ja sam čula za to i imala zvjerski nagon da ih bacim lavovima gore u pionirskojKal El wrote:Dusa jadna :/ Bit će to aBd sve dobro![]()
Ja se bojim da mi nekako ne ode iz dvorista (jedva pred vrata izade,al eto) Ima puno lutalica u mojoj ulici,prosle godine neki "djecaci" bacili macica od komsije pred lutalice,ovaj jadan se dere a oni ga ne cuju,i ubi ga lutalica
![]()
Kako je komso poludio, a oni se kao pravdaju da nisu znali da je njegova, pa jebo te i da ste znali ne baca se macic pred lutalicom((
Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- alkalna_baterija
#2476 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
- htcxone
#2477 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
debili ja bi to bacio u pionirsku medju one "mace"... ja svoje zatvorim poslije 7 sad... cim mrak padne imaju sobu, upalim im svjetlo i igraju se, ona lezi is pavaKal El wrote:Dusa jadna :/ Bit će to aBd sve dobro![]()
Ja se bojim da mi nekako ne ode iz dvorista (jedva pred vrata izade,al eto) Ima puno lutalica u mojoj ulici,prosle godine neki "djecaci" bacili macica od komsije pred lutalice,ovaj jadan se dere a oni ga ne cuju,i ubi ga lutalica
![]()
Kako je komso poludio, a oni se kao pravdaju da nisu znali da je njegova, pa jebo te i da ste znali ne baca se macic pred lutalicom((
najsmješnije , kad nje nije bilo tih dana i ovo dok nije se oporavila pa im nije prilazila, instiktivno, njih dvoje-ženskih, "Povale" ovog muškog i kofol sisaju mlijeko
- Kal El
#2478 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
- alanx
#2479 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Sta znaci kad macke dobiju velke sise?
- VenomousV
#2480 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
jel ti se omacila ta macka nedavno?alanx wrote:Sta znaci kad macke dobiju velke sise?
prvo mi pade mastitis na pamet jer sam lijecila komsijinu macku od toga - omacila se i druga joj macka ukrala macice, nije imao ko da je doji a puna mlijeka pa se upalile sike
- lua
#2481 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moja maca je jučer u podne nestala i ne vraća se. Pored činjenice da sam tužna i sjebana, imam u kutiji i onih 5 mačića kojima je sad 16 dana. Bila sam kod veterinara jutros s njima, dobri sui zdravi. Kupila sam mlijeko u prahu za mace i šprice. Hajd što se dva mačića protive da jedu, nego su ta dva i najmanja. Hele nejse, odgojila sam dosta malih cuka, ali ove mrvice me brinu. Mali su, ne znam kako da ih držim dok ih hranim. Inače cijela se familija uključila u zbrinjavanje beba,ali me je toliko strah da će im nešto biti da je svaki savjet dobrodošao.
Inače macu sam tražila cijeli jučerašnji i današnji dan. Iako nikad nije ovako dugo odsustvovala od kuće, ja se još nadam da je živa, jer je stvarno volim. Izvinite na konfuznom tekstu, recite mi samo kako da ovim malim bar malo olakšam i pomognem. Hvala.
Inače macu sam tražila cijeli jučerašnji i današnji dan. Iako nikad nije ovako dugo odsustvovala od kuće, ja se još nadam da je živa, jer je stvarno volim. Izvinite na konfuznom tekstu, recite mi samo kako da ovim malim bar malo olakšam i pomognem. Hvala.
- Kal El
#2482 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Slika mace? Koja lokacije ? :/
Kod mene u drugoj ulici ima macka koja seta sa ogrlicom sa zvoncicem,omacila se isto tako kao tvoja
Kod mene u drugoj ulici ima macka koja seta sa ogrlicom sa zvoncicem,omacila se isto tako kao tvoja
- Cholina_Lokica
#2483 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Na spricu stavi onaj pipak sto se kaci infuzija, kod veta neka ti to dadne, ona kao guma u koju ulazi igla, izgleda kao bradavicalua wrote:Moja maca je jučer u podne nestala i ne vraća se. Pored činjenice da sam tužna i sjebana, imam u kutiji i onih 5 mačića kojima je sad 16 dana. Bila sam kod veterinara jutros s njima, dobri sui zdravi. Kupila sam mlijeko u prahu za mace i šprice. Hajd što se dva mačića protive da jedu, nego su ta dva i najmanja. Hele nejse, odgojila sam dosta malih cuka, ali ove mrvice me brinu. Mali su, ne znam kako da ih držim dok ih hranim. Inače cijela se familija uključila u zbrinjavanje beba,ali me je toliko strah da će im nešto biti da je svaki savjet dobrodošao.
- Kal El
#2484 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja svog HAJVANA ne mogu da nađem
Nije valjda budala pa je skočio sa drugog sprata na travu 
A mogu se kladiti kako sam ga čuo da ulazi u kauč ili je grebe...cijelu kuću pretražio,možda je skontao da mu govorim da će se danas okupati pa se dobro sakrio
#Edit
Našao ga, upravo sada izašao iz kauča koji je do zida,otvarao sam koliko sam mogao i gledao ali hajvan se sakrio u velikom koferu (jedina stvar koja je u tom kauču
)
Traži da jede
A mogu se kladiti kako sam ga čuo da ulazi u kauč ili je grebe...cijelu kuću pretražio,možda je skontao da mu govorim da će se danas okupati pa se dobro sakrio
#Edit
Našao ga, upravo sada izašao iz kauča koji je do zida,otvarao sam koliko sam mogao i gledao ali hajvan se sakrio u velikom koferu (jedina stvar koja je u tom kauču
Traži da jede
- Kal El
#2485 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Hoću da uzmem uže i neke grede pa da mu napravim grebalicuEurosa wrote:![]()
![]()
moras mu napraviti neku grebalicu,nesto od drveta na cemu ce ostriti kandzice inace ti ode namjestaj u helac.
Joj kako me samo izgrebao kad sam ga pokvasio da se kupa
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2486 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kal El wrote:Dusa jadna :/ Bit će to aBd sve dobro![]()
![]()
kako to ja rješavam u sekundi...šamarčine djelim a onda ako koji se kofrći za uho pa pred vrata da mu i starog namlatim...zaobilaze svi moju ulicu za čitavu mahalu...bili su i neki ko trip tipovi sa pitbullovima...ja izašao s lančugom i sjekirom i koće prvi...jebali im kerovi mamu da im jebali...
- escobar__
#2487 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Tako i treba @pici, samo derat vnago retardirana. Da neko vise voli pse od macaka ii obratno shvatam ali bacit mače među kerove je dno dna. Pa ja bih ga polomio.
-
mefistofilis
#2488 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
pa tako meni lik udari macka nogom ispred moje kuce, "cusnu" ga sto bi se reklo. ja mu hladno rekoh sutra cu ti ja nabit dijete nogom kad mi se nade na putu.
ne bi mu bas najjasnije ili se samo pravio da je tako, valjda mu nezgodno bilo jer je ispao kreten
ne bi mu bas najjasnije ili se samo pravio da je tako, valjda mu nezgodno bilo jer je ispao kreten
- escobar__
#2489 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Picijeve metode, mehlem na ranu. Začas se red zavede u mahali, a retardi postave na svoje mjesto. 
- lua
#2490 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
mačka se vratila sinoć, ali je agresivna i grize mačiće. Iskreno pun mi je kurac. Evo sad sam ih na špricu nahranila, dok mačka u spavaćoj leži
- pici
#2491 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
lua wrote:mačka se vratila sinoć, ali je agresivna i grize mačiće. Iskreno pun mi je kurac. Evo sad sam ih na špricu nahranila, dok mačka u spavaćoj leži
samo sterilizacija...ja ne znam kako vam se da ne sterilisanu zenku drzat u kuci pa za dvije godine imat ce te 20 macki...mozda nekome okrutno zvuci ovo sa sterilizacijom, al vjerujte mi necete moci izaci na kraj sa tolikim mackama...i dva okota godisnje znaju biti...to sto ti maca ne prihvata macice nista neobicno pogotovo ako joj je prvi okot..vidi da ih poklonish nekom i sterilisi tu macu, manje ce izlaziti i rjesit ces se belaja sa macicima...oko 50 KM je sterilisanje, to vam je jedan dva dana ne izlaska po kaficima...
- escobar__
#2492 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moja je prije sterilizacije znala ostat skotna, a prethodne okotila prije mjesec dana. 
- Kal El
#2493 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moj je sada nešto radio,kao da je kašljao, zvuk kao "hem,hem,hem" malo glavom klimao pa prestao i nastavio se igrati
- lua
#2494 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Hvala ti puno na odgovoru. Samo na napomenem da stvarno nemam pojma o mačkama, cijeli život pse imam, ova mačka mi je došla u avliju skotna, prvi put je prije mjesec dana vidjela. Nije dugo kod mene. Sterilizirat ću je, nije frka, to za pare isto nije frka. Frka je samo moje neznanje. Zato sam i dosadna na temi.pici wrote:samo sterilizacija...ja ne znam kako vam se da ne sterilisanu zenku drzat u kuci pa za dvije godine imat ce te 20 macki...mozda nekome okrutno zvuci ovo sa sterilizacijom, al vjerujte mi necete moci izaci na kraj sa tolikim mackama...i dva okota godisnje znaju biti...to sto ti maca ne prihvata macice nista neobicno pogotovo ako joj je prvi okot..vidi da ih poklonish nekom i sterilisi tu macu, manje ce izlaziti i rjesit ces se belaja sa macicima...oko 50 KM je sterilisanje, to vam je jedan dva dana ne izlaska po kaficima...
Halal'te.
- pici
#2495 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kal El wrote:Moj je sada nešto radio,kao da je kašljao, zvuk kao "hem,hem,hem" malo glavom klimao pa prestao i nastavio se igrati
nebi trebalo biti opasno...u vecini slucajeva povratit ce dlakave grudvice, to je od lizanja krzna i zeludac posto ne moze svariti dlaku, izbacuje je...macke zato pasu(jedu) travu da bi im iritirao zeludac i povratili dlake...nista opasno.
- pici
#2496 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ma nisi dosadna...i ja sam imao pse i papagaje...macku ko dijete nikad samo ulicne...dok mi se u kuci nisu pojavili misevi to je prije skoro 25 i kusur godina...borba je bila, te kupovali misomor, te zamke te ljepilo al djaba...miseva milion...mahala puna basti i starih bosanskih kuca...te neko rece mom starom de uzmi macku udomi je i rijesio si problem...tako i bi...za mjesec dana misa ni jednog al za dvije godine sesnest macki oko kucelua wrote:Hvala ti puno na odgovoru. Samo na napomenem da stvarno nemam pojma o mačkama, cijeli život pse imam, ova mačka mi je došla u avliju skotna, prvi put je prije mjesec dana vidjela. Nije dugo kod mene. Sterilizirat ću je, nije frka, to za pare isto nije frka. Frka je samo moje neznanje. Zato sam i dosadna na temi.pici wrote:samo sterilizacija...ja ne znam kako vam se da ne sterilisanu zenku drzat u kuci pa za dvije godine imat ce te 20 macki...mozda nekome okrutno zvuci ovo sa sterilizacijom, al vjerujte mi necete moci izaci na kraj sa tolikim mackama...i dva okota godisnje znaju biti...to sto ti maca ne prihvata macice nista neobicno pogotovo ako joj je prvi okot..vidi da ih poklonish nekom i sterilisi tu macu, manje ce izlaziti i rjesit ces se belaja sa macicima...oko 50 KM je sterilisanje, to vam je jedan dva dana ne izlaska po kaficima...
Halal'te.
- VenomousV
#2497 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Zenkice su bolje lovice
Kad spomenu misa, imam jednu preslatku situaciju od prosle godine
Jedna maca se stalno kotila kod nas, poudomljavala sam macice tako da nije bilo problema a nije bilo moguce sterilizirati je jer je previse samostalna i ne bih je mogla drzati u kuci nakon sterilizacije jer je terso. Nazalost u junu su je lutalice zadavile...
Helem, omacila se ona u proslom sept, dvoje preslatkih macica, crna curica i sareni djecak (sto uopce nije bitno za pricu al' eto haj
) Mozda su imali oko dva mjeseca, skakutali i igrali se po mojoj terasi. Eh, imam jednog macka, Bubi, najstariji od sviju, ne voli nikog osim mene
Ne interesuju ga druge macke, jednostavno he doesn't give a fuck
Jedno vece virim ja macice kako se igraju kad eto Bubija uz stepenice, nosi nesto u ustima Hop ode kod macica, ja izadjem reko da im sta ne uradi al jok, donio on njima sicusnog misa da se igraju, spustio ispred njih i gleda sta ce raditi
Misko mi je bio sladak i jos ziv, pa sam ga pokupila u toalet papir i odnijela u travu da pobjegne
I da, taj sareni djecak je udomljen a malu crnu niko nije htio pa je ostala kod nas. Sterilisana je i mrzi sve oko sebe
Kad spomenu misa, imam jednu preslatku situaciju od prosle godine
Jedna maca se stalno kotila kod nas, poudomljavala sam macice tako da nije bilo problema a nije bilo moguce sterilizirati je jer je previse samostalna i ne bih je mogla drzati u kuci nakon sterilizacije jer je terso. Nazalost u junu su je lutalice zadavile...
Helem, omacila se ona u proslom sept, dvoje preslatkih macica, crna curica i sareni djecak (sto uopce nije bitno za pricu al' eto haj
Jedno vece virim ja macice kako se igraju kad eto Bubija uz stepenice, nosi nesto u ustima Hop ode kod macica, ja izadjem reko da im sta ne uradi al jok, donio on njima sicusnog misa da se igraju, spustio ispred njih i gleda sta ce raditi
Misko mi je bio sladak i jos ziv, pa sam ga pokupila u toalet papir i odnijela u travu da pobjegne
I da, taj sareni djecak je udomljen a malu crnu niko nije htio pa je ostala kod nas. Sterilisana je i mrzi sve oko sebe
- Kal El
#2498 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja svog sada stavio na korito vani i popne se na platformu od korita i pravac u kantu skočio
Onaj poklopac što se okreće
Onaj poklopac što se okreće
- pici
#2499 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
baš nedavno napisah ima tome par mjeseci, donese crna maca miša u zubima i tup pred nas na terasu...žena skoćila vrišti iiiiiii mišh a ja crko od šege (nije prvi put) leži mišić ja konto mrtav kad skoči a ova druga maca (koju smo hranili, nastradala neki dan od kerova) tup šapom i jednom ga zavrat, gotov i ništa one ostaviše ga meni
...ja papirne maramice i za rep pa ga mačičima na garažu, zaleti se jedan i hop smaza ga dok si reko keks... 
- Kal El
#2500 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
UPOMOC!!
Macak maloprije tri puta povratio nešto bijelo,ko pljuvačku,neće da jede,jučer je povratio pa je jeo kasnije mesa,jer svoju hranu nije htio jesti,sada spavao je dugo pa ustao mjauce i otišao da povrati
I tako još dva puta...koju oni travu jedu da im bude bolje?
Sekiram se
Znaci nakon sinoć sve je dobro bilo do evo maloprije
Macak maloprije tri puta povratio nešto bijelo,ko pljuvačku,neće da jede,jučer je povratio pa je jeo kasnije mesa,jer svoju hranu nije htio jesti,sada spavao je dugo pa ustao mjauce i otišao da povrati
Sekiram se
Znaci nakon sinoć sve je dobro bilo do evo maloprije