Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
shandrprcSA wrote:auto se ne moze preuzeti ako nije placen iznos zbog kojeg se i oduzelo
tacno
Uzeo si mu auto od 2-3 hiljade, a on ima 10 i vise hiljada kazne, a obicno su to takvi slucajevi, mislis da ce ikad platiti?!
vjerovatno neće,opet kad ga zaustave opet mu oduzmu auto,neki dan je u zenici oduzet motor od momka koji ima oko 4000 maraka neplaćenih kazni,motor registrovan na ime njegove mame,ona svakidan dolazi u policijiu i moli da joj se vrati motor,sad je do suda,a vec mu je jednom prije godinu i po oduzet motor zbog neplaćenih kazni,vidi se na njegovoj majci da nema teorije da ikad to plate
530i wrote:Ma i to oduzimanje je relativno upitnog efekta. Robija bi bila bolja, ali i to nosi troškove...
Napravis sistem da nema robije tipa "lezi, jedi, malo teretana, malo citaj, malo tv i prodje vrijeme" nego 8-12 sati dnevno na gradiliste - auto put, brze ceste, ciscenje korita rijeka... Navece dodje nazad u zatvor, jede i krevet, em neke fajde od njega em ce pazit' malo vise sta radi iduci put
To za ome sto im se nema oduzeti nista
Ove sto ima samo oduzimaj pa kome dosadi
Drzavi sigurno nece jer sve to na licitaciju pa pokrivati razliku dok se ne isplati iznos kazni i to sa kamatama
530i wrote:Ma i to oduzimanje je relativno upitnog efekta. Robija bi bila bolja, ali i to nosi troškove...
Napravis sistem da nema robije tipa "lezi, jedi, malo teretana, malo citaj, malo tv i prodje vrijeme" nego 8-12 sati dnevno na gradiliste - auto put, brze ceste, ciscenje korita rijeka... Navece dodje nazad u zatvor, jede i krevet, em neke fajde od njega em ce pazit' malo vise sta radi iduci put
Tako je, nadam se da ne treba napominjati da se dnevnica u tom slučaju treba obračunavati maksimalno 20KM. Pa lijepo brate ako ti se isplati 15 dana u tom režimu za jedan prolazak kroz crveno - bujrum.
Samo je problem što mi nemamo zatvorskih kapaciteta ni za one što su 'dužni' nekome život a ne pare. Za početak treba postojeće zatvorenike uposliti da grade nove zatvorske kapacitete. To bi ti bio samoodrživi razvoj.
A to je i prevaspitanje.
To je sustina svega. Koliko ljudi se opametilo nakon odsluzenja JNA koja je jedan vid gubitka slobode i slobodne volje, da ne govorim sta je znacila teska robija u SFRJ.
Jednostavno, mora biti iskljucena mogucnost da se ne radi nista. Imas nedeljom slobodne aktivnosti cijeli dan, ali nema ni tad lezati u krevetu, nego stoni tenis, sah, i sl.
Dva-tri TV kanala i to samo navece. Radno vrijeme 8 sati, pa laj cisti zatvor, jal peglaj ves, jal cisti ulicu ako ti je do sunca.
Ko se dobrovoljno prijavi za rad na gradilistima, da se automatski kazna umanjuje za 20-30%, plus minimalna plata za taj rad.
drugi profil wrote:A to je i prevaspitanje.
To je sustina svega. Koliko ljudi se opametilo nakon odsluzenja JNA koja je jedan vid gubitka slobode i slobodne volje, da ne govorim sta je znacila teska robija u SFRJ.
Jednostavno, mora biti iskljucena mogucnost da se ne radi nista. Imas nedeljom slobodne aktivnosti cijeli dan, ali nema ni tad lezati u krevetu, nego stoni tenis, sah, i sl.
Dva-tri TV kanala i to samo navece. Radno vrijeme 8 sati, pa laj cisti zatvor, jal peglaj ves, jal cisti ulicu ako ti je do sunca.
Ko se dobrovoljno prijavi za rad na gradilistima, da se automatski kazna umanjuje za 20-30%, plus minimalna plata za taj rad.
nema vise toga,sad smo u demokratiji,moraju imati kablovsku,internet u zatvoru
Meni krenuli sa šupljom vozacka ono ovo, i onda sam kaže pisat cemo samo 40KM.. Oglušio se na vidno postavljen znak.... Doduše nisam namjerno fulio kod Americke ambasade ondje sam skrenuo i tek kad sam ih vidio da pale auto pored kampusa onda sam skonto znak , ali je bilo kasno.. Mada ne znam što je ondje zabrana, komotna je krivina veca glupost mi je dozvoljeno polukružno na Marin Dvoru jer ondje zacepi onda sa svake strane zbog pješackoj koji je uvijep pun pješaka i onih sa vrbanje što skrecu prema ilidži kojih uvijek ima pun semafor (3-5komada, a ne uspiju svi proci prije zelenog za pješake jer moraju puštati ove što dolaze iz kranjčevićeve)...
Čisto informativno. Da li se u zakonu jednako tretira prolazak kroz žuto i crveno svjetlo?! I koja je predviđena kazna za takvu vrstu prekršaja? Imao sam jednu situaciju prije par mjeseci gdje su me saobraćajci uvjeravali da je prolazak kroz žuto isto kao i prolazak kroz crveno i prijetili mi oduzimanjem dozvole...
Romeo 80 wrote:Čisto informativno. Da li se u zakonu jednako tretira prolazak kroz žuto i crveno svjetlo?! I koja je predviđena kazna za takvu vrstu prekršaja? Imao sam jednu situaciju prije par mjeseci gdje su me saobraćajci uvjeravali da je prolazak kroz žuto isto kao i prolazak kroz crveno i prijetili mi oduzimanjem dozvole...
Zakon kaze da je dozvoljen prolazak kroz zuto ako se ne moze sigurno zaustaviti, u protivnom se tretira kao prolazak kroz crveno, s tim da gdje god ima trepcuce zeleno smatraju da si se se na zuto mogao sigurno zaustaviti.
Ma jasno 100% i u mom slučaju se sigurno radilo o prekršaju (prošao sam kroz žuto), samo me zanima da li su sankcije iste i da li je propisana kazna oduzimanje vozačke dozvole?! Mislim, to je bilo i prošlo ali da znam za ubuduće...
Moro bi proci kroz crveno .. Zanimljivo je da su me pratili od americke do smefora kod Kampusa, tu smo iščekali zeleno, da bi tek par sekundi nakon starta upalili rotaciju.. Valjda provjeravali registraciju, da vide smiju li zaustaviti ili ne . Isto sam to provjeraavanje registracije primjetio jednom prilikom kad su pisali kazne za parkiranje ondje na raskrsnici vilsa i vrbanje, i to onaj momak što je ja msm najmjenjen samo za pisanje kazni za parkiranje, jer ima drugacije odijelo... Priđe autu, uzme motorolu zove, onda napiše kaznu i tako za 5-6 auta.. Uredno preskocen Truhli Audi A4 na diplomskim.....
Zakon je ako vec voziš auto sa lažnim tablicama i bez vozacke da napraviš kakve fuš diplomske tablice Doduše mora biti neko auto bar iz 2000tih
novi_korisnik wrote:Meni krenuli sa šupljom vozacka ono ovo, i onda sam kaže pisat cemo samo 40KM.. Oglušio se na vidno postavljen znak.... Doduše nisam namjerno fulio kod Americke ambasade ondje sam skrenuo i tek kad sam ih vidio da pale auto pored kampusa onda sam skonto znak , ali je bilo kasno.. Mada ne znam što je ondje zabrana, komotna je krivina veca glupost mi je dozvoljeno polukružno na Marin Dvoru jer ondje zacepi onda sa svake strane zbog pješackoj koji je uvijep pun pješaka i onih sa vrbanje što skrecu prema ilidži kojih uvijek ima pun semafor (3-5komada, a ne uspiju svi proci prije zelenog za pješake jer moraju puštati ove što dolaze iz kranjčevićeve)...
Da li si primijetio tramvajske šine na toj raskrsnici, za razliku od ove druge?
novi_korisnik wrote:Meni krenuli sa šupljom vozacka ono ovo, i onda sam kaže pisat cemo samo 40KM.. Oglušio se na vidno postavljen znak.... Doduše nisam namjerno fulio kod Americke ambasade ondje sam skrenuo i tek kad sam ih vidio da pale auto pored kampusa onda sam skonto znak , ali je bilo kasno.. Mada ne znam što je ondje zabrana, komotna je krivina veca glupost mi je dozvoljeno polukružno na Marin Dvoru jer ondje zacepi onda sa svake strane zbog pješackoj koji je uvijep pun pješaka i onih sa vrbanje što skrecu prema ilidži kojih uvijek ima pun semafor (3-5komada, a ne uspiju svi proci prije zelenog za pješake jer moraju puštati ove što dolaze iz kranjčevićeve)...
Da li si primijetio tramvajske šine na toj raskrsnici, za razliku od ove druge?
Ma ja, istovremeno kad se upali zeleno za skretanje ulijevo, pali se i "kosa crta" za tramvaj koji skreće prema željezničkoj stanici. Ako skreneš polukruzno, presjeći ćeš tramvaju put.
E na tramvaj sam skroz zaboravio , ma ništa 20KM sada i nikad više.. Ne znam šta mi je bilo, nisam ni skužio znak a još sam stajao drugi na semaforu....
Romeo 80 wrote:Ma jasno 100% i u mom slučaju se sigurno radilo o prekršaju (prošao sam kroz žuto), samo me zanima da li su sankcije iste i da li je propisana kazna oduzimanje vozačke dozvole?! Mislim, to je bilo i prošlo ali da znam za ubuduće...
iste odnosno zuto se tretira kao crveno na sudu, oduzima se vozacka dozvola