Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
B Ling wrote:Posto ne odgovarate ni na mail, ni preko fba, a ja sam uporan decko, evo da pokusam i ovako. Hoce li ostati Arene nama korisnicima HS-a, ili cemo izgubiti tu opciju? Da li cete ih imati u programskoj semi uopste? Da napomenem da sam korisnik full paketa usluga, a ovaj vas neprofesionalizam u vidu izbjegavanja odgovora korisnicima mi je jako iritantan.Prvi utisak nula bodova.HS-om sam tu bio prezadovoljan. Niste josh monopolisti, ima Logosoft.
Odogovorite, u profesionalnom i razumnom roku, ili dodjite i vadite mi ova gov.na iz kuce.
1. Kada uz racun dobijes obavjestenje da se HS spaja sa TM onda mozes traziti zvanicne odgovore od TM.
2.Arene ce vjerovatno ici u poseban paket i kada im istekne ugovor postojeci bice iskljucene (moje misljenje).
Prvo ne spajaju se, telemach preuzima HS, bitna razlika za sve, pa i ovo pitanje i to obavjestenje koje spominjes.
Drugo, ja mislim da ce nam dati HBO i Cinemax dzabe prve dvije godine i josh hrpu kanala besplatno, eto to je moje misljenje, ali ja nisam tu zbog licnih misljenja vec da pitam direktno ljude iz Telemacha, jer znaju, pregovaraju vise od 6 mjeseci, preuzeli 90% HS-a, a problem odgovoriti na jednostavno pitanje.
Ali ni ne moraju, koliko vidim kod drugih preuzimanja je bilo upravo kako je ovdje receno, samo dok ne istekne ugovor bivseg operatera i TV kuce.Zato cu sam pretpostaviti da ce tako biti i u ovom slucaju i evo upravo zovem Logosoft.
Jel jos neko ima problema sa Fox Movies titlovima na digitalnoj? to mi je jedini kanal koji nema, tj neki filmovi nemaju titlove, dok na analognoj ima.
B Ling wrote:Prvo ne spajaju se, telemach preuzima HS, bitna razlika za sve, pa i ovo pitanje i to obavjestenje koje spominjes.
Drugo, ja mislim da ce nam dati HBO i Cinemax dzabe prve dvije godine i josh hrpu kanala besplatno, eto to je moje misljenje, ali ja nisam tu zbog licnih misljenja vec da pitam direktno ljude iz Telemacha, jer znaju, pregovaraju vise od 6 mjeseci, preuzeli 90% HS-a, a problem odgovoriti na jednostavno pitanje.
Ali ni ne moraju, koliko vidim kod drugih preuzimanja je bilo upravo kako je ovdje receno, samo dok ne istekne ugovor bivseg operatera i TV kuce.Zato cu sam pretpostaviti da ce tako biti i u ovom slucaju i evo upravo zovem Logosoft.
Peace V
Da se ne spajaju , vec da se radi o preuzimanju, vec bi onda HS korisnici imali kanale koje ima telemach jer je jednostavno dodati na nove frekfencije, a posto se spajaju ovo i traje ovoliko dugo. A kao sto kazes da ako pocnu gasiti kanale koje ima HS, to ce navesti dosta korisnika HS-a da predje kod drugih operatera, jer korisnike u BiH ne interesuje kakve oni probleme omaju u srbiji u vezi kanala, jer je to druga drzava i prava se za odredjeni kanal kupuju za odredjenu drzavu.
kakaljin wrote:Da se ne spajaju , vec da se radi o preuzimanju, vec bi onda HS korisnici imali kanale koje ima telemach jer je jednostavno dodati na nove frekfencije, a posto se spajaju ovo i traje ovoliko dugo. A kao sto kazes da ako pocnu gasiti kanale koje ima HS, to ce navesti dosta korisnika HS-a da predje kod drugih operatera, jer korisnike u BiH ne interesuje kakve oni probleme omaju u srbiji u vezi kanala, jer je to druga drzava i prava se za odredjeni kanal kupuju za odredjenu drzavu.
Nije to tako kao što ti misliš. Kad je Telemach preuzimao Telekabel, pripreme se trajale koji mjesec. Kad se krenulo u realizaciju i puštanje signala, signal se postepeno puštao po naseljima. Bilo je potrebno zamijeniti opremu jel postojeća nije bila kompatibilna sa TM-ovom. Dakle, u trenutku kad je u naselju puštena nova šema, bilo je moguće gledati samo analognu tv, sve dok ekipa nije zamijenila STB.
Zato je proces toliko dug, još kad uzmeš u obzir koliko HS ima korisnika...
Provjerio sam za Fox Movies. D3 resiver i analogni imaju titlove ali cam modul nema. Na oba televizora fale titlovi. Imam izbor srpski/hrvatski/slovenski i niti jedan prikazuje
Cracked wrote:Provjerio sam za Fox Movies. D3 resiver i analogni imaju titlove ali cam modul nema. Na oba televizora fale titlovi. Imam izbor srpski/hrvatski/slovenski i niti jedan prikazuje
Rade titlovi i "preko" CAM modula.
Pod 2748 put, modul i kartica u modulu služe samo za dekodiranje kanala, i nemaju ama baš nijednu drugu funkciju.
Sve što vam ne radi uredno, od EPG, teleteksta, titlova i ostalog je iskljucivo do vašeg TV-a, izuzev ukoliko nije greška do Telemachove distribucije signala, što po pitanju ovog kanala nije slučaj, jer kod mene uredno rade titlovi na oba TV-a.
Cracked wrote:Provjerio sam za Fox Movies. D3 resiver i analogni imaju titlove ali cam modul nema. Na oba televizora fale titlovi. Imam izbor srpski/hrvatski/slovenski i niti jedan prikazuje
Pod 2748 put, modul i kartica u modulu služe samo za dekodiranje kanala, i nemaju ama baš nijednu drugu funkciju.
Sve što vam ne radi uredno, od EPG, teleteksta, titlova i ostalog je iskljucivo do vašeg TV-a, izuzev ukoliko nije greška do Telemachove distribucije signala, što po pitanju ovog kanala nije slučaj, jer kod mene uredno rade titlovi na oba TV-a.
eto sta da ti kazem, ni samsung ni toshiba nemaju titlove na fox movies (i samo fox movies) dok D3 resiver uredno ima. Svjestan sam sta kartica radi, Pitam da neko nije imao isti problem i nekako rijesio. Da svim kanalima fale titlovi znao bi do cega je ovako nemam pojma.
Cracked wrote:
eto sta da ti kazem, ni samsung ni toshiba nemaju titlove na fox movies (i samo fox movies) dok D3 resiver uredno ima. Svjestan sam sta kartica radi, Pitam da neko nije imao isti problem i nekako rijesio. Da svim kanalima fale titlovi znao bi do cega je ovako nemam pojma.
U postavkama TV-a za digitalnu podesiti primarni titl na hrvatski, a sekundarni na srpski ili obratno po želji. Na taj način će se automatski učitavati titlovi na svim kanalima koji imaju titl na domaćim jezicima.
Vidi na net-u da li ima kakav update za taj TV možda! (inače se preko USB stick-a obavlja instalacija novog firmware-a)
B Ling wrote:Posto ne odgovarate ni na mail, ni preko fba, a ja sam uporan decko, evo da pokusam i ovako. Hoce li ostati Arene nama korisnicima HS-a, ili cemo izgubiti tu opciju? Da li cete ih imati u programskoj semi uopste? Da napomenem da sam korisnik full paketa usluga, a ovaj vas neprofesionalizam u vidu izbjegavanja odgovora korisnicima mi je jako iritantan.Prvi utisak nula bodova.HS-om sam tu bio prezadovoljan. Niste josh monopolisti, ima Logosoft.
Odogovorite, u profesionalnom i razumnom roku, ili dodjite i vadite mi ova gov.na iz kuce.
Zdravo B Ling,
kada budemo imali više informacija na ovu temu, kao i do sada sve postojeće i potencijalne korisnike ćemo o svim detaljima blagovremeno informisati. Molimo Vas za još malo strpljenja, pratite nas i dalje.
Cracked wrote:Jel jos neko ima problema sa Fox Movies titlovima na digitalnoj? to mi je jedini kanal koji nema, tj neki filmovi nemaju titlove, dok na analognoj ima.
Zdravo Cracked,
molimo Vas za informacije, da li ste radili reset recievera?
Maharadza wrote:
Vidi na net-u da li ima kakav update za taj TV možda! (inače se preko USB stick-a obavlja instalacija novog firmware-a)
Firmware je najnoviji (5.2015) za toshibu instalrian automatski jer je povezan sa netom, a na samsungu sam prije par mjeseci zadnju verziju stavio.
@crnivrag
Namjesteni su titlovi kao primarni sprski a sekundarni hrvatski za sve kanale. Kad odem na fox movies i provjerim da li uopste registruje da li ima titlove izbaci mi sprski, hrv i slo (na samsungu hrv, srp i "nepoznato"). Medjutim na koji god kliknem nista ne dolazi
Maha23 wrote:Ljudi, koliko ste vi cekali na prikljucenje CAM modula? Ja sam podnio zahtjev 20.11 ali ni traga ni glasa od montera.
Zdravo Maha23,
molimo Vas da prihvatite naše izvinjenje zbog kašnjenja tehničke ekipe. Kolege su potvrdile, ukoliko ekipa ne stigne danas, sutra tokom dana će zahtjev biti realiziran.
Maha23 wrote:Ljudi, koliko ste vi cekali na prikljucenje CAM modula? Ja sam podnio zahtjev 20.11 ali ni traga ni glasa od montera.
Zdravo Maha23,
molimo Vas da prihvatite naše izvinjenje zbog kašnjenja tehničke ekipe. Kolege su potvrdile, ukoliko ekipa ne stigne danas, sutra tokom dana će zahtjev biti realiziran.
@Telemach - ima li informacija kad i da li ce biti omoguceno koristenje CAM modula na vise televizora pod istim ili slicnim uslovima kao usluga D3 Kuca sa receiver-ima?
Nekako je ovo pitanje zamrlo, a sve se vise provlaci integrisanje sa HS-om.