Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
eeeeeee

#2476 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eeeeeee »

Imali info od expertne vlade kada ce vratiti poskupljenje u okvire od 20% :izet: :izet: :izet:
veiz

#2477 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by veiz »

eeeeeee wrote:Imali info od expertne vlade kada ce vratiti poskupljenje u okvire od 20% :izet: :izet: :izet:
Nemaju vremena prevše su obuzeti kulturom.Ali kako da nekulturni lažovi mogu nešto učiniti za kulturne institucije.
Neko je napisao ;Laž nas je održala.Ministar Petrović valjda misli isto
Stvar je vrlo jednostavna tužite vodovod zato što svoje usluge ne ptodaju po istoj cijeni svim građanima.
Pročitajte zakon o zaštiti potrošača ,član 7 i sve ostale.
Tražite ukidanje institucije obdusmena za zaštitu potrošača koji nije ništa učinio da se sankcioniše vodovod,a da se potrošači zaštite.
amcibald

#2478 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by amcibald »

Da ne otvaram jos jednu temu sarajevskog prokletstva,pa cu iskoristit ovu temu za pitanje i mjesto iskazivanja nezadovoljstva sto sam stanovnik ovog grada(kantona). Nije mi jasno,osim sto mi u zadnje 2 god redovno gase vodu iza 00:00 pa do 06:00 sada su jos zadnju sedmicu poceli i struju da gase?!? Pa isto ko da je ratno- poslije ratno stanje ni struje ni vode...nazalost samo prividno zivim u 21 vijeku kad u glavnom gradu rade ovakve recesije onda mogu zamislit sta je sa malim mjestima? Ima li iko normalan pa da dovede u red ovu situaciju. Pa inamo prije svega frizidere. I radi pola sata-sat oni se drzaju da gase i struju. Zadnju sedmicu u frizideru ne drzimo upravo radi ovoga nista sto je osjetljive prirode i sto nemoze stajati.
Vasa iskustva s strujom?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Hemera

#2479 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Hemera »

veceras u akciji vodovod na raskopavanju glavne ceste (kud ide trola)odmah preko puta nove dvorane na grbavici,bager,kamioni itd... :run:
drug_profi

#2480 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

Ima li jos neko da mu se desilo ovo:

Prethodni mjesec stigao racun na 5 kubika, mada sam ja otprilike u isto vrijeme ocitao 21 kubik potrosnje.
Zalio se na racun, dobio odgovor da je zalba proslijedjena nadleznim i nista do danas.
Ovaj mjesec ista stvar. Opet 5 kubika, a moje ocitanje kaze 20.
Po tome se nakupilo vec 35 kubika koje ce mi sad doci pod najskuplju tarifu?
Opet sam se zalio i zahtjevao objasnjenje. Cekam odgovor.

Imam vodomjer na stanu i ocitava se elektronski.
Ima li neko neki savjet kako se ovo pravno moze istjerati? Da li mogu dokazati da su fakture netacne i da se ne poklapaju njihovo i moje ocitanje? Ima li mogucnosti da na sudu trazim log ocitanja sa datumima ocitanja, odnosno da li postoji nacin da dokazem da lazu i kradu?!
oldtajmer

#2481 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by oldtajmer »

kod mene u zgradi u odnosu na prosli mjesec duplo veca potrosnja vode,samim tim i za svaki stan duplo veci racun za vodu kao da smo bristol u pm :-)
drug_profi

#2482 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

Pa to je ovo isto. Kad imamo imbecile za ministre i premijera, pa donesu nakaradnu odluku koja se moze provoditi na razne nacine, onda djubrad mogu odokativno fakturisati jedan mjesec, a onda svu razliku u drugi, pa ti poskupljenje dodje jos i vece...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2483 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

bome čujem 6članoj pporodici dodje 130 na alipašnu
l
Dozer

#2484 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Bojkot placanja narode, nema druge. Ja i dalje uredno placam pola racuna, a to dodje nekako taman po onom obracunu po osobi, a ne zbirno i po domacinstvu.
drug_profi

#2485 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

Bojkot ima smisao samo ako ne placas nikako.
Ja evo cekam da me tuze.
Nebazdaren vodomjer, netacno ocitanje, nezakonit cjenovnik, pa sta bude....
nikiriki

#2486 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by nikiriki »

Postovani sugradjani
Ne znam jeli neko od korisnika primijetio da nam je ViK Sarajevo uveo, pored skuplje cijene vode, i cenzuru na online informisanje o analitici potrošača, listama stanara u zgradama kolektivnog stanovanja, mogućnosti online reklamacije računa i bilo kakvog online kontakta. Do prošlog mjeseca sve navedeno je bilo moguće na stranici http://www.viksa.ba/
Zapitajmo se šta je sljedeće! Možda račun samo sa imenom i prezimenom i iznosom za plaćanje. Ili kazna onome ko javno komentariše na temu vodosnadbijevanja. Ali niko nam nije kriv, krivi smo mi što smo ih pustili da rade što naume.
relativno84

#2487 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by relativno84 »

Reakcija penzionera kad vidi racun za vodu :lol:
Image
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2488 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

:lol: :lol: :lol:
Hemera

#2489 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Hemera »

vidjecemo koliko i kako ce korekciju izvrsiti na ovom pasjaluku sa racunima,koju su najavili
drug_profi

#2490 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

Sve osim jednake cijene za svaki kubik je neposteno obzirom da nisu u stanju razdvojiti potrosnju po clanu porodice, niti su u stanju vrsiti ocitanja tacno na mjesec. Ako urane ili okasne jedan dan, automatski je neposten racun.
BHF_Manijak

#2491 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Neka im objasne kako je poskupljenje od 20% ako mi je prije dolazilo 17-18KM a sad po 32-33, picka li im materna retardirana!!! :twisted: :twisted: :twisted: To je gospodo 50, a ne 20%! U apoteci ih potrosili ako Bog da, do zadnje marke, pa onda poskupljujte i gulite obicni narod!
Jokericious

#2492 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Jokericious »

BHF_Manijak wrote:Neka im objasne kako je poskupljenje od 20% ako mi je prije dolazilo 17-18KM a sad po 32-33, picka li im materna retardirana!!! :twisted: :twisted: :twisted: To je gospodo 50, a ne 20%! U apoteci ih potrosili ako Bog da, do zadnje marke, pa onda poskupljujte i gulite obicni narod!
Cuj 50. Onda bi bilo 35-36. Nisi bas ucio u skoli?
JOINT_1921
Vozim: odlično

#2493 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by JOINT_1921 »

HAHAHAHAHAHHAHA, pokrij se jorganom koliko si dug i sirok, iako bih volio da si bio ironican samo... :lol: :lol: :lol:

Na cijenu od 18KM sa 50% povecanom cijenom vode, nova cijena ce biti 27KM... Tako da je njemu poskupilo i vise od 50% a tebi ide domaci zadatak, koliko mu je poskupila voda ako mu je sada racun 33KM? :lol: :lol: :lol:
Qler

#2494 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Qler »

Juce sam saznao, da po zadnjim mjerenjima vodovod ima 76% gubitaka na mrezi. Ima neki ILI INDEX )Infrastructure Lost Index), 4 je prihvatljiv gubitak, 16 je katastrofalna mreža, ono to je neekonomično skroz, mora se raditi mreža komplet... kod nas je taj index 24 :D :run:
drug_profi

#2495 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

Da, ali to je firma koja je sve prihode trosila na vlastite benefite, i pri tom se nije trudila da utvrdi tacan broj potrosaca, kacili se stalno na budzet kad im zafali para, a poslovna politika im je: koga uhvatise toga je*ase, ili ko je legalno prikljucen taj ce da plati onoliko koliko oni kazu.

I sad kad je dotjeralo cara do duvara idemo po kredit u EBRD a ovi standardno bankarski, ucjenjuju njih, onda oni nas...
I hajd sad plati. Namjera im je da do 2018 kubik bude minimalno jedan euro.

Ja ne mogu a da se ne prisjetim opet jedne zemlje u kojoj je bilo i reda i zakona i pravde, pa i pametnih i sposobnih ljudi.
Ko nas jebe kad smo budale pa poletili u ropstvo.
Dozer

#2496 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Tako nekako...
Cholina_Lokica

#2497 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Cholina_Lokica »

Mi smo od racuna izmedju 9-11KM sa vlastitim vodomjerom dosli ovaj mjesec na 20KM :-) A kuci nas nema po 12h dnevno :-)
Dozer

#2498 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Pa sta ce ti kuca kad te nikad nema :D
Cholina_Lokica

#2499 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Cholina_Lokica »

Zbog ukrasa :mrgreen:
mahalas505

#2500 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by mahalas505 »

drugi profil wrote:Da, ali to je firma koja je sve prihode trosila na vlastite benefite, i pri tom se nije trudila da utvrdi tacan broj potrosaca, kacili se stalno na budzet kad im zafali para, a poslovna politika im je: koga uhvatise toga je*ase, ili ko je legalno prikljucen taj ce da plati onoliko koliko oni kazu.

I sad kad je dotjeralo cara do duvara idemo po kredit u EBRD a ovi standardno bankarski, ucjenjuju njih, onda oni nas...
I hajd sad plati. Namjera im je da do 2018 kubik bude minimalno jedan euro.

Ja ne mogu a da se ne prisjetim opet jedne zemlje u kojoj je bilo i reda i zakona i pravde, pa i pametnih i sposobnih ljudi.
Ko nas jebe kad smo budale pa poletili u ropstvo.
Mislim da je rjesenje stecaj.
Post Reply