Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
Corto Maltese

#2476 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Corto Maltese »

poznanik wrote:
nemam_ideje wrote:...Jedina dva ministra koja su me dojmila su Helez na Federalnom nivou i Suljagić na kantonalnom. Ovo ostalo :skoljka: Tanko, loše, jadno. Ulizivanje neće spasiti Federaciju ili državu. Samo rad i sposobnost. Pitanje je koliko kadrovi ala Mašić i Hadžić mogu ponuditi. Čini se ne previše.
Nisu samo ministri - ministarstva, iza ministara stoje desetine stručnih saradnika i drugog osoblja, ministri samo koordiniraju njihov rad i, kao prvi od njih, snose odgovornost.

Sposobnost ministra posmatra se i kod njegovog umijeća da prepozna dobre i loše saradnike, i da bolje koordinira njihove sposobnosti i sve druge društveno-političke i slične stručne organizacije, da prepozna potrebe zajednice, i maksimalno iskoristi svoju naredbodavnu poziciju i ingerencije da joj postigne bolje uslove za življenje.

Koje su pozitivne rezultate, pojedinačno, postigli resorni ministri premijera Nikšića, od početka mandata do sada?
Suljagić je vratio Reisa u žive nakon njegove gotovo polugodišnje političke tišine. Ko voli Reisa, Emiru mora mu skinuti kapu za to.
nemam_ideje

#2477 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nemam_ideje »

Pretjerujete obojica, po običaju.

Helez se primio veoma teškog posla. Iz prava je izbačeno oko 2000 ljudi. Vjerujem da ih je dosta izgubilo dio privilegija. Ako uzmemo niske standarde šta se do sada radilo, Helez radi, slagali se mi ili ne.

Suljagić je nešto pokušavao i pokušava. To što ga je vrh stranke prodao govori više o vrhu stranke nego o njemu.

De malo realnosti. Vi baš tražite dlaku u jajetu. Pretjerujete. Opet :skoljka:
poznanik wrote:
Koje su pozitivne rezultate, pojedinačno, postigli resorni ministri premijera Nikšića, od početka mandata do sada?
Da li ti ja ličim na osobu koja bezuvjetno brani Federalnu vladu ? Pogrešna adresa za pitanje.
heckler

#2478 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

nosara wrote:
nemam_ideje wrote: Jedina dva ministra koja su me dojmila su Helez na Federalnom nivou i Suljagić na kantonalnom. Ovo ostalo :skoljka: Tanko, loše, jadno. Ulizivanje neće spasiti Federaciju ili državu. Samo rad i sposobnost. Pitanje je koliko kadrovi ala Mašić i Hadžić mogu ponuditi. Čini se ne previše.
A sto su te se dojmili...? Ovaj udara po osobama s invaliditetom, smanjuje procente bez ikakvog osnova (moj slucaj) pokusavajuci ustedit sto vise na najugrozenijim kategorijama stanovnistva da se slucajno ne bi stedilo na kurvalucima po parizu, dubrovniku, lisabonu... A Emir, s oprostenjem, kao da nije s ove planete... Nesto talasa, dize buru, ali u casi vode koju onda sef partije popije u gutljaju... Svaka cast Emiru kao covjeku, intelektualcu, ali kao politicar lici na uzeglu hepo-kocku...

KONACNO mi je jasno....
nemam_ideje

#2479 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nemam_ideje »

Stavi sebe u sličnu situaciju. Izgubio si neko pravo koje si imao a preko pola miliona ljudi, sasvim sigurno pola od njih neopravdano, još uvijek ima neke povlastice ili posao. To se desi zbog stranke za koju si glasao. Ne urade kompletan posao nego samo djelić i ti ga na kraju poglabaš. Bil popizdio. Ja bih ;-)
ultima_palabra

#2481 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by ultima_palabra »

objavila je TV1
:zzzz:
CaCO3

#2482 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by CaCO3 »

zalosno je da par stotina hiljada ljudi izadje na izbore i onda sa njima vladaju oni sto dobiju 1-2 % glasova i medju tih 1-2 % glasova pola dobiju na prevaru i jos za to budu osudjeni na sudu bih i opet nikom nista

demokratija je ipak sra*je u kojem manjina vlada vecinom, a zamisljena je da bude obrnuto
heckler

#2483 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

nemam_ideje wrote:Stavi sebe u sličnu situaciju. Izgubio si neko pravo koje si imao a preko pola miliona ljudi, sasvim sigurno pola od njih neopravdano, još uvijek ima neke povlastice ili posao. To se desi zbog stranke za koju si glasao. Ne urade kompletan posao nego samo djelić i ti ga na kraju poglabaš. Bil popizdio. Ja bih ;-)
Slazem se sto jes jes. I ja bih popizdio.
nosara

#2484 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

Kako bi popunila rupe u budžetu, ali i otvorila mogućnost novih pregovora s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o kreditiranju, Vlada Federacije BiH namjerava krenuti u rezanje plaća svima onima koji se finansiraju iz federalnih budžeta.

Kako saznaje "Dnevni avaz", prijedlog Ministarstva finansija FBiH je da plaće budžetskim korisnicima, policajcima, prosvjetarima, administraciji u prvom intervalu budu smanjene za šest posto.
Pitanje za advokatski tim bivseg sdp-a na sax-u, a posebno za ekonomskog analiticara madnera... Jel' ovo definitivno dogorilo...? :-) Do jucer je bilo ovo
No passaran, izdat ce se obavznice, te iste firme ce ih kupiti, MMF ce se odplatiti i mrski okupator nece krociti na nase tlo :D
Sad je mrski okupator opet jedini izlaz... Ili u rukavu ekipa ima nekog dzokera... Ukidanje penzija i svih socijalnih davanja...!? Onako, socijaldemokratski... :roll:
Last edited by nosara on 21/12/2011 08:34, edited 1 time in total.
nosara

#2485 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

heckler wrote:
nosara wrote:
nemam_ideje wrote: Jedina dva ministra koja su me dojmila su Helez na Federalnom nivou i Suljagić na kantonalnom. Ovo ostalo :skoljka: Tanko, loše, jadno. Ulizivanje neće spasiti Federaciju ili državu. Samo rad i sposobnost. Pitanje je koliko kadrovi ala Mašić i Hadžić mogu ponuditi. Čini se ne previše.
A sto su te se dojmili...? Ovaj udara po osobama s invaliditetom, smanjuje procente bez ikakvog osnova (moj slucaj) pokusavajuci ustedit sto vise na najugrozenijim kategorijama stanovnistva da se slucajno ne bi stedilo na kurvalucima po parizu, dubrovniku, lisabonu... A Emir, s oprostenjem, kao da nije s ove planete... Nesto talasa, dize buru, ali u casi vode koju onda sef partije popije u gutljaju... Svaka cast Emiru kao covjeku, intelektualcu, ali kao politicar lici na uzeglu hepo-kocku...

KONACNO mi je jasno....
Moj slucaj je samo ilustracija, nisam toliko pogodjen... Zec ipak ne lezi u tom grmu...
madner

#2486 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Meni to izgleda kao da je kriza izgovor. Malo populizam, malo mjesto gdje ce otpor biti najmanji.

Siguran sam da ce Alfons reci: Napokon :D
Alfons Kauders

#2487 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Meni to izgleda kao da je kriza izgovor. Malo populizam, malo mjesto gdje ce otpor biti najmanji.

indeed

evo u firmi vec slavimo :D
nosara

#2488 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

madner wrote:Meni to izgleda kao da je kriza izgovor. Malo populizam, malo mjesto gdje ce otpor biti najmanji.

Bumo videli... :D

Dakle, vlada nije nekompetentna...!? :-)
madner

#2489 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Da sacekamo nacrt budzeta pa cemo znati na sta idu te ustedjene pare.

Nekompetentna nije, bar ovaj segment.
nosara

#2490 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

madner wrote:Da sacekamo nacrt budzeta pa cemo znati na sta idu te ustedjene pare.

:lol:

Malo zapinje stvaranje novih vrijednosti i priliv svjeze, zdrave love, ali dok se ima sta rezat, sve udure... :D
heckler

#2491 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

nosara wrote:
madner wrote:Da sacekamo nacrt budzeta pa cemo znati na sta idu te ustedjene pare.

Malo zapinje stvaranje novih vrijednosti i priliv svjeze, zdrave love, ali dok se ima sta rezat, sve udure... :D

I sta velis, nije rezanje invalidnine razlog ovih izlijeva zuci :mrgreen: :mrgreen:
madner

#2492 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Ne zapinje. Zato kazem da je ovo izgovor.
nosara

#2493 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

heckler wrote:
nosara wrote:

I sta velis, nije rezanje invalidnine razlog ovih izlijeva zuci :mrgreen: :mrgreen:
Drzi se teme... :D
nosara

#2494 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

madner wrote:Ne zapinje. Zato kazem da je ovo izgovor.
Jesam li nesto propustio...? Trudim se da me ne zbuni lazno povecanje broja nezaposlenih, ali sve mi je teze pronac razliku izmedju ove i bivse vlasti... :D Imas mikroskop viska...? :?
madner

#2495 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

nosara wrote:
Jesam li nesto propustio...? Trudim se da me ne zbuni lazno povecanje broja nezaposlenih, ali sve mi je teze pronac razliku izmedju ove i bivse vlasti... :D Imas mikroskop viska...? :?
Koja demagogija, povecan je i broj zaposlenih :roll:

Nemam, ja koristim metodu usporedjivanja brojeva. Mogao bi i ti da citas, ali lakse prospat parole.
nosara

#2496 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:
Koja demagogija, povecan je i broj zaposlenih :roll:

Nemam, ja koristim metodu usporedjivanja brojeva. Mogao bi i ti da citas, ali lakse prospat parole.
Otud potreba za mikroskopom... :D Kakve crne parole...? Nisam ja prosrao pet politika... :-)
Glasajući za Socijaldemokratsku Partiju vi ustvari glasate za nosioca podjela i nepravde, korupcije i neznanja i kreatora „pljačkaškog tranzicijskog kapitalizma“ i „kreativnog razaranja“ oličenog u neokonzervativnim etničkim strankama koje i ne mogu funkcionirati na principima zajedništva i pravde, stvaralaštva i razvoja, jer su ogrezli u kriminalu, korupciji i podjelama.
Ovo je jaka i istinita parola... Svaka cast... :D
Last edited by nosara on 21/12/2011 10:04, edited 1 time in total.
madner

#2497 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Dakle ako se poveca broj zaposlenih i nezaposlenih kriza je sve zesca? Logika ti je izgleda jaca strana :D
nosara

#2498 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

madner wrote:Dakle ako se poveca broj zaposlenih i nezaposlenih kriza je sve zesca? Logika ti je izgleda jaca strana :D
Pusti mene, tema nisam ja, a logika tih brojeva govori da se izborima nije nista dobilo... To je sva poenta... Dzaba smo krecili, memla i dalje probija...
madner

#2499 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Svako ima pravo na svoje misljenje, ma koliko ogorcen bio :D
nemam_ideje

#2500 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nemam_ideje »

nosara wrote:
:D
Post Reply