Suljagić je vratio Reisa u žive nakon njegove gotovo polugodišnje političke tišine. Ko voli Reisa, Emiru mora mu skinuti kapu za to.poznanik wrote:Nisu samo ministri - ministarstva, iza ministara stoje desetine stručnih saradnika i drugog osoblja, ministri samo koordiniraju njihov rad i, kao prvi od njih, snose odgovornost.nemam_ideje wrote:...Jedina dva ministra koja su me dojmila su Helez na Federalnom nivou i Suljagić na kantonalnom. Ovo ostaloTanko, loše, jadno. Ulizivanje neće spasiti Federaciju ili državu. Samo rad i sposobnost. Pitanje je koliko kadrovi ala Mašić i Hadžić mogu ponuditi. Čini se ne previše.
Sposobnost ministra posmatra se i kod njegovog umijeća da prepozna dobre i loše saradnike, i da bolje koordinira njihove sposobnosti i sve druge društveno-političke i slične stručne organizacije, da prepozna potrebe zajednice, i maksimalno iskoristi svoju naredbodavnu poziciju i ingerencije da joj postigne bolje uslove za življenje.
Koje su pozitivne rezultate, pojedinačno, postigli resorni ministri premijera Nikšića, od početka mandata do sada?
Vlada FBiH (2011 - .........?)
- Corto Maltese
#2476 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
- nemam_ideje
#2477 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pretjerujete obojica, po običaju.
Helez se primio veoma teškog posla. Iz prava je izbačeno oko 2000 ljudi. Vjerujem da ih je dosta izgubilo dio privilegija. Ako uzmemo niske standarde šta se do sada radilo, Helez radi, slagali se mi ili ne.
Suljagić je nešto pokušavao i pokušava. To što ga je vrh stranke prodao govori više o vrhu stranke nego o njemu.
De malo realnosti. Vi baš tražite dlaku u jajetu. Pretjerujete. Opet
Helez se primio veoma teškog posla. Iz prava je izbačeno oko 2000 ljudi. Vjerujem da ih je dosta izgubilo dio privilegija. Ako uzmemo niske standarde šta se do sada radilo, Helez radi, slagali se mi ili ne.
Suljagić je nešto pokušavao i pokušava. To što ga je vrh stranke prodao govori više o vrhu stranke nego o njemu.
De malo realnosti. Vi baš tražite dlaku u jajetu. Pretjerujete. Opet
Da li ti ja ličim na osobu koja bezuvjetno brani Federalnu vladu ? Pogrešna adresa za pitanje.poznanik wrote:
Koje su pozitivne rezultate, pojedinačno, postigli resorni ministri premijera Nikšića, od početka mandata do sada?
- heckler
#2478 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
nosara wrote:A sto su te se dojmili...? Ovaj udara po osobama s invaliditetom, smanjuje procente bez ikakvog osnova (moj slucaj) pokusavajuci ustedit sto vise na najugrozenijim kategorijama stanovnistva da se slucajno ne bi stedilo na kurvalucima po parizu, dubrovniku, lisabonu... A Emir, s oprostenjem, kao da nije s ove planete... Nesto talasa, dize buru, ali u casi vode koju onda sef partije popije u gutljaju... Svaka cast Emiru kao covjeku, intelektualcu, ali kao politicar lici na uzeglu hepo-kocku...nemam_ideje wrote: Jedina dva ministra koja su me dojmila su Helez na Federalnom nivou i Suljagić na kantonalnom. Ovo ostaloTanko, loše, jadno. Ulizivanje neće spasiti Federaciju ili državu. Samo rad i sposobnost. Pitanje je koliko kadrovi ala Mašić i Hadžić mogu ponuditi. Čini se ne previše.
KONACNO mi je jasno....
- nemam_ideje
#2479 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Stavi sebe u sličnu situaciju. Izgubio si neko pravo koje si imao a preko pola miliona ljudi, sasvim sigurno pola od njih neopravdano, još uvijek ima neke povlastice ili posao. To se desi zbog stranke za koju si glasao. Ne urade kompletan posao nego samo djelić i ti ga na kraju poglabaš. Bil popizdio. Ja bih 
- poznanik
- ultima_palabra
#2481 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
objavila je TV1
- CaCO3
#2482 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
zalosno je da par stotina hiljada ljudi izadje na izbore i onda sa njima vladaju oni sto dobiju 1-2 % glasova i medju tih 1-2 % glasova pola dobiju na prevaru i jos za to budu osudjeni na sudu bih i opet nikom nistapoznanik wrote:Je li na pomolu raspad Koalicije?
Jedna od članica koalicije, stranka Radom za boljitak izašla je sa ultimativnim zatjevom da se budžet federalnog ministarstva poljoprivrede poveća za 100 posto. Čelnici ove stranke poručili su i da su spremni otići u opoziciju ako se ne udovolji njihovom zahtjevu te su pokrenuli snažnu medijsku kampanju protiv ministra financija Ante Krajine iz HSP-a
demokratija je ipak sra*je u kojem manjina vlada vecinom, a zamisljena je da bude obrnuto
- heckler
#2483 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Slazem se sto jes jes. I ja bih popizdio.nemam_ideje wrote:Stavi sebe u sličnu situaciju. Izgubio si neko pravo koje si imao a preko pola miliona ljudi, sasvim sigurno pola od njih neopravdano, još uvijek ima neke povlastice ili posao. To se desi zbog stranke za koju si glasao. Ne urade kompletan posao nego samo djelić i ti ga na kraju poglabaš. Bil popizdio. Ja bih
- nosara
#2484 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pitanje za advokatski tim bivseg sdp-a na sax-u, a posebno za ekonomskog analiticara madnera... Jel' ovo definitivno dogorilo...?Kako bi popunila rupe u budžetu, ali i otvorila mogućnost novih pregovora s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o kreditiranju, Vlada Federacije BiH namjerava krenuti u rezanje plaća svima onima koji se finansiraju iz federalnih budžeta.
Kako saznaje "Dnevni avaz", prijedlog Ministarstva finansija FBiH je da plaće budžetskim korisnicima, policajcima, prosvjetarima, administraciji u prvom intervalu budu smanjene za šest posto.
Sad je mrski okupator opet jedini izlaz... Ili u rukavu ekipa ima nekog dzokera... Ukidanje penzija i svih socijalnih davanja...!? Onako, socijaldemokratski...No passaran, izdat ce se obavznice, te iste firme ce ih kupiti, MMF ce se odplatiti i mrski okupator nece krociti na nase tlo
Last edited by nosara on 21/12/2011 08:34, edited 1 time in total.
- nosara
#2485 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Moj slucaj je samo ilustracija, nisam toliko pogodjen... Zec ipak ne lezi u tom grmu...heckler wrote:nosara wrote:A sto su te se dojmili...? Ovaj udara po osobama s invaliditetom, smanjuje procente bez ikakvog osnova (moj slucaj) pokusavajuci ustedit sto vise na najugrozenijim kategorijama stanovnistva da se slucajno ne bi stedilo na kurvalucima po parizu, dubrovniku, lisabonu... A Emir, s oprostenjem, kao da nije s ove planete... Nesto talasa, dize buru, ali u casi vode koju onda sef partije popije u gutljaju... Svaka cast Emiru kao covjeku, intelektualcu, ali kao politicar lici na uzeglu hepo-kocku...nemam_ideje wrote: Jedina dva ministra koja su me dojmila su Helez na Federalnom nivou i Suljagić na kantonalnom. Ovo ostaloTanko, loše, jadno. Ulizivanje neće spasiti Federaciju ili državu. Samo rad i sposobnost. Pitanje je koliko kadrovi ala Mašić i Hadžić mogu ponuditi. Čini se ne previše.
KONACNO mi je jasno....
- madner
#2486 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Meni to izgleda kao da je kriza izgovor. Malo populizam, malo mjesto gdje ce otpor biti najmanji.
Siguran sam da ce Alfons reci: Napokon
- Alfons Kauders
#2487 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
indeedmadner wrote:Meni to izgleda kao da je kriza izgovor. Malo populizam, malo mjesto gdje ce otpor biti najmanji.
evo u firmi vec slavimo
- nosara
#2488 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Bumo videli...madner wrote:Meni to izgleda kao da je kriza izgovor. Malo populizam, malo mjesto gdje ce otpor biti najmanji.
Dakle, vlada nije nekompetentna...!?
- madner
#2489 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Da sacekamo nacrt budzeta pa cemo znati na sta idu te ustedjene pare.
Nekompetentna nije, bar ovaj segment.
- nosara
#2490 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
madner wrote:Da sacekamo nacrt budzeta pa cemo znati na sta idu te ustedjene pare.
Malo zapinje stvaranje novih vrijednosti i priliv svjeze, zdrave love, ali dok se ima sta rezat, sve udure...
- heckler
#2491 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
nosara wrote:madner wrote:Da sacekamo nacrt budzeta pa cemo znati na sta idu te ustedjene pare.
Nekompetentna nije, bar ovaj segment.![]()
Malo zapinje stvaranje novih vrijednosti i priliv svjeze, zdrave love, ali dok se ima sta rezat, sve udure...
I sta velis, nije rezanje invalidnine razlog ovih izlijeva zuci
- madner
#2492 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ne zapinje. Zato kazem da je ovo izgovor.
- nosara
#2493 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Drzi se teme...heckler wrote:nosara wrote:madner wrote:Da sacekamo nacrt budzeta pa cemo znati na sta idu te ustedjene pare.
Nekompetentna nije, bar ovaj segment.![]()
I sta velis, nije rezanje invalidnine razlog ovih izlijeva zuci![]()
- nosara
#2494 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Jesam li nesto propustio...? Trudim se da me ne zbuni lazno povecanje broja nezaposlenih, ali sve mi je teze pronac razliku izmedju ove i bivse vlasti...madner wrote:Ne zapinje. Zato kazem da je ovo izgovor.
- madner
#2495 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Koja demagogija, povecan je i broj zaposlenihnosara wrote:Jesam li nesto propustio...? Trudim se da me ne zbuni lazno povecanje broja nezaposlenih, ali sve mi je teze pronac razliku izmedju ove i bivse vlasti...madner wrote:Ne zapinje. Zato kazem da je ovo izgovor.Imas mikroskop viska...?
Nemam, ja koristim metodu usporedjivanja brojeva. Mogao bi i ti da citas, ali lakse prospat parole.
- nosara
#2496 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Otud potreba za mikroskopom...madner wrote:Koja demagogija, povecan je i broj zaposlenihnosara wrote:Jesam li nesto propustio...? Trudim se da me ne zbuni lazno povecanje broja nezaposlenih, ali sve mi je teze pronac razliku izmedju ove i bivse vlasti...madner wrote:Ne zapinje. Zato kazem da je ovo izgovor.Imas mikroskop viska...?
![]()
Nemam, ja koristim metodu usporedjivanja brojeva. Mogao bi i ti da citas, ali lakse prospat parole.
Ovo je jaka i istinita parola... Svaka cast...Glasajući za Socijaldemokratsku Partiju vi ustvari glasate za nosioca podjela i nepravde, korupcije i neznanja i kreatora „pljačkaškog tranzicijskog kapitalizma“ i „kreativnog razaranja“ oličenog u neokonzervativnim etničkim strankama koje i ne mogu funkcionirati na principima zajedništva i pravde, stvaralaštva i razvoja, jer su ogrezli u kriminalu, korupciji i podjelama.
Last edited by nosara on 21/12/2011 10:04, edited 1 time in total.
- madner
#2497 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Dakle ako se poveca broj zaposlenih i nezaposlenih kriza je sve zesca? Logika ti je izgleda jaca strana 
- nosara
#2498 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pusti mene, tema nisam ja, a logika tih brojeva govori da se izborima nije nista dobilo... To je sva poenta... Dzaba smo krecili, memla i dalje probija...madner wrote:Dakle ako se poveca broj zaposlenih i nezaposlenih kriza je sve zesca? Logika ti je izgleda jaca strana
- madner
#2499 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Svako ima pravo na svoje misljenje, ma koliko ogorcen bio 
- nemam_ideje
#2500 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
nosara wrote:Jesam li nesto propustio...? Trudim se da me ne zbuni lazno povecanje broja nezaposlenih, ali sve mi je teze pronac razliku izmedju ove i bivse vlasti...madner wrote:Ne zapinje. Zato kazem da je ovo izgovor.Imas mikroskop viska...?