Koliko je Becirevic dobio na opstim izborima u centru, negdje oko 2.500 hiljade...premalo za tvrdnju da je centar crvenKatarinaKosaca wrote:Sumnjam. Centar je crveni bastion.-LIBERO- wrote:
Ajnadzic trijumfalno vec trlja ruke.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
mario001
#24751 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#24752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A koliko su i druge 'crvene' stranke dobile zajedno, a koliko tvoji?mario001 wrote:Koliko je Becirevic dobio na opstim izborima u centru, negdje oko 2.500 hiljade...premalo za tvrdnju da je centar crvenKatarinaKosaca wrote:Sumnjam. Centar je crveni bastion.-LIBERO- wrote:
Ajnadzic trijumfalno vec trlja ruke.
Dakle, Katarinina opaska stoji. Do slijedecih izbora.
-
mario001
#24753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Centar 2014 godina
SDP-3889
SDA-6092
DF- 5083
SBB-4582
NS- 4410
BPS-1141
SDP-3889
SDA-6092
DF- 5083
SBB-4582
NS- 4410
BPS-1141
-
Seawolf
#24754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Želio bih se ovom prilikom i na ovome mjestu "zahvaliti" ljudima iz rukovodstva Naše Stranke, SDP-e, DF-e, te gospodi Reufu Bajroviću, Vlastimiru Mijoviću i Damiru Nikšiću, što će prvi put u ovome milenijumu, uspjeti realizovati namjeru SDA da ima svoga čovjeka na mjestu načelnika opštine Centar.
Interesuje me da li je ova podrška kandidatu SDA, rezultat elementarnog nepoznavanja Izbornog zakona i načina kako se bori za osvajanje pozicije koju osvaja onaj kandidat koji u prvom i jedinom krugu osvoji najviše glasova birača, ili je rezultat međustranačkog dogovora da se kandidat iz SDA "propusti" na ovu poziciju.
Kako god, članovi moje porodice i ja ćemo glasati za gospodina Admira Bukvu, ali se bojim da mu to neće biti od velike pomoći.
Interesantno je da su svi lijevi kandidati za načelnika opštine centar upravo toliko jaki da mogu odvući glasove jedni drugima, ali niti jedan od njih pojedinačno nije toliko jak da bi mogao sakupiti dovoljno glasova na svoju stranu da sa sigurnošću pobijedi gospodina Ajnadžića.
Ukratko, ovo ste svi odreda bez veze odigrali, a SDA je, na žalost opet pokazala zbog čega će još dugo biti najjača stranka po izbornim rezultatima.
Interesuje me da li je ova podrška kandidatu SDA, rezultat elementarnog nepoznavanja Izbornog zakona i načina kako se bori za osvajanje pozicije koju osvaja onaj kandidat koji u prvom i jedinom krugu osvoji najviše glasova birača, ili je rezultat međustranačkog dogovora da se kandidat iz SDA "propusti" na ovu poziciju.
Kako god, članovi moje porodice i ja ćemo glasati za gospodina Admira Bukvu, ali se bojim da mu to neće biti od velike pomoći.
Interesantno je da su svi lijevi kandidati za načelnika opštine centar upravo toliko jaki da mogu odvući glasove jedni drugima, ali niti jedan od njih pojedinačno nije toliko jak da bi mogao sakupiti dovoljno glasova na svoju stranu da sa sigurnošću pobijedi gospodina Ajnadžića.
Ukratko, ovo ste svi odreda bez veze odigrali, a SDA je, na žalost opet pokazala zbog čega će još dugo biti najjača stranka po izbornim rezultatima.
-
direstraits0078
- madner
#24756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da je to vise produkt ozbiljno narusenih medjuljudskih odnosa. Ne mogu dopustiti drugim ljevim strankama pobjedu jer samo druge ljeve stranke mogu ugroziti njihove glasove.
-
Seawolf
#24757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa neka se onda međusobno bore za mjesta u opštinskom vijeću. Tu postoji 31 (čini mi se da je toliko) pozicija za koju se mogu boriti. A u borbi za načelnika opštine prolazi samo jedan i ta borba traje samo jedan krug, što znači da načelnik može postati i onaj koji osvoji samo 15% glasova birača, ako su ostali osvojili manje.madner wrote:Mislim da je to vise produkt ozbiljno narusenih medjuljudskih odnosa. Ne mogu dopustiti drugim ljevim strankama pobjedu jer samo druge ljeve stranke mogu ugroziti njihove glasove.
- O'zone
- Globalni moderator
#24758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako će biti super poslije izbora doći ovdje i citati sve postove sa istim sadržajem "I told you so".
Nije mi drago, čak sta više gadi mi se što će se nakon Oktobra opet morati trpiti četiri godine istih likova na načelnickim mjestima.
Građanska opcija u BiH vise nema opciju barem ne organizovanu. Može se tješiti birajući izmedju imena na glasackim listama da zaokruži one koji se pozitivno ističu iz kolotečine BH politike a u podsvijesti je svjesna da i ti likovi će kad tad da zaplešu kako stranka kaže il ih neće biti.
Živi i zdravi bili pa vidjeli.
Nije mi drago, čak sta više gadi mi se što će se nakon Oktobra opet morati trpiti četiri godine istih likova na načelnickim mjestima.
Građanska opcija u BiH vise nema opciju barem ne organizovanu. Može se tješiti birajući izmedju imena na glasackim listama da zaokruži one koji se pozitivno ističu iz kolotečine BH politike a u podsvijesti je svjesna da i ti likovi će kad tad da zaplešu kako stranka kaže il ih neće biti.
Živi i zdravi bili pa vidjeli.
-
putokaz1
#24759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Možda je to sve taktika crvenih stranaka-ko fol 6/7 kandidata sve gore od goreg da se sda opusti onda za dan izbora dogovore se lideri i glasači za 1-og.
NS nema dovoljno iskustva u borbi za načelničke pozicije ovo je prvi puta da ravnopravno konkurišu za te pozicije.
SDP je stari lisac,2012 su npr na TK izvukli maksimum.
NS nema dovoljno iskustva u borbi za načelničke pozicije ovo je prvi puta da ravnopravno konkurišu za te pozicije.
-
Seawolf
#24760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako je to taktika, O.K. nije problem. Strpljivo čekam instrukciju koja će biti rezultat tog dogovora i obavijest o tome za kojeg od lijevih kandidata za načelnika opštine Centar glasati, kako bi on bio pobjednik u trci za načelnika.putokaz1 wrote:Možda je to sve taktika crvenih stranaka-ko fol 6/7 kandidata sve gore od goreg da se sda opusti onda za dan izbora dogovore se lideri i glasači za 1-og.
Što se tiče iskustva Naše Stranke u borbi za poziciju načelnika, iskustva i rezultat itekako imaju, barem kada je opština Centar u pitanju. Na lokalnim izborima 2012-e, njihova kandidatkinja je osvojila skoro 10% glasova birača, odnosno 2595 glasova. Nisam baš siguran da će sa sadašnjim kandidatom uspjeti to ponoviti. A za to će najmanje biti kriv kandidat.
-
VjecitiStudent
#24761 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
DIF vlada svijetom ...__Phoenix__ wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/admir-bu ... /160707105 Nastavljate sa genijalnim rješenjima, ovaj je Bosnu još više srozao nakon Konakovića, i za nagradu dobija kandidaturu za načelnika općine Centar, zemljo Indijo...
Sad i NS-ova WiFi kampanja na lokalnim sarajevskim izborima iz 2012. izgleda ko djelo vanzemaljaca u odnosu na ovogodišnji "dream team" NS-a.
SDA likes NS very much, kao i do sada.
- madner
#24762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Racionalno sa pristupa ideologije, neracionalne ako je stranacki interes prvi. Posto se tuku za isto biracko tjelo, ne mogu dopustiti dojam da je X jaca stranka. Jer onda ce glasaci masovno ici toj opciji.Seawolf wrote:Pa neka se onda međusobno bore za mjesta u opštinskom vijeću. Tu postoji 31 (čini mi se da je toliko) pozicija za koju se mogu boriti. A u borbi za načelnika opštine prolazi samo jedan i ta borba traje samo jedan krug, što znači da načelnik može postati i onaj koji osvoji samo 15% glasova birača, ako su ostali osvojili manje.madner wrote:Mislim da je to vise produkt ozbiljno narusenih medjuljudskih odnosa. Ne mogu dopustiti drugim ljevim strankama pobjedu jer samo druge ljeve stranke mogu ugroziti njihove glasove.
- Banksy
#24763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je to, ništa drugo. Da je barem kakva strategija u pitanju, pa neka ih kupuje i SDA, ali ne, samo sitni stranački interesi i sujete, prije svega, i ništa više.madner wrote: Mislim da je to vise produkt ozbiljno narusenih medjuljudskih odnosa. Ne mogu dopustiti drugim ljevim strankama pobjedu jer samo druge ljeve stranke mogu ugroziti njihove glasove.
Dakle, zasad, Centar, ili Kamočaji ili Bajrović.
- Banksy
#24764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Centar, Lokalni izbori 2012, općinsko vijećemario001 wrote:Centar 2014 godina
SDP-3889
SDA-6092
DF- 5083
SBB-4582
NS- 4410
BPS-1141
SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 6.419
SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 5.927
SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BOSNE I HERCEGOVINE - SBB BIH 3.175
NAŠA STRANKA 2.431
USD - UNIJA SOCIJALDEMOKRATA 1.984
STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 1.167
STRANKA PENZIONERA-UMIROVLJENIKA BOSNE I HERCEGOVINE SP-U BIH 1.158
-
komandant mark
#24765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
100% tacno-LIBERO- wrote:Konakovic je Bosnu zafuzio do te granice, da je bilo SF scenarijo spasiti taj klub. Bukva je kasnije dosao da vadi situaviju, naravno...nidze veze...Ali nebitno.
Los kandidat NS za Centar. Vrlo vjerovatno necu mu dati svoj glas, pored sve dobre volje...a za lustu NS cu gladatu. Naravno probrati najkvalitetnijesa te liste.
Cetri gradske opstine, po mom rezonu i pogledu na ono sto nam treba.
1.Novo Sarajevo - dobar kandidat.
2. Stari Grad - mlad, ali mi djeluje radin i perspektivan decko. Dobar kandidat.
3. Centar - koje su reference Bukve za ovu poziciju? Razgovor s njim Pedje i Sabine? Sta je iza njega sto bi nas stimulisalo da mu damo svoj glas? - po meni, los kandidat.
3. Novi Grad - bas losa kandidatkinja. Osoba koja je u vise firmi - administracija, bila tehnicka i pravna potpora Crnkicu. Covjeku koji je iza sebe ostavio pregrs 'repova', afera i sl.
Generalno, ocekivao sam puno, punoooo vise. Cak sam i razocaran.
Nadam se da su vam liste adekvatnije, i popunjenije sa kandidatima kao sto su prva dva 'rangirana'....ili cak bolja. Nadam se duboko.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#24766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
peđa bolan, pa što baš bukva? zar niste imali boljeg?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#24767 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nasah ovdje pedji da imaju moj bjanko glas.....i moram odrzati rijec. Nisa previse odusevljena ni D
enisom ni Danisom, Sabinom najmamje, ali jesam Pedjom, analizama Haverica i sve slobonijim i smislenim istupima forte. U pocetku je imao evidentan problem javnog govora. Ujedno je i to dokaz da se sve moze nauciti, prevazici, pa ako netko nema prljav obraz i kradju u cv—u zasluzuje sansu.
enisom ni Danisom, Sabinom najmamje, ali jesam Pedjom, analizama Haverica i sve slobonijim i smislenim istupima forte. U pocetku je imao evidentan problem javnog govora. Ujedno je i to dokaz da se sve moze nauciti, prevazici, pa ako netko nema prljav obraz i kradju u cv—u zasluzuje sansu.
- Control panel
#24768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A sto je uzimao dva pausala?!KatarinaKosaca wrote:Nasah ovdje pedji da imaju moj bjanko glas.....i moram odrzati rijec. Nisa previse odusevljena ni D
Pa poslije ko fol poklanja kad je bio provaljen.
- KatarinaKosaca
#24769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To zaista.nije. pitanje za mene. Ja ne gladam ni euforicno, a sad najmanje optimisticno. Koliko god.bilo ruzno i nemoralno dva pausala su smijeh do suza u odnosu na ono sto svakodnevno gledamo od SDA—SDP—SBB a i od onog sto nam najavljuju tkz«gradjani» , oni isti koji hoce da se financiraju od privatnih firmi. A, onda, jelte.te svoje donatore zastite od zakona i inspekcija. Jer nema dzabe ni kod stare babe. Dakle, pored svih primjedbi .nedostatka samokritike. Ispravke pogreski, prepotencije Sabine i njene nepodnosljive egocentricnosti ipak, opet.NS.Control panel wrote:
A sto je uzimao dva pausala?!
- Control panel
#24770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dvostruki arsini. Sdp se ne moze oprostiti, drugima moze.KatarinaKosaca wrote:Dakle, pored svih primjedbi .nedostatka samokritike. Ispravke pogreski, prepotencije Sabine i njene nepodnosljive egocentricnosti ipak, opet.NS.Control panel wrote:
Ovo gore kao da sam negdje hiljadu puta procitao za zlatka. Samo se njemu zamjera na ovome, a kod drugih ili se oprosti, predje preko ili se i ne vidi.
Ne bih da ti dalje kvarim ugodjaj i predodzbu oko nase stranke i pojedinaca. A imao bih ti jos sto sta napisati.
- KatarinaKosaca
#24771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zlatku se zamjera puno vise od prepotencije. 100000x napisano. Od kukavicke uloge zarobljavanja u lukavici. Isorucenja nevinih ljudi u Gvantanamo, namjestanja poslova tedera. Stranackog zaposaljavanja i nesyranackog nezakonitog otpustanja, kupovine.novinara i zloupotrebu medija i najzad 4 najteze posratne godine u kojima je kao ministar ino poslova uradio N I S T A. Kad poredis ovog Lukasenka sa NS je kao poredjenje srebrenicke zrtve rodjene i ubijene iste godine sa pogibijom bratunackog vojnika u uniformi.VRSControl panel wrote:Dvostruki arsini. Sdp se ne moze oprostiti, drugima moze.KatarinaKosaca wrote:Dakle, pored svih primjedbi .nedostatka samokritike. Ispravke pogreski, prepotencije Sabine i njene nepodnosljive egocentricnosti ipak, opet.NS.Control panel wrote:
Ovo gore kao da sam negdje hiljadu puta procitao za zlatka. Samo se njemu zamjera na ovome, a kod drugih ili se oprosti, predje preko ili se i ne vidi.
Ne bih da ti dalje kvarim ugodjaj i predodzbu oko nase stranke i pojedinaca. A imao bih ti jos sto sta napisati.
- Control panel
#24772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E jbg sad.KatarinaKosaca wrote:zlatku se zamjera puno vise od prepotencije. 100000x napisano. Od kukavicke uloge zarobljavanja u lukavici. Isorucenja nevinih ljudi u Gvantanamo, namjestanja poslova tedera. Stranackog zaposaljavanja i nesyranackog nezakonitog otpustanja, kupovine.novinara i zloupotrebu medija i najzad 4 najteze posratne godine u kojima je kao ministar ino poslova uradio N I S T A. Kad poredis ovog Lukasenka sa NS je kao poredjenje srebrenicke zrtve rodjene i ubijene iste godine sa pogibijom bratunackog vojnika u uniformi.VRSControl panel wrote:Dvostruki arsini. Sdp se ne moze oprostiti, drugima moze.KatarinaKosaca wrote: Dakle, pored svih primjedbi .nedostatka samokritike. Ispravke pogreski, prepotencije Sabine i njene nepodnosljive egocentricnosti ipak, opet.NS.
Hajmo ga strijeljati. A ostalim spomenik podici.
Sad nam je bas fino. Uzivamo. Bar oni koji su slijepi i gluhi.
- KatarinaKosaca
#24773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
¿Gdje i kad sam napisala da ostalima treba podici spomenik? ¿ Kako je sad? Hvala na pitanju. Nikako. ¿Kako je pod Lukasenkovom vlascu?Control panel wrote:
E jbg sad.
Hajmo ga strijeljati. A ostalim spomenik podici.
Sad nam je bas fino. Uzivamo. Bar oni koji su slijepi i gluhi.
,¡Jos gore! Sa slikom Tita pa sa Nevenom K. U Dubrovnik srediti Amininoj agenciji koji poslic. U Hrvatskoj radi slicne stvari pade vlada, a ti ovdje optuzujes, sudis i zahtjevas potpunu Zlatkovu amnestiju. Ako te necim zaduzio razumijem, mene nije kao niti jedna prostitutka, kao ni jedan politicar. Hvala Bogu. Privilegija manje, ali sloboda rijeci, misli.........¡NEPROCJENLJIVA SLOBODA!
-
Saka
#24774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne mislim da se ikome treba oprostiti. Lično za takvog nikad glasat neću.Control panel wrote:Dvostruki arsini. Sdp se ne moze oprostiti, drugima moze.KatarinaKosaca wrote:Dakle, pored svih primjedbi .nedostatka samokritike. Ispravke pogreski, prepotencije Sabine i njene nepodnosljive egocentricnosti ipak, opet.NS.Control panel wrote:
Najgluplji argument je "to je ništa prema tom i tom". Šta je to što je Neka brata zaposlio, šta je Haverićevo par mjeseci bijelog hljeba, šta je Reufov iPhone. Naravno da to nije isto što i milionske krađe sa pečatom SDA. Nije isto već je gore! Ja za SDA nikad nisam glasao, a kad mi neko obeća da će se boriti protiv nečega ili će biti sve samo ne to, pa ja glasam za njega a on me prevari i uradi isto, makar i u mikroskopskom obimu, to je daleko gore jer je napravio magarca od mene, a tu nema praštanja.
- Roccohljup
#24775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slažem se......samo za kog onda glasati?Saka wrote: Ne mislim da se ikome treba oprostiti. Lično za takvog nikad glasat neću.
Najgluplji argument je "to je ništa prema tom i tom". Šta je to što je Neka brata zaposlio, šta je Haverićevo par mjeseci bijelog hljeba, šta je Reufov iPhone. Naravno da to nije isto što i milionske krađe sa pečatom SDA. Nije isto već je gore! Ja za SDA nikad nisam glasao, a kad mi neko obeća da će se boriti protiv nečega ili će biti sve samo ne to, pa ja glasam za njega a on me prevari i uradi isto, makar i u mikroskopskom obimu, to je daleko gore jer je napravio magarca od mene, a tu nema praštanja.