SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
supercali

#24751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Image
Nisam od onih koji komentarisu bilo koga al procitavsi tvoj tekst morao sam jace je od mene
Nikome se ti ne moras pravdati niti ko to trazi od tebe osim eventualno majci i bratu ili sestri koga vec ima jer ai ih dovela u nezgodnu situaciju a vjerujem da te majka nije odgajala da budes prikazana u negativnom svjetlu
Sto se tice alaha pusti njega po strani jer on kao sto kazes sve zna i bez tebe tako da nije potrebno to i da napominjes posebno jer ga sada pominjes a siguran sam da nisi prije
Vjerujem da ga postujes samo kad su u pitanju vjerski praznici da bi ispostovala tradiciju i u teskim trenucima kao kad si bila privedena i sada
Ja kao nevjernik tj ateista vjerovatno vise postujem boga od tebe i vecine ljudi koji se pozivaju na njega al to nije daljna tema vratimo se tekstu koji si napisala
To sto sada pise necija kcerka i sestra te ne aminuje od onoga sto ti sama radis i biras
Ne pozivaj se na roditelje kada ti je tesko i kada uradis negativnu stvar jer kao sto rekoh ti biras sta ces raditi i sve ostalo
Niko ne izmislja gluposti nego komentarise ono što zna sto vidi sto cuje a u sarajevu a posebno danas u vrijeme interneta nije tesko doznati bilo sta pa cak i ako ima neistina kojih vjerovatno ima u svakoj prici
Ti si svoje dokazala postupcima i ponasanjem u proslosti a tu ima mnogih svjedoka koji to mogu posvjedociti a zbog tih postupaka si vjerovatno i zavrsila u pritvoru da li je opravdano ili neopravdano trenutno sasvim nebitno
To sto ti je bitno misljenje mahale pa si se sada nasla uvrijedjena a uzvracas istom mjerom kletvama za dugu starost i tesku bolest govori vise o tebi i da pripadas rangu ljudi koji su ti to isto pricali
I opet pominjes boga gdje smatras da si cista pred a to ne znas niti ti niti bilo ko na ovom svijetu

Ne boli nista naravno kad shvatis da je ta bol ona koja te sleduje za djela koja si pocinila
Niko drugi nije kriv za suze tvoje majke za ocev uzdah i bratov strah osim tebe same koja si im to donijela svojim postupcima
Niko ne udara na cast tebe i tvoje porodice mada moguce da ima i tih koji tebi i tvojoj porodici zele zlo iako ga tvoji i ti ne zasluzuji al njih ostavimo po strani
Cast tebe i tvoje porodice si ukaljala ti i samo ti niko drugi
To se moze desiti svakome ko ne promisljeno donosi odluke kuda ce se kretati s kim ce vrijeme provoditi i ko ce im biti uzori i koga roditelji ne upute u bar neke stvari sta je dobro a sta lose (a vjerujem da su tvoji tebe uputili a da je ostatak tvoja licna odluka)
Licno te ne znam i ne sumnjam da licno licem u lice si pozitivna osoba al veoma bitna stvar je sta ti mislis kad si sama sta su tvoji ciljevi u zivotu i kako doci do tog cilja
Negativnu stvar koju uradis u ostvarenju zivotnog cilja ne mogu a i ne trebaju pokriti sve pozitivne stvari koje imas
Niko se ne raduje tudjem bolu bez razloga osim onih par koje sam pomenuo da vjerovatno postoje koji zele zlo tebi i porodici bez ikakvog povoda
Izmedju ostalog ti u tekstu zelis bol i zlo ljudima koji pisu o tebi bilo to s pravom ili ne
Svi smo ljudi malo je ko covjek to je tacno samp sto se covjek prepozna po djelima ne po rijecima a tebi sve su prilike djela ne idu u prilog

O bogu i kazni suvisno je govoriti jer je vec receno na tu temu

Da ponovim i da donesem neki zakljucak
Da sam na tvom mjestu preispitao bih svoje postupke svoja djela svoja razmisljanja racionalno zakljucio na cemu sam i sta sam i prihvatio stvari kakve jesu odgovarao za lose sto sam ucinio a za dobre stvari uzivao u njihovim plodovima

Ne znam hoces li ikad ovo procitati a volio bih cisto da razmislis za sebe i svoju buducnost

Supercali
rocco_siffredi

#24752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by rocco_siffredi »

Zanimljivo je da joj je jedan od prijatelja i Muamer Grbo (koji joj daje i podrsku preko FB),poznat po saobracajci sa BMW kabrioletom na Skenderiji i prijetnjama preko Facebooka :pisnuo:
jao_situacije

#24753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

O'zone wrote:Sad za sad mirno.
osim rušenja onog objekta na grbavici policija nema posla
Dozer

#24754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

Ma, nevina je. A tako i izgleda :D

P.S. Kad je tako nevina, sto joj bog priredi sve to :D
azurna_obala

#24755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by azurna_obala »

Jao komentara ispod ovog statusa na fb....nek crknu dušmani :lol: :lol:
maci, nabaci jednu slikicu...maci uz tebe smo :lol: :lol:

samo jedan od brojnih ''Kad ti zivot pokloni limun,napravi od njega limunadu.
Kad pada kisa otvori kisobran i pusti nek lije mora prestati.'' :lol: :lol:
Dozer

#24756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

FB je stvarno slika i prilika mentalnog sklopa drustva... Vrlo slicno onim kojekakvim reality-jima poput one Farme... Slucajno naletih na to prije neku noc i ono je fakat odron...@ebo svaki alapacarnik sta je ono... :roll:
Niemand

#24757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Niemand »

joj izjava ove vlasnikove kcerke oko ovog plavog zamka :facepalm:
ultima_palabra

#24758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Image
dobar osjecaj

#24759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dobar osjecaj »

mg wrote:Policija je odavno u svim talovima, super im je i nikog se nista ne tice.
Da ali sve je to daleko izvan rjesenja magicnim stapicima "glasajte na izborima".

Moja rodica zivi u zgradi gdje se godinama u jednom stanu skupljaju dileri. Svi stanovnici te zgrade zive u stalnom strahu i danonocno se susrecu s tinejdzerima koji dolaze po tabletice i ko zna sta sve ne. Gledala sam kroz prozor nocu kako u parkicu iza ulaza djecica kupuju smotuljke s drogom. Nocu je sablasno pokusati izaci iz stana jer nikad ne znas na koga i u kakvom stanju ces nabasati. Ranijih godina, kad su se tek pocele desavati epizode nereda po ulazu, buke u svako doba dana ili noci, provale u podrume i stanove ljudi su zvali policiju. Ja sam tamo rijetko i bila sam sokirana i izrevoltirana i tada potpuni idealista nazvala sam policiju. Ubrzo sam naucila i shvatila da su oni dio te seme. Cijela ta zajednica zna odakle obicnim policajcima skupa vozila. Danas se i mene sve cesce nista ne tice.
drndalo

#24760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drndalo »

BadBoy wrote: Da li ti vjeruješ da je naša policija u tako kratkom roku sa sto procentnom sigurnošću obavila istragu i da je imala validan osnov sumnje da liši slobode ova lica, jer su povezana sa krivičnim djelom pri tome poštujući sve zakonske odredbe, pravilnike i procedure?
Vjerujem ! Mala je ovo mahala, i sve se u principu zna, samo je pitanje sta "smije" da se cacka...

Podpitanje tebi: "Zasto ista policija nije dosla po tebe i po mene u vezi sa istim krivicnim djelom?" Ako vec tako slucajnim uzorkom biraju "koga ce"...?
BadBoy

#24761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

drndalo wrote:
BadBoy wrote: Da li ti vjeruješ da je naša policija u tako kratkom roku sa sto procentnom sigurnošću obavila istragu i da je imala validan osnov sumnje da liši slobode ova lica, jer su povezana sa krivičnim djelom pri tome poštujući sve zakonske odredbe, pravilnike i procedure?
Vjerujem ! Mala je ovo mahala, i sve se u principu zna, samo je pitanje sta "smije" da se cacka...

Podpitanje tebi: "Zasto ista policija nije dosla po tebe i po mene u vezi sa istim krivicnim djelom?" Ako vec tako slucajnim uzorkom biraju "koga ce"...?
Ne biraju slučajnim uzorokom, ali da imam osjećaj da su ovdje pogriješili - da, imam. Zašto? Ovo hapšenje ovako spekatakularno je bio marketinški potez policije. Sigurnosna situacija nikad gora u gradu, pljačke, paljevine, razbojništva, prevare itd, itd i osjeti se sve veće nezadovoljstvo javnosti. U takvom okruženju policija je bila pod pritiskom da posljednju, do sada jednu od gorih pljački, riješe što prije. Zašto onako spektakularno hapsiti u 4 popodne pred svima? Zar nije isto tako postojala mogućnost da ovi stisnu gas i počnu bježati kroz pun grad? Mogli su ih isto tako sve pohaspiti i na spavanju. Pri tome su pogriješili u upotrijebili prekomjernu silu, i to na čovjeku koji je prema određenim navodima bio u zatvoru u vrijeme pljačke.
Sljedeće što ću reći moram pisati velikim slovima i podebljati jer znam da će se izvući iz konteksta i pogrešno razumjeti:

S OBZRIOM KOGA SU UHAPSILI I KOGA SU PRETUKLI I S OBZIROM NA (KRIMINALNU) PROŠLOST TIH LJUDI, NIJE MI IH ŽAO NIMALO.

Ali mi je žao policajaca i građana ovog grada koji bi mogli zbog nepromišljenosti i greške policije ispaštati, jer ako se ispostavi da su ljudi nevini i da nisu ONI opljačkali banku, odraće te policajce ko Musa jarca.

Sve prednje je samo moje laičko mišljenje na osnovu trećerazrednih informacija koje imam na osnovu medija i svega rečenog ovdje, dakle, izvučeno je iz mog šupka, ali isto kao i svačije drugo mišljenje na ovom forumu. Ne znamo sve činjenice i okolnosti i to je jedina prava istina.
JThomas

#24762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

i sutra će reći policija odmah otkrije i uhvati počinioce. nisu slučajnim uzorkom iz generalne populacije, ali bogami se čini da jesu slučajnim uzorkom od uobičajene klijentele...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#24763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by un1ted »

hahaha koji debili! Kad policija radi svoj posao, preispituju. Kad policija ne radi svoj posao, preispituju. HAHAHAHA nevjerovatno koja smo čmaruga! Svako misli da sve zna.

Samo nas treba upregnuti obavezama da nemamo vremena pisati i trkeljati o glupostima o kojima nikad nista ne znamo.
BadBoy

#24764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

JThomas wrote:i sutra će reći policija odmah otkrije i uhvati počinioce. nisu slučajnim uzorkom iz generalne populacije, ali bogami se čini da jesu slučajnim uzorkom od uobičajene klijentele...
Hvala, koliko sam upratio ti ili si pravnik ili imaš dobre veze sa pravom, pa si shvatio šta hoću reći. Mada je ovo sve logično toliko da možeš biti i student Poljoprivrednog fakulteta i skontati šta hoću da kažem.

Ne serem ja po policiji da li oni rade ili, samo hoću da PRAVILNO rade kako kasnije i oni sami ne bi najebali. Šta je tu loše?
BadBoy

#24765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

un1ted wrote:hahaha koji debili! Kad policija radi svoj posao, preispituju. Kad policija ne radi svoj posao, preispituju. HAHAHAHA nevjerovatno koja smo čmaruga! Svako misli da sve zna.

Samo nas treba upregnuti obavezama da nemamo vremena pisati i trkeljati o glupostima o kojima nikad nista ne znamo.
Osnov svakog uspješnog, demokratskog, pravednog i naprednog drušva je upravo to - PREISPITIVANJE. Sistem kontrole, checks and balances što bi Amerikanac rekao. Suprotno tome je samovlašće, bezvlašće, nerad i anarhija.
supercali

#24766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Sto se mene tice neka su i pogrijesili medju tom klijentelom ionako ne bi nasli novac pocinioci se izvukli
U ovom slucaju sto se tice banke pravda koliko toliko zadovoljena pa sada hodaju s masnicama i sl e sada jedino negativno u tome svemu je pogibija bicikliste
Al kako bilo i u bilo kojem scenariju taj covjek je izgubio zivot i me moze se vratiti niti nadoknaditi bilo cim
Baltazar_khan

#24767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Baltazar_khan »

još nisu našli lovu. nedužni čovjek je 2 metra pod zemljom a nizama i dalje piše statuse na fejsu :roll:
jao_situacije

#24768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

pa lovu neće ni naći debili su dobili batine kundacima, jesu li krivi ili ne, nije ni bitno
jedino bi bilo bolje da su ih izrešetali u avdiju imali bi 5 debila u gradu manje
supercali

#24769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Jebeno izgleda bije ona policija u dubaiju gdje je nizami prebivaliste
ultima_palabra

#24770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Nasa murija uvijek spektakularno hapsi, i politicare i 'privrednike' i ubice i sitne kriminalce...
bach

#24771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bach »

ultima_palabra wrote:Nasa murija uvijek spektakularno hapsi, i politicare i 'privrednike' i ubice i sitne kriminalce...
Čim vidiš nekoga sa ovakvim ustima, odmah ga preventivno hapsi. Za svaki slučaj.

Image
A oho vam se novinari...ohoooo

Nizama Besirevic:
Novinari pisu sve same gluposti, i laž a nista ne znaju ustvari,vazno im je da im se proda novina i da sto vise zarade na tome,al sve se vrati u zivotu. tako da ce i oni dobiti svoje kad-tad,imat cu i ja svojih pet minuta da im se obratim sa dokazima. Samo polahko smile emoticon
Naslovnica

#24772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

Fura se Nizama na Svetlanu Ražnatović.
bach

#24773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bach »

Naslovnica wrote:Fura se Nizama na Svetlanu Ražnatović.
Fura se ona na Jokera...

Image
saja_dj

#24774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saja_dj »

bach wrote:
Naslovnica wrote:Fura se Nizama na Svetlanu Ražnatović.
Fura se ona na Jokera...

Image
To je prije posjete muriji, sad je navodno

Image
radiša

#24775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

sta ovo gruhnu,novo sarajevo?
tiruriru javite. :D
Locked