VjecitiStudent wrote:Tibrina kotlovnica je na ugalj?iceman2010 wrote:Oki je 0,38 sa pdv-om po kvadratu.
Grijanje je 0,47+pdv po kvadratu. (pausal)
Na pelet, sa plinom kao alternativom.
VjecitiStudent wrote:Tibrina kotlovnica je na ugalj?iceman2010 wrote:Oki je 0,38 sa pdv-om po kvadratu.
Nije ni čudo što je taj dio grada najviše zagađen.iceman2010 wrote:Na pelet, sa plinom kao alternativom.VjecitiStudent wrote:Tibrina kotlovnica je na ugalj?iceman2010 wrote:Oki je 0,38 sa pdv-om po kvadratu.
VjecitiStudent wrote:Nije ni čudo što je taj dio grada najviše zagađen.iceman2010 wrote:
Nije ko ugalj, ali ...iceman2010 wrote:VjecitiStudent wrote:Nije ni čudo što je taj dio grada najviše zagađen.iceman2010 wrote:
Ne kontampelet=ugalj?
Wood and Pellet Heating
Wood smoke contains hundreds of chemical compounds including nitrogen oxides, carbon monoxide, organic gases, and particulate matter, many of which have adverse health effects. In many urban and rural areas, smoke from wood burning is a major contributor to air pollution. Because of this, some municipalities restrict wood heating appliance use when the local air quality reaches unacceptable levels. Others restrict or ban the installation of wood-burning appliances in new construction.
http://energy.gov/energysaver/articles/ ... et-heating
Emissions such as NOx, SOx and volatile organic compounds from pellet burning equipment are in general very low in comparison to other forms of combustion heating
Tibra, koja se grije na pelete, također doprinosi zagađenju.macmoodan wrote:To je tako zbog Tibre.
Nekad na plin, nekad na loz ulje.VjecitiStudent wrote:Tibra, koja se grije na pelete, također doprinosi zagađenju.macmoodan wrote:To je tako zbog Tibre.
Ako se 100 000 stanovnika stambenih zgrada u Sarajevu grije na plin, zašto bi Tibra bila izuzetak?
Toplane uključuju lož ulje samo kad plina nema, što je nekoliko dana u sezoni.iceman2010 wrote:Nekad na plin, nekad na loz ulje.VjecitiStudent wrote:Tibra, koja se grije na pelete, također doprinosi zagađenju.macmoodan wrote:To je tako zbog Tibre.
Ako se 100 000 stanovnika stambenih zgrada u Sarajevu grije na plin, zašto bi Tibra bila izuzetak?
mislim da ljudi uglavnom ne napadaju stanare vec tibru. mislim, realno, nemas ti sta izabrati u Sarajevu sto se tice novogradnje (od dva zla biraj manje) i onda kad je vec tako onda biraj jeftinije.Nahla12 wrote:Sto je ljudima Tibra zapela za oko...
Ja zivim u Tibri vec drugu godinu...ima svojih mana (zelenilo,itd) ali bogami vise prednosti..uostalom niko me nije tjerao da kupim stan ..nismo beskucnici (imamo kucu)jer koliko sam mogla upratiti pojedine postove ispade Tibra naselje za siromahe
![]()
nigdje veze...
A najgore je sto komentarisete ,a vjerujem da 80% nikad nije uslo u staniove da pogleda ....
Mi mogli birati za svoje pare...starogradnju ili novogradnju..i sami znaci SAMI izabrali Tibru niko nas nije tjerao..niti smo bili primorani..
Mi radimo.nemamo vreemna buljiti po tudim stanovima,balkonima..niti me to interesuje...ko ima vremena i koga to zanima trazice dlaku u jajetupa da i to istakne...
Racun grijanje 42KM..ljepotaaaaaaaaaaaaaaa
Kad krenemo na posao djecu usput u njihov vrtic....
Parking-no problem...imamo garazu
hi-hi-hi nek si nam reko jao kako si duhovit za stomak se hvatam...OldMayor wrote:Mozda za to zagadjenje na Stupu ima neke veze i blizina jedne od najprometnijih petlji u drzavi.![]()
Da ne govorimo o tome da iza Tibre, do Dobrinje i Vojnickog imaju favele na ravnom, gdje se ne zna ko pije ko placa, kuce nabacane jedna na drugu, bog sami zna sta oni loze...tu kad prodjes zimi, katran se ufati po nosu.
paušal 0,4752Km/m2 i 0,0725KM/kWh što potrošiš tokom grejne sezone, a održavanje po m2 je ista ko i bilo kojoj zgradi u KS-u i to je zakonski regulisano. Nema Tibra posebnu cijenu niti se bavi time.Mario979 wrote:Dobro je čuti cijene iz prve ruke.cpu_fan wrote:NIje istina. Grijanje plačaš paušal po m2 + koliko potrošiš u toku grejne sezone a sve prema cjenovniku KS-a. U odnosu koliko toplane deru na paušalu po m2 tokom cijele godine ovo je super. Kada nema potrebe za grijanjem jednostavno isključiš. A zajednički troškovi su održavanje, što plačaju svi u KS-u, i struja , ne znam šta bi te to mogli derati još na zajedničkim troškovima ?Mario979 wrote:Kome se plaća grijanje u Tibri i po kojoj cijeni?
Čuo sam da baš deru na grejanju i i zajednickim troškovima
Možeš li reči koliki je paušal na grijanje koji se plaća tokom čitave god i koliko košta održavanje po m2 u KM ?
koji drugi može biti nego Telemachsajber87 wrote:Da li neko mozda zna koji ce biti kablovski operater u onom novom naselju miljacka. Pozdrav