Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- skafiskafsnjak
#2476 Re: Teretana
Nije to bas tako lahko ... Da se nadjes u toj situaciji vidio bi .
Mislim, ja sam izdrzao i smrsao sam ... ALi prije toga pokusavao sam x puta .
Mislim, ja sam izdrzao i smrsao sam ... ALi prije toga pokusavao sam x puta .
-
FMDzem
#2477 Re: Teretana
Treba mi " Powerlifting " program !
Ako neko moze da mi pomogne nek mi se javi.
- macan prvi
#2478 Re: Teretana
Ja nisam bio u teretani sest sedmica, otisao prosli petak prvi put i haman sam preCer'o jer su me stomacni misici bolili toliko da se nisam mogao smijati par danaburek_in_space wrote:Onda nisi dobro nakvas'oleet wrote:E jbg bureke, ne treba mi 6 mjeseci da se "izrezem"![]()
![]()
Elem, mene cheka tezhak posao...pauza od 8 mjeseci, ravno sto kilai planiram biti apolon u toku ljeta.
![]()
Da chujem preporuke.
-
shin
#2479 Re: Teretana
Ja nisam bio godinu dana, kako sam se upalio drugi dan poslije prvog treninga to nije normalno 
- BackInBlack
#2480 Re: Teretana
Eo ja pravim malu novogodisnju pauzu xD par dana(trazim teretanu u Sarajevu
)
Imal bolje teretana od ove u Importaneu ... (bash je haos teretana)
Jedva cekam ... opet zeljezo u zubima
Imal bolje teretana od ove u Importaneu ... (bash je haos teretana)
Jedva cekam ... opet zeljezo u zubima
- macan prvi
#2481 Re: Teretana
Da, uvijek prvo prodje jedan dan prije upaleshin wrote:Ja nisam bio godinu dana, kako sam se upalio drugi dan poslije prvog treninga to nije normalno
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2482 Re: Teretana
Imal' neko da je uspjesno sanir'o bol u zglobu/podlaktici ?
Kalcij/magnezij/bandaze ne pomazu
- USAblues
#2483 Re: Teretana
Globus wrote:Zar nisi vec ogroman ?enisss wrote:skup je to sport...ali i nezahvalan jer jako brzo izgubis ono sto si stvarao mjesecima pa i godinama..znam iz iskustva......no...sto se tice samih vjezbi i testosterona..to je 100% istina...jer nema rasta misica bez testosterona....a vjezbe u kojima se on najvise luci su bas cucanj i mrtvo dizanje...ovo mrtvo dizanje najvise pogadja kompletno tijelo jer tu radi negdje oko 67% svih misica tijela..tako da bi je svakome preporucio ko se ovim bavi..po pitanju ishrane...ja takodje jedem puno piletinu....odgovara mi jednostavno i zbog cijene a i zbog ukusa...i prije sam je mogao jesti svaki dan...ne uzimam nikakve proteine jer i nemam potrebe zaista...nemam namjeru da izgledam sad nesto ogroman pretjerano iako imam 103kg i 195cm
)))))
pozzz![]()
- burek_in_space
#2484 Re: Teretana
Meni je tu pomoglo nekoliko vjezhbi za jachanje podlaktice:leet wrote:Imal' neko da je uspjesno sanir'o bol u zglobu/podlaktici ?
1) teg svezan zaneki konopac, koji drzhish u visini ramena, i polako namotavash i odmotavash (nemam pojma kako se zove vjezhba)
2) na klupi za bench press sjednesh, ravnu shipku sa tegovima u shake, koje okrenesh dlanovima prema sebi, i lagano pruzhash i skupljash ruke, ali samo u zglobovima.
Znam da su mi neki sugerisali da vrlo lako mogu povecati bol izvodeci ove vjezhbe, ali me inat tjerao da vjezhbam dok nisam savladao bol, i nakon toga je sve bilo puno lakshe.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2485 Re: Teretana
Hvala, probat cu
, s tim da bi ta druga mogla biti problem kada spustim ruku prema dole, jedino u tom slucaju me boli, prema gore ne.
-
sitna.buranija
#2486 Re: Teretana
Navedi BW, SQ/BP/DL (total), staz treninga.FMDzem wrote:Treba mi " Powerlifting " program !
To je bilo na tvoju veliku srecu, daleko su vece sanse da ce problemi biti uvecani.burek_in_space wrote:Znam da su mi neki sugerisali da vrlo lako mogu povecati bol izvodeci ove vjezhbe, ali me inat tjerao da vjezhbam dok nisam savladao bol, i nakon toga je sve bilo puno lakshe.
Preciziraj bol - intenzitet, pri kojim vjezbama, tacan dio ruke (najbolje daj sliku).leet wrote:Imal' neko da je uspjesno sanir'o bol u zglobu/podlaktici ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_elbow
http://en.wikipedia.org/wiki/Golfer's_elbow
http://en.wikipedia.org/wiki/Radial_tunnel_syndrome
Osim navedenih, moze biti i upala fibrozne membrane podlaktice. Ako se radi o bolu u zapescu, moguce da je nategnut neki dio karpalnog tunela ili ne drzis sipku kako treba (vise od pola ljudi ne zna ni drzati sipku)... Za bolove u zglobovima, preparati i vitamini nemaju nikakvog efekta - oni su tu samo kao prevencija i minimalna podrska ishrani hrskavice.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2487 Re: Teretana
http://www.youtube.com/watch?v=4L1lxxaKy1M
Ovu vjezbu vise bukvalno ne mogu da radim. Boli me samo desni zglob sa desne strane.
Ovu vjezbu vise bukvalno ne mogu da radim. Boli me samo desni zglob sa desne strane.
-
sitna.buranija
#2488 Re: Teretana
To je ionako kita od vjezbe, upala tetive tricepsa zagarantovana. Iz nekog razloga svi je radeleet wrote:http://www.youtube.com/watch?v=4L1lxxaKy1M
Desni zglob sa desne strane, na dlanskom ili nadlanskom dijelu zgloba? Konstantna bol il samo pri nekim vjezbama/pokretima? Budi precizan jebo ga ti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2489 Re: Teretana
Nadlanski dio tj. sa spoljasnje strane, bol nije konstantna nego se pojavljuje pri naglom pokretu ruke ili npr. ako radim ovo takodje' http://www.fitness.com.hr/vjezbe/video/ ... ipkom.aspx , znaci zaboli me kada krenem da spustam dole i kada dizem. Znaci, uglavnom osjetim bol kada radim triceps dok bench npr. nije problem. Takodje' bi zabolilo kada bi probao da radim ovu drugu vjezbu koju je Burek naveo, kada spustim zglob prema dole.
Hvala
Last edited by Velkoski on 24/12/2011 18:56, edited 1 time in total.
-
sitna.buranija
#2490 Re: Teretana
Izbaci sve vjezbe iz treninga koje ti prouzrokuju bol, mazi sa nekom protu-upalom kremom (deep relief isl.), i generalno odmori bolno mjesto. Preleti ovo http://www.sixwise.com/newsletters/07/0 ... utions.htm i guglaj/citaj na temu "myofascial trigger points", i potrazi tacke za podlakticu.
- Baltazar_khan
#2491 Re: Teretana
jel to ne radi vise forma gym na vilsonovom, sad su se prebacili u youth centar na cvili? ima li ko da ide sad tamo kakav je prostor, i ostalo...
-
agent_001
#2492 Re: Teretana
Jest na sh vili je sada, prostor je malo manji, raspored drugaciji, meni npr odgovara, sta znam nije lose!
- Rootboi
#2493 Re: Teretana
Jel rade vaše teretane u subotu? 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2494 Re: Teretana
Ovu sad ne, i to sve do srijede 
- Rootboi
#2495 Re: Teretana
Ne volim kad se zafuram,a onda mi iskaču nepredvidjene pauze
Moram naći u subotu nešto što liči na vratilo pa makar to bilo ono gdje klofaju ćilime
Moram naći u subotu nešto što liči na vratilo pa makar to bilo ono gdje klofaju ćilime
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2496 Re: Teretana
Ja vec 5 i po mjeseci nisam fulio ponedjeljak i utorak pa ti sad vidi kako ce mi biti iduce sedmice

- Rootboi
#2497 Re: Teretana
Ja mogu halaliti subotu,ali u pon ja liježem na bench pa kako bilo da biloleet wrote:Ja vec 5 i po mjeseci nisam fulio ponedjeljak i utorak pa ti sad vidi kako ce mi biti iduce sedmice![]()
- BackInBlack
#2498 Re: Teretana
Mene bi zanimalo dali ima nekakav poseban program za prsa ...
Imam pileca prsa ... na pocetku su prsa pravo napredovala, sad zaostaju.
Do sada mi je program bio sledeci : bench, uski bench, kosi bench i kable crossover sve 4x12.
Upale budu redovne ... al prsa bas slabo nepreduju ... na odnosu na ostale dijelove tjela.
hvala unaprijed
Imam pileca prsa ... na pocetku su prsa pravo napredovala, sad zaostaju.
Do sada mi je program bio sledeci : bench, uski bench, kosi bench i kable crossover sve 4x12.
Upale budu redovne ... al prsa bas slabo nepreduju ... na odnosu na ostale dijelove tjela.
hvala unaprijed
-
Mustang1
#2499 Re: Teretana
Ja za grudi radim 7 vjezbi
uski bendz je vise za triceps ja njega posebno radim kad triceps .. doduse isti dan su grudi i triceps ali eto prvo odradim za grudi sve pa onda uski i jos 2-3 vjezbe za triceps ... Dobro jest mozda ovo previse za grudi ali jbg forsiram ih hocu da budem sisat

- BackInBlack
#2500 Re: Teretana
Znam da je vishe za triceps, al razvija malo bolje unutrasnji dio grudi ...Bubalo1 wrote:Ja za grudi radim 7 vjezbiuski bendz je vise za triceps ja njega posebno radim kad triceps .. doduse isti dan su grudi i triceps ali eto prvo odradim za grudi sve pa onda uski i jos 2-3 vjezbe za triceps ... Dobro jest mozda ovo previse za grudi ali jbg forsiram ih hocu da budem sisat
![]()
Eo sad sam ubacio u svaki radni dan ... 2 vjezbe za prse xD
mozda pomogne ...