Nisam od onih koji komentarisu bilo koga al procitavsi tvoj tekst morao sam jace je od mene
Nikome se ti ne moras pravdati niti ko to trazi od tebe osim eventualno majci i bratu ili sestri koga vec ima jer ai ih dovela u nezgodnu situaciju a vjerujem da te majka nije odgajala da budes prikazana u negativnom svjetlu
Sto se tice alaha pusti njega po strani jer on kao sto kazes sve zna i bez tebe tako da nije potrebno to i da napominjes posebno jer ga sada pominjes a siguran sam da nisi prije
Vjerujem da ga postujes samo kad su u pitanju vjerski praznici da bi ispostovala tradiciju i u teskim trenucima kao kad si bila privedena i sada
Ja kao nevjernik tj ateista vjerovatno vise postujem boga od tebe i vecine ljudi koji se pozivaju na njega al to nije daljna tema vratimo se tekstu koji si napisala
To sto sada pise necija kcerka i sestra te ne aminuje od onoga sto ti sama radis i biras
Ne pozivaj se na roditelje kada ti je tesko i kada uradis negativnu stvar jer kao sto rekoh ti biras sta ces raditi i sve ostalo
Niko ne izmislja gluposti nego komentarise ono što zna sto vidi sto cuje a u sarajevu a posebno danas u vrijeme interneta nije tesko doznati bilo sta pa cak i ako ima neistina kojih vjerovatno ima u svakoj prici
Ti si svoje dokazala postupcima i ponasanjem u proslosti a tu ima mnogih svjedoka koji to mogu posvjedociti a zbog tih postupaka si vjerovatno i zavrsila u pritvoru da li je opravdano ili neopravdano trenutno sasvim nebitno
To sto ti je bitno misljenje mahale pa si se sada nasla uvrijedjena a uzvracas istom mjerom kletvama za dugu starost i tesku bolest govori vise o tebi i da pripadas rangu ljudi koji su ti to isto pricali
I opet pominjes boga gdje smatras da si cista pred a to ne znas niti ti niti bilo ko na ovom svijetu
Ne boli nista naravno kad shvatis da je ta bol ona koja te sleduje za djela koja si pocinila
Niko drugi nije kriv za suze tvoje majke za ocev uzdah i bratov strah osim tebe same koja si im to donijela svojim postupcima
Niko ne udara na cast tebe i tvoje porodice mada moguce da ima i tih koji tebi i tvojoj porodici zele zlo iako ga tvoji i ti ne zasluzuji al njih ostavimo po strani
Cast tebe i tvoje porodice si ukaljala ti i samo ti niko drugi
To se moze desiti svakome ko ne promisljeno donosi odluke kuda ce se kretati s kim ce vrijeme provoditi i ko ce im biti uzori i koga roditelji ne upute u bar neke stvari sta je dobro a sta lose (a vjerujem da su tvoji tebe uputili a da je ostatak tvoja licna odluka)
Licno te ne znam i ne sumnjam da licno licem u lice si pozitivna osoba al veoma bitna stvar je sta ti mislis kad si sama sta su tvoji ciljevi u zivotu i kako doci do tog cilja
Negativnu stvar koju uradis u ostvarenju zivotnog cilja ne mogu a i ne trebaju pokriti sve pozitivne stvari koje imas
Niko se ne raduje tudjem bolu bez razloga osim onih par koje sam pomenuo da vjerovatno postoje koji zele zlo tebi i porodici bez ikakvog povoda
Izmedju ostalog ti u tekstu zelis bol i zlo ljudima koji pisu o tebi bilo to s pravom ili ne
Svi smo ljudi malo je ko covjek to je tacno samp sto se covjek prepozna po djelima ne po rijecima a tebi sve su prilike djela ne idu u prilog
O bogu i kazni suvisno je govoriti jer je vec receno na tu temu
Da ponovim i da donesem neki zakljucak
Da sam na tvom mjestu preispitao bih svoje postupke svoja djela svoja razmisljanja racionalno zakljucio na cemu sam i sta sam i prihvatio stvari kakve jesu odgovarao za lose sto sam ucinio a za dobre stvari uzivao u njihovim plodovima
Ne znam hoces li ikad ovo procitati a volio bih cisto da razmislis za sebe i svoju buducnost
Supercali