojacana SPECNAZ-om izasla na entitetske granice
Ubleha koju možemo dobro iskoristiti ako budemo pametni, a nismo nažalost.
Omar500 wrote:Najavljuje se uveliko oslobadjanje Alepa, ali ne znam koliko je to realno, pogotovo sada u ovom trenutku. Realno, SAA sa saveznicima nema veliki ofanzivni kapacitet, na Palmyru je islo negdje oko 8 hiljada vojnika, ja msm. Alep, bitka svih bitaka, kako je nazvase u pocetku
Potpuno opkoliti istocni dio grada itekako mogu, samo jednu cestu imaju rebelsi, a i ona je na puskometu Kurda iz ovog kvarta koji rebeli tuku danima.
Ako se Tigar spusti niz Handarat, eto njega na Costelo cestu, a onda je krug zatvoren.
Co0l wrote:Zatvorena je i Guta,Jobar,pa cak i onaj izmuceni Zabadani.Svi u odnosu na Alep sela.I prođe od tad 12 Bajrama...
Jest, al Alep je velik grad, bila bi to velika vijest u svjetskim medijima, neko bi morao reagovati. Ili bi Turci uletili u Damask ili bi Butros Butros rahmetli vaskrsno i naredio Deyton ili bi Ameri sravnili Idlib sa zemljom.
Marketing čuda radi, kako u promociji koka kolje tako i u ratu.