HS kablovska
Moderator: anex
-
megane II
#2476 Re: HS kablovska
Nemojte se smijati, ali su mi i analogni mnogo, mnogo bolji. Valjda nema one kante.
Ton - ludilo, slika - prava digitala
Eh, kad bi još znao poredati kanale, ali valjda ću "nadoć" u vožnji"
Ton - ludilo, slika - prava digitala
Eh, kad bi još znao poredati kanale, ali valjda ću "nadoć" u vožnji"
- Nogatrans
#2477 Re: HS kablovska
Nisam ni ja bio kuci kad su pravili,al kad sam dosao poslije vidim da ih nema.davorf wrote:Sad nisam kuci da provjerim, ali sinoc su bili. Kad su tebi nestali? Odmah nakon sto su ti oni nesto "pravili" ili naknadno?Nogatrans wrote:Imate li jos uvijek ove HD kanale preko digitalne,meni su bili ARD,ZDF,ARTE. Al mi nesto pravili pa sad vise nemam!
- respo
#2478 Re: HS kablovska
fino imas postavke ca moduladavorf wrote:Kako mislis na postavkama od kartice, a ne na TV postavkama? Pa gdje su postavke od kartice, ako ne pristupas njima preko TVa?A ako sta skontas za te arene i ostale...podijeli sa napacenim HS korisnicima
ca module setup
to imas na tv-u posebno sto se jos moze postavke preko externog hardware-a to raditi al to rekoh drugi put
e sada na tv-u nisam nista nasao za to sto ti kazes
meni pokazuje da zakljuca ako je ispod godina od 1 do 18 i none
meni namjesteno none pise ova 3 kanala unlocked al opet ista prica prebacim on zakljucan i ide onaj standardni pass kao na resiveru 1234
pa zato mislim da je do modula a ne do tv-a al eto vidjet cemo
koji je kod tebe sony?
jer kod mene nema tako da pise digital settings
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#2479 Re: HS kablovska
Model je KDL40-EX500. A ti settingsi se nalaze u meniju gdje je i recimo pretrazivanje digitalnih kanala. Na pamet pricam, jer nisam kuci. Mislim da se zove Digital Settings, ili Digital Setup...tako nesto. A meni su podaci o kartici unutar tog menija Common interface. I tu mi se nalaze settings za dobnu granicu. A to Locked/Unlocked mislim da je opcija TV-a, a ne CI modula. Probaj na tom CI settings dijelu da promijenis password (tu se nalazi opcija za promjenu), pa stavi da je novi password prazan. Mozda ga tako "prevaris"respo wrote:fino imas postavke ca moduladavorf wrote:Kako mislis na postavkama od kartice, a ne na TV postavkama? Pa gdje su postavke od kartice, ako ne pristupas njima preko TVa?A ako sta skontas za te arene i ostale...podijeli sa napacenim HS korisnicima
ca module setup
to imas na tv-u posebno sto se jos moze postavke preko externog hardware-a to raditi al to rekoh drugi put
e sada na tv-u nisam nista nasao za to sto ti kazes
meni pokazuje da zakljuca ako je ispod godina od 1 do 18 i none
meni namjesteno none pise ova 3 kanala unlocked al opet ista prica prebacim on zakljucan i ide onaj standardni pass kao na resiveru 1234
pa zato mislim da je do modula a ne do tv-a al eto vidjet cemo
koji je kod tebe sony?
jer kod mene nema tako da pise digital settings
- respo
#2480 Re: HS kablovska
samo mi reci jeli ti xmb menu na tv-u?
pretpostavljam da jeste onda je isto kao kod mene
znam sta pricas al si me zbunio sa ovim digital settings pa zato sam mislio da imas nesto sto ja nemam
al evo nasao sam ipak sam to rijesio na modulu ne na tv-u
znam sta pricas al si me zbunio sa ovim digital settings pa zato sam mislio da imas nesto sto ja nemam
-
megane II
#2482 Re: HS kablovska
E, što mi je analogna dobraaaaa. Modul je čudo
Za razliku od one kante, sada radi i teletex i te gluposti......
-
Dady
#2483 Re: HS kablovska
A zato si pitao za teletextmegane II wrote:E, što mi je analogna dobraaaaa. Modul je čudo
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#2484 Re: HS kablovska
Jeste...XMB menu je na TV-u. Pogledao sam na TV-u...ide Settings -> Digital Set-up -> CA Module Set-up. A ti si mene zbunio s tim postavke modula/postavke TV-a. Jesu postavke modula, ali na TV-u, bez upotrebe nekog dodatnog hardwarearespo wrote:samo mi reci jeli ti xmb menu na tv-u?
- respo
#2485 Re: HS kablovska
al pogledaj pa ces vidjeti da ustvari i ima postavka tv-a ono parental lock fazoni a ovo je ustvari postavka modula
dodatni hardver treba za arene itd a to kao sto rekoh drugom prilikom tek sam dobio modul
dodatni hardver treba za arene itd a to kao sto rekoh drugom prilikom tek sam dobio modul
-
HomeArt
-
SundanceKid
#2487 Re: HS kablovska
Ajde ako moze ko da mi razjasni u cemu je ovdje fol, jer ja ne kontam nista sa ovim modulima i ponudom digitalne TV. Trenutno imam analognu, i nisam se odlucio za digitalnu, jer imam 2 TVa (lg 32LD450 i jos jedan starije tipe), a ne da mi se placati dva STB uredjaja, niti kupovati jedan dodatni.
Eh, sta sad znace ti moduli i koliko se placaju?? Koje su mi opcije za dva TVa, modul u LG TV, a STB za ovaj drugi? Koliko to sve izadje u KM mjesecno??
Eh, sta sad znace ti moduli i koliko se placaju?? Koje su mi opcije za dva TVa, modul u LG TV, a STB za ovaj drugi? Koliko to sve izadje u KM mjesecno??
-
LordRaven
#2488 Re: HS kablovska
Gdje ste se prijavili za module?
- branimir stulic
#2489 Re: HS kablovska
Da li je SAMSUNG LE 32M86 prihvatljiv?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2490 Re: HS kablovska
moraš im slati mejlom...al pošto sam im poslo prije 15 dana ....pa ih nazvao na telefon, doće u ponedeljak.......LordRaven wrote:Gdje ste se prijavili za module?
-
ultra@rajvosa
#2491 Re: HS kablovska
Kakvi su im ovo kanali fox crime i fox life,samo serije
,daj ba vratite sport klub,ubacite kakv normalan kanal 
-
LordRaven
#2492 Re: HS kablovska
Na mail za digitalu jel? Ajd vidjet cu i da ih nazovem sutra.pici wrote:moraš im slati mejlom...al pošto sam im poslo prije 15 dana ....pa ih nazvao na telefon, doće u ponedeljak.......LordRaven wrote:Gdje ste se prijavili za module?
-
Dady
#2493 Re: HS kablovska
Da li mislis na kopiranje SIM-a. Nisam siguran da to moze posto treba odraditi autorizaciju kartice. Mislim da su kartica i CI modul upareni. Jedino kakav linux DVB-C receiver pa CSrespo wrote:al pogledaj pa ces vidjeti da ustvari i ima postavka tv-a ono parental lock fazoni a ovo je ustvari postavka modula
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2494 Re: HS kablovska
ma i ja sam ih zvao da stave modul al lik s kojim sam prićao ko kaje šalji email prvo....ja rekoH da si ti živ i zdrav poslo sam ne jedan več tri i to ima ijhaha......e kao koja adresa i kao ne mogu ove sedmice al ko u ponedeljak...i da tražili su marku TV-a panasonic tx50....LordRaven wrote:
Na mail za digitalu jel? Ajd vidjet cu i da ih nazovem sutra.
-
LordRaven
#2495 Re: HS kablovska
Aha. Poslao sam im na onaj mail od digitale pa cu sutra zvati da vidim sta i kako,valjda neko radi da se rijesim ovog smeća.
-
Dady
#2496 Re: HS kablovska
Salje se na mail [email protected]LordRaven wrote:Aha. Poslao sam im na onaj mail od digitale pa cu sutra zvati da vidim sta i kako,valjda neko radi da se rijesim ovog smeća.
Na taj sam ja slao. Bilo je vec na forumu ranije
-
LordRaven
#2497 Re: HS kablovska
I sta napišeš u zahtjevu?Dady wrote:Salje se na mail [email protected]LordRaven wrote:Aha. Poslao sam im na onaj mail od digitale pa cu sutra zvati da vidim sta i kako,valjda neko radi da se rijesim ovog smeća.
-
Dady
#2498 Re: HS kablovska
Napises ime prezime, adresu, sifru korisnika ako je znasLordRaven wrote:I sta napišeš u zahtjevu?Dady wrote:Salje se na mail [email protected]LordRaven wrote:Aha. Poslao sam im na onaj mail od digitale pa cu sutra zvati da vidim sta i kako,valjda neko radi da se rijesim ovog smeća.
zatim marku i model TV-a
-
LordRaven
#2499 Re: HS kablovska
Hvala.
- respo
#2500 Re: HS kablovska
nisam na to mislioDady wrote:Da li mislis na kopiranje SIM-a. Nisam siguran da to moze posto treba odraditi autorizaciju kartice. Mislim da su kartica i CI modul upareni. Jedino kakav linux DVB-C receiver pa CSrespo wrote:al pogledaj pa ces vidjeti da ustvari i ima postavka tv-a ono parental lock fazoni a ovo je ustvari postavka modula
rekoh javim kad malo procackam ovo