SDA-All about

Post Reply
Alfons Kauders

#24751 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

and wrote: jel ovo neki srbijanski medij? :D
ne mogu da vjerujem kakve gluposti se pišu i ko se sve naziva novinarom.
samo se retard ili neprijatelj države može pitati zašto na sastanak premijera država ide zvizdić?
ili bi entiteti trebali glumiti države.
Šta piše njihov premijer izganjao čak 20 miliona za autobusku stanicu :thumbup:
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić razgovarao je otprilike s istim ljudima u Londonu. On se, međutim, za razliku od Zvizdića, u svoju državu ne vraća praznih ruku. O tome govori vijest kako je dogovoreno da će EBRD finansirati najvažniji infrastrukturni projekt srbijanske prijestonice vrijedan 20 miliona eura, a tiče se gradnje nove glavne autobuske stanice. Neuspjeh prvog čovjeka Vijeća ministara BiH u Londonu samo je nastavak njegove neuspješne politike koju vodi na državnom nivou. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/221798/veliki ... npAJq.dpuf
a naš se vrati praznih ruku :run:
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je održao konferenciju za medije izlažući detalje sa sastanaka održanih u Londonu prethodnih dana, na investicionoj konferenciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Zvizdić je istakao zadovoljstvo konferencijom, dogovorivši finansiranje izgradnje autoputa sa EBRD-om u iznosu od 300 miliona eura.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-zv ... /160225030

Ti ko da prvi put citas KOS bilten naseg Scepe iz haram kule? :D

Ljudi zive u paralelnom svijetu. Sekta.
jao_situacije

#24752 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:
Pogledajte kako u praksi izgleda mehanizam koordinacije: Kantoni otvaraju predstavništva u Briselu
#aplauzzadebile

sače nam trebat još jedan buđet i jedan proraćun da isfinansciramo sve ćobane koje če gazde uhljebitu Briselu :roll:
Masala.

Deset komada, po 5-7 ljudi, po nekoliko milja eura po glavi.

Sta je sljedece? Ministarstva vanjskih poslova po kantonima :lol: Ambasada SAD u Goraždu i Orašju? :lol:
ti baš skroman čuj 5-7 :mrgreen:
bez 15 neće ni otvarati :oops:
Alfons Kauders

#24753 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

jao_situacije wrote:
Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:
#aplauzzadebile

sače nam trebat još jedan buđet i jedan proraćun da isfinansciramo sve ćobane koje če gazde uhljebitu Briselu :roll:
Masala.

Sta je sljedece? Ministarstva vanjskih poslova po kantonima :lol: Ambasada SAD u Goraždu i Orašju? :lol:
Ma hoce, nisu vise toliko prokleti, smanjili su se apetiti...

Kako god, to je pedesetak trutova na nasoj grbachi, teskih desetak prosjecnih plata po glavi (jer jebiga, idu u Brisel, ne u Focu, pa valja platiti kiriju i dati finu platu).

Taman i da ih je samo deset, to je opet stotinjak prosjecnih plata mjesecno. Veci bi bio ucinak da te pare bacamo iz helikoptera iznad gradova i sela, vise bi hajra bilo od njih. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24754 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

nikad ne zaboravite da je Tornjak the best of SDA i trenutno uz Don Neonka stup jedinstva Prošnjaka u dijeljenju javnih preduzeča i preostale imovine
XXS

#24755 Re: SDA-All about

Post by XXS »

jao_situacije wrote:
Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:
#aplauzzadebile

Masala.

i jos dok plate prevodioca za svakog od njihA.
JoseMujica

#24756 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

bravo XXS :thumbup:

neče sigurno nikoga zapast koga zna šta beknut vego samo one što znaju dobro oblizat

imadoh nesreču upoznat par ovijeh strućnjaka-diplomata što su po Njemaćkoj ordinirali :facepalm: ni naš ih pola nije znalo kako triba :roll: pored po miliona naših u Švabiji što po par jezika prićaju :-) al ne ližu
jao_situacije

#24757 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

odo se ja učlanit u stranku, jebte se vi ja špreham 3 jezika
i papire znam tabiriti
bruxelles here i come
:mrgreen:
Alfons Kauders

#24758 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

jao_situacije wrote:odo se ja učlanit u stranku, jebte se vi ja špreham 3 jezika
i papire znam tabiriti
bruxelles here i come
Bolan koliko si ti zakasnio, pa nemre to sad! Ima ljudi koji cekaju svoj red deset i vise godina...

Znas koliko je to lizanja analnih kanjona? Koliko godina treba da se ispere taj okus?

Mozda da pocnes pisati za Poskok? :lol:
mario001

#24759 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

daddy-kool wrote:
kamen spoticanja wrote:
JoseMujica wrote:ma razbacuje ih ko nana grah
Pocela kampanja za lokalne izgleda
Malo gatački klan, malo kampanja za predsjedništvo 2018

Zvizdic vracen na celo radikalne struje u SDA :D
jao_situacije

#24760 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

Alfons Kauders wrote:
jao_situacije wrote:odo se ja učlanit u stranku, jebte se vi ja špreham 3 jezika
i papire znam tabiriti
bruxelles here i come
Bolan koliko si ti zakasnio, pa nemre to sad! Ima ljudi koji cekaju svoj red deset i vise godina...

Znas koliko je to lizanja analnih kanjona? Koliko godina treba da se ispere taj okus?

Mozda da pocnes pisati za Poskok? :lol:
još nemam ni iskustva u lizanju :|
moraću ja popustiti onoj maloj od glavonje iz sda
možda me punac pogura sa nekim koordinacijskim mjestom :mrgreen:

a i taj poskok je zauzet :mrgreen:
daddy-kool

#24761 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

mario001 wrote:
daddy-kool wrote:
kamen spoticanja wrote:
Pocela kampanja za lokalne izgleda
Malo gatački klan, malo kampanja za predsjedništvo 2018

Zvizdic vracen na celo radikalne struje u SDA :D
Moguće da Avaz puca u mraku, a moguće je i da postavlja/popravlja temelje buduće kampanje.

Čini mi se da je Zvidić bio pošteđen Avazove obrade od početka koalicije.
daddy-kool

#24762 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

palermo wrote:
Ovo ozbiljno misliš ? Ono, svašta se u ovoj zemlji može dogoditi, ali mi nekako nestvatno izgleda ova mogućnost. Zapravo, izgleda mi nestvarno i da Fahro ozbiljno misli o ovoj kandidaturi. Ako zaista misli ozbiljno, meni se onda čini da naprosto ima jedan odmak od realnosti.
Ima još dvije godine do tih izbora i ako ga ne vrate u pritvor/zatvor svašta je moguće.
Čudnije stvari su se dešavale.
jao_situacije

#24763 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

koliko se ja sjećam i ovaj je dio gatačkog klana

http://www.klix.ba/biznis/privreda/pore ... /160225053
daddy-kool

#24764 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

http://www.avaz.ba/clanak/182413/otkriv ... -uo-uiobih
Zvizdić i Isović usko su povezani rodbinskim vezama, a prema našim saznanjima, djevojačko prezime Zvizdićeve majke je Isović, kao i Rabije Čampare, koja je Zvizdićeva tetka te majka Dubravka Čampare, državnog tužioca, i Aljoše Čampare, federalnog ministra unutrašnjih poslova. No, Isović je jučer kazao za naš list da sa Zvizdićem nema ništa te da mu "pojedinci pakuju" od kada su saznali da je izrazio želju da dođe na ovu poziciju. - Nismo rođaci, čak nismo tri puta u životu kafu popili - kaže Isović, za kojeg brojni članovi SDA, čiji je Isović član Savjeta, tvrde da mu je rečeno da o tome javno nikome ne govori.
mario001

#24765 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

Moguće da Avaz puca u mraku, a moguće je i da postavlja/popravlja temelje buduće kampanje.

Prvo je bio vodja Gatackog klana, onda ga je zamjenio Sarajlic na tom mjestu, a od danas ponovo Zvizdic
daddy-kool

#24766 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

mario001 wrote:

Prvo je bio vodja Gatackog klana, onda ga je zamjenio Sarajlic na tom mjestu, a od danas ponovo Zvizdic
Ko zna šta im se po glavama mota od kako je Radončić uhapšen?
palermo

#24767 Re: SDA-All about

Post by palermo »

daddy-kool wrote:
palermo wrote:
Ovo ozbiljno misliš ? Ono, svašta se u ovoj zemlji može dogoditi, ali mi nekako nestvatno izgleda ova mogućnost. Zapravo, izgleda mi nestvarno i da Fahro ozbiljno misli o ovoj kandidaturi. Ako zaista misli ozbiljno, meni se onda čini da naprosto ima jedan odmak od realnosti.
Ima još dvije godine do tih izbora i ako ga ne vrate u pritvor/zatvor svašta je moguće.
Čudnije stvari su se dešavale.
Nikad ne reci nikad, ali to bi za mene predstavljalo ogromno, ogromno iznenađenje.

Mislim, to bi značilo i da je kompletna politička scena u Bošnjaka otišla u sasvim drugom pravcu i da su odnosi snaga potpuno izmjenjeni.
A ne vidim da se u tom pravcu stvari kreću.

Da ne bude zabune govorim o Radončiću kao članu Predsjednioštva. Kandidovati se može svatko
daddy-kool

#24768 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 247235 32,867
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 201454 26,781

https://www.izbori.ba/Utvrdjeni2014/Fin ... fault.aspx

Ko će mu biti konkurencija (vjerovatno Zvizdić) i da li su ovi događaji uticali na njegove glasače?
palermo

#24769 Re: SDA-All about

Post by palermo »

daddy-kool wrote:IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 247235 32,867
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 201454 26,781

https://www.izbori.ba/Utvrdjeni2014/Fin ... fault.aspx

Ko će mu biti konkurencija (vjerovatno Zvizdić) i da li su ovi događaji uticali na njegove glasače?
Vidjet ćemo, puno je još do izbora. Ja ne vjerujem u snagu Fahrudina, mislim da je mnogo toga protiv njega.

Nisam vjerovao ni onda kada je i na ovom forumu vladala fascinacija sa njim, i navodnom ulogom koju mu je amerika dodijelila da napravi čistku
jefff

#24770 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Izbori u Bosni nisu isto što i izbori u USA.
Naši izbori to ti je ko Eskim i frižider.
Last edited by jefff on 25/02/2016 22:07, edited 1 time in total.
jefff

#24771 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Najrazvijeniju nacionalnu svijest i najdužu demokratsku tradiciju imaju Srbi. Ali kako to mnogi tvrde počev od Marxa Srbi imaju nekakav defekt koji im ne da se izgrade do kraja.
Dakle, loše okruženje i nikakvo iskustvo u vođenju politike, države i svega što se veže uz to same Bošnjake dovodi u ćorsokak.
JoseMujica

#24772 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24773 Re: SDA-All about

Post by pici »

JoseMujica wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: DDOOOBAARRR ...MA EXTRA :lol: :lol: :lol:
JoseMujica

#24774 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

welcome wilkomen benvenuti u pošljednji ojropski feud Izmetbega
Senad Begić, RVI koji je već četvrti dan u štrajku glađu zbog nerada sudskih institucija, ispunio je dato obećanje i zapalio se u centru grada. Bivši logoraš Senad Begić punih 16 godina čeka rješenja sudskog spora.
pravna država od ponedeljka senade dragi....danas je tek petak...da si ošo na đumu u prasvu đamiju sve bi završijo

Senad nije bio budala...... čoek je branio svoju porodicu, kuću i zemlju kad je trebalo. No postratni podrumaški sistem u kome vladaju opskurni likovi što su se u ratu krili po kancelarijama je od Senada napravio budalu! i na kraju samoubicu :(

U jedinstvu je snaga,mater im jebem fašističku, jer narod zna ko je šta radio
GeeTnT

#24775 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

JoseMujica wrote:welcome wilkomen benvenuti u pošljednji ojropski feud Izmetbega
Senad Begić, RVI koji je već četvrti dan u štrajku glađu zbog nerada sudskih institucija, ispunio je dato obećanje i zapalio se u centru grada. Bivši logoraš Senad Begić punih 16 godina čeka rješenja sudskog spora.
pravna država od ponedeljka senade dragi....danas je tek petak...da si ošo na đumu u prasvu đamiju sve bi završijo
Otkud znas da je Senad bio esdea? Cuo sam da je bio protiv ....

ps.. jel i Nazif esdea'?
Post Reply