Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Eborg

#2476 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Eborg »

Ma navukao sam već nešto opreme mada me nerviraju sve te stvari. Ne znam je li bug ili je to tako napravljeno ali svako malo respawn, prođem 2 minute kasnije eto nova ekipa, niđe veze.
Obskurni

#2477 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Obskurni »

Jel ima Minecraftera ovdje ?
Ja sam se totalno navukao bukvalno se ne micem i stalno pravim nešto novo :D
touch brain

#2478 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by touch brain »

Obskurni wrote:Jel ima Minecraftera ovdje ?
upravo igram :-D igrica za kreativne igrace
Obskurni

#2479 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Obskurni »

Samo belaj upasti na neki normalan server sa whitelistom, ovako mi sve razjebu preko noci što napravim :(
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2480 Re: Vaše voljene PC igre-o stalkeru opet...

Post by dr.gog »

Eborg wrote:Ma navukao sam već nešto opreme mada me nerviraju sve te stvari. Ne znam je li bug ili je to tako napravljeno ali svako malo respawn, prođem 2 minute kasnije eto nova ekipa, niđe veze.
Nije bug.

Nimble (Brzi) je jeftini prevarant, ali će ti pomoći kasnije ako budeš igrao Call of Pripyat. Torba je prazna jer treba da bude prazna, skinuo te je s vrata :D . U trećem dijelu, Nimble je "veteran" , ne vara raju, i radi na nabavci dobre opreme za pare. Isto tako, NPC se ne ponašaju isto svaki put (obično imaju tri varijable u fajlovima).

Tu ekipu ispod mosta, na početku igre, možeš proći za 400 rublji. Sa desne strane ispod nmaskirne mreže imaš sanduk sa energijom, pićem. Pokupi usput. Onda se vrati ako imaš živaca, i na foru pobij vojnike da dođeš do kalaša.
Druga opcija je da nastaviš do sljedećeg punkta koji je istovremeno prelaz u drugi level. Tu imaš nekoliko bandita, i možeš doći do heklera. Obavezno stalno pravi quicksave (ali ne ako si jako ozračen).

Ne gubi vrijeme na sporedne questove traženja torbi, pušaka ili nekog jeftinog artefakta jer u Shadow of Chernobyl ne dobijaš nešto posebno sa njima. Obavezno prihvataj prave izazove : Od zadatka u bazi Duty-a (find colonel Petrenko) i razbijanja zavjere, do situacije kada ćeš morati birati da li da radiš sa Dutyem ili Freedom (napad Duty na bazu Freedom).

Kako bi iskusio pravi Stalker, prije prihvatanja većih zadataka koji kažu da trebaš "napasti jednu stranu", obavezno napravi pravi "save", ne "quicksave". Onda preigraj jednu ponuđenu furku, pa kasnije samo ponovi sa "save" tačke i preigraj drugu varijantu jer ćeš vidjeti nezamislive obrate :D .

Još nešto, ti igraš osnovnu verziju igre tzv. vanilla. Igra je od tada potpuno prerađena grafički i po mnogo drugih stvari.

Od sva tri dijela igre je napravljena umjetnička verzija sa otvorenim menijem i masom dodataka.

Skini ovaj .exe instaler -modifikaciju i instaliraj(700 MB :D ):

http://www.moddb.com/mods/stalker-compl ... -installer

Uživaj! :D
Eborg

#2481 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Eborg »

Hvala ti puno! :thumbup:

Ma došao sam ja (relativno) podaleko već jednom u Stalkeru, sukobio sam se bio s Monolithom i penjao se onom dugom cestom uzbrdo do nekakvog kompleksa, ne sjećam se tačno više o čemu se radilo pa idem ispočetka. Doduše, možda negdje mogu iskopati taj save.

Do sada sam prošao most (obično platim, ne da mi se kroz one anomalije probijati) te sam preko Garbagea i onog okršaja s vojskom ušao u Agroprom. Inače ne volim ovaj dio, pravo je creepy. :mrgreen:

Je li ovaj mod kompatibilan sa saveom ili ću morati ispočetka (opet)?

BTW, nikako mi nije jasno šta označava ovaj broj pored mape, u ovom slučaju broj 8. Je li to broj anomalija ili živih bića u blizini? :? Shvatam da je ono jače piskanje blizina anomalije a ono manje pojavljivanje likova na mapi.

Image
Obskurni

#2482 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Obskurni »

Nisam odavno Stalkera upalio ali mislim da je to broj živih bica :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2483 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by bordo gandalf »

Stalker je nemoguce igrati koliko stopa
Eborg

#2484 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Eborg »

I meni zna zaštopati ali mislim da je to više do njihove optimizacije nego do konfiguracije, možda neki od ovih modova popravlja.

BTW, dok čekam odgovor @dr.goga za ovaj mod i podudarnost sa save-gameom, kako ono treba doći do Dark Valleya? Barkeep me tamo uputio no previsoka je radijacija kroz Garbage u tom dijelu. Moram li prvo (i mogu li, ne sjećam se više) u Yantar po odijelo jer ga nigdje ne mogu kupiti?
Revolucionar ★

#2485 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Revolucionar ★ »

.. joj SoC, trepet i strah .. odigram par sati, i onda se odmaram par dana od stresa :lol:

Nedavno robijao u onom labosu x13 il kako se vec zove, pola zivota ostavih na onom nevidljivom cudu sto baca sve zivo na tebe, municije ni grama a kamara specijalaca .. nego, imam problem sa frakcijama, dobio sam bio zadatak u onoj kafani da roknem nekog lika iz neutralaca, al sad kad god naidjem na njih odmah me rokaju ..

I je li iko zavrsio misiju kad se mora napasti neka baza , al u njoj imaju ona nevidljiva sranja sto grebu, napadaju .. nezz vise cim da napadnem gamad, potrosim sve zalihe a neam vremena da brisnem na nesto da ih gadjam
rumFo

#2486 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by rumFo »

Jel' ko igrao Max payne 1 i 2, meni su super bile, a evo sad vidim i 3-ca ide, al treba dobra GPU, VRAM :D

Image
neo7

#2487 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by neo7 »

Neki haman ovde ko padobranci uskoce :lol:
Bosnian Dragon

#2488 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon »

ima li kakvih naznaka o Saboteur 2, prvi dio je jedna od najboljih igara koje sam ikada igrao, ocjena 9+/10
Mraka

#2489 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mraka »

Sjecate li se patcha BiH Premier LIga za FIFA 2003 :)

FIFA 2003 BiH Premier League 2003 v1.5 download

Evo ko ima slabiji PC

Image

- Sta se nalazi u verziji 1.5?

Image

Dodatak ce da vam zamijeni FRANCUSKU LIGU!!!
- Svih 20 klubova iz BiH Premier Lige
- BiH reprezentacija u National Ligi
- Svaki klub ima svoj grb
- Svaki klub ima svoj dres sa svojim grbom
- Svaki klub ima svoje golmanske dresove
- Svaki klub ima svoje transparentezastave
- Zeljo, Sarajevo, Velez i BiH repka imaju navijanje
- BiH PL reklame na stadionima
- Crvene Baklje
- Bakljada na stadionu Juventusa STADIO DELE ALPI (trenutno samo na njemu)

IMAGESHACK.US SLIDE ALBUM :

http://img23.imageshack.us/slideshow/we ... 628623.jpg

Uploaded by pes2012.smfyy.com

Link : www.pes2012.smffy.com/index.php?topic=1198.0

Izvor Gamers.ba
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2490 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dr.gog »

Eborg wrote:I meni zna zaštopati ali mislim da je to više do njihove optimizacije nego do konfiguracije, možda neki od ovih modova popravlja.

BTW, dok čekam odgovor @dr.goga za ovaj mod i podudarnost sa save-gameom, kako ono treba doći do Dark Valleya? Barkeep me tamo uputio no previsoka je radijacija kroz Garbage u tom dijelu. Moram li prvo (i mogu li, ne sjećam se više) u Yantar po odijelo jer ga nigdje ne mogu kupiti?
Moraš početi ispočetka, ali se isplati. Complete mod je strašno nabrijana verzija za one koji traže nešto više u igri, pravi feeling.

Ja sam veliki fan ove igre, možda malo pretjerujem, ali teško da se ijedna igra može porediti po atmosferi i dubini priča, u zadnjih nekoliko godina, sa Stalkerom. Igra JESTE teška i zahtjevna, ne naliči na klasične američke igre i nije za svakoga. Svaki od naslova iz trilogije treba preći u Complete modu zbog izrazite estetike i otvorenih menija, posebno Call of Pripyat, gdje je otvorenost menija dovedena do granica bolesti, jer vam je omogućeno skoro sve...maltene samostalno kreiranje dešavanja. Ukoliko je grafička slaba, treba igrati normalne verzije :roll: .

Na zadatke zauzimanja i upadanja u mračne dijelove zone se mora ići sa MNOGO municije. Ono "što grebe" su Snorkovi, nakaze koje pužu i skaču. Najbolje ih je oslabiti sa par bombi, a zatim dotući headshotovima- ipak su jako teški za ubijanje :D . U Lab x16 je poltergeist lebdeći nevidljivi mutant koji "treperi" i gađa sa kutijama. Njega se sređuje sačmarom i treba ga "zaganjati" bez straha. Kada ga se pogodi, postaje vidljiv i umire uz jeziv urlik :D ..itd itd.. kako rekoh, ovo je VIŠE od obične igre. Ostatak lekcija možete naći ovdje gdje sam utrošio silni trud :

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=21&t=68528

Edit: Upravo sam ponovo testirao zadnju verziju Complete mod za SoC i mogu reći da je strašna :D .Zvuk je nenadjebiv i još više zastrašujući :evil: Grafika da ne pričam..
Stojadin

#2491 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Stojadin »

Obskurni wrote:Jel ima Minecraftera ovdje ?
igrao sam do prije jedno pola godine, al izgubio save pa mi bilo mrsko sve ponovo :( predobra igrica, vidim nema sta nisu dodali otkad ne igram, pa sve kontam kad budem imao vremena da pocnem opet :)
arnes_king

#2492 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Tomb Raider Reborn odgodjen za 2013 :/
Eborg

#2493 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Eborg »

@dr.gog: Hvala! :thumbup: Pravo da ti kažem ne da mi se igrati sve ispočetka po treći put, gledat ću da završim ovako kako je. Prošao sam ja to sve, znam da sam se napatio dok sam tog poltergeista utukao, muka mi kad moram kroz to opet prolaziti, sada treba da idem u X18. Naletio sam slučajno na odijelo u jednom stashu a i Kruglov je obećao da će mi dati jedno kada dođem u Yantar. :mrgreen:

BTW, prezirem snorkove, potrošim tri šaržera tog jednog stresem. Za paščad, miševe, snorkove i slične agilne neprijatelje najbolja je sačmarica ali nemam baš kapaciteta da je nosim sa sobom (trenutno vučem modificirani Kalaš, Viper-5 i po potrebi TRs 301 - sve zbog municije i manjka iste).

Jedino što mi fali u ovom prvom Stalkeru je manjak mogućnosti da se servisiraju oružja te da se dodaju i skidaju optike na unaprijeđenim verzijama (ono oružje što ima onu strelicu, može samo na običnim verzijama da se stavi optika).
Mustang1

#2494 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Ako neko nadje ovaj street fighter teken negdje za download nek mi posalje da probam i to :D I ovaj dlc za fifu .. euro .. sramota :D
bboobbyy

#2495 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by bboobbyy »

moze li neki prijedlog za neku dobru strategiju tipa age of empires, ubih se od dosade a zao mi masinu :-D sklopio i sad ne igram nista, a dok nisam imao jak komp sve mi se igralo :sad:
Mustang1

#2496 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Eh i ja sam isti ... Vidjet ces kad instaliras pa izadjes nakon 2 minute .. Ako si presao 22 godine nemoj se djaba truditi :D Dok je bio slabiji komp joj da mi je ovo da mi je ono .. kad sam uzeo novi sve novo skinuo sto ima vjeruj da neke nisam usao ni da probam kakve su :D
bboobbyy

#2497 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by bboobbyy »

Bubalo1 wrote:Eh i ja sam isti ... Vidjet ces kad instaliras pa izadjes nakon 2 minute .. Ako si presao 22 godine nemoj se djaba truditi :D Dok je bio slabiji komp joj da mi je ovo da mi je ono .. kad sam uzeo novi sve novo skinuo sto ima vjeruj da neke nisam usao ni da probam kakve su :D
a to i samo radim udjem da vidim gameplay i izadjem i izbrisem igricu i sve tako u krug :sad:
Mustang1

#2498 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Pa kazem ti ako su te godine "stigle" :D nemas sta pokusavati nisu igre vise za tebe :D
Stojadin

#2499 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Stojadin »

bboobbyy wrote:moze li neki prijedlog za neku dobru strategiju tipa age of empires, ubih se od dosade a zao mi masinu :-D sklopio i sad ne igram nista, a dok nisam imao jak komp sve mi se igralo :sad:
Probaj Anno 1404 :) Pomalo je na fazon AoE, al opet se vise bazira na city building nego na borbu i osvajanje, iako ima i toga. Grafika je takodjer prelijepa, tako da ces iskoristit kompjuter do maksimuma :D
Quaresma

#2500 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

Bubalo1 wrote:Eh i ja sam isti ... Vidjet ces kad instaliras pa izadjes nakon 2 minute .. Ako si presao 22 godine nemoj se djaba truditi :D Dok je bio slabiji komp joj da mi je ovo da mi je ono .. kad sam uzeo novi sve novo skinuo sto ima vjeruj da neke nisam usao ni da probam kakve su :D
istina :x prije jedva cekao da izadje igrica, da igram, prije sam svaku prelazio do kraja, sad mi se uopste neda ni igrati nista osim nekih fps igrica :cry:

kako sam prije pes.a, fife, s rajom igrao, sad nema sanse
Post Reply