Ukrajina

Post Reply
Martinez_

#24776 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Captain Ahab wrote:
Martinez_ wrote:Anti rusofili, tačnije - rusofobi, misle da ekskluzivno pravo na agresije, invazije, okupacije, kršenje međunarodnog prava i zaobilaženje UN imaju samo - Sjedinjene Američke Države (i njeni najbliži saveznici).

Svi su oni podržali invazije i na Irak i Avganistan, makar prećutno. To je sve bilo širenje demokratije i civilizacije na čitavu planetu. Raspamećivanje necivilizovanih domorodaca za njihovo dobro. To je ista ona svest koja je pravdala kolonijalnu eksploataciju Afrike, kasnije i Hitlerov prodor na divlji istok.
Kako ti znas ko je sta podrzao "precutno"? Uozbilji se malo i ne projiciraj svoje pravdanje djela Rusije na ostale...
Ma ti si garant protestvovao i tražio sankcije Americi, da ih izbace iz SWIFT-a, naoružavao bi talibane i Bin Ladena itd itd
JohnnyS

#24777 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Koja zasljepljenost kod rusofila, to ni izraelska ili američka farmaceutska industrija ne može izlječiti...
Captain Ahab

#24778 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Martinez_ wrote:
Captain Ahab wrote:
Martinez_ wrote:Anti rusofili, tačnije - rusofobi, misle da ekskluzivno pravo na agresije, invazije, okupacije, kršenje međunarodnog prava i zaobilaženje UN imaju samo - Sjedinjene Američke Države (i njeni najbliži saveznici).

Svi su oni podržali invazije i na Irak i Avganistan, makar prećutno. To je sve bilo širenje demokratije i civilizacije na čitavu planetu. Raspamećivanje necivilizovanih domorodaca za njihovo dobro. To je ista ona svest koja je pravdala kolonijalnu eksploataciju Afrike, kasnije i Hitlerov prodor na divlji istok.
Kako ti znas ko je sta podrzao "precutno"? Uozbilji se malo i ne projiciraj svoje pravdanje djela Rusije na ostale...
Ma ti si garant protestvovao i tražio sankcije Americi, da ih izbace iz SWIFT-a, naoružavao bi talibane i Bin Ladena itd itd
Konkretno napad na talibane i Bin Ladena sam podrzao, zasto bih trazio da sami sebe izbace iz Swifta zbog toga? Irak je vec druga prica i bio sam protiv napada...
JohnnyS

#24779 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Captain Ahab wrote: Konkretno napad na talibane i Bin Ladena sam podrzao, zasto bih trazio da sami sebe izbace iz Swifta zbog toga? Irak je vec druga prica i bio sam protiv napada...

Selektivno opravdavanje je pojam nepoznat kod putinčadi. Oni ne mogu spoznati da si nekad za, a nekad protiv politike SAD-a, oni Rusiju nekritički podržavaju "i u dobru i u zlu". Samo što tog dobra nikad nema...
Captain Ahab

#24780 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

JohnnyS wrote:
Captain Ahab wrote: Konkretno napad na talibane i Bin Ladena sam podrzao, zasto bih trazio da sami sebe izbace iz Swifta zbog toga? Irak je vec druga prica i bio sam protiv napada...

Selektivno opravdavanje je pojam nepoznat kod putinčadi. Oni ne mogu spoznati da si nekad za, a nekad protiv politike SAD-a, oni Rusiju nekritički podržavaju "i u dobru i u zlu". Samo što tog dobra nikad nema...
Ma naravno, a jos bi im teze valjda bilo spoznati da neko ko podrzava Ukrajinu sada moze u drugim okolnostima podrzati i Rusiju.

Npr. ja smatram da je Rusija imala svako pravo da vrati kontrolu nad Cecenijom. O nacinu na koji je to uradjeno, uz prilicno neselektivno razaranje gradova, se vec moze i pricati. Ali Ceceni su prije svega sami sebe zajebali, imali su dogovor s Rusijom nakon prvog rata, ali niti su bili u stanju da organizuju drzavu niti da se zadrze unutar svojih granica. Reakcija Rusije, narocito u drugom cecenskom ratu, je bila sasvim opravdana...
Martinez_

#24781 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Niste vi nikad protiv politike SAD jer nikad ne ulažete ni minimalan napor da osudite takvu politiku. Već pošto danas čitava planeta zna kakva je sramota ispala sa Irakom, onda je valjda stvar elementarne pristojnosti reći ''nisam bio za iračku invaziju''

Da li vas je bolelo uvo za civilnim žrtvama Faludže? Ni najmanje. Šta danas kažete na snimke o gađanju civilnih ciljeva iz vazduha koje su objavili Asanž i Maning? Ništa.

Čak da je uspela Bušova kampanja pacifikacije i ''demokratskih'' izbora danas biste pozdravljali iračku invaziju kao još jedan dokaz uspešnog američkog izvoza demokratije. Ovako, pojavio se ISIS pa vas je sramota.

I povrh svega danas dajete punu podršku toj i takvoj Americi u njenim nastupima prema Rusiji.

Da, mi rusofili smo navodno fanatici ali vi, vi ste beskičmenjaci i korisni idioti za interes gazde preko okeana.
Captain Ahab

#24782 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Martinez_ wrote:Niste vi nikad protiv politike SAD jer nikad ne ulažete ni minimalan napor da osudite takvu politiku. Već pošto danas čitava planeta zna kakva je sramota ispala sa Irakom, onda je valjda stvar elementarne pristojnosti reći ''nisam bio za iračku invaziju''

Da li vas je bolelo uvo za civilnim žrtvama Faludže? Ni najmanje. Šta danas kažete na snimke o gađanju civilnih ciljeva iz vazduha koje su objavili Asanž i Maning? Ništa.

Čak da je uspela Bušova kampanja pacifikacije i ''demokratskih'' izbora danas biste pozdravljali iračku invaziju kao još jedan dokaz uspešnog američkog izvoza demokratije. Ovako, pojavio se ISIS pa vas je sramota.

I povrh svega danas dajete punu podršku toj i takvoj Americi u njenim nastupima prema Rusiji.

Da, mi rusofili smo navodno fanatici ali vi, vi ste beskičmenjaci i korisni idioti za interes gazde preko okeana.
Ti izgleda imas malo previse dualisticki pogled na svijet - dobro i zlo, Rusija i Amerika itd.

Shvati da je svijet malo kompleksniji od toga i da ne razmisljaju svi kao ti. Razmisli malo o tome umjesto da umisljas sta drugi misle o Faludzi zato sto ne podrzavaju Rusiju u ovom ratu...
Last edited by Captain Ahab on 24/02/2015 11:35, edited 1 time in total.
JohnnyS

#24783 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Martinez_ wrote: Da, mi rusofili smo navodno fanatici ali vi, vi ste beskičmenjaci i korisni idioti za interes gazde preko okeana.

Vi rusofili ste ili u banovićima (poput čelija) ili ćete biti (poput tebe) zato što ne znate raspravljati bez uvreda. Upis ti je prijavljen. USA fuck yeah
Martinez_

#24784 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Pa to je jedino što možeš i umeš kad ponestane argumenata. Uz naravno opaske da je neko zaslepljeni fanatik koga treba lečiti. Za šta te niko nije prijavio. Zna se ipak koja strana kmeči.
General War

#24785 Re: Ukrajina

Post by General War »

JohnnyS wrote:
Martinez_ wrote: Da, mi rusofili smo navodno fanatici ali vi, vi ste beskičmenjaci i korisni idioti za interes gazde preko okeana.

Vi rusofili ste ili u banovićima (poput čelija) ili ćete biti (poput tebe) zato što ne znate raspravljati bez uvreda. Upis ti je prijavljen. USA fuck yeah
:lol:
animus

#24786 Re: Ukrajina

Post by animus »

JohnnyS wrote:

Iliti sto bi se reklo slijepa ljubav. Fakat su zaslijepljeni. Koristite mozak i postupajte ispravno, nije bitno ko je u pitanju, pa cete vidjeti pravu istinu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#24787 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

JohnnyS wrote:

:thumbup:
svaka čast kad imaš živaca čitati postove putinovčadi
Point.

#24788 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Zivis u BiH a gotivis Putina i politiku mu? To mogu jedino Srbi biti.
breuer

#24789 Re: Ukrajina

Post by breuer »

Point. wrote:Zivis u BiH a gotivis Putina i politiku mu? To mogu jedino Srbi biti.
Bošnjaci Brku Erdogana, a Hrvati tetu Merkelku. Tamam :D
Point.

#24790 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Daj nama Merkelovku, jebo brku Erdogana. :mrgreen:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#24791 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

breuer wrote:
Point. wrote:Zivis u BiH a gotivis Putina i politiku mu? To mogu jedino Srbi biti.
Bošnjaci Brku Erdogana, a Hrvati tetu Merkelku. Tamam :D
meni je merkelova cool :thumbup:
breuer

#24792 Re: Ukrajina

Post by breuer »

Po mom mišljenju treba od svih uzeti koliko se može. Tjerat inat pojedinačno silama kojima su okrenuti narodi ovdje samo dodatno dijeli već podijeljeno društvo. Na kraju krajeva, svaki od gore nabrojanih lidera međusobno gaje izvrsne odnose!
celava_dlaka

#24793 Re: Ukrajina

Post by celava_dlaka »

Nema sta Putin veliki branitelj i prijatelj Bosnjaka i Bosne :D Pogotovo ruski narod

Image

za dusmane, ima i sibir da gori 8)
dječak sa šibicama

#24794 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Pavlopolj i Pishevik koje je Azov zauzeo nedavno, sjeverno od Mariupolja, opet u rukama Novorusa

Image

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24795 Re: Ukrajina

Post by pici »

selo po selo ...selendra :mrgreen: ...nista dok se ne oslobodi srB...pardom rusKi Maripolj pa Kijev pa Bec pa Berlin...HHUUURRAAAAA !!! koji pacenici :mrgreen:
astala_vistala

#24796 Re: Ukrajina

Post by astala_vistala »

celava_dlaka wrote:Nema sta Putin veliki branitelj i prijatelj Bosnjaka i Bosne :D Pogotovo ruski narod

Image

za dusmane, ima i sibir da gori 8)
Sve sto vidis na ovoj slici jeste ukradena njemačka tehnologija i sve se bazira na istoj.
Martinez_

#24797 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

astala_vistala wrote: Sve sto vidis na ovoj slici jeste ukradena njemačka tehnologija i sve se bazira na istoj.

Zašto misliš da ga tako nešto remeti?

Pa svi prisutni rusofobi bi da je 1941. navijali za ''bratske evropske narode na čelu sa Nemačkom'' protiv crvenih divljaka sa istoka. Mnogi bi se i zaputili pod Staljingrad
celava_dlaka

#24798 Re: Ukrajina

Post by celava_dlaka »

Inace Staljin je bio veliki mirotvorac iako je pobio vise ljudi nego hiter
rusofilija na nivou :D
Captain Ahab

#24799 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Martinez_ wrote:
astala_vistala wrote: Sve sto vidis na ovoj slici jeste ukradena njemačka tehnologija i sve se bazira na istoj.

Zašto misliš da ga tako nešto remeti?

Pa svi prisutni rusofobi bi da je 1941. navijali za ''bratske evropske narode na čelu sa Nemačkom'' protiv crvenih divljaka sa istoka. Mnogi bi se i zaputili pod Staljingrad
Koji si ti lik :-)

To sto si napisao bi se moglo i ovako okrenuti: "Pa svi prisutni rusofili bi da je 1995. navijali za ''bratski srpski narod na čelu sa Mladicem" protiv islamskih divljaka sa istoka. Mnogi bi se i zaputili pod Srebrenicu"

Sta mislis o tome? Ne slazes se vjerovatno, jel tako? Pa onda malo razmisli i o tome sto sam pises...
Ali Kemal

#24800 Re: Ukrajina

Post by Ali Kemal »

celava_dlaka wrote:Inace Staljin je bio veliki mirotvorac iako je pobio vise ljudi nego hiter
rusofilija na nivou :D
Najobicnija laz i relativizacija nacizma.
Post Reply