Black swan wrote:nije mi jasno što su mijenjali glumca
to me podjeća na divlju ružu emperatriz i ostale sapunice
http://www.themarysue.com/ed-skrein-post-got-role/
Moderator: _BataZiv_0809
Black swan wrote:nije mi jasno što su mijenjali glumca
znam da su koristili "fuck", al izraz "what the fuck" je baš savremenTito_i_Partija wrote:Ako mislis na rijec "fuck", s tim su poceli od prve epizode, ali mi uvijek zvuci malo neobicno. Malo previse savremeno.Legollas wrote:meni je ova nova epizoda prejaka![]()
drago mi je što su zamjenili Daria, al koliko ja znam, on u knjizi ima plavu kosu ( baš plavu)
dalje, izgleda da su u seriji počeli koristiti novije izraze, recimo kad je Hound rekao "What the fu*k is
Lommy?"![]()
A sto se tice ove zadnje epizode, scene sa Aryom i Houndom su mi bile fantasticne.
Ne znam šta želiš, ASoIaF/ GoT je, za većine drugih knjiga/serija, projekat sa vizijom. Namjenjeno je da se produžava patnja jednih, odgađa dolazak drugih, kako bi se atmosfera digla iznad nivoa koji su dosegle druge franšize.Black swan wrote:nije mi jasno što su mijenjali glumca
u sulejmanu veličanstvenom su promijenili huremBlack swan wrote: a što se tiče promjene glumaca... toga se sjećam samo u španskim sapunicama
prošle godine na htv bila, čini mi se, samo prva sezonakakavdanakneiskustvu wrote:ima li na nekoj domaćoj tv stanici ova serija?
Treba uzeti u obzir da nije samo on krivac. Zonfa je taj što on godinama je bio anonimac koji je radio iza kulisa, pisao neke sitniše, epizode za serije, ništa specijalno. Kada je napokon uspio naći izdavačku kuću koja će promovisati njegovu ideju, pao je dogovor, odnosno ugovor da se napiše više knjiga, tako da je morao proširiti priču - ali realno, kako je moglo biti, sada je odlično. Sumnjam da bi knjige bile približno dobre da se završe nakon tri dijela.Black swan wrote:pa lik je 1991 rekao da se povlači od pisanja osim za ovaj svijet i rekao je da će biti 3
knjige
dakle niti će 7 biti dovoljno
uskoro za nekoliko mjeseci počinjem čitati pjesme snova od njega pa će se tu valjda još nešto pročitati zanimljivo
a što se tiče promjene glumaca... toga se sjećam samo u španskim sapunicama
BLASPHEMY!Amar_Chulle_Custic wrote: A moj opći dojam, i znam da će mi mnogi suditi, je da danas ima daleko boljih fantazija napisanih od Tolkienovih dijela *grabs popcorn*
Pa kad jest takoMišo_Kovač wrote:BLASPHEMY!Amar_Chulle_Custic wrote: A moj opći dojam, i znam da će mi mnogi suditi, je da danas ima daleko boljih fantazija napisanih od Tolkienovih dijela *grabs popcorn*![]()
Harry Potter?Amar_Chulle_Custic wrote:Pa kad jest takoMišo_Kovač wrote:BLASPHEMY!Amar_Chulle_Custic wrote: A moj opći dojam, i znam da će mi mnogi suditi, je da danas ima daleko boljih fantazija napisanih od Tolkienovih dijela *grabs popcorn*![]()
Komentar koji slijedi se odnosi na GoT, pjesma mi je bila predosadna da je čitam. :shrug:Amar_Chulle_Custic wrote: Moje shvatanje je da "pjesma" nije samo još jedan od onih klasičnih fantazija, već je i poduboko psihološki roman, gdje se može vidjeti razvoj, kroz sve te silne stranice, likova. Iz dobrih u loše i obrnuto. Meni nekako odgovara sve to gdje nema radnje, gdje se priča razvlači, dobija osjećaj stvarnog svijeta, a onda me uvijek, al u svakoj knjizi baci na koljena završetkom.
Pa sam si htjeo da se nesto "desi".Black swan wrote:
nije valjda u sljedećoj kraj za jednog likaili dva
Black swan wrote:
a što se tiče promjene glumaca... toga se sjećam samo u španskim sapunicama