SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- chuchumbamayumbe
#2477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Dje me nadje...Chmoljo wrote:vikendica i ćevapi iz Mujanića zakon ocam'
Moze i krilca i koje pivce, aaa?!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- red387
#2479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Evo slušam sad na RSG-u da je opljačkana UniCredit Zagrebačka banka na Stupu, dvoje maskiranih upalo, uzeli novac i pri bijegu lakše ranili zaštitara banke. Pobjegli su...
- hotazmaj
#2480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ove pljacke su sve ucestalije u zadnje vrijeme a sto je najgore biti ce ih sve vise. Gledam neki dan policija ce kao kaznjavati kladionice zbog neke kao lose zastite, moraju imati neke tihe alarme nesto. Ok da se razumjemo slazem se sa njima ali ljudi moji zar ne treba problem sasjeci u startu? Zar se ne treba vise raditi na hvatanju i drasticno visokom kaznjavanju pljackasa? Naj lakse je odrediti kaznu kladionici i cini mi se najbolje jer je to cista lova za budzet da oni sebi mogu plate podici.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hotazmaj wrote:Ove pljacke su sve ucestalije u zadnje vrijeme a sto je najgore biti ce ih sve vise. Gledam neki dan policija ce kao kaznjavati kladionice zbog neke kao lose zastite, moraju imati neke tihe alarme nesto. Ok da se razumjemo slazem se sa njima ali ljudi moji zar ne treba problem sasjeci u startu? Zar se ne treba vise raditi na hvatanju i drasticno visokom kaznjavanju pljackasa? Naj lakse je odrediti kaznu kladionici i cini mi se najbolje jer je to cista lova za budzet da oni sebi mogu plate podici.
- ARmAn1i
#2483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma dobro i treba to nesto kao alarm, a jbm i previse je kladionica za ovo nase okruzenje..hotazmaj wrote:Ove pljacke su sve ucestalije u zadnje vrijeme a sto je najgore biti ce ih sve vise. Gledam neki dan policija ce kao kaznjavati kladionice zbog neke kao lose zastite, moraju imati neke tihe alarme nesto. Ok da se razumjemo slazem se sa njima ali ljudi moji zar ne treba problem sasjeci u startu? Zar se ne treba vise raditi na hvatanju i drasticno visokom kaznjavanju pljackasa? Naj lakse je odrediti kaznu kladionici i cini mi se najbolje jer je to cista lova za budzet da oni sebi mogu plate podici.
a sto se tice hvatanja, pa podosta su slucajeva zakljucili sto se tice banaka, pumpi, kladionica..rade oni fino svoj posao bar kolko se da procitat, samo nasem narodu smeta kad mu se pisu kazne za "gluposti" tipa parkiranje na trotoar, brza voznja pa malo bude krivo sto udara po djepu, ali u biti ja sam zadovoljan radom policije, ali presude su neke smijesne i smijesno mi je opravdanje kao nemogucnost da se lezi u nekoj ustanovi tj. nema mjesta. e to je problem po meni!
sve je do vrha vlasti, pa sudstvo, pa ustanove...mnogo toga ne stima i zdrao. navikens nekako i boris se
- respo
#2484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nije direktno vezano za temu ali eto dotice je se
al da ne bi novu temu otvarao
svi znamo da se grade stanovi poslovni prostori klinci palci
jeli moguce napraviti zatvor pa ga iznajmiti ili prodati mislim da se investitorima to vise isplati nego pravljenje stanova
ako neko zna zakone u vezi ovoga i sve to oko toga nek odgovori
jeli moguce napraviti zatvor pa ga iznajmiti ili prodati mislim da se investitorima to vise isplati nego pravljenje stanova
- holowey
#2485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a ko ce ga kupiti? da drzava ima para za toga, izgradili bi zatvore, jeftinije je nego kupovati...respo wrote:nije direktno vezano za temu ali eto dotice je se
ali izmijeniti legislativu te privatizovati zatvore, e to je vec nesto drugo
- A-R-N-I
#2486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
privatni zatvor hahahahha
daleko smo mi od Engleske, pa uvodjenju narukvica za elektronski nadzor zatvorenika traje vijecnost a ne to.
- respo
#2487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nevazno jeli privatizacija zatvora iznajmljivanje prodaja samo rekoh kako bi bilo da je to moguce bilo sta od to trojeholowey wrote:a ko ce ga kupiti? da drzava ima para za toga, izgradili bi zatvore, jeftinije je nego kupovati...respo wrote:nije direktno vezano za temu ali eto dotice je se
ali izmijeniti legislativu te privatizovati zatvore, e to je vec nesto drugo
- holowey
#2488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mislim da bi to bila super ideja, npr. ovi nasi gradjevinski konzorciji, da u isto vrijeme budu konzorcij koji ce imati privati zatvor (naravno pod supervizijom drzave), i onda eto radne snage koja ce da radi grube radove na izgradnji autoputa - svojim radom sami sebe izdrzavaju (smjestaj, hrana, odjeca, zdravstvena njega, itd) dok su na izdrzavanju kazne... trosak za drzavu? nesto sitno zbog supervizije... trosak za konzorcij? mozda cak budu i u plusu...A-R-N-I wrote:privatni zatvor hahahahha![]()
![]()
daleko smo mi od Engleske, pa uvodjenju narukvica za elektronski nadzor zatvorenika traje vijecnost a ne to.
svi zatvorenici na izdrzavanju kazne, autoput izgradjen jeftinije nego bi inace bilo, i svi zadovoljni...
- A-R-N-I
#2489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sve je to na mjestu al tu treba par preduslova:holowey wrote:mislim da bi to bila super ideja, npr. ovi nasi gradjevinski konzorciji, da u isto vrijeme budu konzorcij koji ce imati privati zatvor (naravno pod supervizijom drzave), i onda eto radne snage koja ce da radi grube radove na izgradnji autoputa - svojim radom sami sebe izdrzavaju (smjestaj, hrana, odjeca, zdravstvena njega, itd) dok su na izdrzavanju kazne... trosak za drzavu? nesto sitno zbog supervizije... trosak za konzorcij? mozda cak budu i u plusu...A-R-N-I wrote:privatni zatvor hahahahha![]()
![]()
svi zatvorenici na izdrzavanju kazne, autoput izgradjen jeftinije nego bi inace bilo, i svi zadovoljni...
daleko je nasa demokratija i nas mentalitet od gradjenja privatnih zatvora
niti jedna lokalna zajednica nije dozvolila izgradnju takve ustanove na njenoj opstini, dakle zaboravi izgradnju novih zatvora, e sta tu preostaje,,,, ne bi mi bili glupi balkanci pa da ne pokusamo izmislit toplu vodu!!! sve sto treba je krenuti redom kao sto su vecina zemalja u sirem regionu uradile, fino podjonis njihovo rijesenje i tako dalje,, pa sta rade toliki BH ambasadori po Evropi i Svijetu??? to bi im trebala biti jedna od primarnih zadaca!!!
- holowey
#2490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
cuj lokalne zajednice se bune? pa poenta zatvora je da bude u nekoj vukojebini, daleko od lokalnih zajednica, kao sto je recimo glamocki poligon, ili ga smjestiti na neku planincugu daleko od civilizacije...A-R-N-I wrote:sve je to na mjestu al tu treba par preduslova:holowey wrote:
mislim da bi to bila super ideja, npr. ovi nasi gradjevinski konzorciji, da u isto vrijeme budu konzorcij koji ce imati privati zatvor (naravno pod supervizijom drzave), i onda eto radne snage koja ce da radi grube radove na izgradnji autoputa - svojim radom sami sebe izdrzavaju (smjestaj, hrana, odjeca, zdravstvena njega, itd) dok su na izdrzavanju kazne... trosak za drzavu? nesto sitno zbog supervizije... trosak za konzorcij? mozda cak budu i u plusu...
niti jedna lokalna zajednica nije dozvolila izgradnju takve ustanove na njenoj opstini, dakle zaboravi izgradnju novih zatvora, e sta tu preostaje,,,, ne bi mi bili glupi balkanci pa da ne pokusamo izmislit toplu vodu!!! sve sto treba je krenuti redom kao sto su vecina zemalja u sirem regionu uradile, fino podjonis njihovo rijesenje i tako dalje,, pa sta rade toliki BH ambasadori po Evropi i Svijetu??? to bi im trebala biti jedna od primarnih zadaca!!!
- Troll_Happens
#2491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
red387 wrote:Evo slušam sad na RSG-u da je opljačkana UniCredit Zagrebačka banka na Stupu, dvoje maskiranih upalo, uzeli novac i pri bijegu lakše ranili zaštitara banke. Pobjegli su...
Trojica razbojnika uhićena su zbog oružane pljačke u Poslovnici UniCredit Zagrebačke banke u sarajevskom naselju Stup iz koje su ukrali 34.000 KM, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. Zbog oružane pljačke, tijekom koje je lakše povrijeđen zaštitar banke, uhićeni su Enes Dešović (23), Sanjin Bešić (22) i Đanin Vranac (33). Policija je, tijekom njihovog hapšenja, kod Dešovića, Bešića i Vranca pronašla ukradeni novac i dva pištolja.
Dvojica od trojice razbojnika s fantomkama i kapuljačama na glavama ušli su u Poslovnicu UniCredit Zagrebačke banke na Stupu i prijeteći pištoljima radnicima i zaštitaru banke ukrali novac. Treći ih je čekao ispred banke u vozilu.
Jedan od razbojnika ispalio je jedan hitac iz pištolja u plafon, te se čahura odbila i pogodila zaštitara u glavu. Povrijeđenom zaštitaru je liječnička pomoć ukazana u sarajevskom Kliničkom centru, a razbojnici su nakon pljačke pobjegli u nepoznatom pravcu.
Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kazala je da je zaštitar Adnan Laković (28) iz Sarajeva zadobio lakšu povredu glave.
"On je u Centar urgentne medicine primljen u 9.40. Okrznula ga je čahura iznad desne obrve. Rana je sanirana i pušten je kući", rekla je Jandrićeva.
Prema policijskim informacijama, pljačkašima je, dok su bježali, dio novca ispao u Poslovnici banke i ispred banke. Taj novac je odmah vraćen uposlenicima banke, odnosno neće biti vještačen.
Pljačku u Poslovnici UniCredit Zagrebačke banke na Stupu zabilježile su i nadzorne kamere banke, čije je snimke policija izuzela.
Anina Cvitanović, glasnogovornica UniCredit Zagrebačke banke, rekla je samo da može potvrditi da se dogodila oružana pljačka, da je ukradena izvjesna količina novca i da je zaštitar lakše ranjen.
"Istraga je u tijeku i ne mogu otkriti više informacija", kazala je Cvitanovićeva.
bravo za policiju ali eto kad bi i sudstvo radilo u koperaciji i da osude doticne na dugogodisnje kazne... ovako predvidjam minimalne kazne...
-
VjecitiStudent
#2492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
I ako ih osude, zbog guzve u zatvorima, bit ce jos godinama na slobodi, pa cemo ih onda opet naci u novinama nakon nekog slicnog nedjela sa vec klasicnim opisom "visestruki povratnici u cinjenju krivicnih djela, poznati policiji".Jedan001 wrote: bravo za policiju ali eto kad bi i sudstvo radilo u koperaciji i da osude doticne na dugogodisnje kazne... ovako predvidjam minimalne kazne...
- Troll_Happens
#2493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
VjecitiStudent wrote:I ako ih osude, zbog guzve u zatvorima, bit ce jos godinama na slobodi, pa cemo ih onda opet naci u novinama nakon nekog slicnog nedjela sa vec klasicnim opisom "visestruki povratnici u cinjenju krivicnih djela, poznati policiji".Jedan001 wrote: bravo za policiju ali eto kad bi i sudstvo radilo u koperaciji i da osude doticne na dugogodisnje kazne... ovako predvidjam minimalne kazne...
Ističe da je u 2009. uhićeno 99 osoba zbog krađa vozila. Iz ovog broja izdvaja se sedam grupa koje čine višestruki povratnici u vršenju kaznenih djela.
http://www.dnevnik.ba/index.php?option= ... Itemid=397
-
Pacificgirl
#2494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Na Marijin Dvoru maloprije na raskrsnici auto ženu udarilo, zatvoren saobraćaj na Titovoj upravo...
- Deriguz
#2495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
I ja vidjeh, taman krenuo kuci, pogledam .... na stanici guzva... 10 metara dalje jos veca guzva... reko sta je ovo... kad rece mi zena koja je stajala pored mene da je zenu prije 5 minuta udarilo auto....Pacificgirl wrote:Na Marijin Dvoru maloprije na raskrsnici auto ženu udarilo, zatvoren saobraćaj na Titovoj upravo...
Zna li ko kako je?
- ultima_palabra
#2496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Vidio sam, strašno
Mislim da je lik prošao kroz crveno, jer sam prelazio ulicu 20 m niže. Kad sam vidio da su sva auta stala na semaforu, krenuo sam prelaziti, 5 sekundi kasnije sam skrenuo pogled prema semaforu i vidim da auto koči, prva žena je za stotinku uspjela eskivirati auto, a drugu je podiglo u zrak
Sreća u nesreći pa je DZ u Vrazovoj blizu, došli su za cca 3 minute, čuo sam da je živa žena.
Mislim da je lik prošao kroz crveno, jer sam prelazio ulicu 20 m niže. Kad sam vidio da su sva auta stala na semaforu, krenuo sam prelaziti, 5 sekundi kasnije sam skrenuo pogled prema semaforu i vidim da auto koči, prva žena je za stotinku uspjela eskivirati auto, a drugu je podiglo u zrak
Sreća u nesreći pa je DZ u Vrazovoj blizu, došli su za cca 3 minute, čuo sam da je živa žena.
-
Pacificgirl
#2497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nisam ja vidjela, jest moj tata, kaže da je izgledalo kao da je kičmu slomila, užas, a jeste auto prošao kroz crveno...Deriguz wrote:I ja vidjeh, taman krenuo kuci, pogledam .... na stanici guzva... 10 metara dalje jos veca guzva... reko sta je ovo... kad rece mi zena koja je stajala pored mene da je zenu prije 5 minuta udarilo auto....Pacificgirl wrote:Na Marijin Dvoru maloprije na raskrsnici auto ženu udarilo, zatvoren saobraćaj na Titovoj upravo...
Zna li ko kako je?
- A-R-N-I
#2498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
holowey wrote:cuj lokalne zajednice se bune? pa poenta zatvora je da bude u nekoj vukojebini, daleko od lokalnih zajednica, kao sto je recimo glamocki poligon, ili ga smjestiti na neku planincugu daleko od civilizacije...A-R-N-I wrote:sve je to na mjestu al tu treba par preduslova:holowey wrote:
mislim da bi to bila super ideja, npr. ovi nasi gradjevinski konzorciji, da u isto vrijeme budu konzorcij koji ce imati privati zatvor (naravno pod supervizijom drzave), i onda eto radne snage koja ce da radi grube radove na izgradnji autoputa - svojim radom sami sebe izdrzavaju (smjestaj, hrana, odjeca, zdravstvena njega, itd) dok su na izdrzavanju kazne... trosak za drzavu? nesto sitno zbog supervizije... trosak za konzorcij? mozda cak budu i u plusu...
stvarno mislis da je to poenta zatvora??? proguglaj malo pa vidi kakvi su zatvori po EU standardima kakvi i kod nas moraju biti,,,
- holowey
#2499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a ti onda pogledaj kako se ljudi u EU ponasaju pa uporedi sa nasom stokom i reci iskreno da li mislis da ova nasa bagra po zatvorima zasluzuje tv, kino, bazen i tako te komocije... gimme a breakA-R-N-I wrote:holowey wrote:
cuj lokalne zajednice se bune? pa poenta zatvora je da bude u nekoj vukojebini, daleko od lokalnih zajednica, kao sto je recimo glamocki poligon, ili ga smjestiti na neku planincugu daleko od civilizacije...
stvarno mislis da je to poenta zatvora??? proguglaj malo pa vidi kakvi su zatvori po EU standardima kakvi i kod nas moraju biti,,,
zatvor u vukojebini, pa da tri puta razmisli da li da pokusa da pobjegne jer ko zna kakva ce ga zivotinjka usput popapati, rad i to robovski rad a ne izlezavanje tokom sluzenja zatvorske kazne, pa da tri puta promisli da li da pocini neko krivicno djelo...cuj EU standardi
- A-R-N-I
#2500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
holowey wrote:a ti onda pogledaj kako se ljudi u EU ponasaju pa uporedi sa nasom stokom i reci iskreno da li mislis da ova nasa bagra po zatvorima zasluzuje tv, kino, bazen i tako te komocije... gimme a breakA-R-N-I wrote:holowey wrote:
cuj lokalne zajednice se bune? pa poenta zatvora je da bude u nekoj vukojebini, daleko od lokalnih zajednica, kao sto je recimo glamocki poligon, ili ga smjestiti na neku planincugu daleko od civilizacije...
stvarno mislis da je to poenta zatvora??? proguglaj malo pa vidi kakvi su zatvori po EU standardima kakvi i kod nas moraju biti,,,![]()
zatvor u vukojebini, pa da tri puta razmisli da li da pokusa da pobjegne jer ko zna kakva ce ga zivotinjka usput popapati, rad i to robovski rad a ne izlezavanje tokom sluzenja zatvorske kazne, pa da tri puta promisli da li da pocini neko krivicno djelo...cuj EU standardi![]()
pa mogu ti reci da su nam misljenja priblizna, al se bojim da nas nece niko pitat!!!