Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
JBL

#2476 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JBL »

Latina wrote:Predlazem da vi sto Palestince branite od mene na ovoj temi, kupite avionske karte do Egipta. Ili barem da me ostavite na miru. Hvala vam borci.

Image
Cuj, ti pametujes Palestinicima kako/gdje/sta pogresno rade. Prema tebe ocekujem da ces biti na prvom letu za Gazu da objasnis ljudima stvari. Ja postujem njihov (legitimen) izbor Hamasa i njihov nacin borbe. Boljeg u ovom trenutku nema.
zonbirile

#2477 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

JBL

otkud vam poriv da napadate sve i svakog ko dobronamjerno,iznese mišljenje ,ili svoj stav.Natjecati se sada u osudi Izraela,je neučinkovito,mislim da se u razmjeni mišljenja,istorijskih fakata,ličnih saznanja i pogleda može mnogo više saznati,razumjeti dubinu problema.Pa mi rješenje niti možemo naći niti sprovesti,ali možemo nešto naučiti.Nekoretno je svaku,ali baš svaku temu ,pojedinci koriste kao poligon ZA i PROTIV,Bosne,islama.ili već neznam čega ,i ne uvažavaju drukčije mišljenje,odmah diskreditujući rivala,i kao po dogovoru odmah su svi tu-smiješno.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#2478 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

JBL,

Ne pametujem Palestincima, govorim svoje misljenje, kao bilo ko drugi na ovoj temi.
Ja postujem njihov (legitiman) izbor Hamasa i njihov nacin borbe.
Izvrstan nacin "borbe", tzv. slaughter house; 930 ( juce ) mrtvih, 4280 ranjenih. Koliko medju njima ima pripadnika Hamasa ?

Image
bosanska rijec

#2479 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bosanska rijec »

Latina wrote:[

Ovo su dva dokaza izopacenosti oba drustva. I jedni i drugi su 100% ufurani u uloge ; Izraelci u ulogu egzekutora, Palestinci u ulogu zrtvene jagnjadi

Ovi narodi se moraju razdvojiti.

Prozor wrote:Ako nesto ne mogu to je ovo izjednacavanje zrtve i agresora! Sram da vas bude!!! :x :x :x
istrenirali se preko nas , mi nismo bili zrtve velikosrpske fasisticke ideologije , mi smo se samo ufurali u zrtvu.
Neka cekaj aBd kad se sve zavrsi, agresor ce takodje reci da je zrtva, i da su sve strane podjednako krive i zrtve, kao sto ovdje isti, tako nama govore. A za etnicko ciscenje ce reci u stilu , ko' sto je Dodik rekao da je "Bosnjaka vise ginulo jer ih je bilo najvise" . A danas vec Palestincima Izrael govori da u Palestini gine najvise djece, jer Izrael cuva svoju djecu.
Ista prica sa potrebom toboznjeg razdvajanja naroda. Sve je to ista zlocinacka politika i teznja zauzimanja teritorija.
Sarkazam i licemjerje pojedinih nije tesko primjetiti.
:roll:
_veleposlanik

#2480 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

jos jedan primjer u koliko "nadrealnom" svijetu zivimo, u kojem se transu kao kolektiv nalazimo - jeste Omlertova bahatost i likovanje kako je zahvaljujuci jednom pozivu predsjednik USA morao da prekine svoj govor, porazgovara sa njim i kasnije ne glasaju za rezoluciju koju su sami oni predlozili :shock:

mislim, znam sta se radi iza ledja, ali ovako drsko i u facu, bez medjunarodne savjesti i reakcije, govori samo koliko smo sposobni i moralni kao kolektiv...

stvarno, dao sam toliko koemntara, pricao o tolikim temama, raspravljali se... ja vise nemam sta reci.......................
Latina

#2481 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

bosanska rijec wrote: istrenirali se preko nas , mi nismo bili zrtve velikosrpske fasisticke ideologije , mi smo se samo ufurali u zrtvu.
Trebamo do groba biti zahvalni nekolicini postenih novinara i obicnom narodu koji je izvrsio pritisak na svoje vlastodrsce. Inace nam se moglo desiti da i dan-danas cekamo humanitarne pakete.
Neka cekaj aBd kad se sve zavrsi, agresor ce takodje reci da je zrtva, i da su sve strane podjednako krive i zrtve, kao sto ovdje isti, tako nama govore. A za etnicko ciscenje ce reci u stilu , ko' sto je Dodik rekao da je "Bosnjaka vise ginulo jer ih je bilo najvise" . A danas vec Palestincima Izrael govori da u Palestini gine najvise djece, jer Izrael cuva svoju djecu.
Vidis sta radi moc. Zato treba preporuciti Palestincima da izginu do posljednjeg, ubica im barem ne nedostaje.
Ista prica sa potrebom toboznjeg razdvajanja naroda. Sve je to ista zlocinacka politika i teznja zauzimanja teritorija.
Ne, treba dovrsiti etnicko ciscenje.
Sarkazam i licemjerje pojedinih nije tesko primjetiti.
:roll:
Borimo se za Palestinu preko mrtvih palestinskih majki i djece. Naprijed ! Toliko o sarkazmu i licemjerju.

Image
zonbirile

#2482 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

_veleposlanik wrote:jos jedan primjer u koliko "nadrealnom" svijetu zivimo, u kojem se transu kao kolektiv nalazimo - jeste Omlertova bahatost i likovanje kako je zahvaljujuci jednom pozivu predsjednik USA morao da prekine svoj govor, porazgovara sa njim i kasnije ne glasaju za rezoluciju koju su sami oni predlozili :shock:

mislim, znam sta se radi iza ledja, ali ovako drsko i u facu, bez medjunarodne savjesti i reakcije, govori samo koliko smo sposobni i moralni kao kolektiv...

stvarno, dao sam toliko koemntara, pricao o tolikim temama, raspravljali se... ja vise nemam sta reci.......................

globalizacija i jača svjetska kriza su samo uvertira u završni čin drame zvani NWO.Dobro jedan diskutant reče,dok ne vidi iza zida ,ne može nam vjerovati.Imaš li ideju kako će prevazići kocesiju koja ističe 2012g na DD firmu.Znaš na što mislim,neću da pišem odmah se jave eksperti.
karanana

#2483 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

ma 2012 je kraj svijeta. briga me za printanje dolara. odmah neke teorije zavjere.
bosanska rijec

#2484 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bosanska rijec »

ma ti svoj sarkazam ostavi za caja kao sto ti neko rece i za teme u nizu uobicajenog i ispranog filozofiranja... 8)
madner

#2485 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

karanana wrote:
madner wrote:
karanana wrote:e ljudi fakat mi ovo nije jasno.
evo IDF je usao u dijelove Gaza Cityja. Nisu izgubili niti jednog vojnika ima vec 5-6 dana. Ukupno imaju 10 poginulih, od toga vise od pola poginulo greskom (friendly fire).
mozda ne znam sta pricam, ali slusam da bi hamas trebao da ima prednost u gradskim borbama, slusam da se vode ZESTOKE borbe i okrsaji u predgradjima Gaza Cityja. Ako su borbe zestoke zaista mi nije jasno kako nema vise gubitaka kod IDF-a. Da li sakrivaju svoje gubitke (sumnjam)? Da li su toliko spremni i opremljeni da im hamas ne moze nista? Da li hamas uopste i pruza bilo kakav otpor? Imam osjecaj da ih kamenjima sa zgrada gadjaju vise bi im gubitaka nanijeli. Opet, mozda je meni lako ovdje naprdjavat i pricati ali takav dojam dobijam o "borbama" kada gledam i pratim vijesti.
Hamas nije vojska, Hamas nema vojsku.
znam, ali u gradskim borbama i pojedinci ili naoruzane grupe/grupice bi trebali da imaju vise uspjeha.

zonbrile, ja sam mislio da IDF ipak objavljuje broj poginulih i ranjenih na dnevnoj bazi.
Trebao bi, to je bila taktika Hezbollaha, ukopali se prije, spremili se i onda namamili IDF u zasjedu. Prvu Merkavu su im unistili sa 250 kg eksploziva kad je naisla putem.
IDF nije bio spreman da prihvati gubitke da ih odkopa, pa su ih udarali iz zraka i artilerijom.

Ocito u Gazi nemaju tih problema.
zonbirile

#2486 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

karanana wrote:ma 2012 je kraj svijeta. briga me za printanje dolara. odmah neke teorije zavjere.

ma normalno,hajmo truniti o svemu i svačemu,a srž nas i onako ne interesuje.
turban

#2487 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

Jedan/na od rjetkih koji su pogodili u srz Palestinskog stradanja jeste @Latina.
arzuhal

#2488 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Latina wrote:
To je i savjet zvanične politike USA: ne pregovaramo sa onima koji se suprotstavljaju ubijanju već samo sa onima čije nam glave vire iz .upka. Dole Hamas! Živio Fatah! Bi ruhi, bi demmi!
Naprijed ! Srusi ! Obori ! Lako je biti heroj na tastaturi.

Image
Nisi me razumjela. A mislim da sam bio jasan: USA i Izrael očito ne prihvataju kao sagovornika, pregovaračku stranu, kao stranu uopće, one koji spremni da pruže oružani otpor agresoru, odnosno one koji odbijaju da ih se ubija tek 'nako. U ovom slučaju je to Hamas. Dočim bi pregovarali sa Abbasom koji je, haman, pa u boljim odnosima sa Olmertom nego vođama Hamasa. Prema zadnjim izvještajima iz Zapadne obale, Abbasu strašno pada ugled kod Palestinaca pod kontrolom (sic!) Fataha. Čak se mnogi u Fatahu bune protiv njegovog nedjelovanja, prozivanja da je Hamas izazvao sukob, zabrana da se protestuje u Zapadnoj obali, etc., odnosno potpunog nesnalaženja o ovoj situaciji. Dakle, fini, dobri (isto Beriz Belkić!), mirni Abbas je pogodan za USAzrael. Zato sam ironično uzvikivao one parole.
I zato nisam nikakav heroj za tastaturom. I ne zovi me bezveze tako.
Latina

#2489 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

bosanska rijec wrote:ma ti svoj sarkazam ostavi za caja kao sto ti neko rece i za teme u nizu uobicajenog i ispranog filozofiranja... 8)
U svakom slucaju - ono sto NECU uraditi, je zagovarati i dalje guranje u smrt Palestinaca, da bi tvom i egu slicnih tebi bilo bar na trenutak lakse.

Image
priroda

#2490 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by priroda »

Latina, nije mi bio cilj da ti postaneš neko koga će "mrziti" na ovoj temi. Ali tvoj post sam morala prokomentarisati onako kako jesam. Koliko shvatam želiš reći da je situacija na Bliskom istoku beznadežna, da će Izrael ostati u ulozi egzekutora, a Palestinci u ulozi žrtve, i da se tu ne može mnogo promijeniti? Treba naglasiti da Palestinci nisu birali svoju poziciju, a Izrael jeste, i da bi prestanak otpora Palestinaca značio samo jedno - pristanak na egzekuciju bez pogovora.

Jako važan način, kako mi možemo pomoći Palestince, je širenje istine, makar u svojoj porodici, u komšiluku, na forumu. Mediji su još jedan front izraelske ofanzive protiv Palestine, mi možemo puno pomoći i sa svojih tastatura. Najgore je da nas uopšte ne interesuje to što se dešava, da zatvaramo oči pred potresnim slikama, da šutimo jer mislimo da svakako ništa značajno ne možemo uraditi... Ne možemo čekati da neko drugi osvijesti ljude, to trebamo mi da radimo.
JBL

#2491 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JBL »

Latina wrote:JBL,

Ne pametujem Palestincima, govorim svoje misljenje, kao bilo ko drugi na ovoj temi.
Ja postujem njihov (legitiman) izbor Hamasa i njihov nacin borbe.
Izvrstan nacin "borbe", tzv. slaughter house; 930 ( juce ) mrtvih, 4280 ranjenih. Koliko medju njima ima pripadnika Hamasa ?

Image
Izgleda da imas samo ti pravo na "svoje misljenje"?

Imas koji bolji nacin borbe? Osim one ostroumne o preseljenju. Btw, Hamasovci ne ginu samo od pocetka ovo zadnjeg divljanja.

Znam da bi bilo simpa da izadju pred tenkove ili jurisaju kao Bosko Buha '42 pa da Izrealci pobije sve za nekoliko
minuta ali to i nije bas pametan nacin vodjenje borbe.
turban

#2492 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

A koje je to rjesenje za Palestince???
zonbirile

#2493 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

arzuhal

normalno je da SAD i Izrael ne prihvataju Hamas kao pregovarača,jer još nisu postigli zacrtani vojni cilj.Kada izađu na zacrtane linije ratišta,pregovaraće i s njima,ali sa pozicje sile i ostvarenih ciljeva.Mislim da Latina unosi nove poglede,puteve kako diskutovati,ne takmičiti se i dokazivati jedan drugom ko više voli i žali Palestince.Svaki post u tom pravcu,donosi nešto novo.
Latina

#2494 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

arzuhal wrote:
Nisi me razumjela. A mislim da sam bio jasan: USA i Izrael očito ne prihvataju kao sagovornika, pregovaračku stranu, kao stranu uopće, one koji spremni da pruže oružani otpor agresoru, odnosno one koji odbijaju da ih se ubija tek 'nako. U ovom slučaju je to Hamas. Dočim bi pregovarali sa Abbasom koji je, haman, pa u boljim odnosima sa Olmertom nego vođama Hamasa. Prema zadnjim izvještajima iz Zapadne obale, Abbasu strašno pada ugled kod Palestinaca pod kontrolom (sic!) Fataha. Čak se mnogi u Fatahu bune protiv njegovog nedjelovanja, prozivanja da je Hamas izazvao sukob, zabrana da se protestuje u Zapadnoj obali, etc., odnosno potpunog nesnalaženja o ovoj situaciji. Dakle, fini, dobri (isto Beriz Belkić!), mirni Abbas je pogodan za USAzrael. Zato sam ironično uzvikivao one parole.
I zato nisam nikakav heroj za tastaturom. I ne zovi me bezveze tako.
Abbas je pogodan za pregovore, jer samo pregovorima se moze izbjeci potpuna katastrofa, mosh mislit'.

Hamas ( sic ! ) s druge strane je fantastican izgovor da se na terenu dovrsi politika etnickog ciscenja. U medjuvremenu obican svijet sirom svijeta ne moze vjerovati ocima po pitanju desavanja u Gazi ( zvuci poznato ?). A DIME przi iznutra, bijeli fosfor pali oci djeci, Izrael samo sto nije isporucio atomsku bombu ( wth love ofcourse ) Iranu, gnusamo se i placemo, ponekad u dubine duse i samo na tren se zapitamo - ko je slijedeci na listi ?

Od sinoc neki misle da bi rjesenje izraelsko-palestinskog sukoba bilo mene objesiti ispred Vjecne vatre, kao pouku buducim generacijama. :wink:I...sta jos ima kod tebe ? :zzzz:

Image
_veleposlanik

#2495 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

zonbirile wrote:
_veleposlanik wrote:jos jedan primjer u koliko "nadrealnom" svijetu zivimo, u kojem se transu kao kolektiv nalazimo - jeste Omlertova bahatost i likovanje kako je zahvaljujuci jednom pozivu predsjednik USA morao da prekine svoj govor, porazgovara sa njim i kasnije ne glasaju za rezoluciju koju su sami oni predlozili :shock:

globalizacija i jača svjetska kriza su samo uvertira u završni čin drame zvani NWO.Dobro jedan diskutant reče,dok ne vidi iza zida ,ne može nam vjerovati.Imaš li ideju kako će prevazići kocesiju koja ističe 2012g na DD firmu.Znaš na što mislim,neću da pišem odmah se jave eksperti.
pa, dosta sam nagadjao o tome, vidjecemo sta ce biti. i ovo, izraelska agresija je samo uvertira zavrsnog china (kao i proba za ruse oko Gruzije). kako ce se to dalje izrezirati: smijem se kladiti da ce cak i nas "konspiranoichare" izbezumiti, uhvatice nas "u gachama" isto kao i ostale, necemo znati gdje se nalazimo...
JBL

#2496 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JBL »

zonbirile wrote:arzuhal

normalno je da SAD i Izrael ne prihvataju Hamas kao pregovarača,jer još nisu postigli zacrtani vojni cilj.Kada izađu na zacrtane linije ratišta,pregovaraće i s njima,ali sa pozicje sile i ostvarenih ciljeva.Mislim da Latina unosi nove poglede,puteve kako diskutovati,ne takmičiti se i dokazivati jedan drugom ko više voli i žali Palestince.Svaki post u tom pravcu,donosi nešto novo.
Razdvajanje naroda (pa cak i zidovima) i preseljenje/deportacija Palestinaca i nije nov pogled vec provjerena praksa Izreala.
bosanska rijec

#2497 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bosanska rijec »

Latina wrote:
bosanska rijec wrote:ma ti svoj sarkazam ostavi za caja kao sto ti neko rece i za teme u nizu uobicajenog i ispranog filozofiranja... 8)
U svakom slucaju - ono sto NECU uraditi, je zagovarati i dalje guranje u smrt Palestinaca, da bi tvom i egu slicnih tebi bilo bar na trenutak lakse.

Image

Gluho i coravo bilo, cuj ja se pojavila sa jednim postom i ti si spremna podvaljivati takve lazi o nekakvom zagovaranju. Pa bona ne bila muka mi je na TV gledati, podsjeca me na ono sto smo mi prezivjeli a kamoli da pisem kilometarske filozofske postove poput tvojih na ovoj temi. Vjerujem da i drugima podmeces ovo zagovaranje. Samo sam ti procilatala par postova i onaj u vezi zrtve , pa sam zanijemila.
Ma sad stvarno neusmnjam da si spremna na svasta nesto. Koja li si ti samo licemjerna manipulatorka. :roll:
Banksy

#2498 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Banksy »

Israel accused of Gaza 'genocide'

The president of the UN General Assembly has condemned Israel's killings of Palestinians in its Gaza offensive as "genocide".

Miguel d'Escoto Brockmann also told Al Jazeera he had never believed that the UN Security Council would be able to stop the violence in Gaza and that Ehud Olmert, the Israeli prime minister, had practically told the UN to "mind their own business" by continuing the offensive.
"The number of victims in Gaza is increasing by the day... The situation is untenable. It's genocide," d'Escoto said at the UN in New York.
arzuhal

#2499 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Pitanje je šta su sebi zacrtali kao liniju.
Ja se vala ne takmičim u nekakvom dokazivanju. Smatram da iznosim činjenice i da ne komentarišem lažno.
I, naravno, @Latinu razumijem i ne prozivam kao drugi. Pa onome ko je pratio njene postove na ovoj temi je potpuno jasno gdje joj je srce. Riječ je samo o nijansirano drukčijem senzibilitetu kada posrijedi stradanje Palestinaca i forumaško neslaganje.
zonbirile

#2500 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

JBL wrote:

Razdvajanje naroda (pa cak i zidovima) i preseljenje/deportacija Palestinaca i nije nov pogled vec provjerena praksa Izreala.

daj ,drži taj miš čvrsto u ruci,a nije loše da staviš krpu oko glave i rasječeš krompir pod nju.Pa vi se ufurali,ko ministri vanjskih poslova,ne kontam,možda je ovo nova virtualna igra.Latina jest rekla nešto novo,očituje se o tome,ali njen stav ne može promjenuti ništa,kao ni tvoje bacanje po kompjuteru.
Locked