Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
veella

#2476 Re: Bundesliga

Post by veella »

Borussia Dortmund planira 13. maja proslaviti Titulu Prvaka Njemacke...
Tomahawk11
Globalni moderator

#2477 Re: Bundesliga

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:Pa koga to ima Wolfsburg? Meni oni djeluju kao da su zabadali pikado u kartu svijeta i tako skupljali igrače.
:mrgreen: :mrgreen:
Napadacki i nisu toliko losi. Helmes i Mandzukic cine solidan napadacki tandem. Hrvatski reprezentativac se poprilicno uklopio u ekipu.
Vezni red je srednja zalost. Odbranu nisu nesto posebno imali ni u Dzekino doba. Ovo sad je malo gore.
OK su njih dvojica, ali nisu Džeko i Grafite da izvuku čitav tim. Ostatak tima je još lošiji nego tad.
Nema Misketa da napravi prevagu na sredini, odnosno nema igraca tog tipa. Sve su neki suplji veznjaci, nema ni jedan mangup. Kad bi imali jednog takvog, licili bi na onaj Wolfsburg.
veella

#2478 Re: Bundesliga

Post by veella »

vee-jay

#2479 Re: Bundesliga

Post by vee-jay »

veella wrote:Cijene karata za finale kupa...
http://www.ventic.de/catalog/index.php?cPath=3058

:lol: :lol: :lol:

za ovo samo budala moze dati ovolike pare :-)
groove

#2480 Re: Bundesliga

Post by groove »

Beno wrote:raul ide u al-ahly
nije jos nista konkretno rekao za javnost koji je klub, samo da nece nastaviti karijeru u evropi. a cilj ce objaviti sledece sedmice. kaze da pare nisu bitne, e sad sto ce u al-ahli (katar) koji ispadaju u 2. ligu :-)
ja ipak mislim da ce zavrsiti u mls-u...
Beno

#2481 Re: Bundesliga

Post by Beno »

groove wrote:
nije jos nista konkretno rekao za javnost koji je klub, samo da nece nastaviti karijeru u evropi. a cilj ce objaviti sledece sedmice. kaze da pare nisu bitne, e sad sto ce u al-ahli (katar) koji ispadaju u 2. ligu :-)
neko mi je proturio "informaciju" koju normalno nisam provjerio :lol:
veella

#2482 Re: Bundesliga

Post by veella »

Beno wrote:
groove wrote:
neko mi je proturio "informaciju" koju normalno nisam provjerio :lol:
Cetverogodisnji ugovor sa Al Ahli Doha, tako kaze spanska Marca, a informaciju je dobila od bliskog prijatelja Raula...
Oficijelno jos nije nista potvrdjeno...
simonese

#2483 Re: Bundesliga

Post by simonese »

groove wrote:
http://www.bild.de/sport/fussball/raul/ ... .bild.html

odlazi,definitivno
pirmin

#2484 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Cijenjene kolege, hajde malo da se proanalizira sljedece kolo

Mainz Wolfsburg
Werder Brem Bayern Munich
Nurnberg Hamburger
Hoffenheim Leverkusen
1 FC Koln Stuttgart
Hertha Berlin Kaiserslautern
Dortmund Bor Mnchglbh
Augsburg Schalke 04
Hannover 96 SC Freiburg
simonese

#2485 Re: Bundesliga

Post by simonese »

pirmin wrote:Cijenjene kolege, hajde malo da se proanalizira sljedece kolo

Mainz Wolfsburg
Nurnberg Hamburger
Hoffenheim Leverkusen
1 FC Koln Stuttgart
Dortmund Bor Mnchglbh
Augsburg Schalke 04
Hannover 96 SC Freiburg
Werder-Bayern x
groove

#2486 Re: Bundesliga

Post by groove »

bice dobra utakmica mainz-wolfsburg. mainz kod kuce uvijek igra ofanzivno i hrabro a wolfsburg mora pobijediti da bi i dalje imali sansu za el. to su idealni uslovi za mnogo golova.
groove

#2487 Re: Bundesliga

Post by groove »

a smijesno je da schalke posle raula do daljneg nece davati nikome broj 7 :-) isto su govorili u hannoveru za broj 1 nakon enkeove smrti.
missko

#2488 Re: Bundesliga

Post by missko »

groove wrote:a smijesno je da schalke posle raula do daljneg nece davati nikome broj 7 :-) isto su govorili u hannoveru za broj 1 nakon enkeove smrti.
Ma nidje veze, jos je smjesnije sto nece na njemu nista zaraditi jer ide po isteku ugovora a toliko su love ulozili u njega za njihove standarde i previse :D
BHF_Manijak

#2489 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Svdja mi se spekulacija da bi Derdiyok mogo u Gladbach. Oni bolidi u Leverkusenu godinama evo guraju Kiesslinga a po meni je jedna velika kar'na od napadaca, Derdiyok hem je mladji hem veci talenat i daleko bolji igrac! Gladbach ako njega dovede, konacno ce naci zamjenu za Hankea koji je po meni prosjek!

Steta sto Raul ode, nado sam se produzenju ugovora ali... :( Sto se Farfana tice, iz Schalkea su javili da ipak postoji sansa da jos jednom "sjednu za stol" sto se pregovora tice. Obasi svakako moze i lijevo igrati. Huntelaar ce nadam se produziti, posebno ako Schalke direktno izbori Ligu prvaka!

Bayern po meni bezze igrace doveo zasad u Shaqiriju, Danteu, Pizarru. :roll: Prosjeci, nikakav oni back-up nisu! Hajd Pizarro iole, ali ove prva dvojica mislim da nisu kaliobar Bayern, ma za kolikog talenta Shaqiri slovio, ali eto vidjet cemo.
Baudelaire

#2490 Re: Bundesliga

Post by Baudelaire »

Koji je Pizarro došao u Bayern?
fosil

#2491 Re: Bundesliga

Post by fosil »

Nema nista od Luuk de Jong-a iz Twente, cim su se sad zagrijali za ovog Svicarca. Ali posto je trener Svicarac nadam se da zna sta radi i sa njim kao i sa Granitom. Imaju i malog Ringa jos od prije, pa bumo videli. Najvece pojacanje ce biti, ako Favre produzi bez klauzele za Bayern.
groove

#2492 Re: Bundesliga

Post by groove »

Baudelaire wrote:Koji je Pizarro došao u Bayern?
ovaj iz werdera http://www.transfermarkt.de/de/claudio- ... r_532.html
BHF_Manijak

#2493 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Claudio! :mrgreen:
salle_eh1986

#2494 Re: Bundesliga

Post by salle_eh1986 »

BHF_Manijak wrote:
Claudio! :mrgreen:
o5 ???
Beno

#2495 Re: Bundesliga

Post by Beno »

Mainz Wolfsburg
Nurnberg Hamburger
Hoffenheim Leverkusen
1 FC Koln Stuttgart
Dortmund Bor Mnchglbh
Augsburg Schalke 04
Hannover 96 SC Freiburg
hertha - lautern ubilo se za kladionice
Basler

#2496 Re: Bundesliga

Post by Basler »

BHF_Manijak wrote: Bayern po meni bezze igrace doveo zasad u Shaqiriju, Danteu, Pizarru. :roll: Prosjeci, nikakav oni back-up nisu! Hajd Pizarro iole, ali ove prva dvojica mislim da nisu kaliobar Bayern, ma za kolikog talenta Shaqiri slovio, ali eto vidjet cemo.
Koga bi ti za backupa? Nesto skuplje, poznatije, bolje?
Shaq idealna zamjena za Bayernova krila, Pizarro izmislio fudbal za Olica i Dante kao 3 ili 4ti stoper.
Prvi mlad, talentovan i znati ce sjediti na klupi a da pritom ne pravi belaj. Pizza igrao 6 godina u Bayernu, zna sta ga ceka i on kao najbolji strijelac (strani) svih vremena u BuLi moze biti itekako zahvalan igrac. Pa makar to bilo godinu-dvije. Transfer Dantea jos nije realizovan (a trebalo bi biti) i on ce nakon odlaska Breno-a zauzeti tu poziciju u timu. Ima da se lakta sa Buytenom za koju minutu. :lol:
Bit ce jos transfera, samo polako. Radi se ciljano a da se pritom (dabome) ne bacaju solde.
Baudelaire

#2497 Re: Bundesliga

Post by Baudelaire »

Taj Pizarro? :shock:

Nisam pratio u posljednje vrijeme ove vijesti oko transfera, a pročitao sam da se Bayern interesuje za Džeku, pa mi sad ovo dođe kao pravi mali šok. Znači Džeko sigurno ne ide u Bundesligu. A Pizarro je dobar igrač, odličan zapravo i Bayern je doveo strašnu rezervu za Gomeza.
BHF_Manijak

#2498 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Baudelaire wrote:Taj Pizarro? :shock:

Nisam pratio u posljednje vrijeme ove vijesti oko transfera, a pročitao sam da se Bayern interesuje za Džeku, pa mi sad ovo dođe kao pravi mali šok. Znači Džeko sigurno ne ide u Bundesligu. A Pizarro je dobar igrač, odličan zapravo i Bayern je doveo strašnu rezervu za Gomeza.
Ja to trubim ima 10 dana! :mrgreen: Previse je Bayern mudar klub da bi dao za Dzeku, kao zamjenu i back-up Gomezu, nekih 25-30 miliona. Valja obojicu igraca odrzati zadovoljnim, a to je gotovo nemoguce u ovoj konstalaciji u kojoj Bayern igra, tj sa jednim spicom. Znaci Dzeki bi vjerovatno opet klupa bila, te tek pokoja tekma, jer sumnjam da bi Bayern svabu i spica reprezentacije na klupi ostavio radi Bosnje! ;-)

@Baslere, ocekivo sam jaca pojacanja, to je tacno. Pogledaj i sad klupu i vidi da nema ni jedan "hochkaraeter" koji bi mogo uskociti u rotaciju. Evo zamisli nedo Bog povrede protiv Reala, ko npr ADEKVATNO moze zamjeniti nekog u postavi, u napadu Gomeza ili recimo na beku Lahma?

Ispadose ove dvije stvari koje sad napisah kontradiktorne jedna drugoj, ali i nisu. Postoji valjda igraca koji su "svijet" izemdju npr Dzeke koji je extra dobar igrac i recimo Dantea koji je prosjek.
veella

#2499 Re: Bundesliga

Post by veella »

Mainz Wolfsburg
Nurnberg Hamburger
Hoffenheim Leverkusen
1 FC Koln Stuttgart
Dortmund Bor Mnchglbh
Augsburg Schalke 04
Hannover 96 SC Freiburg
Sto se vrha tabele tice tu je sve poznato :mrgreen:
Borba za opstanak je jako interesantna. FC Köln je u jako teskoj situaciji zahvaljujuci Podoskom njegovim katastrofalnim igrama.
Augsburg X
Nürnberg 1
Stuttgart 2
Herta 1 konacno
missko

#2500 Re: Bundesliga

Post by missko »

Baudelaire wrote:Taj Pizarro? :shock:

Ma ne mozes skontat Bayerna nikako, onaj Henes je kao Mamic, ako Levandovski ode iz BvB i oni zagrizu za Dzeku e onda Uli nece zalit para da uzme Dzeku posto god bio, a oni Gomeza mogu sada tusnut i Realu i Liverpulu i Cityu cak u zamjenu za Dzeksona a mozda i Arsenalu ako Persi ode, pod ugovorom je i mogu uzeti dobru odstetu za Gomeza.
Joo kad bi Dzekson otisao u BvB ne znam sta bih od dragosti.
Post Reply