English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#2476 Re: English Premier League
Smješni Howard Webb dva puta ne vidi igranje rukom.
Zanimljivo...
Tko gubi ima pravo da se ljuti, ja ipak nemam razloga.
Liverpool bez tri vrlo bitna napadačka igrača (Torres, Johnson i Benayoun) je odigrao koliko je mogao.
Svakako dovoljno za bod, koji bi i bio da se sviralo po pravilima nogometa.
Lucas Leiva je pokazao zašto je dobio poziv u brazilsku reprezantaciju dok recimo Denilson i Anderson nisu...
Budući da je Tottenham na autoputu prema dole i dalje smo četvrti a iduća je utakmica s glavnim konkurentom za to mjesto.
Arsenal po meni nije momčad koja može sigurno i smireno ostati na trećem s pretenzijama na drugo mjesto, zapravo sam uvjeren da će biti još prilika da ih četvrta momčad (CIty, L'pool tko god) skine s te pozicije.
Zanimljivo prvenstvo sve u svemu.
Zanimljivo...
Tko gubi ima pravo da se ljuti, ja ipak nemam razloga.
Liverpool bez tri vrlo bitna napadačka igrača (Torres, Johnson i Benayoun) je odigrao koliko je mogao.
Svakako dovoljno za bod, koji bi i bio da se sviralo po pravilima nogometa.
Lucas Leiva je pokazao zašto je dobio poziv u brazilsku reprezantaciju dok recimo Denilson i Anderson nisu...
Budući da je Tottenham na autoputu prema dole i dalje smo četvrti a iduća je utakmica s glavnim konkurentom za to mjesto.
Arsenal po meni nije momčad koja može sigurno i smireno ostati na trećem s pretenzijama na drugo mjesto, zapravo sam uvjeren da će biti još prilika da ih četvrta momčad (CIty, L'pool tko god) skine s te pozicije.
Zanimljivo prvenstvo sve u svemu.
-
radio_mocan
#2477 Re: English Premier League
Looserpool je presmijesna ekipa, koja bi da nema svestranu pomoc FA-a i sudacke organizacije bila na 7-8
mjestu gdje objektivno kvalitetom i pripadaju.
Keep the faith!
mjestu gdje objektivno kvalitetom i pripadaju.
Keep the faith!
- burek_in_space
#2478 Re: English Premier League
11. Feb. 2010. 16:05 Banned user for reason “Zabranjeno kloniranje ranije baniranih”
» milvoki
11. Feb. 2010. 16:05 Banned user for reason “Zabranjeno kloniranje ranije baniranih”
»radio_mocan
» milvoki
»radio_mocan
- cyprus
#2479 Re: English Premier League
Pa jel liga Premier ili nije?alternativni wrote:Ovo kolo Engleske lige isto ko i bh. liga:
- lider na tabeli ne moze izvuci bod na gostovanju
- Arsenalovi puleni dva puta igrali rukom, ali sudija to nije vidio
- Nani dobio crveni karton na gostovanju
- svih deset parova je bilo 1X
- na sest utakmica (od 10) gosti nisu postigli gol
- posljednja ekipa na tabeli igra na svom terenu, gosti dobijaju dva crvena kartona i onda domaci u 90' postizu gol za 1:1
Ko rece da se u BiH stimaju rezultati?
- Better Man
#2480 Re: English Premier League
Izgleda da su Barcelona i Arsenal postigli dogovor oko prelaska Fabregasa na ljeto u Barcelonu, jedino se trebaju usaglasti oko cifre koju će Barcelona trebati iskeširati Arsenalu.
- alijagoro
#2481 Re: English Premier League
Celzi ce sigurno izgubiti ovih sest bodova prednosti samo je pitanje kad a plus imaju mislim teska tri gostovanja Liverpul,Mancester i Aston Vilu tako da
.Mancester je definitivno najblizi tituli imaju uigranu ekipu u vaznim utakmicama ne panice, plus Runej u top formi kao i stari velemajstor Gigs te su osvojili P.L. vec tri puta prije .Arsenal bi trebao barem pobjediti nekoliko sljedecih utakmica i cekati da ovi ispuste jos koji bod i nadat se nekom cudu(U Blentera mi vjerujemo
)ako bi se ovaj scenario desio onda bi to dalo ogromno samopouzdanje i motivaciju igracima,iako mnogi krive Wengera za lose rezultate mora se priznati da su se i igraci usrali u ovim vaznim utakmicama
.
-
krusty
#2482 Re: English Premier League
Tottenham je presmijesan stvarno ...
- rado_vidjen
#2483 Re: English Premier League
Cestitam Evertonu.
Saha zna znanje ...jos malo pa okret na vrhu 
- belafonte
#2484 Re: English Premier League
Nemoj im dvaput cestitat, sad je na vas red da se naguzite na Goodisonu
A taj okret na vrhu spominjete otkad je Drogba poceo pakovat kofere za Afriku tj. skoro dva mjeseca, za okret je potreban Ronko a njega ste sutnuli za sichu
A taj okret na vrhu spominjete otkad je Drogba poceo pakovat kofere za Afriku tj. skoro dva mjeseca, za okret je potreban Ronko a njega ste sutnuli za sichu
- ultima_palabra
#2485 Re: English Premier League
Cashley Cole out 3 mjeseca, Giggs mjesec, povrijeđeni i Song i Arshavin, ne zna se još na koliko.
Liverpool doveo Milana Jovanovića (Lane, Lane
), a hoće i Krasića.
Liverpool doveo Milana Jovanovića (Lane, Lane
- Trasimaco
#2486 Re: English Premier League
United nikad nema problema s Evertonom. Oni samo znaju Chavski da naguze.belafonte wrote:Nemoj im dvaput cestitat, sad je na vas red da se naguzite na Goodisonu![]()
Mnogi vidovnjaci su prorekli kako United nista nece moci bez Ronalda. Je li moguce da su im prorocanstva pogresna?
- ultima_palabra
#2487 Re: English Premier League
Nisam bio taj vidovnjak, ali mislim da je United slabiji za cca 30% (ne zaboravi i Teveza). Fol je što je Liverpool propo ko kauč, ključni igrači Chelseaja su još godinu stariji, a Arsenal je propustio dovesti 2-3 igrača koji bi zaokružili tehnički odličnu ekipu. City još nema taj core ekipe koji mu treba da bi se borio za titulu, ostali ne zaslužuju pomen. Ipak smo dobili neizvjesnu sezonu kao rezultat svega toga.Trasimaco wrote:Mnogi vidovnjaci su prorekli kako United nista nece moci bez Ronalda. Je li moguce da su im prorocanstva pogresna? Ne sjecam se da su prije grijesili, pa mi sad to malo cudno.
- Trasimaco
#2488 Re: English Premier League
Klasicno degradiranje necije snage i uspjeha. Ako United osvoji titulu, bice to zato sto su ostali bili slabiji ili su nenadano posrnuli. OK, valjda je tako i svih ovih godina. Koliko se ja sjecam, prije pocetka svake sezone u zadnjih 4-5 godina, Chelsea je bio prvi favorit na kladionici i uopste u javnosti. United osvoji titulu i opste misljenje je da je to na racun tuđih posrtaja. Ne marim previse za to, nego se samo grohotom smijem.ultima_palabra wrote:Nisam bio taj vidovnjak, ali mislim da je United slabiji za cca 30% (ne zaboravi i Teveza). Fol je što je Liverpool propo ko kauč, ključni igrači Chelseaja su još godinu stariji, a Arsenal je propustio dovesti 2-3 igrača koji bi zaokružili tehnički odličnu ekipu. City još nema taj core ekipe koji mu treba da bi se borio za titulu, ostali ne zaslužuju pomen. Ipak smo dobili neizvjesnu sezonu kao rezultat svega toga.
- ja.neron
#2489 Re: English Premier League
kako je Ferguson izbacio Yorka i Cola prije 6 godina tako su počele priče prije svake sezone da je MAN UTD slabiji da bi na kraju sezone minimizirali osvajanje titule naslovima da je osvojena na tuđim greškama, a baš je ove sezone MAN UTD imao najbolji start u poslijednjih 10 godina i ako neko drugi osvoji titulu pored MAN UTD biće da je vjerovatno i zaslužio tako da možete svi ostali prestati sa blebetanjem kako MAN UTD fali ovaj ili onaj igrač jedino će faliti Alex Ferguson kada se oprosti od trenerskog posla možda za jedno dvije godine

- ultima_palabra
#2490 Re: English Premier League
Ništa ja ne degradiram, ko god da osvoji biće zasluženo. Samo reci šta je u mom postu netačno. Prvak ove sezone sigurno neće imati 90 bodova kao prošleTrasimaco wrote:Klasicno degradiranje necije snage i uspjeha. Ako United osvoji titulu, bice to zato sto su ostali bili slabiji ili su nenadano posrnuli. OK, valjda je tako i svih ovih godina. Koliko se ja sjecam, prije pocetka svake sezone u zadnjih 4-5 godina, Chelsea je bio prvi favorit na kladionici i uopste u javnosti. United osvoji titulu i opste misljenje je da je to na racun tuđih posrtaja. Ne marim previse za to, nego se samo grohotom smijem.ultima_palabra wrote:Nisam bio taj vidovnjak, ali mislim da je United slabiji za cca 30% (ne zaboravi i Teveza). Fol je što je Liverpool propo ko kauč, ključni igrači Chelseaja su još godinu stariji, a Arsenal je propustio dovesti 2-3 igrača koji bi zaokružili tehnički odličnu ekipu. City još nema taj core ekipe koji mu treba da bi se borio za titulu, ostali ne zaslužuju pomen. Ipak smo dobili neizvjesnu sezonu kao rezultat svega toga.
- belafonte
#2491 Re: English Premier League
Istina je da lezimo Evertonu vise nego sto lezi ManU, pa evo i sam Saha se hvali da mu je drago sto pomaze ManU-u u pohodu na titulu(mada sam ja 'old school', i vjerujem u Sahinu profesionalnost i istu posvecenost postizanju golova protiv ManU-a kao i protiv Chelsea), ali govoriti da ne nedostaje Ronaldo je ipak ono razmisljanje tipa " 'ta ce Ronaldo "Trasimaco wrote:United nikad nema problema s Evertonom. Oni samo znaju Chavski da naguze.belafonte wrote:Nemoj im dvaput cestitat, sad je na vas red da se naguzite na Goodisonu![]()
A taj okret na vrhu spominjete otkad je Drogba poceo pakovat kofere za Afriku tj. skoro dva mjeseca, za okret je potreban Ronko a njega ste sutnuli za sichuNevjerovatno je kako uvijek dobro igraju protiv njih.
Mnogi vidovnjaci su prorekli kako United nista nece moci bez Ronalda. Je li moguce da su im prorocanstva pogresna?Ne sjecam se da su prije grijesili, pa mi sad to malo cudno.
To se najbolje vidjelo prvi put protiv Aston Ville na OT kad su vas neocekivano dobili 1-0, sjetite se samo prosle sezone kada ste gubili protiv Ville i Totenham-a al na kraju pravili sjajne preokrete zahvaljujuci najvise upravo Ronaldu, onda ispadanje od Leeds-a na OT, proslih sezona takav scenarij se nije mogo ni u snu zamisliti, kad ne moze se probit protivnik iz nizeg ranga, zovne SAF Ronku sa zagrijavanja, ovaj prvo pokaze savrsene plocice prilikom oblacenja dresa
Sada ide onaj period za ManU kada su proslih sezona pokazivali kako se osvaja sampionska titula, odnosno pokazivali su strasnu konzistentnost u osvajanju 3 boda i to najvise rezultatom 1-0, Tevez ili Ronko u glavnim ulogama, cak i Giggs, vidjecemo kako ce to biti ove sezone.
- Trasimaco
#2492 Re: English Premier League
Ne mogu reci da je potpuno netacno, ali se to moze posmatrati i iz drugog ugla. Jesu li mozda ovi manji timovi postali jaci? Kako to da su Chelsea i United uz Barcu prvi favoriti za osvajanje LP? Ako su oni toliko oslabili, zasto su onda ovako dobri u Evropi? Shvati da je mnogo timova u Premieshipu koji svako kolo mogu da im uzmu bodove.ultima_palabra wrote:Samo reci šta je u mom postu netačno. Prvak ove sezone sigurno neće imati 90 bodova kao prošle
Jedino sto je United mozda izgubio je onaj faktor straha koji su imali kad je Ronaldo igrao. Odatle se mozda izrodilo misljenje da su slabiji cca 30%
- Trasimaco
#2493 Re: English Premier League
Evo opet ista stvar. Opet zaboravljate na druge igrace. Je li se to iznenadni porazi nisu desavali i dok je Ronaldo igrao? Kako je to nezamislivo? Sad se preokreti prave zahvaljujuci Rooneyu, Valenciji, Naniju i nekim drugim momcima. Ronaldo je proslost. Iako je bio superstar, nema ga vise i sad je na drugima da nastave gdje su stali s njim. Rade li to? Pa mozes i sam da vidis.belafonte wrote:Istina je da lezimo Evertonu vise nego sto lezi ManU, pa evo i sam Saha se hvali da mu je drago sto pomaze ManU-u u pohodu na titulu(mada sam ja 'old school', i vjerujem u Sahinu profesionalnost i istu posvecenost postizanju golova protiv ManU-a kao i protiv Chelsea), ali govoriti da ne nedostaje Ronaldo je ipak ono razmisljanje tipa " 'ta ce Ronaldo "![]()
To se najbolje vidjelo prvi put protiv Aston Ville na OT kad su vas neocekivano dobili 1-0, sjetite se samo prosle sezone kada ste gubili protiv Ville i Totenham-a al na kraju pravili sjajne preokrete zahvaljujuci najvise upravo Ronaldu, onda ispadanje od Leeds-a na OT, proslih sezona takav scenarij se nije mogo ni u snu zamisliti, kad ne moze se probit protivnik iz nizeg ranga, zovne SAF Ronku sa zagrijavanja, ovaj prvo pokaze savrsene plocice prilikom oblacenja dresai onda udje i zabije dva komada i asistira.
Sada ide onaj period za ManU kada su proslih sezona pokazivali kako se osvaja sampionska titula, odnosno pokazivali su strasnu konzistentnost u osvajanju 3 boda i to najvise rezultatom 1-0, Tevez ili Ronko u glavnim ulogama, cak i Giggs, vidjecemo kako ce to biti ove sezone.
- belafonte
#2494 Re: English Premier League
Mozes se ti tu sad kreveljit, ali vrlo dobro znas sta sam mislio, naravno da i drugi imaju velikog udjela u pobjedama i preokretima, kad smo vec kod toga navedi mi bar jedan vas preokret ove sezone sto sam jos vise potvrdjuje moju tvrdnju, naravno da i ostali ucestvuju u pobjedama ali ima naziv za njih - vodonose, a Ronko je im'o ono nesto i puno vise, kad se samo sjetim tekme protiv Porta prosle godine, ManU pred ispadanjem, 2-2 na OT, Porto se postavio kod kuce, kad ono ni iz cega, buuuum - najbolji gol prosle sezone, tako jednostavno, tako dobro...
- cyprus
#2495 Re: English Premier League
Titula je Chelseajeva
, Manchester nema ekipu da izdrže visok tempo do kraja sezone.
- Djokej
#2496 Re: English Premier League
Nadam se da West Ham opstaje ove sezone 
- Dammme
#2497 Re: English Premier League
Prije svega citiram tvoj post da bi se vidjela ova interesantna umjetnička djela.ja.neron wrote:kako je Ferguson izbacio Yorka i Cola prije 6 godina tako su počele priče prije svake sezone da je MAN UTD slabiji da bi na kraju sezone minimizirali osvajanje titule naslovima da je osvojena na tuđim greškama, a baš je ove sezone MAN UTD imao najbolji start u poslijednjih 10 godina i ako neko drugi osvoji titulu pored MAN UTD biće da je vjerovatno i zaslužio tako da možete svi ostali prestati sa blebetanjem kako MAN UTD fali ovaj ili onaj igrač jedino će faliti Alex Ferguson kada se oprosti od trenerskog posla možda za jedno dvije godine
![]()
![]()
![]()
Mislim da je Sir Alex-u jedna od najvećih grešaka od dovođenja Verona (nekad '99-e ili 2000-e), dovođenje bugara i puštanje Teveza. Ako ne i najveća u ovom periodu. Ipak stari mačak ne griješi tako često.
- vaučer
#2498 Re: English Premier League
Pridodao bih Andersona i Hargreavesa na listu promašaja.
- ja.neron
#2499 Re: English Premier League
evo vam tema o fudbalskim promašajima pa nastavite svoje opservacije da bezveze ne spamujete ovu temu
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=125
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=125
-
Kimi_BXL
#2500 Re: English Premier League
cyprus wrote:Titula je Chelseajeva, Manchester nema ekipu da izdrže visok tempo do kraja sezone.