Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#24751 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:E jbg, ja postavim brojke ali ni to nije dovoljno.

@ cyprus, mislio sam da bar ti cijenis egzaktne brojke. Slazem se da su nas u Zenici takticki nadigrali. Pod tim mislim da su sa nama bili izjednaceni na terenu, jer smo mi realno ipak kvalitetniji. Sutevi prema golu kakvi god da su - su sutevi prema golu. Da je jedan od njih bio precizniji mi bi pricali drugu pricu. Misimovic je imao par suteva iz daljine, Bicakcic glavom, Pjanic iz daljine (sto je Mucha odbranio, a Dzeko zakasnio), Lulic s lijeva, a lopta prohujala pored suprotne stative (Dzeko zakasnio), Pjanic nakon Misketovog kornera po zemlji salje loptu preko gola, itd. Da ne govorim o Dzekinim posklizavanjima i Ibisevicevim driblinzima kroz sumu nogu. Sve su to prilike i poluprilike od koje bi jedna usla, da se igralo duze, ali nije. Zato su nas nadigrali. Da je napad bio na svom nivou, prica bi tekla drukcije.
Ti jednostavno upravo iz razloga sto smo takticki nadigrani, sto nismo pokazali kvalitet koji posjedujemo i sto su nam stvarali kontre 3 na 3, ne mozes da sagledas utakmicu objektivno i da konstatujes da smo bili tu negdje. Ali dobro, sta sad...
Statistika pokazuje kvantitet šuteva, ali ne i kvalitet istih... Šuteva valjda jesmo imali više (nisam upratio to, ali ti vjerujem), ali ne sjećam se da su bili iz neke izgledne pozicije, niti da su bili plod neke smislene akcije... Logično je da će ekipa koja ima više posjeda lopte, imati i više šuteva... A Slovaci su nam svjesno prepustili posjed lopte (znajući da značajno umanjuju svoje šanse ako krenu u nadigravanje s nama) i vrebali svoje prilike... Naravno, to pokazuje da jesmo kvalitetniji (rijetko se nekvalitetnija ekipa uzeti posjed lopte tokom cijele utakmice), ali to na terenu nismo pokazali... A možda je i do mene, jer mene samo peljanje lopte stvarno nikad nije moglo impresionirat...
Janjicar

#24752 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Janjicar »

Pape u zadnje vrijeme postavlja stvarno cudnu taktiku, ali dok pobjedjujemo i dok covjek obara rekorde :thumbup:

Kada prestane pobjedjivat, zahvaliti mi su, dignut spomenik i idemo dalje, ali do tada pruzimo podrsku covjeku.
Najvise mu zamjeram neke njegove izjave, necu zvati nikog ko nema kluba, Dzeko ce igrati da dodje u 19h na okupljanje itd.

EDIT: Toni Sunjic, ko koga ovdje 'ebe :D
Logovan

#24753 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote:
korisnik101 wrote:Imamo mi problem samo u trenerskom vrhu.
Nemamo mi problem, ti imas problem.
Problem koji će za koji mjesec biti još veći. Valja gledati Papeta kako vodi BiH po prvi put na nekom velikom takmičenju.
DonV

#24754 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

Sto bi rekli hani da Pape sam sebi ne stane na put.
Nista nije sigurno.
Idemedosumom

#24755 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Idemedosumom »

Nismo mi "toliko" losi bili ni u Zenici kao sto to neki ovdje zele predstaviti.

Ja razumijem da kada se iz kontre suta, da sve izgleda kao sto-postotna sansa. A kada sutas na gol, gdje se uz golmana nalazi jos 9-10 igraca (s defanzivnim zadacima) to sve djeluje blijedo.

Da smo odigrali onako kako umijemo- nismo. U Zilini smo bili dosta bolji nego u Zenici, iako nismo imali srece u prvom poluvremenu, u drugom smo ipak pokazali zube.

Meni jako drago sto jedna Slovacka, koja je ucestvovala na proslom Svjetskom prvenstvu, koja je porazila jednu Italiju, mora protiv BiH igrati bunker, jer ne moze drugacije. Da su kojim slucajem probali otvoreno s nama, ponizili bismo ih sigurno. Njihov selektor je bio svjestan ovoga, pa se odlicno postavio protiv nas.
IcedMFEarth

#24756 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by IcedMFEarth »

Isto k'o da Sušić ništa ne zna. Zna i on da smo podbacili u Zenici, to je i rek'o. I reko da će opet biti isti igrači, samo drugačiji pristup. Tako je i bilo, igrači su izgorili na terenu i donijeli pobjedu. I sam je znao da Slovaci igraju na kontre i reko je da će biti golova, i da ako oni daju prvi go mi imamo kvalitet da se vratimo. I to je tako bilo. Na kraju ispalo je sve kako je rekao. Da je vodio neku drugu reprezentaciju bilo bi Pape maestralno postavio. Druga je stvar što se u obje utakmice išlo na rani pogodak, tu je Slovačka uradila svoje. Sa onakvom odbranom ne znam ko bi im dao go. I na kraju i bolje je ovako da smo se namučili, steklo se dosta iskustva.
fosil

#24757 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by fosil »

Joj, ima li ikakve sanse da se ovaj Pape otjera prije SP. :D
USAblues

#24758 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by USAblues »

fosil wrote:Joj, ima li ikakve sanse da se ovaj Pape otjera prije SP. :D
http://www.peticije24.com/ :thumbup: :-D
fosil

#24759 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by fosil »

Mislio sam vise figuratino, vise, vise figurativno. :D
ultima_palabra

#24760 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Sve su to prilike i poluprilike od koje bi jedna usla, da se igralo duze, ali nije.
Au contraire :D Utakmica u Zenici je primjer one izreke "da se igralo do sabaha, ne bismo dali gol". Vidjelo se to i na igračima.
missko

#24761 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

U Zenici je sve zakazalo od pripreme fizicke pa dalje. Taktika je jedino sto niko nije morao ni razradjivati nego se moralo rizikovati nama je trebala pobjeda i svi smo bili sigurni da mozemo Brazil uzeti na BP i ko ne bi to iskoristio i krenuo napadacki. Druga tekma isto tako jer poslije poraza nismo imali izbora i ispalo je super, bolje pobjeda i poraz i 3 boda u dzepu nego da su se omakla 2 nerjesena. U Zenici smo imali prostora i vremena za taktiziranje ali ko bi normalan propustio sansu i kalkulirao u Zenici da tu vec ne rijesi ta 3 boda krucijalnog znacaja.
Pun vas je qrac koji mjesate selektorski posao sa trenerskim i to sa trenerskim vrhunskih klubova gdje kupis koga hoces za zamisljenu taktiku a ovdje se uzdaj u srce i ono sto imas i ovdje a pogotovo za nas male repke bi trebala pobjeda da vrijedi 6 a ne 3 boda
veljaca

#24762 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Kod velike vecine ( a tako i treba ) se gleda rezultat ..... Neki doduse vole ljepotu - pa makar bio i poraz ....

Reprezentacija Drzave Bosne i Hercegovine IMA rezultat i zato sve cestitke I selektoru Papetu ... :thumbup:

:bih:
missko

#24763 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

veljaca wrote:Kod velike vecine ( a tako i treba ) se gleda rezultat ..... Neki doduse vole ljepotu - pa makar bio i poraz ....

Reprezentacija Drzave Bosne i Hercegovine IMA rezultat i zato sve cestitke I selektoru Papetu ... :thumbup:

Ma i ljepota igra neku ulogu, ja ne znam da bi reprezentaciju gledao na Tv-u sve da su i Evropski prvaci da igraju onako supacki ko Grci
LionH

#24764 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LionH »

Svaka čast selektoru!
Image
veljaca

#24765 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

missko wrote:
veljaca wrote:Kod velike vecine ( a tako i treba ) se gleda rezultat ..... Neki doduse vole ljepotu - pa makar bio i poraz ....

Ma i ljepota igra neku ulogu, ja ne znam da bi reprezentaciju gledao na Tv-u sve da su i Evropski prvaci da igraju onako supacki ko Grci
Ali izmedju ljepote i rezultata - bitni je rezultat. Normalno da je dobro imati oboje ....

Ima ona kultna: " Ko igra fudbal i zanemaruje taktiku - zavrsi u nizerazrednom Vratniku ...." :D
nekoeko

#24766 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nekoeko »

Sta je sa Muhamedom Besicem, ponajbolji igrac madjarske lige? Damir Vrancic, Braunschweig? Anel Hadzic iz Austrije? Sve trojica mogu igrati defanzivnog veznog, a i Kolasinac. Svi su fajteri i nisu igraci za odbaciti ala Sunjic, Vrsajevic. Jos treba samo naci jednog ili dvojicu napadaca.
Comrad

#24767 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

http://www.index.hr/sport/clanak/ne-sam ... 99945.aspxž
E eto tebe majmune Safet treba poslusat...

Ako ista ne mogu to su ovi pametnjakovici...Baku kladionicara mi citira, ko Baka neki veliki strucnjak. :-) :lol:

Nista, nek Pape onda ide dajte Baki repku... :roll:
cyprus

#24768 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

LionH wrote:Svaka čast selektoru!
Image
Jel slučajno što je ovaj zmaj u bojama Litvanije :mrgreen: Da nas ne odvede na krivi put? :oops: :-D
korisnik101

#24769 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Comrad wrote:http://www.index.hr/sport/clanak/ne-sam ... 99945.aspxž
E eto tebe majmune Safet treba poslusat...

Ako ista ne mogu to su ovi pametnjakovici...Baku kladionicara mi citira, ko Baka neki veliki strucnjak. :-) :lol:

Nista, nek Pape onda ide dajte Baki repku... :roll:
Pape je ukenjao sa Slovackom.
Do tad je imao manje-vise solidne izvedbe.

Nadam se da ce Safet nauciti iz ove dvije greske, i da se nece ponoviti u buducnosti.
Ovaj tim ima potencijal.
Safet mora naci saradnike koji ce mu pomoci u procjeni protivnika. Njihove mane i slabosti.
hrastov žižak

#24770 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hrastov žižak »

Kiprus, geograf par ekselans, pravi početničku grešku. Ovaj napušeni hajvan je u bojama Brazila, Litvanci imaju i crvenu :oops:
Obuca9

#24771 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Bitno je da je Baka srao Papetu što je igrao bez zadnjeg veznog, a on prije deset godina zbog svojih sitnih interesa nije tog istog zadnjeg veznog htio zvati u reprezentaciji i to u periodu kad je ovaj bio u životnoj formi i kad mu se pola Rusije klanjalo.
cyprus

#24772 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

hrastov žižak wrote:Kiprus, geograf par ekselans, pravi početničku grešku. Ovaj napušeni hajvan je u bojama Brazila, Litvanci imaju i crvenu :oops:
Vala, dresovi Litvanije su ko ovaj zmaj :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#24773 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Obuca9 wrote:Bitno je da je Baka srao Papetu što je igrao bez zadnjeg veznog, a on prije deset godina zbog svojih sitnih interesa nije tog istog zadnjeg veznog htio zvati u reprezentaciji i to u periodu kad je ovaj bio u životnoj formi i kad mu se pola Rusije klanjalo.
Sve generali poslije bitke ... :thumbup:
sumirprimus

#24774 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumirprimus »

jebte fakat zamisl rahimica 10 godina mladjeg...i onaj ga nije zvao ...
ultima_palabra

#24775 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Negdje sam čuo da Baka nije htio zvati Topića jer je ovaj posudio Baki par milja za kocke, a njemu se baš i nije vraćao dug :lol: :-)
Locked