Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
insomnia88

#2476 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia88 »

Ovim postom si dokazao da nisi ozbiljan diskutant jer imaš nek problem sa Hrvatskom ili nisi upoznat sa stanjem u istoj,što ti se ne može zamjerit jer to nije tvoja država pa te ne može ni zanimat toliko.Inače nitko nije rekao da je stanje u Hrvatskoj idealno....dug je još put pred njima.
Ne možeš Hrvatsku uspređivat sa Austrijom,Njmeačkom,Italijom.....EU uopće ne traži da sve zemlje bude kao te.
I jako im je Hrvatsko tržištre od 4 milj stanovnika....Hrvatska je imala najduže,najteže pregovore i naviše su je jebavali...upravo zato jer su naučili na greškama sa Rumunjskom i Bugarskom i ne žele još jednu "smiješnu" državu i nove probleme u svom društvu
kiky

#2477 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kiky »

iskreno želim hrvatskoj povratak u evropsku familiju naroda jer tamo joj je mjesto ...
tako je to kad se problemi riješe na pravi način i u pravo vrijeme ...
:thumbup:
nosara

#2478 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

insomnia88 wrote:Ovim postom si dokazao da nisi ozbiljan diskutant jer imaš nek problem sa Hrvatskom ili nisi upoznat sa stanjem u istoj,što ti se ne može zamjerit jer to nije tvoja država pa te ne može ni zanimat toliko.Inače nitko nije rekao da je stanje u Hrvatskoj idealno....dug je još put pred njima.
Ne možeš Hrvatsku uspređivat sa Austrijom,Njmeačkom,Italijom.....EU uopće ne traži da sve zemlje bude kao te.
I jako im je Hrvatsko tržištre od 4 milj stanovnika....Hrvatska je imala najduže,najteže pregovore i naviše su je jebavali...upravo zato jer su naučili na greškama sa Rumunjskom i Bugarskom i ne žele još jednu "smiješnu" državu i nove probleme u svom društvu
Ne znam sta su ovi mamlazi iz eu ocekivali, ali dobice (ako prodje "referendum") jos jedan kamen oko vrata... :-)
kiky wrote:iskreno želim hrvatskoj povratak u evropsku familiju naroda jer tamo joj je mjesto ...
A koje probleme su susjedi rijesili na pravi nacin...?
spreca

#2479 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

nosara wrote:
insomnia88 wrote:Ovim postom si dokazao da nisi ozbiljan diskutant jer imaš nek problem sa Hrvatskom ili nisi upoznat sa stanjem u istoj,što ti se ne može zamjerit jer to nije tvoja država pa te ne može ni zanimat toliko.Inače nitko nije rekao da je stanje u Hrvatskoj idealno....dug je još put pred njima.
Ne znam sta su ovi mamlazi iz eu ocekivali, ali dobice (ako prodje "referendum") jos jedan kamen oko vrata... :-)
kiky wrote:iskreno želim hrvatskoj povratak u evropsku familiju naroda jer tamo joj je mjesto ...
A koje probleme su susjedi rijesili na pravi nacin...?
Nisu sve ali neke jesu.....i mnogo vise nego ostatak balkana......odnosno ostatak balkana to nece rijesti jos zaaaaaadugo
breuer

#2480 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

ja zaista ne znam koja je to vrsta šovinizma ( vjerovatno izrastao iz PRIJAŠNJE 'nadmoči' jugoslavenskog društva ) koji tretira Bugarsku, a posebno Rumuniju kao neke banana države :shock: uporedimo veličinu, strateški položaj, broj stanovnika, broj i poziciju na listi najvrednijih kompanija Balkana...

...i još imamo pravo nazivati ih smiješnim državama :skoljka:

al da! mi se svakako zamaramo svačim :D tako da - nastavimo svi zajedno secirati bolesna tijela perifernog organizma evrope dok na našem zasebnom izrastaju tumori :(

šta će se desiti sa našim izvozom ka Hrvatskoj nakon najvjerovatnijeg ulaska? spominjani su granični prelazi koji ne zadovoljavaju norme EU :-x
insomnia88

#2481 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia88 »

Ne znam sta su ovi mamlazi iz eu ocekivali, ali dobice (ako prodje "referendum") jos jedan kamen oko vrata...
Eto ti bolje od njih znaš šta će dobit sa Hrvatskom....blago BIH sa ovakvim pametnjakovicima.
breuer

#2482 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

insomnia88 wrote:
Ne znam sta su ovi mamlazi iz eu ocekivali, ali dobice (ako prodje "referendum") jos jedan kamen oko vrata...
Eto ti bolje od njih znaš šta će dobit sa Hrvatskom....blago BIH sa ovakvim pametnjakovicima.
zato i jesmo gdje jesmo...danas je u svijetu nepotrebno bavljenje svim, a mi još pored toga uspijevamo sve i da znamo
Last edited by breuer on 22/01/2012 14:14, edited 1 time in total.
nosara

#2483 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

insomnia88 wrote:
Ma sve pet...! :D Zivi bili pa vidjeli... :wink:
breuer

#2484 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

nosara wrote:
insomnia88 wrote:
mah ja: živi bili pa vidjeli...

nije problem i ako se obistini, problem je cime mi dopustamo da se bavimo 8-)

pravi pametnjakovici 8-)
nosara

#2485 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

breuer wrote:
nosara wrote:
insomnia88 wrote: Eto ti bolje od njih znaš šta će dobit sa Hrvatskom....blago BIH sa ovakvim pametnjakovicima.
mah ja: živi bili pa vidjeli...

nije problem i ako se obistini, problem je cime mi dopustamo da se bavimo 8-)

pravi pametnjakovici 8-)
Pravo da ti kazem, ne znam ni zasto taj dio balkana na ovom forumu ima svoju temu, ali nije do mene... A kad je vec tema tu, red je, tu i tamo, ostavit neku pametnu opasku... :D
vee-jay

#2486 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vee-jay »

EU je velika familija od koje ljudi Hrvatske veoma mngogo koristi mogu imati. Vjerujem da ce prepoznati i umjeti iskoristiti te potencijale.
Bosnolog

#2487 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

slobodni armirach

#2488 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by slobodni armirach »

kome nije mrsko nek cita :-D

http://www.hrw.org/en/world-report-2011/croatia

skontace nesto :-D
azurna_obala

#2489 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by azurna_obala »

Čestitam susjedima Hrvatima :D , nadam se da naša zemlja neće imati velikih posljedica njihovim ulaskom u EU-u, ako već nećemo imati fajde :thumbup:

:bih:
zavrzlama

#2490 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zavrzlama »

Sve najbolje nasem susjedu Hrvatskoj :thumbup:
azurna_obala

#2491 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by azurna_obala »

Da li bi kod nas referndum prošao, ako nekad dođe do toga? Ja nešto sumnjam.
Prpa.ba

#2492 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Prpa.ba »

azurna_obala wrote:Da li bi kod nas referndum prošao, ako nekad dođe do toga? Ja nešto sumnjam.
U narednih desetak godina sigurno nece doci do referenduma, prosto zbog cinjenice da ne spadamo u zonu odgovornosti tzv. EU. :D
amrica

#2493 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by amrica »

Prpa.ba wrote:
azurna_obala wrote:Da li bi kod nas referndum prošao, ako nekad dođe do toga? Ja nešto sumnjam.
U narednih desetak godina sigurno nece doci do referenduma, prosto zbog cinjenice da ne spadamo u zonu odgovornosti tzv. EU. :D

u narednih 10-ak god ce ser i cg biti u igri, bosne ni pod razno, tako da mozes komforno (najmanje) uduplati cifru
jasko_ba

#2494 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jasko_ba »

iskrene cestitke komsijama :thumbup:
mogu misliti gdje bi danas bili da im je ostala u zivotu srpska krajina, kao sto su nama uvalili rs :x
Hemel

#2495 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hemel »

sretno sosedi :thumbup:
azurna_obala

#2496 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by azurna_obala »

Pa neće zasigurno biti u sljedećih 10...ako se čudo ne desi, npr. ako se iseli cijelo stanovništvo koje trenutno živi ovdje, a naseli se neko normalnije, manje pasivno, više zainteresirano stanovništvo, nenacionalističko nastrojeno...
Prpa.ba

#2497 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Prpa.ba »

amrica wrote:u narednih 10-ak god ce ser i cg biti u igri, bosne ni pod razno, tako da mozes komforno (najmanje) uduplati cifru
Oko cifre se manje-vise slazemo, ali ne bih rekao da ce Pasaluk u EU. Isto sto vrijedi za nas, vrijedi i za njih- tudja zona odgovornosti. :-D
stari grad Visegrad

#2498 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stari grad Visegrad »

Ako im je EU bila zelja i ja pridruzujem cestitkama.
Sasvim_Obican

#2499 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Sasvim_Obican »

Karta za Titanic - CHECK !

:roll:
pirmin

#2500 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pirmin »

Neki od komentara sa najcitanijeg austrijskog portala krone.at na vijest o rezultatima referenduma u HR:

-Die nächsten Bittsteller kommen ,Unsere Steuergelder warten schon auf Euch.

-Vielleicht können wir tauschen - Kroaten rein, Österreich raus!

-arschlöch bleibt wo ihr sei ,am balkan!

-Hallo KROATIEN willkommen im Untergang

-Welche riesige grosse Freude !!! Endlich noch ein Hungerleiderstaat den die Nettozahler durchfüttern dürfen. Es wird immer besser !!!

-Die Arschkriecher müssen verruckt sein nach euro(teuro)!!!Alle wollen raus...nur die wollen rein in dem scheiß!!!...bescheuerte politiker

...nisam naisao ni na jedan pozitivan a ima ih:

http://www.krone.at/Welt/Kroaten_stimme ... ory-308851
Post Reply