Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MOSALJOZE

#2476 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

ja71 wrote:Kako bi mogao izgledati sastav protiv Slovenije posto izostaju Salihovic i Misimovic ?
Takodje Mujdza i Spahic imaju neke povrede i upitno je da li ce do 9. Februara biti u formi
Višću ce da zove umjesto Misketa.Spahić nije igrao jednu utakmicu dobar je on za Mujdzu se ne zna
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2477 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

sad bi selektor trebao zovnut par igrača iz neke "vukojebine" da ih proba...bolje zovnut Cocalića i slične pa im dati 15 minuta da vidiš imaju li ikakvog šlifa nego ići sa 17 igrača :-)

Sušić je malo više konzervativan i nesklon eksperimentima i to mu je zaista minus
Eborg

#2478 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Eborg »

A on izgleda baš ne želi da kvari drugarstvo i stvara konkurenciju u reprezentaciji. Vala možda je to u njegovo vrijeme moglo tako ali sada baš i ne. :roll:
BHF_Manijak

#2479 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Pa reko je da mu nije bitan ni rezultat, svejedno kaze - nece ici po svaku cijenu na pobjedu. :mrgreen: Eh da je tu enbitnost rezultat ukomponovo sa isprobavanjem igraca bilo bi extra, ali dobro je i ovako, vidan napredak. Nekad su mu prijateljske bile rezultatski bitne! :mrgreen:
palermo

#2480 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Eborg wrote:A on izgleda baš ne želi da kvari drugarstvo i stvara konkurenciju u reprezentaciji. Vala možda je to u njegovo vrijeme moglo tako ali sada baš i ne. :roll:
Kako li je sad ?
Korisničkoime

#2481 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

MOSALJOZE wrote:
ja71 wrote:Kako bi mogao izgledati sastav protiv Slovenije posto izostaju Salihovic i Misimovic ?
Takodje Mujdza i Spahic imaju neke povrede i upitno je da li ce do 9. Februara biti u formi
Višću ce da zove umjesto Misketa.Spahić nije igrao jednu utakmicu dobar je on za Mujdzu se ne zna
Višća je krilo/krilni napadač njega bi trebalo pozvati da se vidi ima li šanse da zamjeni Lulića koji bi se povukao na poziciju beka umjesto Salihovića. U slučaju da se ne želi rizikovati sa Spahićevim zdravljem tada bi Zukanović mogao na stopera ili ako je Spahić ok na mjesto def.veznog umjesto Zahirovića.
Međutim nema ništa od navedenog jer Sušić neće zvati Višću nema šanse. Zamjene navedenim traži u liku Ibričića i Medunjanina ili dizelaša kako ih Sušić nazva.
Za Mujdžu i ja prvi put čujem sad tu bi bilo malo knap Vranješ igra desnog beka tako da bi mogao to mjesto popuniti ali ostade prazno mjesto drugog stopera. Eh da se sa Bičakčićevim papirima prije počelo ali hebiga mi ko mi.
MOSALJOZE

#2482 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Korisničkoime wrote:
MOSALJOZE wrote:
Višća je krilo/krilni napadač njega bi trebalo pozvati da se vidi ima li šanse da zamjeni Lulića koji bi se povukao na poziciju beka umjesto Salihovića. U slučaju da se ne želi rizikovati sa Spahićevim zdravljem tada bi Zukanović mogao na stopera ili ako je Spahić ok na mjesto def.veznog umjesto Zahirovića.
Međutim nema ništa od navedenog jer Sušić neće zvati Višću nema šanse. Zamjene navedenim traži u liku Ibričića i Medunjanina ili dizelaša kako ih Sušić nazva.
Za Mujdžu i ja prvi put čujem sad tu bi bilo malo knap Vranješ igra desnog beka tako da bi mogao to mjesto popuniti ali ostade prazno mjesto drugog stopera. Eh da se sa Bičakčićevim papirima prije počelo ali hebiga mi ko mi.
Zukanovic moze komotno štopera ili lijevo igrati
JoseMujica

#2483 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Eborg wrote:A on izgleda baš ne želi da kvari drugarstvo i stvara konkurenciju u reprezentaciji. Vala možda je to u njegovo vrijeme moglo tako ali sada baš i ne. :roll:
da...baš ovakav konzervativizam je Francuskoj glave došao jer klanovski interesi prerastu timske :-)
DonVito

#2484 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Višću ce da zove umjesto Misketa.
I Visća se naigra u Turskoj po 20 tak minuta :roll: a fakticki u najboljim nogometnim godinama ne moze da se izbori za prvu postavu u limitiranom turskom klubu.

Miske majka 8-)
Ajatolah_

#2485 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ajatolah_ »

DonVito wrote:
I Visća se naigra u Turskoj po 20 tak minuta :roll: a fakticki u najboljim nogometnim godinama ne moze da se izbori za prvu postavu u limitiranom turskom klubu.
Miske majka 8-)
Pa na kojoj to poziciji da Miske igra? Na krilu? :roll: Ili da igramo bez desnog krila, odnosno nekakvim guranjem Pjanića na stranu? Može k'o rezerva, tu se slažem...
DonVito

#2486 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Pa na kojoj to poziciji da Miske igra? Na krilu? Ili da igramo bez desnog krila, odnosno nekakvim guranjem Pjanića na stranu? Može k'o rezerva, tu se slažem...

Pjanic u Romi igra desno 8)

I ovo sto neki kontaju ovog malog Stevanovica desno krilo tj. 1 postava :roll: .. jos je on zelen za 1p repke super je sto moze da osvjezi ekipu u 2p ali da igra od 1min, prevelik je to zalagaj za njega.. bolje imati jedan takav kalibar da grize i ujeda u 2p nego ocekivati od klupe poput Svrake, Sesara, Vranica itd..

Miske majka.
lopovjack

#2487 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by lopovjack »

Evo Salihovic odgodio operaciju za ponedeljak : http://www.achtzehn99.de/sejad-salihovi ... erschoben/
Ceka misljenje jos jednog doktora koji tek od ponedeljka radi kako pise na Hoffenheimovoj stranici. Sta je ovo i kod svaba doktori zabusavaju :lol: ... Samo da se oporavi do Grcke :?
Stari

#2488 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Ako mi nekako hajrom ...ovog puta i pomalo protivno ocekivanjima ... ipak nekako usitno sameljemo (sto bi se u mom sokaku birvaktile reklo) pa prodjemo na SP, - pa makar na guzove ili ne znam ni ja vise kako. Tada svakako treba dobro razmisliti i podjeliti nekoliko pozivnica "na minuli rad" i dati Misimovicu cast i postovanje kakvu je svojim igrama zasluzio .... Tada o tome treba razmisljati ...a ne sada, tokom kvalifikacija, neka igraju najbolji, oni koji ce napraviti dobar pos'o ... i ako Susic misli da Misimovic u manjoj krizi onda je to po meni OK.
MOSALJOZE

#2489 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

lopovjack wrote:Evo Salihovic odgodio operaciju za ponedeljak : http://www.achtzehn99.de/sejad-salihovi ... erschoben/
Ceka misljenje jos jednog doktora koji tek od ponedeljka radi kako pise na Hoffenheimovoj stranici. Sta je ovo i kod svaba doktori zabusavaju :lol: ... Samo da se oporavi do Grcke :?
8 sedmica pauza
JoseMujica

#2490 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Ko je tamo trener u novom Misketovom klubu u Kini?

ako je neki koji insistira na fitnesu.....Miske će biti zvijer :D
Point.

#2491 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Jos nemogu da vjerujem da je frajer u 31. godini otisao u Kinu.
JoseMujica

#2492 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

što da ne...otišo bi i ja da mi dobro plate

nakon Anelke šta ima biti nekoga stid kineskih para

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fo ... ue_players

tako smo i mi generalno srali za bugare, čehe, rumune, mađare...ta će oni...danas sve te zemlje u EU a đe smo mi :?
cindrlimindrli

#2493 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote:što da ne...otišo bi i ja da mi dobro plate

nakon Anelke šta ima biti nekoga stid kineskih para
Ma ne moze se to porediti. Jedan je prvo pokupio sve sto se moglo uzeti i onda otisao tamo da tarlaha jajima
do penzije, na drugoj strani Zvjezdan nakon titule sa Wolfsburgom umjesto da dobaci do Manchestera on se
samo sjebo. U najmanju ruku, jako cudan lik.
hypko_nurko

#2494 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hypko_nurko »

DonVito wrote:

Miske majka 8-)
pametniji si kad sutis 8-)
JoseMujica

#2495 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

ima i ta mjesta cindirli ali je Miske i takav sheban odličan igrač za nas.....s svojom jedinom boljkom fizikom koju je jedino F. Magath uspio rješiti :D
tabija

#2496 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tabija »

Kad Pape salje pozive?
Point.

#2497 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

tabija wrote:Kad Pape salje pozive?
Eno Zdravko Mamic veli da je Pape poslo pozive. Cak i Alenu Halilovicu. :-D
MOSALJOZE

#2498 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

tabija wrote:Kad Pape salje pozive?
danas bi trebao
cindrlimindrli

#2499 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote:Miske i takav sheban odličan igrač za nas.....
Odlican je on i za neke koji se nafuravaju da su kao bolji od nas. :D
Meni je lika zao, em je nas, em zna igrati lopte...kad sam vidio kako je na zagrijavanju u Atlanti sa jedno
30 metara kucni i ona pravo na tintaru onom nasem direku, doduse odbi se od njega k`o da je u regal
pogodila.
Korisničkoime

#2500 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

DonVito wrote:

Miske majka 8-)
Kao prvo Višća ne igra na poziciji Misimovića.
Višća igra više od 20-tak minuta u prosjeku. U prvoj svojoj sezoni (prošloj) igrao je oko 60-tak minuta u prosjeku što je za momka od 21 godinu koji je došao iz naše nakaradne lige prilično dobro. Ova sezona mu ide slabije ali imao je pred kraj godine i nekih povreda ali postepeno se vraća sa sve većom minutažom.
Pjanic u Romi igra desno

I ovo sto neki kontaju ovog malog Stevanovica desno krilo tj. 1 postava .. jos je on zelen za 1p repke super je sto moze da osvjezi ekipu u 2p ali da igra od 1min, prevelik je to zalagaj za njega.. bolje imati jedan takav kalibar da grize i ujeda u 2p nego ocekivati od klupe poput Svrake, Sesara, Vranica itd..

Miske majka.
Ne znam stari ali kad tako nešto napišeš kao i o minutaži Višće trebaš znati da si na fudbalskom pdf a ne na pdf-u kućne radinosti. Hoću reći ljudi ovdje gledaju fudbal tako da Pjanić ne igra u Romi desno u par slučajeva je igrao desno krilo /krilnog napadača ali većinu svojih nastupa je odradio kao centralni / ofenzivni vezni. 8)
Uostalom ovu raspravu sam već s nekim vodio na pdf Sušić i pisao mu početne sastave Rome u prošloj sezoni i formacije koje su preštancali, to mi se svakako više neda raditi.
Pjanić čak i kad se u našoj repki vodi kao desno krilo ne igra desno krilo to se dobro moglo vidjeti protiv Letonije npr.
Višću ne spominjem kao nekoga odmah za prvu postavu ali kao alternativa i za lijevu i za desnu stranu kao mladog i brzog igrača koji se dobro snašao u solidnoj ligi. Čisto što ti reče ako treba u 2 poluvremenu nekoga ubaciti a da ne bude Svraka, Vrančić, Avdija. Naravno se treba prvo probati jer i pored svega u repki može podbaciti.
Ovo za Stevanovića to jest donekle rizik s njim koji još uvijek nema puno iskustva ići od prve minute protiv Grčke je ne znam ni ja razumio bi Sušića da ga na početku ostavi na klupi.
Međutim Miske je na žalost prestao biti majka možda trudnica ali majka bojim se teško.
Post Reply