Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
JingoBA
#2476 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja sam ovaj fax napustio davno, nisam vise mogao stajati u redu ispred studentske i čekati za svaku informaciju par sati, moralo se ići raditi i zarađivati za život. Da li su se ikad modernizovali, i jel objave informacije o ispitima na webu, netu i slično, ili se još mora maksuz prošetat do oglasne table? 
- Rosebud_
#2477 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Mozda si gubio/la bodove zbog maternjeg?volimsarajvo wrote:jeste, to je drugi strani jezik ali ako uzmes talijanski plus druga stud. grupa logicno je da ce taj predmet biti Italijanski kojeg sam imao 2 godine i to obije 5 a dobio sam 16 bodova, ne slaze se nikako, jedino ako su uzeli Njemacki gdje mi je 4 svake godine bila pa je zbog toga 16 ali ne znam kakve veze ima Njem. sa Italijanskim :Smini2 wrote:drugi relevantni predmet ti je drugi strani jezik (ne mora biti talijanski, nego koji si imao/la) ili ako nisi imao/la drugi strani jezik, gleda ti se filozofija ili historija . Ako si neki predmet imao 2 godine, dobićeš bodove samo za te dvije godine, npr. od 40 mogućih ti ćeš dobiti 20.volimsarajvo wrote:I jos nesto...
Koji predmet se gleda kao drugi relevantni na "Italijanskom jeziku plus druga studijska grupa(engleski u ovom slucaju)" ???
Maternji Bosanski, prvi strani jezik Engleski a drugi bi trebao biti Italijnski logicnosamo da provjerim
![]()
I kako se racuna broj bodova kad neki predmet imas samo 2 godine...
A sta je sa, recimo, latinskim jezikom? Vjerovatno se racuna i ocjena iz tog predmeta.
-
mini2
#2478 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ja bih onda prije rekla da su ti bodovali njemački jezik, jer si ga imao sve 4 godine. Da su ti talijanski bodovali, imao bi samo 10 bodova, jer si ga imao 2 godine.
http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/prelimi ... istika.pdf evo ovdje vidiš da piše drugi strani jezik (ne piše talijanski, jer ti gledaju bilo koji jezik koji si imao sve 4 godine), a to ti je bio njemački koliko sam ja shvatila.
http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/prelimi ... istika.pdf evo ovdje vidiš da piše drugi strani jezik (ne piše talijanski, jer ti gledaju bilo koji jezik koji si imao sve 4 godine), a to ti je bio njemački koliko sam ja shvatila.
-
Nella18
#2479 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
molim vas moze li meni ko odgovoriti na pitanje?
-
beatfreak
#2480 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Kad ce biti upis? I gdje se ide na ljekarsko , jesu li mi potrebne neke uplatnice?
- Rosebud_
#2481 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Posto nemate prijemni ispit, ni neke druge uslove za neku daljnju kvalifikaciju, ne vjerujem da ce se taj preliminarni spisak bitnije mijenjati. Makar nije kad sam ja upisivala. Posto si primljena kao SF (mi anglisti to zovemo i "science fiction"Nella18 wrote:e ovako,ja sam primljena u sf. na pedagogiji,i juce kad sam isla gore do stufentske sluzbe rekli su da to nije jos konacan spisak primljenih,da li to mozda znaci da postoji mogucnost da ja nisam primljena ili ce mozda na ove prmljene da dodaju jos neke studente?molim vas odgovorite
Eto, odgovorila sam ti na pitanje
I jos da ti kazem da se ne brines previse, znam kako je bio kad sam ja upisivala. Brige oko prijemnog, upisa, rokova... A onda krene nastava i pocnu druge brige. Samo lagano
- Rosebud_
#2482 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Upis je tek u septembru, nemas gdje zurit. Ljekarsko uvjerenje se vadi u Studentskoj poliklinici, ne znam jel ima neki sluzbeni naziv, ja je znam kao takvu. =)beatfreak wrote:Kad ce biti upis? I gdje se ide na ljekarsko , jesu li mi potrebne neke uplatnice?
A to za uplatnice... Ma to mi stariji studenti zacas zaboravimo, a nemoj se ti plaho sekirat, to sve samo po sebi dodje, nije ti to neki belaj.
- lala*
#2483 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Bice obavijest na starnici fax-a. prosle godine su to na brzinu trazili, i napravili belaj negdje u avgustu. Ne znam kako ce biti ove godine, ali redovno provjeravaj web starnicu, i ovaj forum. Ljekarsko vadis na sportskoj medicini ili kako je ko zove. A trebaju ti uplatnice, za index i biblioteku onda za upis. Ali i to ce ti biti objavljeno uz datum upisa.beatfreak wrote:Kad ce biti upis? I gdje se ide na ljekarsko , jesu li mi potrebne neke uplatnice?
-
beatfreak
#2484 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ok, hvala puno , ali evo lala kaze da je prosle godine bilo negdje u augustu..Sorry ako peglam, ali mene nema u augustu, sta ako tako bude, izvisit cu elegantno :SRosebud_ wrote:Upis je tek u septembru, nemas gdje zurit. Ljekarsko uvjerenje se vadi u Studentskoj poliklinici, ne znam jel ima neki sluzbeni naziv, ja je znam kao takvu. =)beatfreak wrote:Kad ce biti upis? I gdje se ide na ljekarsko , jesu li mi potrebne neke uplatnice?
A to za uplatnice... Ma to mi stariji studenti zacas zaboravimo, a nemoj se ti plaho sekirat, to sve samo po sebi dodje, nije ti to neki belaj.
Bilo bi najbolje da bude u septembru
- lala*
#2485 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Tako ni prosle godine nije bilo dosta raje, pa je izbio citav haos. Medjutim, na kraju su popustili, pa dali i naknadno da se upise. Ne sekiraj se puno za to, bitno je da si primljen.beatfreak wrote:Ok, hvala puno , ali evo lala kaze da je prosle godine bilo negdje u augustu..Sorry ako peglam, ali mene nema u augustu, sta ako tako bude, izvisit cu elegantno :SRosebud_ wrote:Upis je tek u septembru, nemas gdje zurit. Ljekarsko uvjerenje se vadi u Studentskoj poliklinici, ne znam jel ima neki sluzbeni naziv, ja je znam kao takvu. =)beatfreak wrote:Kad ce biti upis? I gdje se ide na ljekarsko , jesu li mi potrebne neke uplatnice?
Bilo bi najbolje da bude u septembru
-
Nella18
#2486 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
hvalaRosebud_ wrote:Posto nemate prijemni ispit, ni neke druge uslove za neku daljnju kvalifikaciju, ne vjerujem da ce se taj preliminarni spisak bitnije mijenjati. Makar nije kad sam ja upisivala. Posto si primljena kao SF (mi anglisti to zovemo i "science fiction"Nella18 wrote:e ovako,ja sam primljena u sf. na pedagogiji,i juce kad sam isla gore do stufentske sluzbe rekli su da to nije jos konacan spisak primljenih,da li to mozda znaci da postoji mogucnost da ja nisam primljena ili ce mozda na ove prmljene da dodaju jos neke studente?molim vas odgovorite), mislim da ovih dana trebas otici do Studentske da potvrdis da, kao, prihvatas taj status i to ti je to. Ostale zavrzlamice oko upisa na prvu godinu ces saznati na vrijeme, pa ne brini oko ljekarskog i kojekakvih uplatnica, to sve treba tek u septembru.
Eto, odgovorila sam ti na pitanje![]()
I jos da ti kazem da se ne brines previse, znam kako je bio kad sam ja upisivala. Brige oko prijemnog, upisa, rokova... A onda krene nastava i pocnu druge brige. Samo lagano
-
jeca fleetwoodmac
#2487 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nevezano za upis u 1. god.- Ukraden mi je index. Koja je procedura, koliko stotina KM moramo platiti i to? Hitno, zna li netko ?
-
BJB
#2488 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Znam sasvim slucajno da prvo moras prijaviti da ti je indeks ukraden na studentskoj a oni ce ti objasniti sta dalje..
Daaavnooo je jednoj mojoj kolegici lopov u tramvaju ukrao indeks, ali ga je neko nasao i vratio na fakultet..
TAd je bilo oko stotke
..
Jesi sigurna da ti je ukraden? Jesi li prebrala sve? DA ga nisi negdje zaturila?
Daaavnooo je jednoj mojoj kolegici lopov u tramvaju ukrao indeks, ali ga je neko nasao i vratio na fakultet..
TAd je bilo oko stotke
Jesi sigurna da ti je ukraden? Jesi li prebrala sve? DA ga nisi negdje zaturila?
-
jeca fleetwoodmac
#2489 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ok, hvala. Znam isto i da moram prijaviti u MUP-u, isto kada prijavljujem nestanak osobne recimo..tako sam čula zapravo...A jesam, pretražila sam. Ali mi sad kolegica reče kako se prije 2 godine moralo plaćati po 50 ili čak 100 KM po upisu jednig predmeta samo. Upis ocjene iz jednog predmeta? Nije valjda, 14 predmeta x 50-100KM= skuplje nego školarina samofinancirajućih studenata. :S Recite da nije tako 
-
saramica
#2490 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Njemacki ti je drugi strani jezik, italijanski treci.. a pise da boduju drugi strani jezik... Nisu svi u srednjoj imali italijanski... Da boduju italijanski, napisali bi itlaijanski, kao sto su na anglistici napisali engleski, odnosno na germanistici njemackivolimsarajvo wrote:jeste, to je drugi strani jezik ali ako uzmes talijanski plus druga stud. grupa logicno je da ce taj predmet biti Italijanski kojeg sam imao 2 godine i to obije 5 a dobio sam 16 bodova, ne slaze se nikako, jedino ako su uzeli Njemacki gdje mi je 4 svake godine bila pa je zbog toga 16 ali ne znam kakve veze ima Njem. sa Italijanskim :Smini2 wrote:drugi relevantni predmet ti je drugi strani jezik (ne mora biti talijanski, nego koji si imao/la) ili ako nisi imao/la drugi strani jezik, gleda ti se filozofija ili historija . Ako si neki predmet imao 2 godine, dobićeš bodove samo za te dvije godine, npr. od 40 mogućih ti ćeš dobiti 20.volimsarajvo wrote:I jos nesto...
Koji predmet se gleda kao drugi relevantni na "Italijanskom jeziku plus druga studijska grupa(engleski u ovom slucaju)" ???
Maternji Bosanski, prvi strani jezik Engleski a drugi bi trebao biti Italijnski logicnosamo da provjerim
![]()
I kako se racuna broj bodova kad neki predmet imas samo 2 godine...
- semirDAX
#2491 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nije moguće, ove godine su malo ružno napravili spiskove (nema konkretno naznačeno ko je primljen, ko ne), primili su 30 redovnih, 35 sf (mislim da je ostalo 4-5 nepopunjenih mjesta) i ne znam tačno koliko vanrednihlala* wrote:Je li moguce da je primljeno 115 redovnih studenata na anglistici? A na pocetku su govorili da primaju samo oko 35 redovnih?
-
bull21
#2492 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ima li iko SF da je otišao i prijavio/prihvatio taj status? Jel' fakat da se to ide ili? Mislim, nema logike ako sam prijavio se samoinicijativno kao sf
p.s. ja ću sutra otići za svaki slučaj
-
saramica
#2493 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja mislim da ne moras, ali eto ako ti nije daleko bilo bi dobro da odesbull21 wrote:Ima li iko SF da je otišao i prijavio/prihvatio taj status? Jel' fakat da se to ide ili? Mislim, nema logike ako sam prijavio se samoinicijativno kao sf![]()
-
shambho
#2494 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ma ljudi svasta pricaju.. Najbolje na studentsku i raspitat se.. Od 10-12 h radi.. Sretno..jeca fleetwoodmac wrote:Ok, hvala. Znam isto i da moram prijaviti u MUP-u, isto kada prijavljujem nestanak osobne recimo..tako sam čula zapravo...A jesam, pretražila sam. Ali mi sad kolegica reče kako se prije 2 godine moralo plaćati po 50 ili čak 100 KM po upisu jednig predmeta samo. Upis ocjene iz jednog predmeta? Nije valjda, 14 predmeta x 50-100KM= skuplje nego školarina samofinancirajućih studenata. :S Recite da nije tako
-
mokosh
#2495 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sve ti je istoJingoBA wrote:Ja sam ovaj fax napustio davno, nisam vise mogao stajati u redu ispred studentske i čekati za svaku informaciju par sati, moralo se ići raditi i zarađivati za život. Da li su se ikad modernizovali, i jel objave informacije o ispitima na webu, netu i slično, ili se još mora maksuz prošetat do oglasne table?
Ovima kojima će Jahić predavati opći bosanski; naoružajte se živcima
-
bull21
#2496 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Bio sam, konačna lista je tek u utorak. Njen komentar je - dođi u srijedu. Ništa više, ni jel' se plaća ni jel' se potpisuje.saramica wrote:Ja mislim da ne moras, ali eto ako ti nije daleko bilo bi dobro da odesbull21 wrote:Ima li iko SF da je otišao i prijavio/prihvatio taj status? Jel' fakat da se to ide ili? Mislim, nema logike ako sam prijavio se samoinicijativno kao sf![]()
-
DeepPurple
#2497 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sto se prije naviknete na dobijanje pogresnih informacija na studentskoj (ili na nedobivanje istih uopste), zivot ce vam biti rahatniji
Mada ima sad i ona nova "teta", valjda je sposobnija 
- because_of_you
#2498 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Koliko je obnova po predmetu na FF?
I da li se plaća i upis (onih 100 i nešto) pored ovoga za predmete?
- e.erikson19
#2499 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
100 KM po predmetu, ako imas recimo 2 predmeta placas 200 i jos placas biblioteku i osiguranjebecause_of_you wrote:Koliko je obnova po predmetu na FF?I da li se plaća i upis (onih 100 i nešto) pored ovoga za predmete?
- because_of_you