Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mefistofilis

#2476 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

pa jbg nekad covjeka interesuje (mene bar) koliko vise karavan trosi od dizela - kao neki primjer, lupam sad... smalltalk jbg.
i onda ti lik isprica gdje je sve bio prosle sedmice. :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2477 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

na pitanje koliko trosi svi dobiju kratak odgovor:potrosi sve sto naspem.
meni auto treba da se vozim i da obavljam radne zadatke i zaradjujem pare ,a ne da komsije vide kako sam sminka i tako to...
mefistofilis

#2478 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

sve ja to razumijem ali onako realno zaboli mene koliko neko prelazi dnevno/sedmicno/godisnje, nikoga to i ne pitam, pitam koliko auto trosi. u tom je poenta...
dadoka84

#2479 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Naravno, sminka se ganja bijelom trenerkom i tamnim naocalama bez obzira na doba dana i noci 8)
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#2480 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Matijevic_Vlado »

mefistofilis wrote:pa jbg nekad covjeka interesuje (mene bar) koliko vise karavan trosi od dizela - kao neki primjer, lupam sad... smalltalk jbg.
i onda ti lik isprica gdje je sve bio prosle sedmice. :D
karavani obicno trose manje od dizela
moj dizel trosi 7.2l :mrgreen:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#2481 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Jimmy McNulty »

Mene je prije par dana iznervirao neki lik do zla boga, kreno iz čaršije kući i gledam retrovizor on je nekih 100 m iza mene sigurno, frajer se za 4 sekunde stvori iza mene koliko je ubrzao i jbg meni se ne žuri, vozim po ograničenju, možda nekih 5km/h više ali on se bukvalno zaljepio pola metra iza mene, jbt pa meni svjetla ni ne trebaju bit upaljena, debil obasjava sve za mene i tako nekih 2 km iza mene vozi i prenese ga ko Lakija pridje mi iza karambolke brat bratu na 20 cm :shock: ja samo gledam kad će me spucat šta, ja sam 3-4 puta lagano pritisnuo kočnicu ali ne yebe se njega on po svom i gotovo, 20 cm iza mene. Naidje ogroman pravac ja usporim na 40 km/h da me pređe frajer ne reaguje ništa...i jbg šta ću, vozio je tako za mnom 4 kilometra dok nije naišlo neko proširenje i ja stao da prođe :lol: :lol: :lol: oznojio sam se ko da sam maraton istrčo koliko je vozio blizu, još vozi Golfa 5 neku zatamnjenu, u mene raspali Fiat...

Eto nerviraju me ovi što se zaljepe, da sam ned'o Bog morao kočit udario bi me samo tako.
seoBIH

#2482 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Ma ti si mu bio decoy :)
ema_

#2483 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ema_ »

Nervira me kad mi neće da blicne nazad kad upozorim na policiju :twisted: :lol: . Onda kletem i kunem da ga baš zaustave :mrgreen: .
ado_sar

#2484 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ado_sar »

ema_ wrote:Nervira me kad mi neće da blicne nazad kad upozorim na policiju :twisted: :lol: . Onda kletem i kunem da ga baš zaustave :mrgreen: .
Ja ne upozoravam nikad. Nece policija kazniti bez razloga, a ako vozis prebrzo, onda i zelim da te kazne
seoBIH

#2485 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Pa nemoj upozoravati debile koji voze 120km/h kroz naseljeno podrucje. Upozori na magistrali, ili na mjestima gdje se zavuku u zbunje samo radi dnevnice.
ema_

#2486 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ema_ »

seoBIH wrote:Pa nemoj upozoravati debile koji voze 120km/h kroz naseljeno podrucje. Upozori na magistrali, ili na mjestima gdje se zavuku u zbunje samo radi dnevnice.

Pa na te sam i mislila samo.
seoBIH

#2487 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

MA ti si ok :D mislio sam na ovog adu.
_mufljuz_

#2488 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _mufljuz_ »

pakica_ wrote:
Romeo 80 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:mozda neki pismeniji naziv kao runnin' on empty :D
Obavezno dodati na kraju ...is a lifestyle :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
moze i Running on fart - Prdez je zdrav za motor :mrgreen:
topcam
Vozim: uzbrdo

#2489 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

Nervira me puno toga. Ubacivanje, preticanje sa desne strane..itd...itd..

Evo cikice kojeg sam slikao, nigdje zive duse, a COVJEK ispruzio ruku. :thumbup:

Image
topcam

#2490 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

ado_sar wrote:
ema_ wrote:Nervira me kad mi neće da blicne nazad kad upozorim na policiju :twisted: :lol: . Onda kletem i kunem da ga baš zaustave :mrgreen: .
Ja ne upozoravam nikad. Nece policija kazniti bez razloga, a ako vozis prebrzo, onda i zelim da te kazne
Naravno da nece. I pas se samo igra, iz perspektive vlasnika. :mrgreen:
Bilki

#2491 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bilki »

blicnem samo ako je na putu neka prepreka, inace uveo bih debele kazne za ove sto blicaju, a na drugu stranu kukaju na samoubice na tockovima
Ringhio

#2492 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ringhio »

Ono sto mrzim je razni rejseri / cuneri / kompleksasi koji mi se lijepe za tablicu kad sam s motorom i koji nesto ko vrebaju i blicaju u zelji da se potrkaju. Nervira me pogotov s motorom kad sam kad me auta u poluraspadnutom stanju preticu na 80km/h, uvaljuju se ispred mene i onda kroz dimnu zavjesu nakon 30 predjenih metara vidim da gospoda izbacuje zmigavac i skrece sa ceste.

U takvim i slicnim situacijama bi najvise volio da imam skracenu dvocjevku i da pucam u prolazu u svakog ko to uradi.
BadCopy

#2493 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadCopy »

Ne znam zasto se svi toliko nervozni u autu.

Meni nit smeta to kako drugi voze nit se uzrujavam u guzva i na semaforima.
Gdje god sam isao sa autom lagano sam guslao i bez nekog srkleta.
Samo opusteno :D
pakica_

#2494 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pakica_ »

mogu li jos da dodam (mozda i po ko zna koji put) da mi strasno idu na zivce oni koji kao zure na semaforu, pa iako su cetvrto auto u koloni, sviraju onom prvom vec na paljenje zutog svjetla u fazonu: hajdeeeeeee, gaaaaaaas! :zid:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2495 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sabina1 »

Mene nervira onaj jedan koji uvijek mora u koloni izaći iz iste i gurati se negdje naprijed da što prije prođe ne prateći situaciju niti dešavanja na putu. To je onaj jedan žohar koji je pametniji od svih , koji nema vremena da čeka , koji ne želi da čeka i koji mora proći u gužvi i izbjeći kolonu kršeći sva moguća pravila.

Taj jedan me nervira opasno.....nema pasoš stalno ga vidim samo kod nas....
goran16v

#2496 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Nije da me nervira ali mi je pravo sega bio lik koji gura auto u koloni na Doljanima, isto taksista na standu!
topcam

#2497 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

tvsabina wrote:Mene nervira onaj jedan koji uvijek mora u koloni izaći iz iste i gurati se negdje naprijed da što prije prođe ne prateći situaciju niti dešavanja na putu. To je onaj jedan žohar koji je pametniji od svih , koji nema vremena da čeka , koji ne želi da čeka i koji mora proći u gužvi i izbjeći kolonu kršeći sva moguća pravila.

Taj jedan me nervira opasno.....nema pasoš stalno ga vidim samo kod nas....
:)

Kako pojedini voze, pitam se cesto, da li uopste imaju vozacku.
Appelsiiniankka

#2498 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Appelsiiniankka »

Ih kada bi se ja nervirao zbog icega a ne zbog glupog auta, bas bi mi zivot bio zanimljiv

Doduse smeta mi kada neko ne upali svjetla, nit vidis kada koci, nit kada ti ide u susret nit ista

Ali da me sada nesta nervira, bogm ne samo lagano kosto neko rece
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2499 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

kakve veze imaju svjetla s kocenjem?ti ako imas problema sa uocavanjem auta koje ti ide u susret trebao bi malo na ljekarski pregled..ljudi vozili 100 godina ,a nisu palili svjetla po danu, pa sve vidjeli,sad sminkeri u zadnjih par godina nista ne vide....
topcam

#2500 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

Pa dobro prije su auta bila, zelena crvena, plava, zuta.. a, sad, sad ih bezbojnim lakom "farbaju" :mrgreen:
Last edited by topcam on 30/06/2014 18:07, edited 1 time in total.
Post Reply