Pa za ovo prvo nema razloga da oplakuješ. Podneseš prijavu i riješiš problem, ne kontam zbog čega je to teško uraditi ako već raspolažeš saznanjima o kriminalu, marifetlucima polu-kriminalcima itd..itd...Todo wrote:A u klinac krasni pa oplakah ovo.hercegovac_pravi wrote: ZA prvo boldano...o kome se konkretno radi? Nije mi jasno da ovo znaš a ne dostaviš ove podatke nadležnim institucijama? Odma te papire smotaj pod ruku pa u najbliži MUP. Ili ako ti je muka, skeniraj ih pa ih pošalji meni na email (mogu to dati preko pp-a) pa ću ja uraditi isto.![]()
![]()
![]()
Hoću Hercegovac evo idem odma. Već sam smoto papire pod ruku i trčim u SBK MUP , predaću prijavu protiv Omera Bašića , Salke Bebe i Besima Hodžića , na ruke ministru Sedžadu Milanoviću ... ako on ne riješi ne znam ko će.![]()
![]()
![]()
Il možda da prijavim i samog ministra Heleza koji je u jedan od revizorskih timova , kao predstavnika boraca , instalirao svog nećaka. Nećak danas ima negdje oko tridesetak godina ... pa ti hercegovac sam računaj njegov ratni put.![]()
Ne znam kako i na koji način napisati da bi bilo jasno - postojeći zakoni su takvi da lažni invalidi , dakle oni koji su dokumentaciju kupili , nikako ne mogu biti sankcionirani. Eto. Jednostavnije od toga ne može.hercegovac_pravi wrote: Drugo, dakle treba mijenjati zakon? Super hajmo ga promijeniti a do tada koristiti postojeći
Treće, hajmo ih oformiti a do tada se koristiti postojećim.
Eto, nadam se da sam bio jasan.
Koristiti postojeće komisije dok se ne oforme nove?
Ok , jel tebi jasno da su te komisije sve te lažnjake i uvele u pravo? Jel ti jasno da su sve te komisije i obavljale revizije i da osim puno priče i pompoznih najava Helez apsolutno ništa po tom pitanju učinio nije?
Recimo prijetio je kaznenim progonom pojedinih doktora (a u cijeloj priči oni su zapravo prilično sporedni jer njihovi nalazi samo su jedan od 5-6 uslova za penzije i da napišu bilo šta nebitno je ako komisija drugačije procjeni + nečiju PTSP dijagnozu toliko je teško pravno oboriti ... nemoguće zapravo ... pa je ta priča s doktorima samo još jedan od šupljaka) , ali se same srži problema ni dotakao nije.
Jasno je meni da postojeći zakoni nisu adekvatni niti kompletni. Zato ti i kažem "hajmo pravit nove" a do donošenja novih zakona jednostavno nemamo drugih.
E sada što bi proces donošenja novih zakona uvukao u ovu priču i "koalicione" partnere (dakle šansa za donošenje novih zakona je nikakva) je drugi par opanaka. Ali da li i dalje treba tolerisati nezakonita primanja samo zbog toga što po postojećim zakonima neće "svi" biti poklopljeni istog momenta?
O tome se radi i to je sama bit ovog problema. Bez želje da "zuku" branim, kažem ti da je bolje da bar uradi nešto već da ne radi ništa. Makar do malo boljeg vremena.