Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hakazvaka

#2476 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

semlaca wrote:Od prve plate ću to kupiti. Odoh potražiti na ebay.u možda šta naleti skupo mi ovdje. Ipak sam student.
Tene (Specialized Tahoe) ti kostaju oko 100 KM (to fakat potrazi na ebay, jeftinije ima sigurno), a pedale su ti oko 80 KM, mada ih imas ono dobro ocuvanih polovnih za 40 kupiti :) Ako ti je potreban model, to je Shimano M545, ili niza neka klasa (pogledaj njihov website).
cappy_tempo

#2477 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

jarane haka sta radis kad ne izleti noga na vrijeme? jel bude i belive i can fly ili mu se familije sjetis? :mrgreen: :P sto jest jest mocno je :D
DadoHacked

#2478 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by DadoHacked »

Miki123 wrote:
DadoHacked wrote:Ma vala ima bezobrazne raje al ono pravo, vozaca u autima, al kada vidim biciklistu sa slusalicama u usima dize mi se kosa na glavi.
Prije neki dan vozim otokom po biciklistckoj stazi ispred mene momak vozi biciklo s slusalicama u usima, kako mu prilazim govorim lijevo ali frajer ne cuje, dreknem se ali opet nista i taman kada sam krenuo da ga zaobilazim on malo skrece lijevo i tu dolazi do kontakta, htjeo sam mu slusalice u tur nabiti, majmun.
Pa vozim i ja sa slušalicama u ušima kad se odem vozati u šumu. U čemu je problem? Šumska staza, ja sam, nigdje nikog :D
Ti mislis da si sam, problem je sto ce te satrat nesto ne daj boze. Biciklo i slusalice ne idu zajedno al nikako.
DadoHacked

#2479 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by DadoHacked »

Lady Saray wrote:uvijek imam slusalice sem kad sam u drustvu.. uvijek vozim krajnjom desnom stranom da me moze neko brzi zaobici i stalno se okrecem i gledam ukoliko mijenjam pravac kretanja ili prelazim na pjesackom.. nikad mi slusalice nisu izazvala nikakav problem kao sto izazivaju pjesaci pa i bicikliste bez slusalica ali jednako gluhi da cuju zvonce al su dovoljno slobodni da zauzmu citav trotoar..
Ti si bar svjesna da imas slusalice u usima, ja govorim za one koje ne obracaju paznju kao ti, nego vinta kako mu cejf.
DadoHacked

#2480 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by DadoHacked »

kokuz_sa wrote:sta je sa onom radnjom na grbavici kod PALME..ima polara dosta..
al ne znam cijene kakve su..
Taj na grbavici ustvari prodaje bicikla iz sportlife-a, polar, cube... on im je i serviser.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2481 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

jel se i tebi pričinjavam?

nisam
ja sam radni čovjek

radnim danima do 5 samo čitam knjige i stripove te forumam :D poslije 5 me možete vidjeti na bajku :lol:
hakazvaka

#2482 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

cappy_tempo wrote:jarane haka sta radis kad ne izleti noga na vrijeme? jel bude i belive i can fly ili mu se familije sjetis? :mrgreen: :P sto jest jest mocno je :D
Desilo mi se samo jednom, kada sam tek kupio, da zaboravim otkaciti. Osim toga, cim se primjeni sila neka (trzaj jaci, udarac) - noga se otkaci odmah :D
Jako siguran metod :) ja vozim vec 2 godine, oko 4500 km presao na SPD
Sunrise00

#2483 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Sunrise00 »

Lud i ponosan wrote:@komi

Jesi danas slucajno bio na biciklu?
ja komija isto redovno upratim na biciklu :D nemam pojma otkud znam kako izgleda :-? :lol:
Truba

#2484 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

ja sam čovjek s najviše stalkera :lol:
nera18

#2485 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by nera18 »

Lady Saray wrote:ma myka rulz! gt ce ti biti ko traktor za nju hahaha a zavisi u kakvom ti je stanju i koliko si presla. koliko je nov gt 2011?
gt nov 2011 je 630
eh, moj je fin i ocivan kao i ja sama :D presao nesto oko 500km
i myka kupljena aleee :-D
Sunrise00

#2486 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Sunrise00 »

komi wrote:ja sam čovjek s najviše stalkera :lol:
ja nisam u Sa do jula, pa se ne pikam :lol:
Truba

#2487 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

skonto sam to :P :P :P negdje si rekla
dadoka84

#2488 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Koja je verzija myke.
nera18

#2489 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by nera18 »

dadoka84 wrote:Koja je verzija myke.

Specialized Myka HT Int Sport 2011
ta :D druzimo se cijeli dan :D
Seeeeeeeee

#2490 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Seeeeeeeee »

cappy_tempo wrote:ma kupis neke fensi tene sa malo tvrdjim dzonom i eto ga :mrgreen: . mene 2 dana fata kisa prema zmajevcu samo u subotu sam klepio do vrela bosne kad se smirila ona kisa i u povratku sam biciklo opro u voznji :mrgreen: ,a u subotu sam se zaljubio pa ako ima koja dobra dusa da uzme rockhoppera pa da je klepim treka :mrgreen: :P

kojeg treka si mislio
cappy_tempo

#2491 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

Seeeeeeeee wrote:
cappy_tempo wrote:ma kupis neke fensi tene sa malo tvrdjim dzonom i eto ga :mrgreen: . mene 2 dana fata kisa prema zmajevcu samo u subotu sam klepio do vrela bosne kad se smirila ona kisa i u povratku sam biciklo opro u voznji :mrgreen: ,a u subotu sam se zaljubio pa ako ima koja dobra dusa da uzme rockhoppera pa da je klepim treka :mrgreen: :P

kojeg treka si mislio
4900 sam gledo
dadoka84

#2492 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Nera lijep bicikl, neka je sa srecom. Vjerujem da ce se i taj nagutati km makadama. :D
Ja sam "pao" na spec. epic s-works karbon koji sam imao prilike probati na bjelasnici... brrr
cappy_tempo

#2493 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

dadoka84 wrote:Nera lijep bicikl, neka je sa srecom. Vjerujem da ce se i taj nagutati km makadama. :D
Ja sam "pao" na spec. epic s-works karbon koji sam imao prilike probati na bjelasnici... brrr
postat ces mi najbolji jaran i onda cu ti klepiti bajk :mrgreen:
dadoka84

#2494 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Daj boze da ga ja nekad kupim pa ga ti onda slobodno klepi :DD
Sad za sad tu je gt.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2495 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Romeo 80 »

semlaca wrote:Zašto policajci i policajke na biciklima ne nose kacige?
Jel' neće ili su im glave neuništive za razliku od naših?
Iz istog razloga zbog kojeg policajci u autima ne vežu pojaseve. Može im se! :roll: :bih:
madtv

#2496 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by madtv »

Romeo 80 wrote:
Iz istog razloga zbog kojeg policajci u autima ne vežu pojaseve. Može im se! :roll: :bih:
bas tako, moze im se :thumbup: :thumbup:
cappy_tempo

#2497 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

jebo njih svakako su...ma uglavnom kaciga majka.evo sad spustam se patriotskom ligom (od jezera prema parkusi) i kod druge gimnazije izadje cura iz auta i krenu da predje i ja krenu iza ledja da joj prodjem i 1m od mene okrenu se nazad i ja punu kocnicu udarim i bjezo udesno koliko sam mogo al zakacim je coskom upravljaca i padnemo oboje,a ja kacigom dotako asfalt al malo bas,ustanemo oboje samo curu koljeno zabolilo i dobijem glup komentar "sto se cestom spustam" al hajd.ako je doticna reg. Na forum jos jednom se izvinjavam :). I opet kazem kaciga je obavezna, jebo glupe drotove,a nek bosnje i dalje govore "jebo kacigu sta ce mi to". I pazite kad se spustate ovom cestom jer vozaci sa autima izljecu bez gledanja
bpsang

#2498 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bpsang »

nera18 wrote:ja sma tri puta procitala sta si ti napisao i ne shvatam o cemu pricas, a rado bih ti pomogla :D

danas sam isla pogledati, kupujem Specialized Myka HT Int Sport 2011, a ujedno prodajem proslogodisnjeg GT a
Avalange 3.0
ne znam za koliko, al prodajem :lol:
i ako neko ima ideju gdje kabanicu kakvu i bajk jaknicu s kapuljacom prikladnu da kupim, bila bih jako sretna :D
imas u ciklocentru sve sto te zanima.
Holidey inn ili na ILIDZI
nera18

#2499 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by nera18 »

100_KA wrote:
nera18 wrote:ja sma tri puta procitala sta si ti napisao i ne shvatam o cemu pricas, a rado bih ti pomogla :D

danas sam isla pogledati, kupujem Specialized Myka HT Int Sport 2011, a ujedno prodajem proslogodisnjeg GT a
Avalange 3.0
ne znam za koliko, al prodajem :lol:
i ako neko ima ideju gdje kabanicu kakvu i bajk jaknicu s kapuljacom prikladnu da kupim, bila bih jako sretna :D
imas u ciklocentru sve sto te zanima.
Holidey inn ili na ILIDZI
kabanice nemaju a jaknice potrazim negdje drugo, poskupo mi je to kod njih 8-)
dadoka84

#2500 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Pogledaj u sport life kod trznice ili intersport u merkatoru. Oni inace imaju sirok asortiman tako da bi mozda mogli imati nesto slicno.
Post Reply