sta se tici Misite on mi je definitivno najdrazi i najludji profa, on i Duvnjak su mi tu negdje uvijek se ispizde na mene
Pravni fakultet
- opa22
#2476 Re: Pravni fakultet
hahahaha joj Povlakicka i njeno gubljenje radova, meni se to desilo na Nasljednom pravu, razvalio momak ispit ocekivam evo 10 ce leci na kraju me ni na vidiku, odem na uvid popizdi zena na mene ja ovakav onakav nisam predao rad bla bla bla, kad joj kose nisam pocupao, da bi me na kraju nasla medju ispitima iz stvarnog prava, naravno poslije mi se nije ispricala niti mi je htjela pokloniti bod koji mi je trebao za devetku
i opet ja bio kriv sto mi je rad medju ispitima iz SP

sta se tici Misite on mi je definitivno najdrazi i najludji profa, on i Duvnjak su mi tu negdje uvijek se ispizde na mene
-
ZeKoU
#2477 Re: Pravni fakultet
Par pitanja za buduće pravnike! Studirao sam primijenjene nauke, ali ne mogu da se nadivim opštoj dekadenci društva u kojoj vaš "lijepi" poslić i struka cvjetaju kao gljiva na nevolji drugih ljudi.
1. Zašto mislite da je perspektivno studirati pravo ako znate da vas je već previše na birou?
2. Koji je glavni razlog zbog kojeg mislite da je vaš posao održiv u budućnosti?
3. Zašto ste šupci u startu?
Hvala!
1. Zašto mislite da je perspektivno studirati pravo ako znate da vas je već previše na birou?
2. Koji je glavni razlog zbog kojeg mislite da je vaš posao održiv u budućnosti?
Hvala!
- kadinica
#2478 Re: Pravni fakultet
Evo, nisam budući pravnik, ali jesam sadašnji, pa da odgovorim:ZeKoU wrote:
Hvala!
1. Studij bi se trebao studirati zato što se nekome sviđa, ima afiniteta i sl. Činjenica je da ima dosta pravnika na birou, ali je isto činjenica da ima najviše posla za pravnike.
2. Posao je održiv u budućnosti, zato što čekamo da radna mjesta napuste učiteljice, medicinske sestre i drugi nekvalifikovani, kao i oni nesposobni, podobni i ostali, pa će biti više posla.
3. U startu smo šupci, da ti i slični tebi ne budu.
- Language
#2479 Re: Pravni fakultet
svim novim kolegama koji će u novoj akademskoj godini kranuti sa predavanjima, studirati i učiti želim puno puno sreće.....bivši student
- Mračajski proto
#2480 Re: Pravni fakultet
Nego reci ti meni, ima l' kakvog posla za vas koji završite ovaj fakultet.Language wrote:svim novim kolegama koji će u novoj akademskoj godini kranuti sa predavanjima, studirati i učiti želim puno puno sreće.....bivši student
-
Gray
#2481 Re: Pravni fakultet
Posla ima, mozda nedovoljno za sviju, ali ko je kvalitetan, ko je radio na sebi i ko je upisao pravo iz pravih razloga ce naci posao.
-
dezurni_ucenik
#2482 Re: Pravni fakultet
Gray wrote:Posla ima, mozda nedovoljno za sviju, ali ko je kvalitetan, ko je radio na sebi i ko je upisao pravo iz pravih razloga ce naci posao.
Ne mogu da izdrzim a da se i dalje ne nasmijem...
Posla ima uvijek,ali ako imas ono sto je najvaznije u ovoj drzavi,a to je ŠTELA.Ne moze tebi pomoci nikakva pamet ako nemas ledja.Evo ja sjedim godinu dana kod kuce.Saljem po konkursima,samo mi stizu odbijenice.
I stvarno,ne znam na osnovu cega gajis taj optimizam da ima posla za svakoga.Jedino ako nisi soson ili ebay-ovac.
Izvini jos jednom ,ali moram .
-
dezurni_ucenik
#2483 Re: Pravni fakultet
opa22 wrote:hahahaha joj Povlakicka i njeno gubljenje radova, meni se to desilo na Nasljednom pravu, razvalio momak ispit ocekivam evo 10 ce leci na kraju me ni na vidiku, odem na uvid popizdi zena na mene ja ovakav onakav nisam predao rad bla bla bla, kad joj kose nisam pocupao, da bi me na kraju nasla medju ispitima iz stvarnog prava, naravno poslije mi se nije ispricala niti mi je htjela pokloniti bod koji mi je trebao za devetku![]()
![]()
![]()
i opet ja bio kriv sto mi je rad medju ispitima iz SP
![]()
![]()
Misita najjaci kad nam odrzi "predavanje" pred ispit : "Ne morate vi prepisivati.Meni je dovoljno da ja posumnjam.I uzecu vam rad".I onda zavrne rukom : "Let the game begins".(ne kaze to,salim se vec,"mozete zapoceti")
-
Gray
#2484 Re: Pravni fakultet
CVIKERASH wrote:Gray wrote:Posla ima, mozda nedovoljno za sviju, ali ko je kvalitetan, ko je radio na sebi i ko je upisao pravo iz pravih razloga ce naci posao.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne mogu da izdrzim a da se i dalje ne nasmijem...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Posla ima uvijek,ali ako imas ono sto je najvaznije u ovoj drzavi,a to je ŠTELA.Ne moze tebi pomoci nikakva pamet ako nemas ledja.Evo ja sjedim godinu dana kod kuce.Saljem po konkursima,samo mi stizu odbijenice.
I stvarno,ne znam na osnovu cega gajis taj optimizam da ima posla za svakoga.Jedino ako nisi soson ili ebay-ovac.
Izvini jos jednom ,ali moram .![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
I moj drug je bio godinu dana kuci a imao je prosjek 9.9, ali je poslije godinu dana nasao posao be ikakve stele. Stela je svugdje glavna kada se radi o sudovima, ministarstvima, tuzilastvima, bilo kakvoj javnoj upravi. Ali se kod privatnika moze naci posao i bez stele, mada oni izrabljuju. Ja posao nisam cekao ni dana a bio sam bez stele, ali sam se pokazao u drugim stvarima. Ja se iskreno nadam da si ti uradio nesto od tih godinu dana, da nisi samo sjedio.
Da je situacija uzasna jeste, ali ima sanse ako radis na sebi i trudis se.
- LeonardoAC
#2485 Re: Pravni fakultet
De ba..., te priče "ako radis na sebi i trudis se" ostavi za djecu u osnovnoj skoli. Trud i rad se danas ne cijene, mozda ce se nekad cijeniti... ali u ovom vremenu to nije slučaj. PozzGray wrote:CVIKERASH wrote:Gray wrote:Posla ima, mozda nedovoljno za sviju, ali ko je kvalitetan, ko je radio na sebi i ko je upisao pravo iz pravih razloga ce naci posao.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
I moj drug je bio godinu dana kuci a imao je prosjek 9.9, ali je poslije godinu dana nasao posao be ikakve stele. Stela je svugdje glavna kada se radi o sudovima, ministarstvima, tuzilastvima, bilo kakvoj javnoj upravi. Ali se kod privatnika moze naci posao i bez stele, mada oni izrabljuju. Ja posao nisam cekao ni dana a bio sam bez stele, ali sam se pokazao u drugim stvarima. Ja se iskreno nadam da si ti uradio nesto od tih godinu dana, da nisi samo sjedio.
-
Gray
#2486 Re: Pravni fakultet
Ja radim na sebi, pa vidjet ćemo za par godina hoće li mi se planovi/želje ispuniti.LeonardoAC wrote:De ba..., te priče "ako radis na sebi i trudis se" ostavi za djecu u osnovnoj skoli. Trud i rad se danas ne cijene, mozda ce se nekad cijeniti... ali u ovom vremenu to nije slučaj. PozzGray wrote:CVIKERASH wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
-
leeds united
#2487 Re: Pravni fakultet
Pozdrav svima
Ja sam prije 20 dana završio Pravni fakultet u Tuzli i želio bi nastaviti na masteru u Sarajevu, ali imam jedan problem. Nemam novca za stanovati u Sarajevu(znači nikako jer su mi roditelji nezaposleni), pa bi molio da mi neko odgovori koliko je obavezno ići na predavanja na master studiju, kad se održavaju i da li se može izostajati sa većine istih, jer u tom slučaju bi se nekako mogao snalaziti i putovati kad je baš neophodno da dođem na fakultet
Obzirom da sam uspio završiti faks sa solidnim prosjekom(nešto iznad devet), vidio sam na prošlogodišnjem konkursu da bi bio primljen u kategoriju redovnih studenata koji(kako sam shvatio) plaćaju 130 KM po semestru, a taj novac bi mogao naći
U slučaju da je obavezno ići na predavanja i da se to baš gleda, imam drugo pitanje
Kakva je mogućnost naći posao u Sarajevu tipa konobarisanja ili bilo kakvog posla kako bi mogao zarađivati za neki džeparac i plaćanje doma(pretpostavljam da bi stanovao u domu)?
P.s. Master bi upisao čisto jer neću imati posao u svojoj struci bar pola godine(bar je na TK nerealno očekivati da se isti nađe u roku kraćem od 6 mjeseci), pa neću da bezveze gubim vrijeme. No dobro, to i nije ono što nekoga zanima
Unaprijed zahvaljujem na ozbiljnim odgovorima
Ja sam prije 20 dana završio Pravni fakultet u Tuzli i želio bi nastaviti na masteru u Sarajevu, ali imam jedan problem. Nemam novca za stanovati u Sarajevu(znači nikako jer su mi roditelji nezaposleni), pa bi molio da mi neko odgovori koliko je obavezno ići na predavanja na master studiju, kad se održavaju i da li se može izostajati sa većine istih, jer u tom slučaju bi se nekako mogao snalaziti i putovati kad je baš neophodno da dođem na fakultet
U slučaju da je obavezno ići na predavanja i da se to baš gleda, imam drugo pitanje
P.s. Master bi upisao čisto jer neću imati posao u svojoj struci bar pola godine(bar je na TK nerealno očekivati da se isti nađe u roku kraćem od 6 mjeseci), pa neću da bezveze gubim vrijeme. No dobro, to i nije ono što nekoga zanima
- LeonardoAC
#2488 Re: Pravni fakultet
Predavanja na master studiju su apsolutno neobavezna - bar je tako bilo ove dvije godine. Ako se preselis u Sarajevo radi te godine - biće to tvoja velika greškaleeds united wrote:Pozdrav svima![]()
Ja sam prije 20 dana završio Pravni fakultet u Tuzli i želio bi nastaviti na masteru u Sarajevu, ali imam jedan problem. Nemam novca za stanovati u Sarajevu(znači nikako jer su mi roditelji nezaposleni), pa bi molio da mi neko odgovori koliko je obavezno ići na predavanja na master studiju, kad se održavaju i da li se može izostajati sa većine istih, jer u tom slučaju bi se nekako mogao snalaziti i putovati kad je baš neophodno da dođem na fakultetObzirom da sam uspio završiti faks sa solidnim prosjekom(nešto iznad devet), vidio sam na prošlogodišnjem konkursu da bi bio primljen u kategoriju redovnih studenata koji(kako sam shvatio) plaćaju 130 KM po semestru, a taj novac bi mogao naći
![]()
U slučaju da je obavezno ići na predavanja i da se to baš gleda, imam drugo pitanjeKakva je mogućnost naći posao u Sarajevu tipa konobarisanja ili bilo kakvog posla kako bi mogao zarađivati za neki džeparac i plaćanje doma(pretpostavljam da bi stanovao u domu)?
P.s. Master bi upisao čisto jer neću imati posao u svojoj struci bar pola godine(bar je na TK nerealno očekivati da se isti nađe u roku kraćem od 6 mjeseci), pa neću da bezveze gubim vrijeme. No dobro, to i nije ono što nekoga zanima![]()
PS: Bog me ubio ako je ona Danica normalna.
Sretno u
- Language
#2489 Re: Pravni fakultet
na upit ovaj ja odgovor dadoh...diplomirao sam 2008 godine...do sada sam promijenio 4 posla.....kod prvog sam imao preporuku ja to tako gledam a ne štelu...a ostala tri sam promjenio gledajuci naravno gdje mi je bolje....mislim da pravni fakultet daje mogucnost zaposlenja ....e sad gledamo li odnos kvaliteta i kvantiteta u to ne bih da ulazim.....ali evo po svom primjeru mogu reci da se moze.....Sarajevo_Grad wrote:Nego reci ti meni, ima l' kakvog posla za vas koji završite ovaj fakultet.Language wrote:svim novim kolegama koji će u novoj akademskoj godini kranuti sa predavanjima, studirati i učiti želim puno puno sreće.....bivši student
-
mikimiki5
#2490 Re: Pravni fakultet
been there done that, pravo super zanimljiv faks, ako mu se pridje s ljubavlju prema ovom gradivu.. isto tako ako zavrsis nesto sto volis i zelis, a ne samo zato da imas diplomu, mislim da ce i dobar posao kad tad iskociti
rad+ puno ljubavi premo tome sto radis=uspjeh zagarantiran
rad+ puno ljubavi premo tome sto radis=uspjeh zagarantiran
- Amy-Mia
#2491 Re: Pravni fakultet
te priče kako treba raditi na sebi su glupost
. treba raditi na sebi, u smislu traženja štela, upoznavanja ljudi, učlanjenja u neku stranku i ulizivanja i laktanja unutar stranke. ako neko misli na takav rad na sebi, onda ok 
-
mikimiki5
#2492 Re: Pravni fakultet
svatko sam bira kako dolazi do cilja.. ako ti to vidis na takav nacin, zapitaj se o sebiAmy-Mia wrote:te priče kako treba raditi na sebi su glupost. treba raditi na sebi, u smislu traženja štela, upoznavanja ljudi, učlanjenja u neku stranku i ulizivanja i laktanja unutar stranke. ako neko misli na takav rad na sebi, onda ok
- Amy-Mia
#2493 Re: Pravni fakultet
mikimiki5 wrote:svatko sam bira kako dolazi do cilja.. ako ti to vidis na takav nacin, zapitaj se o sebiAmy-Mia wrote:te priče kako treba raditi na sebi su glupost. treba raditi na sebi, u smislu traženja štela, upoznavanja ljudi, učlanjenja u neku stranku i ulizivanja i laktanja unutar stranke. ako neko misli na takav rad na sebi, onda ok
i definitivno malo poradi na sebi! ali poradi na sebi u pravom smislu tih rijeci!
preko štele, rodbinskih ili nekih drugih veza. jok eto... javiš se na konkurs u novinama i prime te...
na sebi sam poradila i radim, ne brini za to.
rad + puno ljubavi....
-
mikimiki5
#2494 Re: Pravni fakultet
smijesna si ti , kada nemas drugog argumenta osim ismijavanja.Amy-Mia wrote:mikimiki5 wrote:svatko sam bira kako dolazi do cilja.. ako ti to vidis na takav nacin, zapitaj se o sebiAmy-Mia wrote:te priče kako treba raditi na sebi su glupost. treba raditi na sebi, u smislu traženja štela, upoznavanja ljudi, učlanjenja u neku stranku i ulizivanja i laktanja unutar stranke. ako neko misli na takav rad na sebi, onda ok
i definitivno malo poradi na sebi! ali poradi na sebi u pravom smislu tih rijeci!
![]()
![]()
pusti šuplju priču
to ti nigdje ne pali
zna se kako se dolazi do posla
![]()
preko štele, rodbinskih ili nekih drugih veza. jok eto... javiš se na konkurs u novinama i prime te...![]()
na sebi sam poradila i radim, ne brini za to.![]()
rad + puno ljubavi....![]()
![]()
to ti ni djeca u obdaništu ne bi povjerovala
uostalom ocito imas jako malo vjere u sebe kada mislis da nisi sposobna naci posao osim preko stele, a uostalom mozda i nisi, a mozda si i faks zavrsila na nekom od BiH tzv." fakulteta" , pa bi sada htjela za tri dana biti predsjednica suda. pun mi je k* ljudi koji dobiju diplomu i preko noci zele biti na nekom od vaznijih mjesta.. ja znam brdo ljudi koji nisu imali stelu, ne da nisu htjeli preko stele, nego je nisu imali, nikako, pa su uspjeli i odradit pripravnicke i kasnije se zaposliti.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2495 Re: Pravni fakultet
Haj ba miki smiri malo.
Djevojka je skroz u pravu, fino je zivjeti u bajkama i ignorirati cinjenicu da zivis(mo) u BiH, zavidim ti, ali ismijavati nekoga jer je rekao istinu...cemu to?
Mislis da ces ispasti nesto pametnija?
A da je djevojka zavrsila fax na nekom od kako ti kazes "fakulteta" ne bi pricala o stelama, jer u vecini slucajeva takvi imaju vec poslove ili imaju osiguran posao nakon faxa.
Eto ti jedan reality check.
I fino je sto ti znas brdo ljudi kako ti kazes koji su tako masala sposobni sve postici bez stele, ali hajd prihvati malo i neka drugacija misljenja koja su u velikoj vecini. To sto je tvoje misljenje tako ne znaci da je tacno nit znaci da druge moras vrijedjati i napadati zbog istog, to je ipak osnov onoga sto te uce na pravu pa se pitam cemu su onda tebe ucili tj. cini mi se da ti taj osnov nisi naucila ali dolazis ovdje da drugima solis pamet.
Jah...
Djevojka je skroz u pravu, fino je zivjeti u bajkama i ignorirati cinjenicu da zivis(mo) u BiH, zavidim ti, ali ismijavati nekoga jer je rekao istinu...cemu to?
A da je djevojka zavrsila fax na nekom od kako ti kazes "fakulteta" ne bi pricala o stelama, jer u vecini slucajeva takvi imaju vec poslove ili imaju osiguran posao nakon faxa.
I fino je sto ti znas brdo ljudi kako ti kazes koji su tako masala sposobni sve postici bez stele, ali hajd prihvati malo i neka drugacija misljenja koja su u velikoj vecini. To sto je tvoje misljenje tako ne znaci da je tacno nit znaci da druge moras vrijedjati i napadati zbog istog, to je ipak osnov onoga sto te uce na pravu pa se pitam cemu su onda tebe ucili tj. cini mi se da ti taj osnov nisi naucila ali dolazis ovdje da drugima solis pamet.
Jah...
-
mikimiki5
#2496 Re: Pravni fakultet
ja nisam rekla da stela nema, zivim i ja u BiH. nisam ni ja u pink svijetu. ali mi se ne svidja ni generaliziranje s vase strane, da je bas uvije potrebna stela? da se posao ne moze naci bez stele? je li to bas stvarno tako?
- Salah ad-Din
#2497 Re: Pravni fakultet
Da ima štele, ima!
Ali ove što kažu da se samo sa štelom može uspjeti, ja bi sve išibo
To su oni što spavaju do 12, navečer tulumare, čekaju da ih zovu sa biroa da rade u kancelariji za 3.000 KM, jer molim te lijepo oni su završili fakultet (a to je neka mudrolija), malo se razhavizajte, trznite se, borite se, bolje po vas
Ali ove što kažu da se samo sa štelom može uspjeti, ja bi sve išibo
To su oni što spavaju do 12, navečer tulumare, čekaju da ih zovu sa biroa da rade u kancelariji za 3.000 KM, jer molim te lijepo oni su završili fakultet (a to je neka mudrolija), malo se razhavizajte, trznite se, borite se, bolje po vas
-
mikimiki5
#2498 Re: Pravni fakultet
ha ha ha, procitaj svoj i njen post pa mi pricaj o debati onda.ladyblue18 wrote:Haj ba miki smiri malo.
A da je djevojka zavrsila fax na nekom od kako ti kazes "fakulteta" ne bi pricala o stelama, jer u vecini slucajeva takvi imaju vec poslove ili imaju osiguran posao nakon faxa.Eto ti jedan reality check.
Jah...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2499 Re: Pravni fakultet
Napisah post velik kao odgovor na tvoje gornje pitanje, ali izbrisah kad vidjeh ovaj drugi komentar. Kome ja da pisem i s kim da pricam, sa djevojkom koja je umislila da je njen svijet i ne moze podnjeti istinu ni drugacije misljenje nego samo zna bahato pucati hahaha i to naziva debatom.
Znam ja takvih sa prava i previse. Uzivaj u svom ruzicastom svijetu.
Od mene i previse.
Znam ja takvih sa prava i previse. Uzivaj u svom ruzicastom svijetu.
Od mene i previse.