Pa jes' bilo, al' čovjek reče da se otad dosta nakotilo toga...mO k3 wrote:nakotilo?512MB wrote:Koji olos i ljudski otpad se nakotio u mojoj Banja Luci, pa mame im se nahebem bolesne za nepovjerovat
Bilo ih je i prije 1992 ...
Ratko Mladić u Haagu!
- arzuhal
#2476 Re: Ratko Mladić u Haagu!
-
julisiz es grant
#2477 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Šešelj je kivan na Bearu još od 1991. kada su njegovi bezbjednjaci na hrvatskom ratištu ubili dvojicu šešeljevih lola koji su ukrali vojni automobil. Protiv Beare je vođen i postupak zbog toga, ali je oslobođen. U Srebrenici je bio glavni organizator i operativni egzekutor masovnih ubijanja, bez njega se ona nikada ne bi mogla izvršiti onako letalno "efikasno" za svega četiri dana. Ali naravno zna se od koga je poteklo naređenje....od Beare nije sigurno.Kikibombona wrote:Negdje oko 50 minute Seselj kaze da je Ljubisa Beara pocinio i organizovao genocid sa svojim oficirima. Pere Mladica od odgovornosti.
https://www.youtube.com/watch?v=ELI5hFXgwDA
U emisiji neki Ostojic koji dobro zbori u puca zestoku kontru Seselju i ekipi.
- mO k3
#2478 Re: Ratko Mladić u Haagu!
oni najradikalniji su i najglasniji , prica mi jaran koji zivi u bl , presude ko da nije ni bilo zivot tece dalje ... samo sto mediji dizu tenzijearzuhal wrote:Pa jes' bilo, al' čovjek reče da se otad dosta nakotilo toga...mO k3 wrote:nakotilo?512MB wrote:Koji olos i ljudski otpad se nakotio u mojoj Banja Luci, pa mame im se nahebem bolesne za nepovjerovat
- 512MB
#2479 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Jest bilo al nisu bili ni blizu ovoliko glasni. Sad ih se jos kijamet naselilo iz krajiskih pripizdina. I moj stari je sve do zadnjeg mislio da nam nece njegovi jarani i nasi kucni prijatelji nista, dok nismo dobili listu sa kucama koje ce biti minirane a nasa na 7. mjestu. Jedva izvukosmo zivu glavu sestra mama i ja, dok stari zaglavi 2 godine na Manjaci. Kuca naravno kako i najavljeno minirana a prije toga opljackana.arzuhal wrote:Pa jes' bilo, al' čovjek reče da se otad dosta nakotilo toga...mO k3 wrote:nakotilo?512MB wrote:Koji olos i ljudski otpad se nakotio u mojoj Banja Luci, pa mame im se nahebem bolesne za nepovjerovat
- SmokingMan
#2480 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Nije samo u BL,imaš i u istočnom Sarajevu,a šta tek svega ima po zabitima istočne Bosne,Bog sami zna.
-
sumirprimus
#2481 Re: Ratko Mladić u Haagu!
agresor je agresor.agresor ne spusta gard.
i dan danas kriju ono krme lojavo krivo za kapiju crkavo dabogda natenane,on i najblizi mu.
umirali u patnji pomoci nemali.
da se razumijemo pricamo o ratnom zlocincu .
i dan danas kriju ono krme lojavo krivo za kapiju crkavo dabogda natenane,on i najblizi mu.
umirali u patnji pomoci nemali.
da se razumijemo pricamo o ratnom zlocincu .
Last edited by sumirprimus on 24/11/2017 09:01, edited 1 time in total.
- Dr. Kuca
#2482 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Najgore sto mi kao narod nismo naucili nista.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2483 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Ovo sam negdje pročitao i od BL Srba, i neki kamion sa zatvorenicima kojima je data sol da jedu, a nije voda i koji su se pogušili na kamionu prema Manjači....512MB wrote: Jest bilo al nisu bili ni blizu ovoliko glasni. Sad ih se jos kijamet naselilo iz krajiskih pripizdina. I moj stari je sve do zadnjeg mislio da nam nece njegovi jarani i nasi kucni prijatelji nista, dok nismo dobili listu sa kucama koje ce biti minirane a nasa na 7. mjestu. Jedva izvukosmo zivu glavu sestra mama i ja, dok stari zaglavi 2 godine na Manjaci. Kuca naravno kako i najavljeno minirana a prije toga opljackana.
- arzuhal
#2484 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Pomirenje nema alternativu!

-
sumirprimus
#2485 Re: Ratko Mladić u Haagu!
ovo meni nikad nije bilo jasno.
koja je to sizofrenija zivjet u takvoj sredini znas sta je bilo.i nista.
koja je to sizofrenija zivjet u takvoj sredini znas sta je bilo.i nista.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2486 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Vidi jednu stvar, smeta mi vala i ta mantra kako mi ne naučimo ništa, kako smo bošnje, kako legnemo i čekamo da nas se kolje....ne odgaja te niko od malih nogu da ti je neko drugi neprijatelj, da ga trebaš gledati s prezirom, ko nižu rasu, ko nekog ko nije dostojan da živi...sad se ti zapitaj, šta bi ti da budeš, s koje strane....da budeš čovjek ili monstrum....to ti je tako....zato, ako je biti čovjek biti bošnjo, glupi, lahkomisleni bošnjo, eto nek budem....neću da budem monstrum.Dr. Kuca wrote:Najgore sto mi kao narod nismo naucili nista.
- arzuhal
#2487 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Gotovo je s ovim, Srbi su se zajebali što nas nisu uspjeli nakon buđenja sve istrijebiti. Time su zadali neke odrednice za vijeke vjekova, na svoju štetu.512MB wrote: Jest bilo al nisu bili ni blizu ovoliko glasni. Sad ih se jos kijamet naselilo iz krajiskih pripizdina. I moj stari je sve do zadnjeg mislio da nam nece njegovi jarani i nasi kucni prijatelji nista, dok nismo dobili listu sa kucama koje ce biti minirane a nasa na 7. mjestu. Jedva izvukosmo zivu glavu sestra mama i ja, dok stari zaglavi 2 godine na Manjaci. Kuca naravno kako i najavljeno minirana a prije toga opljackana.
Zato sada i SNSD i SDS predlažu demilitarizaciju BiH "da se uštede ogromni novci"
- SmokingMan
#2488 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Naučili smo,ali nekada smo i prpeviše bili sigurni da će se ta kritična masa vremenom promjeniti,kad ono ništa,mesečini da su još i gori,radikalniji nego što su to bili ranije.Samo im fale kame da nastave tamo gdje su stali.Dr. Kuca wrote:Najgore sto mi kao narod nismo naucili nista.
- Dr. Kuca
#2489 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Tomahawk11 wrote:Vidi jednu stvar, smeta mi vala i ta mantra kako mi ne naučimo ništa, kako smo bošnje, kako legnemo i čekamo da nas se kolje....ne odgaja te niko od malih nogu da ti je neko drugi neprijatelj, da ga trebaš gledati s prezirom, ko nižu rasu, ko nekog ko nije dostojan da živi...sad se ti zapitaj, šta bi ti da budeš, s koje strane....da budeš čovjek ili monstrum....to ti je tako....zato, ako je biti čovjek biti bošnjo, glupi, lahkomisleni bošnjo, eto nek budem....neću da budem monstrum.Dr. Kuca wrote:Najgore sto mi kao narod nismo naucili nista.
Nije to da budes monstrum, vec da ne zaboravis sta se desilo i ko ti je napravio, a sto da ne i da se pripremas da se to ne ponovi, a hoce. Nece sutra ali hoce za 10 dana 5-10-50 godina, da odgajamo djecu da znaju.
P.s. Hahahahaha ne moze niko sa srbima, gledam ovu emisiju sa seseljom sta kaze musliman se zaletio oteo mitraljez, ubio policajce i onda komandir goloruk sprjecio dalji pokolj, i tako je pocelo u srebrenici
Last edited by Dr. Kuca on 24/11/2017 09:12, edited 1 time in total.
- mO k3
#2490 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Kako god, oni nas ne razumiju niti mi njih za njihova zlodjela , za njihovo ne razumijevanje
Mozemo mi ovdje svaki dan jedno te isto pricati , ali to ne vodi nikuda zato ponovo kazem samo , jak bosnjacki korpus u ekonomskom i vojnom smislu nama je garant za opstanak nikakvi potpisnici dejtona
Mozemo mi ovdje svaki dan jedno te isto pricati , ali to ne vodi nikuda zato ponovo kazem samo , jak bosnjacki korpus u ekonomskom i vojnom smislu nama je garant za opstanak nikakvi potpisnici dejtona
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2491 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Više bismo uštedjeli ukidanjem preglomazne administracije, između ostalogi i RS.arzuhal wrote:
Zato sada i SNSD i SDS predlažu demilitarizaciju BiH "da se uštede ogromni novci"
Kad već idemo u ekonomiju...
- mO k3
#2492 Re: Ratko Mladić u Haagu!
@arzo , rado citam tvoje postove , ali ti moram reci da ovdje nisi u pravu , nisu se oni zajebali nego mi 1995 banjaluka je trebala biti sravnjena sa zemljomarzuhal wrote:Gotovo je s ovim, Srbi su se zajebali što nas nisu uspjeli nakon buđenja sve istrijebiti. Time su zadali neke odrednice za vijeke vjekova, na svoju štetu.512MB wrote: Jest bilo al nisu bili ni blizu ovoliko glasni. Sad ih se jos kijamet naselilo iz krajiskih pripizdina. I moj stari je sve do zadnjeg mislio da nam nece njegovi jarani i nasi kucni prijatelji nista, dok nismo dobili listu sa kucama koje ce biti minirane a nasa na 7. mjestu. Jedva izvukosmo zivu glavu sestra mama i ja, dok stari zaglavi 2 godine na Manjaci. Kuca naravno kako i najavljeno minirana a prije toga opljackana.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2493 Re: Ratko Mladić u Haagu!
To sam napisao zašto je tako kako je, kako se ko i u kojem smjeru odgaja.Dr. Kuca wrote: Nije to da budes monstrum, vec da ne zaboravis sta se desilo i ko ti je napravio, a sto da ne i da se pripremas da se to ne ponovi, a hoce. Nece sutra ali hoce za 10 dana 5-10-50 godina, da odgajamo djecu da znaju.
Ja sam za to da se djeca odgajaju tako da znaju istinu. Bilo je ovako i kad vidiš monstruma, osjetiš da je monstrum, distanciraj ga. Čovjeka tretiraj kao čovjeka.
-
hizo ramidovic
#2494 Re: Ratko Mladić u Haagu!
namjenska industrija-grana od vitalnog nacionalnog interesa
puna skladista naoruzanja i opreme-garant mira i stabilnosti bih
- Dr. Kuca
#2495 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Malo je insana sa one strane drine. Izuzetaka ima.Tomahawk11 wrote:To sam napisao zašto je tako kako je, kako se ko i u kojem smjeru odgaja.Dr. Kuca wrote: Nije to da budes monstrum, vec da ne zaboravis sta se desilo i ko ti je napravio, a sto da ne i da se pripremas da se to ne ponovi, a hoce. Nece sutra ali hoce za 10 dana 5-10-50 godina, da odgajamo djecu da znaju.
Ja sam za to da se djeca odgajaju tako da znaju istinu. Bilo je ovako i kad vidiš monstruma, osjetiš da je monstrum, distanciraj ga. Čovjeka tretiraj kao čovjeka.
- arzuhal
#2496 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Ne znam za druge i ne smijem tvrditi ništa, ali moja sva familija, i bliža i šira, kao i krug prijatelja, dobro zna šta se desilo, niko ništa nije zaboravio i redovno se sjećamo četničkih majki, sestara i spiska vamelije kad god se sjedne da se nešto popije i to...Usput se iznose ideje kako i šta dalje, šta je najbolje, i sve tako... 
- 512MB
#2497 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Narod je bio totalno izbezumljen i nespreman, ko ovce taman za klanja. Odgovornost snose tadasnji politicari, kasnije se samo spasilo sta se spasit moze i puka je sreca i nesposobnost ovih monstruma da se izvuklo ovo sta sada imamo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2498 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Vjeruj da je više s one nego s ove. To i jeste naš najveći problem.Dr. Kuca wrote:
Malo je insana sa one strane drine. Izuzetaka ima.
- mO k3
#2499 Re: Ratko Mladić u Haagu!
sta bi bilo najbolje , ja koji u dijaspori zivim ne bio smjeo iznijeti da me ne napadnu "bosanci" , ali to cu za sebe da ostavimarzuhal wrote:Ne znam za druge i ne smijem tvrditi ništa, ali moja sva familija, i bliža i šira, kao i krug prijatelja, dobro zna šta se desilo, niko ništa nije zaboravio i redovno se sjećamo četničkih majki, sestara i spiska vamelije kad god se sjedne da se nešto popije i to...Usput se iznose ideje kako i šta dalje, šta je najbolje, i sve tako...
- mO k3
#2500 Re: Ratko Mladić u Haagu!
hizo ramidovic wrote:namjenska industrija-grana od vitalnog nacionalnog interesa