Preslatko ti je pitanje
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- Alhemicarkaa
#2476 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jednu ruku ispod vrata i glave, drugu ispod guze. Što više puta uradiš, lakše će ti ići. A i biće puno lakše čim počne sama držati glavicu, brzo će to 
Preslatko ti je pitanje
Preslatko ti je pitanje
-
madame noire
#2477 Re: Bebe - ALL ABOUT!
cestitke amidzaforel wrote:Jedno pitanjce ja nisam sretni tata 2 mjesecne curice, ali sam amidza a buduci da sam malo premlad za bebe 21 g, a do sad nisam imao priliku drzati tako malo dijete.Sve ja smijem drzati ali strah me podici dijete (strah me za vratii) A malecka se vrti ko da joj je u pelenama zaba.E sad kako pravilno podici bebu sa krevetca?
evo jedan koristan link
http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA
-
forel
#2478 Re: Bebe - ALL ABOUT!
E super jos da nam malo ozdravi
isla nam je na inhalacije pa da i to plobam hvala puno.
Hvala na cestitci
i hvala na linku, a Bgm cu ja vas ovdje udavit, jer sam sapet sa dijecom, ne to sto ja to ne umijem nego me strah...malo je to osjetljivo a ja nesiguran 
Hvala na cestitci
-
presca
#2479 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Dijete je najbolje i najlakse drzati kada je zamotano u dekicu .Ko mali smotuljak .Moja su fino uvijek tako bila zamotana .Pogotovo kada ih neko uzima .Samo im oslobodim rukice da mlataraju .Nema mrdanja ,da se bojis da ispadne ,da ti se trzne i slicno .
-
forel
#2480 Re: Bebe - ALL ABOUT!
presca wrote:Dijete je najbolje i najlakse drzati kada je zamotano u dekicu .Ko mali smotuljak .Moja su fino uvijek tako bila zamotana .Pogotovo kada ih neko uzima .Samo im oslobodim rukice da mlataraju .Nema mrdanja ,da se bojis da ispadne ,da ti se trzne i slicno .
Sve bi bilo dobro da gospodicna se da povijati, jel pridzes nogama odmah upali se sirena za uzbunu, i sta ces...
- Alhemicarkaa
#2481 Re: Bebe - ALL ABOUT!
forel, polako, nadoći će to sve
Biće ti smješno kako si bio smotan. Brz oporavak maloj i dobro je se namirišite, meni je to najljepši miris 
- niko_niko_kao_ja
#2482 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ja ne pohvatah dubokoumnu ni alhemicarku
- otherside
#2483 Re: Bebe - ALL ABOUT!
dje ste zene, majke, kucenice, pacenice
sve mi se zamantalo od FB juce, djecu sam vam svu pomjesala, vise ne znam ni ko ima bracu a ko curicu
trebace mi jedno 2-3 dana da se slegne.
a sva su djeca lijepa i sva su na mame

sve mi se zamantalo od FB juce, djecu sam vam svu pomjesala, vise ne znam ni ko ima bracu a ko curicu
trebace mi jedno 2-3 dana da se slegne.
a sva su djeca lijepa i sva su na mame
- niko_niko_kao_ja
#2484 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jel' de? i ja sam to primjetilaotherside wrote: a sva su djeca lijepa i sva su na mame![]()
- putujucidzindas
#2485 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jeste, jeste
Samo se bojim da sutra nekog neću prepoznati na ulici
Kod nas totalno napeto. Pljuski nigdje, al nas temperatura satra.
Sinoć u 2 bila 38.5, ja mu opet spucam lupocet. Meškoljio se, meškoljio, ja u 5 skontam da je opet vruć. Opet 38.5. Muž ode da napravi bjelnce, ja odmah izmjerim ponovo 39.3. Ne mogu mu dati ćepić. Tuširanje, pa opet čepić u 6, ništa. Pa ponovo tuširanje, pa bjelance, krompir, ništa. Evo nas sad na 38.6, meni se čini da ćemo ponovo doktoru
Sinoć u 2 bila 38.5, ja mu opet spucam lupocet. Meškoljio se, meškoljio, ja u 5 skontam da je opet vruć. Opet 38.5. Muž ode da napravi bjelnce, ja odmah izmjerim ponovo 39.3. Ne mogu mu dati ćepić. Tuširanje, pa opet čepić u 6, ništa. Pa ponovo tuširanje, pa bjelance, krompir, ništa. Evo nas sad na 38.6, meni se čini da ćemo ponovo doktoru
- niko_niko_kao_ja
#2486 Re: Bebe - ALL ABOUT!
dusa draga.putujucidzindas wrote:Jeste, jeste![]()
Samo se bojim da sutra nekog neću prepoznati na ulici
![]()
da nije trodnevna?
- putujucidzindas
#2487 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jesu vadili, crp ok, ostalo sve ukazuje na virozu.
- niko_niko_kao_ja
#2488 Re: Bebe - ALL ABOUT!
pa onda moze biti da je trodnevna. ako se ospe sutra ili prekosutra, onda je 100%.
- Female_Sa
#2489 Re: Bebe - ALL ABOUT!
niko_niko_kao_ja wrote:pa onda moze biti da je trodnevna. ako se ospe sutra ili prekosutra, onda je 100%.
Ako osip bude po stomacicu uglavnom, sitne tackice, onda je trodnevna vrucica. Moja je to imala kad joj je bilo 6 mjeseci, 3 dana 40 temp koja nije spadala nikako, mi se istraumirali. Ulgavnom, nista opasno kako se cini..
- putujucidzindas
#2490 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala drage moje. Odosmo mi ipak opet dr, predugo mu ovo sve traje...
- Female_Sa
#2491 Re: Bebe - ALL ABOUT!
JA cu ti samo reci sljedece:putujucidzindas wrote:Hvala drage moje. Odosmo mi ipak opet dr, predugo mu ovo sve traje...
Mi smo odveli curicu u Vrazovo (inace je tu ne lijecimo ali je bila nedjelja), bio dr. Adnan neki i dao nam tonu lijekova, protiv alergije, antibiotik, Fenistil kapi, enterofuril protiv proliva itd. Uglavnom, puna kesa lijekova. Rekao nam je da je to virus neki, prehlada itd. Kad smo dijete sljedeci dan odveli kod njene pedijatrice, zena je odmah rekla o cemu se radi cim je vidjela taj osip po stomacicu, kaze trodnevna vrucica, ne treba nikakav antibiotik jer se to tim ne tretira, samo se skida temparatura. Tako smo i uradili...
-
duboka_misao
#2492 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ja neznam ko je ko vise a temperatura me satra sendam na ppniko_niko_kao_ja wrote:ja ne pohvatah dubokoumnu ni alhemicarku
-
acinoc
#2493 Re: Bebe - ALL ABOUT!
samo da se tuspasim
mi u ponedeljak idemo na prvu vakcinu tacno me trema hvata
mi u ponedeljak idemo na prvu vakcinu tacno me trema hvata
- Female_Sa
#2494 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma nis' ne brini, sve ce to proci kako treba, bit ce jos vakcina... Dok su manji i dok ne znaju sta je to, dobro je..ali kad porastu pa pocnu cviiliti i praviti srcecijepajuce scene ispred doma zdravlja..

- otherside
#2495 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jest, jest. ova moja cim zgradu vidi pocne urlikati, nece prag da predjeFemale_Sa wrote:Ma nis' ne brini, sve ce to proci kako treba, bit ce jos vakcina... Dok su manji i dok ne znaju sta je to, dobro je..ali kad porastu pa pocnu cviiliti i praviti srcecijepajuce scene ispred doma zdravlja..![]()
![]()
![]()
-
acinoc
#2496 Re: Bebe - ALL ABOUT!
znaci dok je jos bebac dobro je
- niko_niko_kao_ja
#2497 Re: Bebe - ALL ABOUT!
moj je poceo frku praviti sa nekih 8 mjeseci. kako poprijeko gleda i sestru i doktoricu
a kad pocne da se dernja i otima, jedva ga savladam
ko da ga kolju. 
-
duboka_misao
#2498 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mi smo tek poceli sa vakcinacijom, tek dobili tri cista brisa zbog mrse pa iako je djetetu skoro dvije godine hajd reko nek primi sta moze,primio je tri komada odjednom nije ni znao sta ga je snaslo a on onako krsan tri sestre ga drze ocekuju otpor na nivou silvestera staloneta, nista mish moj, kmeknu i gotovo,sad ne znam idemo 25-tog na drugu turu mozebit svasta...
- Alhemicarkaa
#2499 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kako je moja mrsko pogledala sestru nakon vakcine - kao da joj kaže šta ti bi majke ti
. Ali nije puno plakala.
Ja prekidam sa dojenjem
džindas, jeste išli doktoru?
Ja prekidam sa dojenjem
džindas, jeste išli doktoru?
- Alhemicarkaa
#2500 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Sad će se on javitiFemale_Sa wrote:JA cu ti samo reci sljedece:putujucidzindas wrote:Hvala drage moje. Odosmo mi ipak opet dr, predugo mu ovo sve traje...
Mi smo odveli curicu u Vrazovo (inace je tu ne lijecimo ali je bila nedjelja), bio dr. Adnan neki i dao nam tonu lijekova, protiv alergije, antibiotik, Fenistil kapi, enterofuril protiv proliva itd. Uglavnom, puna kesa lijekova. Rekao nam je da je to virus neki, prehlada itd. Kad smo dijete sljedeci dan odveli kod njene pedijatrice, zena je odmah rekla o cemu se radi cim je vidjela taj osip po stomacicu, kaze trodnevna vrucica, ne treba nikakav antibiotik jer se to tim ne tretira, samo se skida temparatura. Tako smo i uradili...