Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
leki hz

#2476 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by leki hz »

VenomousV wrote:zene, imate preporuciti neku hranjivu kremu? ne bih je stavljala svaki dan nego dvaput hefticno, poslije pilinga :D

i da, nesto za bore oko ociju :D
Image
Image
Odlične kreme, a uz to i domaći proizvodi. Čak je ovu antirid kremu žena slala sestri u Ameriku i ona tamo dala na analizu, ljudi joj rekli da je to najbolja krema protiv bora oko očiju koju su do sad testirali.
Michun

#2477 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

leki hz wrote:
VenomousV wrote:zene, imate preporuciti neku hranjivu kremu? ne bih je stavljala svaki dan nego dvaput hefticno, poslije pilinga :D

Image
Image
Odlične kreme, a uz to i domaći proizvodi. Čak je ovu antirid kremu žena slala sestri u Ameriku i ona tamo dala na analizu, ljudi joj rekli da je to najbolja krema protiv bora oko očiju koju su do sad testirali.
Ejs, najbolja a u US testirali. Da nam ne ukradu ameri recept?! Ovo zvuci malo smiijesno. Ne kazem da ne valja al najbolja nije. Veno, slobodno se namazi arganovim uljem poslije pilinga.
leki hz

#2478 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by leki hz »

Michun wrote:
leki hz wrote:

Image
Image
Ejs, najbolja a u US testirali. Da nam ne ukradu ameri recept?! Ovo zvuci malo smiijesno. Ne kazem da ne valja al najbolja nije. Veno, slobodno se namazi arganovim uljem poslije pilinga.
Ja kažem kako je bilo, a ti misli šta hoćeš. I što bi bilo smiješno, jel' to sve tuđe mora biti bolje? Znam žene koje godinama koriste ove kreme i prezadovoljne su.
BJB

#2479 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by BJB »

Imate li ista efikasno za suhu kozu tijela?
Juni

#2480 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Juni »

Ejs, najbolja a u US testirali. Da nam ne ukradu ameri recept?! Ovo zvuci malo smiijesno. Ne kazem da ne valja al najbolja nije. Veno, slobodno se namazi arganovim uljem poslije pilinga.[/quote]
Gdje ima kupiti arganovo ulje?Unaprijed hvala
VenomousV

#2481 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by VenomousV »

fala Michun :D

btw jel iko od vas sa 24 imao bore smijalice? :D
nije puno al' ih vidim :roll: imal' sta za to? :D
manekenka u penziji

#2482 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by manekenka u penziji »

Imam ja. I vec ih već godinu-dvije gledam. Ali gdje cu sad bilo sta koristiti... Trenutno masiram lice dok ga mazem kremom i to u suprotnom pravcu od gravitacije, tacnije zatezem ga dok ga mazem. Rezultati? Bore su još tu :D sigurne su na svom mjestu

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Krizzia

#2483 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Krizzia »

BJB wrote:Imate li ista efikasno za suhu kozu tijela?
Image

Uzela nedavno. Meni zasad odlicna.
Michun

#2484 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

VenomousV wrote:fala Michun :D

Botox! Nema draga, jedino da se ne smijes sto bi bilo bljak :)
Michun

#2485 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

Juni wrote:Ejs, najbolja a u US testirali. Da nam ne ukradu ameri recept?! Ovo zvuci malo smiijesno. Ne kazem da ne valja al najbolja nije. Veno, slobodno se namazi arganovim uljem poslije pilinga.
Gdje ima kupiti arganovo ulje?Unaprijed hvala[/quote]
na carsiji i u bbi na 5. spratu
Michun

#2486 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

leki hz wrote:
Michun wrote:
leki hz wrote: Image
Image
Ja kažem kako je bilo, a ti misli šta hoćeš. I što bi bilo smiješno, jel' to sve tuđe mora biti bolje? Znam žene koje godinama koriste ove kreme i prezadovoljne su.
e ovako, ne kazem da si ti slagala nego tvrdim da nasi ljudi pretjeruju po pitanju nasih proizvoda. pa tako ispade da je recimo ova krema bolja od la roche, avene, lierac i mnogih drugih proizvoda sa pristojnim cijenama. istina jeste da je ovo starija tehnologija i da nema ni puno sastojaka ni puno konzervansa i zato sam sigurna da je OK. moja je sestra istu ovu kremu koristila godinama i super joj je bila.
a to da tudje mora biti bolje...pa jbga ljudi su svjetlosne godine od nas po pitanju nauke, razvoja, tehnologije. ovakav proizvod su oni korisitli u '50 god. Tako da ako gledamo napredak i unepredjivanje proizvoda...onda je defintivino tudje boolje.
Partizzanka

#2487 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

znate sta je interesantno ...

ove neutrogenine norveske formule .... nema ovdje u norveskoj
bilo je neke 2007 god, i to u prodavnicama tipa nas konzum, i to na najdonjoj polici ono da je jedva nadjes
znam da sam ja dosla ovdje i isla traziti neutrogeninu NORVESKU formulu a ljudi su me u cudu gledali
...

p.s
mislim da dosta nas podcjenjuje domace proizvode - ali se malo i jezim od toga kada neko kaze JOOJ DOMACE i odmah prevrce ocima

a meni recimo bas odgovara dr pasha (valjda je nas)
a la roche, vichy, avene i neki skupi proizvodi vise su se puta pokazali kao obicno bacanje novca u apotekama
poceli su mi se od svih ovih navedenih stvarati pristici i koza mi je generalno bila stalno nekako kao bolesljiva
Michun

#2488 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

ma najbolje nivea :D
BJB

#2489 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by BJB »

Partizzanka wrote: p.s
mislim da dosta nas podcjenjuje domace proizvode - ali se malo i jezim od toga kada neko kaze JOOJ DOMACE i odmah prevrce ocima

a meni recimo bas odgovara dr pasha (valjda je nas)
a la roche, vichy, avene i neki skupi proizvodi vise su se puta pokazali kao obicno bacanje novca u apotekama
poceli su mi se od svih ovih navedenih stvarati pristici i koza mi je generalno bila stalno nekako kao bolesljiva
Probala, stvarno mi se svidja koncept drPasha krema i sapuna..Od one baby kreme natekla toliko da nisam ocima vidjela, zavrsila u bolnici, dobila cak i injekcije i pila tablete i dobila kremicu..Ima neki sastojak na koji sam alergicna.
Neutrogenu sam koristila davno i svidjala mi se, ali sam imala osjecaj da se krema ne upije u kozu...
Nasla sam nesto, ako bude valjalo, prijavicu vam.
VenomousV

#2490 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by VenomousV »

Michun wrote:

:lol: jos dodaj na to da imam bitch resting face iliti da uvijek djelujem ljuto :-)
zamzija

#2491 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

VenomousV wrote:
Michun wrote:

:lol: jos dodaj na to da imam bitch resting face iliti da uvijek djelujem ljuto :-)
Kad pali Victoriji Beckham što ne bi i tebi. Nju nikad nisam vidjela da se smije. A i Veno ljepša si od nje sto puta :D
Partizzanka

#2492 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

evo kako michun kaze

nivea najbolja :D

http://www.dailymail.co.uk/femail/artic ... aling.html
VenomousV

#2493 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by VenomousV »

zamzija wrote: Kad pali Victoriji Beckham što ne bi i tebi. Nju nikad nisam vidjela da se smije. A i Veno ljepša si od nje sto puta :D
pa misa mu zamzi, ja da tebe slusam sa tim silnim komplimentima bila bi nafurana do zla boga :D
u svakom slucaju hvala :kiss:
DaffyDuck

#2494 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by DaffyDuck »

Partizzanka wrote:evo kako michun kaze

Bilo je nesto slicno na novoj TV, emisija Provjereno kad su testirali kreme protiv bora. Isto je bilo skuplja i jeftinija varijanta, i ovo snimanje lica.. I na kraju ispalo da je skuplja efektnija :D
Krizzia

#2495 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Krizzia »

Ja sam citala da je ona plava okrugla Nivea po sastavu katastrofa.
Michun

#2496 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

Partizzanka wrote:evo kako michun kaze

Inace daily mail ima textove...svasta.
Pola su lazi, kad malo zakopas.
Ne kazem da je la prairie bolja ali ovo je shega.
Iskreno, kremu moras probati i koristitI 15ak dana da skontas valja li ili ne. Nekom je nivea super a nekom ni dior ne odgovara.
MedenoSrce

#2497 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by MedenoSrce »

meni nivea nema nikakvog efekta, bolje mi koza reaguje na ulje nocurka
a Dior Total capture za moju kozu cuda cini al' zato i kosta
najbolja okoloocna krema koju sam do sada koristila je Shiseido benefiance 24h wrinkle resist

Este Lauder nikakav efekat kod mene ne proizvodi, a probala sam bas one hvaljene proizvode
Michun

#2498 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

MedenoSrce wrote:meni nivea nema nikakvog efekta, bolje mi koza reaguje na ulje nocurka
a Dior Total capture za moju kozu cuda cini al' zato i kosta
najbolja okoloocna krema koju sam do sada koristila je Shiseido benefiance 24h wrinkle resist

Este Lauder nikakav efekat kod mene ne proizvodi, a probala sam bas one hvaljene proizvode
jes vala shiseido dobraaaa...ali probaj la roche ako ti ko moze zbaviti tester iz Cro.
odlicni su.
limunada25

#2499 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by limunada25 »

lavorpunvode wrote:koristi li neka od vas Still pakovanja za kosu?
Ja sam nedavno pocela, i malo je reci da sam prezadovoljna. Koristila sam pakovanje od maline, sad ovo s ricinusom koji je poznat kao jako dobar za kosu a i predivno mirise, sto me najvise privuklo.... i lijepo smiri kosu, e sad ne znam kako ce to izgledati kad izadjem vani na ovo vrijeme :D posto je obicno vezem u rep kad je vrijeme vlazno :-)
Image
Ja danas ulazila u 2 dm-a i trazila ovo i nije bilo i u dp isto nije bilo :roll:
limunada25

#2500 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by limunada25 »

Milloni wrote:Limunada CM :)
Ja danas kupila u CM u titovoj
Pihh :D
Hvala :kiss:
Post Reply