Radovan Karadžić u Haagu!
-
VjecitiStudent
#2476 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Umjesto demontiranja NJIH, možemo li mi ikako SEBE prvo montirati, redukcija vode samo što mi nije počela.
Dvije decenije nakon što je rat okončan.
-
155_mm
#2477 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
pa otvori temu "redukcija vode 20 godina nakon rata" i prestani ovdje trolati.VjecitiStudent wrote:Umjesto demontiranja NJIH, možemo li mi ikako SEBE prvo montirati, redukcija vode samo što mi nije počela.
-
VjecitiStudent
#2478 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Trolati?155_mm wrote:pa otvori temu "redukcija vode 20 godina nakon rata" i prestani ovdje trolati.VjecitiStudent wrote:Umjesto demontiranja NJIH, možemo li mi ikako SEBE prvo montirati, redukcija vode samo što mi nije počela.
Zar te sprječavam da konačno napraviš FB grupu za ukidanje RS-a?
Jer to je odavno plafon bošnjačke i volje i sposobnosti i dometa.
- Sarajbeg
#2479 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
pa hebemu misa i glupi narod,citam komentare i nevjerujem,kada neki kazu dosta 40 i da je osudjen po 10 tacki i to je dosta kao dovoljno ono ovo ... ,a za najbitnije ono generalno nije osudjed a to je genocid na cjelom prostoru bih ,a bilo ga je i vise nego dovoljno ,samo sto je to stavljeno u pozadinu nama iz nepoznatog razloga,kao bit ce dovoljno da se osudi za genocid u srebrenici i to je to ....
Ovako ako mislimo rusiti kompjutersku republiku PC,Republiku Sirotinjsku ,imamo dosta argumenata a bit ce ih jos sa presudom Sratku mladicu,ali mislim da smog izgubili jaku stvar da hi dotuucemo do kraja sto smradovan nije oudjen za genocid na sirem prostoru BIH
koje nista manje nije odudarao od onoga sto se desavalo u Srebrenici ,
Sad nema cekanja pokrenuti proces ponovo u hag tuzizi Smrdiju ,Kompjutersak Republika PC mora nestatati.
Misljenja sam iskreno , da ovu Republiku Sirotinjsku moze samo novi rat ukinuti i nista vise cak ni Amerika koja je sa svojim Cionistickim pajdama V.Britanijom,Njemackom ,Franciom ...dobrim djelom sve ovo napravila stvorila ,nece se cete tek tako odreci PC republike .jer znaju da kad su imali historijsku sansu ,povjesnu mitolosku sansu da naprave granice Grande Smrdije raspadom juge i da su u tome najvecim djelom neuspjeli ,i da izuzev Kompjuterske Republike stvorene na genocidu neamju nista i to ih da su ih jos zapadnjaci pogurali .Zznaju da ako izgube PC nikad vise nece moci ponovo pokusati da stvore granice V.Smrdije,ovako se saPC i njenim postojanjem jos uvijek nadaju i ceznu .
Ovako ako mislimo rusiti kompjutersku republiku PC,Republiku Sirotinjsku ,imamo dosta argumenata a bit ce ih jos sa presudom Sratku mladicu,ali mislim da smog izgubili jaku stvar da hi dotuucemo do kraja sto smradovan nije oudjen za genocid na sirem prostoru BIH
koje nista manje nije odudarao od onoga sto se desavalo u Srebrenici ,
Sad nema cekanja pokrenuti proces ponovo u hag tuzizi Smrdiju ,Kompjutersak Republika PC mora nestatati.
Misljenja sam iskreno , da ovu Republiku Sirotinjsku moze samo novi rat ukinuti i nista vise cak ni Amerika koja je sa svojim Cionistickim pajdama V.Britanijom,Njemackom ,Franciom ...dobrim djelom sve ovo napravila stvorila ,nece se cete tek tako odreci PC republike .jer znaju da kad su imali historijsku sansu ,povjesnu mitolosku sansu da naprave granice Grande Smrdije raspadom juge i da su u tome najvecim djelom neuspjeli ,i da izuzev Kompjuterske Republike stvorene na genocidu neamju nista i to ih da su ih jos zapadnjaci pogurali .Zznaju da ako izgube PC nikad vise nece moci ponovo pokusati da stvore granice V.Smrdije,ovako se saPC i njenim postojanjem jos uvijek nadaju i ceznu .
Last edited by Sarajbeg on 24/03/2016 21:02, edited 1 time in total.
- cpu_fan
#2480 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ma nema nikakav moralni značaj sve dok se iz školskih udžbenika ne bude učilo o genocidu. Pa švabe od malena kljukaju u glavu kroz školstvo da je nacizam fuj, da je Hitler i sve ono što je radila nacistička Njemačka fuj i opet im cca. 20% ne mogu izbiti iz glave. Sve dok djeca u entitu nastalom iz udruženog zločinačkog poduhvata ne budu iz udžbenika u školama učila o ovome neminovan je novi rat. Samo je pitanje kada će se on desiti.medvjed23 wrote:Njemačka i Austrija su prošle kroz izvana nametnutu denacifikaciju. Takođe, radi se, kolko ja znam, o društvima gdje činjenice i argumenti imaju veću snagu od bezumnog urlanja dogmi. Navedeno nije slučaj sa ovim našim divljacima. Ne treba od njih očekivati mirenje sa istinom, kajanje, katarzu, pristanak na ukidanje političkih posljedica genocida niti bilo šta slično. Stoga presuda protiv Karadžića ima prvenstveno moralni značaj. Značaj koji, bar meni, nije zanemariv.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2481 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pa to objasnjava cinjenicu da medju Srbima u Srbiji ima dosta ljudi koji podrzavaju ovu presudu, koji ne placu na haski sud, koji Karadzica smatraju zlocincem. Ne kazem da su u vecini, ali ih ima.Hakiz wrote:A zamisli napravili su zločine i genocid i kao rezultat da ostanu bez ičega. Sa RS-om se barem mogu "tješiti" da su zločinci zbog "višeg cilja". Bez RS-a su samo zločinci.plain vanilla wrote:
Pa slusaj, Republika Srpska je genocidna tvorevina. Ako si sudjelovao u stvaranju RS, znaci da si i ti kriv za genocid. Reci da karadzic nije kriv, pa nisi ni ti. On je heroj, ja sam heroj. Sud u Hagu je protiv Srba. ceo svet je protiv Srba. Ponavljas to 20 i kusur godina i onda pocnes vjerovati u to. Nije to vise ni zlo ni lose, to je patologija, isprani mozgovi.
Najgore od svega sto mi moramo nastaviti zivjeti s njima i cekati da se opet probudi neki Karadzic.
Valja se pogledati u ogledalo.
Takve je u RS tesko naci.
Ljudi, ima li više iko da mu nije jasno šta su monstrumi činili u naše ime? Jesmo li zrelu za katarzu o kojoj na stalno govore? Zašto da ostanemo uprljani i mi koji nismo krivi?
(Nikola, 24. mart 2016 17:55)
Citam komentare i ne mogu da poverujem: kukate za ovim zlotvorom a istovremeno se osecate kao zrtve sto su nas bombardovali!? Pa nisu dovoljno, nismo zasluzili da zivimo u 21 veku - neokajani, zli i pakosni. Sramota me je sto sam Srbin, mislio sam da su samo poneki Karadzicii Milosevici bili takvi a zaboravio sam ko ih je tu i doveo, ljubio im slike i skrivao ih od pravde.
Njemu ne bi bilo dovoljno 10 dozivotnih a za nas nema dovoljne kazne...
-
palermo
#2482 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Lijepo je sada Denis iz Naše stranke govorio. Treba sada usmjeriti akciju na to da se mijenja ime Republike Srpske, da se kriminalizira nihovo slavljenje 9 januara......korak po korak obesmišljavati samu ideju na kojoj je nastao RS
- MOSALJOZE
#2483 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Teško mi možemo nešto napraviti,jer oni imaju zagarantovana prava ustavom.palermo wrote:Lijepo je sada Denis iz Naše stranke govorio. Treba sada usmjeriti akciju na to da se mijenja ime Republike Srpske, da se kriminalizira nihovo slavljenje 9 januara......korak po korak obesmišljavati samu ideju na kojoj je nastao RS
Bez ozbiljnijeg interesa,prije svega Amerike,mi ćemo teško napraviti veće promjene.
Novi ustav bez entiteta,značio bi kakav takav napredak ove zemlje.Naši političari jesu loši,ali i ono što bi uradili,ne mogu(čitaj reformska zapela jer su dvije razlicite stranke iz rs-a na vlasti)i praktično si bespomoćan.
-
155_mm
#2484 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
citiraj jedan jedini moj post na ovom forumu o ukidanju ErEsa a da je od mene. ako moze?VjecitiStudent wrote:Trolati?155_mm wrote:pa otvori temu "redukcija vode 20 godina nakon rata" i prestani ovdje trolati.VjecitiStudent wrote:Umjesto demontiranja NJIH, možemo li mi ikako SEBE prvo montirati, redukcija vode samo što mi nije počela.
Zar te sprječavam da konačno napraviš FB grupu za ukidanje RS-a?
Jer to je odavno plafon bošnjačke i volje i sposobnosti i dometa.
a mogao si na ovoj temi i upitati raju sta kazu da autoput ide kroz prenj do mostara.
-
asker
#2485 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
palermo wrote:Lijepo je sada Denis iz Naše stranke govorio. Treba sada usmjeriti akciju na to da se mijenja ime Republike Srpske, da se kriminalizira nihovo slavljenje 9 januara......korak po korak obesmišljavati samu ideju na kojoj je nastao RS
Nikakvih naglih promjena nece i nemoze biti, ali ovih malih itekako moze. Danas sudija pomenu udruzeni zlocinacki poduhvat stotinama puta, to treba eksploatisat maksimalno.
Sad se molimo svi za sto duzi i zdraviji zivot Sratka Mladica. Tek kod njegove presude ce bit zanimljivo.
-
PM72
#2486 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Tomahawk11 wrote:Jebo Radovana.
Osudjen, bilo-proslo.
Zna se ko ce i sta reci vezano za presudu.
Dosta sto me je s ratom handrio 4 godine, jos sad da gubim vrijeme na njemu.
Dosta toga je bilo cirkus u ovom sudjenju, krenuvsi od samog vremena trajanja sudjenja.
Nek se i to zavrsilo (a kako bi drugacije - samo lud se mogao nadati oslobadjajucoj presudi).
Toliko od mene, imam pametnijih stvari raditi u zivotu![]()
Sretno u sluzenju kazne!
Ovo je najbolji komentar na temi.
-
palermo
#2487 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pa ne govorim o ukidanju entiteta, nego o obesmišljavanju same ideje Republike Srpske. Ako joj oduzmeš ono zbog čega je osnovana, oduzmeš joj identitet, onda sve poprima drugačiju perpektivu.MOSALJOZE wrote:Teško mi možemo nešto napraviti,jer oni imaju zagarantovana prava ustavom.palermo wrote:Lijepo je sada Denis iz Naše stranke govorio. Treba sada usmjeriti akciju na to da se mijenja ime Republike Srpske, da se kriminalizira nihovo slavljenje 9 januara......korak po korak obesmišljavati samu ideju na kojoj je nastao RS
Bez ozbiljnijeg interesa,prije svega Amerike,mi ćemo teško napraviti veće promjene.
Novi ustav bez entiteta,značio bi kakav takav napredak ove zemlje.Naši političari jesu loši,ali i ono što bi uradili,ne mogu(čitaj reformska zapela jer su dvije razlicite stranke iz rs-a na vlasti)i praktično si bespomoćan.
-
L u c i f e r
#2488 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Prcati ih konstantno na svim frontovima.palermo wrote:Lijepo je sada Denis iz Naše stranke govorio. Treba sada usmjeriti akciju na to da se mijenja ime Republike Srpske, da se kriminalizira nihovo slavljenje 9 januara......korak po korak obesmišljavati samu ideju na kojoj je nastao RS
Cetnik subaru mijenja al cud nikada.
-
VjecitiStudent
#2489 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Na čemu temeljite ideju da sudske presude mogu bilo šta da promijene u BiH.
Da, za istorijsku osudu i procjenu događaja od 1992. do 1995., neprocjenjive su.
No konkretno, šta i kako mogu promijeniti u trenutnom političkom ustroju BiH?
Već dvije decenije uzaludno potrošismo sve čekajući neku magičnu presudu, i u treću smo dobro zagazili ... uči li iko išta iz ove prošlosti?
Da, za istorijsku osudu i procjenu događaja od 1992. do 1995., neprocjenjive su.
Već dvije decenije uzaludno potrošismo sve čekajući neku magičnu presudu, i u treću smo dobro zagazili ... uči li iko išta iz ove prošlosti?
- Jolpaz
#2490 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Upravo na TV-u entiteta nastalog na udruzenom zlocinackom poduhvatu se tjese kako je presuda pojedinacna, nema veze sa njima
kao da im je radovan ex.precjenik bio crvenih kmera...
- Jolpaz
#2491 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Naravno, naucili smo da ce se udruzeni zlocinacki poduhvat nastaviti cim ovi budu imali prvu priliku za to...VjecitiStudent wrote:Na čemu temeljite ideju da sudske presude mogu bilo šta da promijene u BiH.
-
archi_a
#2492 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Hoće li se iko od proBiH delegata snaći, razmisliti, stati i reći: naravno da se stvorila slika, da se sudi samo srbima, jer od svih zločina, maltretiranja, silovanja i ubijanja, masovnih grobnica i protjerivanja na srpsku stranu odlazi 90 % slučajeva. Tako je, jer je to bio vaš politički i nacionalni cilj. Nije bio eksces. Postojao je plan. Tako je, jer je iza tog plana bio cijeli politički vrh srba. Vrh, sve sami stvaraoci entiteta srpska - karadžić, mladić, plavšić, koljević, krajišnik, creme de la creme. Svi uhapšeni i osuđeni ili im suđenje traje. Zato se i stiče takav dojam. Zato, jer je to bio udruženi zločinački poduhvat. Vaši predstavnici i vlast su to planirali a vi ste ih slijedili i izvršavali !!!
Zato, imate dojam da se samo srbima sudi.
Ili ćemo biti merhametli sa onom poznatom rečenicom: šuti ne talasaj, da se ne naljute. Hoš da čoEk čuje da je krvnik i monstrum.......
Zato, imate dojam da se samo srbima sudi.
Ili ćemo biti merhametli sa onom poznatom rečenicom: šuti ne talasaj, da se ne naljute. Hoš da čoEk čuje da je krvnik i monstrum.......
Last edited by archi_a on 24/03/2016 21:18, edited 1 time in total.
-
sarlo
#2493 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nisam zadovoljan presudom.
Pokusaj unistenja jedne populacije (genocid) se desio na teritoriji citave Bosne i Hercegovine. Opsada Sarajeva koju sam prezivio je jedna od najstrasnijih stvari koji se desila u istoriji covjencanstva. Hiljade mrtvih, desetine hiljade povrijedjenih, progon i hajka po kvartovima koji su agresori zauzeli, 4 godine bez struje, vode, uz minimum hrane. Zar to nije genocid?
Zar se u Prijedoru, Zvorniku, Bratuncu nije desio genocid?
Sotona-pisopija nije "odgovorna" ili "najodogovornija". Pisopija je to uradio.
I kazna od 40 godina! Zar za tako strasne zlocine ne ide najveca kazna.
Kakav je to komentar u presudi da je i Armija RBiH granatirala Sarajevo. Gdje, kad?
Sud treba da utvrdi sta se desilo i donese presudu za izvrsioce? Srazmjernu presudu.
Ako nije maksimalna kazna, znaci da ni zlocin nije bio takav.
I mislim da svi koji tvrde drugacije nisu upravu, ova Edina, politicari.
Pokusaj unistenja jedne populacije (genocid) se desio na teritoriji citave Bosne i Hercegovine. Opsada Sarajeva koju sam prezivio je jedna od najstrasnijih stvari koji se desila u istoriji covjencanstva. Hiljade mrtvih, desetine hiljade povrijedjenih, progon i hajka po kvartovima koji su agresori zauzeli, 4 godine bez struje, vode, uz minimum hrane. Zar to nije genocid?
Zar se u Prijedoru, Zvorniku, Bratuncu nije desio genocid?
Sotona-pisopija nije "odgovorna" ili "najodogovornija". Pisopija je to uradio.
I kazna od 40 godina! Zar za tako strasne zlocine ne ide najveca kazna.
Kakav je to komentar u presudi da je i Armija RBiH granatirala Sarajevo. Gdje, kad?
Sud treba da utvrdi sta se desilo i donese presudu za izvrsioce? Srazmjernu presudu.
Ako nije maksimalna kazna, znaci da ni zlocin nije bio takav.
I mislim da svi koji tvrde drugacije nisu upravu, ova Edina, politicari.
-
PM72
#2494 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Prije neki dan Bingo kupio jedinu fabriku za preradu voća i povrća u Bijeljini - Semberku.Niko od srpskih patriota nije htio kupiti fabriku u kojoj radi mnogo Srba.Sad im je direkcija u Tuzli a gazda Bošnjak.fabrika će prerađivati povrće iz Janje (povratničko mjesto) i prodavati svoje proizvode u Bingo marketima.
Tako se jedino može uništiti genocidna tvorevina.Kad im propadne ekonomija i kad ih pokupuju hrvatske i bošnjačke firme,onda će dobro paziti i razmišljati šta će i kako srati,kako će se ponašati i hoće li veličati ratne zločince.
Tako se jedino može uništiti genocidna tvorevina.Kad im propadne ekonomija i kad ih pokupuju hrvatske i bošnjačke firme,onda će dobro paziti i razmišljati šta će i kako srati,kako će se ponašati i hoće li veličati ratne zločince.
-
palermo
#2495 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pa sudske presude same po sebi ne mogu. Ali su važan dio kamenčićča u mozaiku zvanom moguća promjena.VjecitiStudent wrote:Na čemu temeljite ideju da sudske presude mogu bilo šta da promijene u BiH.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2496 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ja stvarno ne znam sta se s tobom dogadja. Ovo nije presuda koja ce ti asfaltirati ceste niti ces dobiti vodu, ovo je presuda za zlocine pocinjene prije vise od 20 godina.VjecitiStudent wrote:Na čemu temeljite ideju da sudske presude mogu bilo šta da promijene u BiH.
Ako te zanima sta nekome znaci ova presuda, pitaj majke Srebrenice i ostale porodice zrtava ovog najveceg zlocinca novije istorije svijeta.
-
asker
#2497 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Danas je dobro rekao Amor Masovic, parafraziram, "presuda nije gradjaninu Radovanu Karadzicu, suprugu Radovanu, ocu, pojedincu, vec predsjedniku republike srpske".
Taj covjek je otac/tvorac genocidne tvorevine nastale na udruzenom zlocinackom poduhvatu.
Taj covjek je otac/tvorac genocidne tvorevine nastale na udruzenom zlocinackom poduhvatu.
-
krater
#2498 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
PM72 wrote:Prije neki dan Bingo kupio jedinu fabriku za preradu voća i povrća u Bijeljini - Semberku.Niko od srpskih patriota nije htio kupiti fabriku u kojoj radi mnogo Srba.Sad im je direkcija u Tuzli a gazda Bošnjak.fabrika će prerađivati povrće iz Janje (povratničko mjesto) i prodavati svoje proizvode u Bingo marketima.
- Jolpaz
#2499 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
PM72 wrote:Prije neki dan Bingo kupio jedinu fabriku za preradu voća i povrća u Bijeljini - Semberku.Niko od srpskih patriota nije htio kupiti fabriku u kojoj radi mnogo Srba.Sad im je direkcija u Tuzli a gazda Bošnjak.fabrika će prerađivati povrće iz Janje (povratničko mjesto) i prodavati svoje proizvode u Bingo marketima.
-
PM72
#2500 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ako se zna da su četnici bili na Grbavici,Lukavici,vracama,Trebeviću,Žuči,Ilidži i da je i tamo znala pasti pokoja naša granata - ne vidim u čemu je problem ako se kaže da je Armija BiH granatirala Sarajevo.Kakav je to komentar u presudi da je i Armija RBiH granatirala Sarajevo. Gdje, kad?