Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

popokatepetl_com

#2476 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by popokatepetl_com »

Ali ove price o domacoj kompaniji proizvodjacu dresova su mi prejake :lol: ne mogu da vjerujem da neko to uopste ozbiljno uzima u razmatranje kakve domace kompanije i sportska oprema? :lol: Opet kazem tesko mi je povjerovati da neko misli da neka domaca kompanija moze napraviti bolji dres od Nikea, Adidasa, Pume :-) :-) Pa i da izuzmemo cinjenicu da ne mogu ponuditi ni blizu love ko pomenuti ali nema sanse da neko moze napraviti dres bolje od ovih brendova, uostalom koja to domaca kompanija se i bavi proizvodnjom sportske opreme?
TheMule

#2477 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

Paul F. wrote:
TheMule wrote:
Evo jedno hipoteticko pitanje:

Adidas daje 300 000
Nike 350 000
Legea 320 000
domaca kompanija X 250 000

Koga bi ste vi izabrali?
Domaću ako je ozbiljna i pouzdana.
Odlično postavljeno pitanje.
Samo ne znam da li bi u tom slučaju Adidas
i ostali imali elemenata za pritužbe.
Kada bi se raspiso tender, onda bi morali izabrati Nike, ali kad bi bili obicni pregovori, i ja bi domacu!
Logovan

#2478 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Logovan »

TheMule wrote: Evo jedno hipoteticko pitanje:

Adidas daje 300 000
Nike 350 000
Legea 320 000
domaca kompanija X 250 000

Koga bi ste vi izabrali?
Nikog od ponuđenih, ne sviđaju mi se ponude. :mrgreen:
irac300

#2479 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by irac300 »

Uz novčanu ponudu, ono što bi se trebalo gledati je i kvalitet dresova, originalnost, materijal, koje sve selekcije ulaze pod sponzorski ugovor (jer imali smo koliko znam i ranije ponude od ''velikih'' kompanija, ali samo za A selekciju). Ima tu nekoliko faktora koji odlučuju. Npr. lupam, Adidas ponudi 5 miliona, s tim što će opremati samo A i U-21 selekciju, a Nike ponudi 4 miliona ali oprema sve selekcije. Normalno da bi se tada prihvatio Nike, neka je ponuda manja. Al' bitno je da smo mi došli do toga da smo zanimljivi sponzorima, sve ostalo su slatke muke. ;-)
Hordaš1946

#2480 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Hordaš1946 »

Herr Flick wrote:Daj te ba ljudi,koja jos domaca kompanija na svijetu sponzorise svoju nacionalnu selekciju :lol: :lol: :lol:

Dobro,imamo Addidas koji je Njemacki pa oprema domacu reprezentaciju i Nike koji oprema Ameriku..Pa mnogo razvijenije i ekonomski jace drzave od BiH koriste strane poizvodjace tipa Nike,Addias ili Puma..Pa jedna Francuska koristi Nike,pa jedna Italija koji je svjetski centar mode koristi Pumu 10 godina.. :lol:

Danas je sve u novcu.Pa jedan Inter produzi ugovor sa Nikeom za 10 godina i pri tome dobije 200m €..Fakat je smijesna ta prica da nas u ovoj napacenoj i jadnoj zemlji nasu nacionalnu selekciju oprema neka domaca firma.Ja biih bio najsretniji da nas oprema,ali pitanje je jeli ta firma spremna ponuditi vise novca od najvecih svjetskih brendova..Evo vam odgovora:NIJE nit ce ikad biti..I zavrsite tu pricu o sponzorstvu domace firme jer je fakat žalosna :lol: :lol:
Upravo zbog toga i jesam da idemo sa domaćom sportskom opremom na SP.Evo HAAD sponzorira i Velež,prejaki su im dresovi!Po meni bi bilo bolje uzet od domaće kompanije 200k nego od strane 300k a može se i sklopit dogovor da ta firma poslije SP počasti premijama jer bi i on počeli zarađivat nakon takve reklame 8-)
Al đaba kod nas je sve obrnuto,samo da se uzima od drugih da se drugi pomažu i onda se žali kako nam političari uvode strance konzume i ostalo.
BHF_Manijak

#2481 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Problem je sto nisu tako male razlike kakve vi spominjete, sta buncate ba. Ako ja razlika u 100 hiljada KM evo ja prvi se slazem da uzmemo domaceg dobavljaca, ali NIJE! Razlika bi bila u nekih 1,5 ili 2 miliona eura, a nasi dobavljaci ti to ne mogu obezjbediti ni u 10 godina!
Kinaski

#2482 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

Kad Jugoslavija nije koristila dresove domaceg proizvodjaca , necemo ni mi . Adidas impossible is nothing :D
Herr Flick

#2483 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

@Hordaš1946

Jarane,tu se ne radi o stotinama hiljada vrijednom ugovoru.Tu se radi o vise milionskim iznosima.Nece se nas savez odrec recimo Pume i 2-3 miliona € radi tamo nekog domaceg prozivodjaca..To je suludo i pomislit..Ali evo pitanje jedno za tebe:Da li bi ti isto tako podrzavao taj HAAD da su umjesto Sarajevu napravili dresove Zelji :D :D
elmirčo

#2484 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elmirčo »

perete na ruke sa domaćim dresovima..

glavni argumenti su vam, domaće je, naša je firma, ostaće pare u državi...neki dan su objavili vijest da je BIH dala 14 miliona km za uvoz flaširane vode..hej ba, vode, susjedi samo trljaju ruke i 'lade muda, a mi ovce kupujemo njihovu vodu, jer nisi in ako ne piješ janu...ne daj bože kupiti olimpiju ili bilo koju našu..

to je samo jedan od more primjera, i o čemu domaćem mi pričamo :zoka:
Mustang1

#2485 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Jeste to opet dosli na ideju da nam Borac Travnik pravi dresove ? :D
anonimnaosoba

#2486 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by anonimnaosoba »

Hordaš1946 wrote:Upravo zbog toga i jesam da idemo sa domaćom sportskom opremom na SP.Evo HAAD sponzorira i Velež,prejaki su im dresovi!Po meni bi bilo bolje uzet od domaće kompanije 200k nego od strane 300k a može se i sklopit dogovor da ta firma poslije SP počasti premijama jer bi i on počeli zarađivat nakon takve reklame 8-)
Al đaba kod nas je sve obrnuto,samo da se uzima od drugih da se drugi pomažu i onda se žali kako nam političari uvode strance konzume i ostalo.
Velež nosi NAAI i vjerovatno nije sponzorstvo, nego kupuju opremu (pretpostavljam da je tako jer ne vidim nijedan veći klub da nosi njihovu opremu, a valjda bi nosili ako je džaba)
akcid

#2487 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by akcid »

Herr Flick wrote:Jarane,tu se ne radi o stotinama hiljada vrijednom ugovoru.Tu se radi o vise milionskim iznosima.Nece se nas savez odrec recimo Pume i 2-3 miliona € radi tamo nekog domaceg prozivodjaca..To je suludo i pomislit..Ali evo pitanje jedno za tebe:Da li bi ti isto tako podrzavao taj HAAD da su umjesto Sarajevu napravili dresove Zelji :D :D
elmirčo wrote:perete na ruke sa domaćim dresovima..

glavni argumenti su vam, domaće je, naša je firma, ostaće pare u državi...neki dan su objavili vijest da je BIH dala 14 miliona km za uvoz flaširane vode..hej ba, vode, susjedi samo trljaju ruke i 'lade muda, a mi ovce kupujemo njihovu vodu, jer nisi in ako ne piješ janu...ne daj bože kupiti olimpiju ili bilo koju našu..

to je samo jedan od more primjera, i o čemu domaćem mi pričamo :zoka:
Očito je da ne poznajete principe "trgovine na veliko". U višemilionskim prometima proizvoda ili usluga, poslovi se ne zaključuju bez nagrade, bez provizije osobama odgovornim za ugovaranje. Ko bolje ponudi, ko više da - prolazi... :D
Hordaš1946

#2488 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Hordaš1946 »

anonimnaosoba wrote:
Hordaš1946 wrote:Upravo zbog toga i jesam da idemo sa domaćom sportskom opremom na SP.Evo HAAD sponzorira i Velež,prejaki su im dresovi!Po meni bi bilo bolje uzet od domaće kompanije 200k nego od strane 300k a može se i sklopit dogovor da ta firma poslije SP počasti premijama jer bi i on počeli zarađivat nakon takve reklame 8-)
Velež nosi NAAI i vjerovatno nije sponzorstvo, nego kupuju opremu (pretpostavljam da je tako jer ne vidim nijedan veći klub da nosi njihovu opremu, a valjda bi nosili ako je džaba)

Velež nosi haad,prvo se informiši pa piši nešto.Ovaj što me pito za želju ja bih volio kad bi i želju oblačili,dođu seljaci sa planina i misle da se mora mrzit gradski rival,pravi navijaci i građani ne mrze ni želju ni sarajvo.Kad će te prestat sa tim glupostima o mržnji koju ste pokupili od grobara i delija.u sarajvu braća navijaju za razlićite timove i šprdaju se sa gubitnikom!
Herr Flick

#2489 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Kad si navalio na taj HAAD kao da je jaci od Nikea ili Addidasa :lol: :lol: A realno marka nidje veze :-) :-)
Hordaš1946

#2490 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Hordaš1946 »

Herr Flick wrote:Kad si navalio na taj HAAD kao da je jaci od Nikea ili Addidasa :lol: :lol: A realno marka nidje veze :-) :-)
Nije jači al je domaći :D
našim ljudima ništa naše ne valja uvjek će naći neki nedostatak.Ne mora bit haad bilo koja naša firma al ja tu jedino i poznajem a da ima fine dresove.
groove

#2491 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by groove »

Image

sergeju je draza legea reprezentacije nego hamburgov adidas :thumbup:
TheMule

#2492 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

Hordaš1946 wrote:
Herr Flick wrote:Kad si navalio na taj HAAD kao da je jaci od Nikea ili Addidasa :lol: :lol: A realno marka nidje veze :-) :-)
Nije jači al je domaći :D
našim ljudima ništa naše ne valja uvjek će naći neki nedostatak.Ne mora bit haad bilo koja naša firma al ja tu jedino i poznajem a da ima fine dresove.
kompleks nize vrijednosti
anonimnaosoba

#2493 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by anonimnaosoba »

Hordaš1946 wrote:
anonimnaosoba wrote:

Velež nosi haad,prvo se informiši pa piši nešto.
Moja greska, ali ga nose tek od utakmice sa vama, 4 godine i 7 kola uz jednu utakmicu u Kupu su nosili NAAI...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
horion_bosona

#2494 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by horion_bosona »

groove wrote:Image

ovo je fotografija od prije 3 godine, je l' tako?

kakve su šanse da Sergej preuzme HSV, nakon što su nogirali Finka?
groove

#2495 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by groove »

horion_bosona wrote:
groove wrote:Image

hamburg se odlucio za van marwijka, danas su svi potvrdili.
a slika je iz 2010.
horion_bosona

#2496 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by horion_bosona »

groove wrote:
horion_bosona wrote:
groove wrote:http://www.hsv3000.de/wp-content/upload ... 60x275.jpg

hamburg se odlucio za van marwijka, danas su svi potvrdili.
a slika je iz 2010.
e jbg, nadam se da će uskoro dobiti pravu šansu u nekom bundesligašu
groove

#2497 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by groove »

horion_bosona wrote:
e jbg, nadam se da će uskoro dobiti pravu šansu u nekom bundesligašu
trenutno je veca sansa da osvoji wsop :D

Image
spacek

#2498 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:50, edited 1 time in total.
SmokingMan

#2499 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by SmokingMan »

spacek wrote:Razgovarao sam sa ovim prijateljem koji je zastupnik za sportsku opremu u BiH i veli mi da bi NIKE trebao potpisati sponzorski ugovor sa N/FSBiH i da bi nam dresovi trebali biti kao u Hrvatske reprezentacije, samo umjesto kockica na lijevom ramenu bi bila žuta boja...samo je dilema da li sa zvjezdicama ili ne...
Našao sam hrvatske dresove i zamjenio onaj dio lajički i dobio ovo sljedeće:

Image
Ružan je,drama... :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2500 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Slo Burner »

spacek wrote:Razgovarao sam sa ovim prijateljem koji je zastupnik za sportsku opremu u BiH i veli mi da bi NIKE trebao potpisati sponzorski ugovor sa N/FSBiH i da bi nam dresovi trebali biti kao u Hrvatske reprezentacije, samo umjesto kockica na lijevom ramenu bi bila žuta boja...samo je dilema da li sa zvjezdicama ili ne...
Našao sam hrvatske dresove i zamjenio onaj dio lajički i dobio ovo sljedeće:

Image
Meni se ideja svidja, dok to jos malo NIke-ovi snajderi malo prosaraju ;)
Post Reply