I ti konkursi ako te i pozovu, lafo kružni intervjui su glupost za medalju
Tri najbitnija faktora zaposlenja u normalnoj firmi u BL su: štela, štela i jaka štela. Sve ostalo je šuplja priča....
Moderator: anex
Napravi spisak firmi koje te zanimaju i imaju poziciju na kojoj bi ti zelio da radis. Prati njihove stranice svaku sedmicu, ako ti se ne ceka posalji samoinicijativni mail sa cv-em i popratno pismo u skladu sa njihovim uslugama i portfolijom i u kojem ih hvalis i objasnjavas kako bi se ti tu fino uklopio sa svojim skilovima i znanjem. Mozes napisati da ti nije problem da pocnes krenuti od pocetka itd.. Uci u medjuvremenu nesto, jezike, certifikate i stavljaj u cv jer ne vole velike rupe kad nisi nista radio.Kinaski wrote:Znaci posao.ba mi je homepage, kako naci posao ljudi ?
tebe barem zovu na razgovor, mene ni to. u zadnje vrijeme uvijek nešto "fali"Lajavikrelac wrote:Pišanje po sirotinji...![]()
I ti konkursi ako te i pozovu, lafo kružni intervjui su glupost za medaljuprije petnaestak dana zvali me u ovaj jedan motel na intervju, a ja lijepo napisao u "motivacionom pismu" da me ne pozivaju na takve neću da dolazim na ta preseravanja
Ja tamo kad dolazi na isti razgovor lik koga slučajno znam dana radnog staža nema, levat se kašikom se ne zna najesti, žica cigare i kladionica, a uslovi konkursa min 3 god iskustva, reference, preporuke, VSS, pička materina
Samo da nije bila ljubazna djevojka koja je tu sekretarica (šta mi je ona kriva radi za platu) pozdravio bi istima svu familiju tri koljena u rikverc da sam ušao među "komisiju". Ako imaš viška vremena i para idi šetaj po prirodi ne zajebavaj narod....
![]()
Tri najbitnija faktora zaposlenja u normalnoj firmi u BL su: štela, štela i jaka štela. Sve ostalo je šuplja priča....
nek se javi i dolazim u bolnicu da je krehnem i ostavim joj baksis.bumerangss wrote:Gledam ovaj oglas na Klix-u, hotel vrtovi sunca u Dubrovniku traži sezonske radnike, sobar-ice, kuhar-ice, konobar-ice, rececioner-ke... ugovor u aprilu na najmanje 6 mjeseci. Obezbjeđen smještaj i hrana. Razgovori sa kandidatima u Širokom, Mostaru, BL, Sa...
Ja da nisma zaposlen i da iole znam engleski ja bih se javio... zarada je sigurno solidna jer medicinske sestre napuštaju posao u bolnicama gje je plata 5 6000 kn i rade po hotelima kao konobarice u hotelima jer su ocito uslovi rada a i plata bolja u hotelu nego u bolnici. U bolnici dobije cokoladu, sok... a u hotelu bakšiša možda padne i dobar sks sa talijanom, špance, britancem... sto u bolnici nikad nece doživiti od bolesnog pacijenta. Možda je nekad doktor krehne
Ja isto vjerujem da je to nesto slabo, ali svakako treba pokusati jer se nikad ne zna. Sretno u svakom slucaju.no_sikiriki wrote:Ima li iko kakvog iskustva sa firmom M+ u Sarajevu? Imaju trenutno konkurs na posao.ba, ali kad se malo progoogla ne djeluju bas ozbiljni kad je njihov office u Hrvatskoj u pitanju.
A gdje radis zimiDogoljubac wrote:Kuhar sam i ljeti radim na moru.Ako nekom treba posao u ugostiteljstvu-kuhar,konobar,pomocno osoblje...mogu pomoci oko zaposlenja bez ikakvog interesa.
a da nije a da nijeLajavikrelac wrote:Juče bio na razgovoru za posao u jednoj velikoj firmi koja se bavi prodajom auto dijelova i na intervjuu dva lika koje znam jer kod njih i ja i moji kupujemo dijelove za naše škatuleElem, treba im čovjek za dostavu dijelova klijentima i radionicama po narudžbi, a po potrebi i na maloprodajnom mjestu. Plata 600 KM
i možes li odmah poceti......Taman posla ne dajem ledja i guzice za socijalnu pomoć
Jbt rade ljudi na smrt, pičiš tempo 300 na sat, marže im preko 500% na artikle a plate za qrca....Još mi otvoreno kaže petoro odustalo a magacionera ne mogu naći fali im skoro 10 ljudi, veli odoše ljudi vani
Bujrum majstore digni platu na 1000 početno pa da vidiš kako ima.....
Do prije godinu-dvije tu je upasti bilo premija, tebao si biti mlad sa min VSS, poznavati sve auto dijelove od Forda T do danas, znati sve programe koje postoje za Windows, perfektno engleski, 5 godina iskustva, pilotsku dozvolu sa 1000 sati naleta itd da bi radio za pultom trgovine ili magacinu....Sad qurqo neeemaaaa....