Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- Leptirica123
#2476 Re: Ginekologija i vagine....
Ja kroz godine bavljenja ovim poslom ne čuh za taj pojam, ali vjerovatno ti znaš bolje. Samo bih molio, ako ti nije zahmet, da mi pošalješ neki relevantan link u kojem se taj pojam spominje, a da po mogućnosti nije rasprava sa nekog foruma.
Sana kažeš da ciste i nisu problem, a onda tvrdiš da su ih doktori odbili liječiti. Ponavljam, "vodene" ciste se ne liječe, jer nema lijeka za njih, prođu sama. Ne postoji nešto što možeš popiti i da ti od toga prestane cista, bar ne u zvaničnoj medicini. One se samo prate i u krajnjem slučaju operišu (ukoliko rastu ili doktori sumnjaju da je u pitanju nešto drugo, a ne samo cista).[/quote]
Ok te ciste koje se inace pojavljuju i same puknu, ja imam problem sa cistama koje me muce dugo vremena i nemam redovnu mjesecnicu, jake bolove, itd. Precnik joj je oko 4-5 cm i rekli su da su vodene. A evo ti link za citologa: http://najdoktor.com/citolog/s67
Sana kažeš da ciste i nisu problem, a onda tvrdiš da su ih doktori odbili liječiti. Ponavljam, "vodene" ciste se ne liječe, jer nema lijeka za njih, prođu sama. Ne postoji nešto što možeš popiti i da ti od toga prestane cista, bar ne u zvaničnoj medicini. One se samo prate i u krajnjem slučaju operišu (ukoliko rastu ili doktori sumnjaju da je u pitanju nešto drugo, a ne samo cista).[/quote]
Ok te ciste koje se inace pojavljuju i same puknu, ja imam problem sa cistama koje me muce dugo vremena i nemam redovnu mjesecnicu, jake bolove, itd. Precnik joj je oko 4-5 cm i rekli su da su vodene. A evo ti link za citologa: http://najdoktor.com/citolog/s67
- Leptirica123
#2477 Re: Ginekologija i vagine....
Maloprije dobih preporuku u vezi lijecenja cisti za dr. Nihada Begic koji radi u Sarajevu. Voljela bih da cujem jos iskustava i misljenja o ovom dr, inace pripremam se da idem u neku privatnu ordinaciju.
-
julisiz es grant
#2478 Re: Ginekologija i vagine....
Citolog je doktor koji dijagnosticira bolesti na osnovu mikroskopskog pregleda uzorka ćelija određenog tkiva.Leptirica123 wrote:Maloprije dobih preporuku u vezi lijecenja cisti za dr. Nihada Begic koji radi u Sarajevu. Voljela bih da cujem jos iskustava i misljenja o ovom dr, inace pripremam se da idem u neku privatnu ordinaciju.
CiStolog ne postoji.
Nihad Begić radi u Zavodu na Otoci, ne znam radi li i negdje privatno.
- Leptirica123
#2479 Re: Ginekologija i vagine....
Citolog je doktor koji dijagnosticira bolesti na osnovu mikroskopskog pregleda uzorka ćelija određenog tkiva.
CiStolog ne postoji.
Nihad Begić radi u Zavodu na Otoci, ne znam radi li i negdje privatno.[/quote]
Citolog sam i mislila. Da li je moguce kod njega otici iz drugog grada pa da platim pregled? To sam mogla u Doboju obaviti u Domu zdravlja.
CiStolog ne postoji.
Nihad Begić radi u Zavodu na Otoci, ne znam radi li i negdje privatno.[/quote]
Citolog sam i mislila. Da li je moguce kod njega otici iz drugog grada pa da platim pregled? To sam mogla u Doboju obaviti u Domu zdravlja.
-
julisiz es grant
#2480 Re: Ginekologija i vagine....
Vjerovatno može. I, citolog se ne bavi dijagnostikom, a pogotovo ne liječenjem, cisti. Sretno!Leptirica123 wrote:
- Leptirica123
#2481 Re: Ginekologija i vagine....
Hm.. Prvo kazes ovo: "Citolog je doktor koji dijagnosticira bolesti na osnovu mikroskopskog pregleda uzorka ćelija određenog tkiva." pa onda kako se ne bavi dijagnostikom. Zanimljivo.julisiz es grant wrote:Vjerovatno može. I, citolog se ne bavi dijagnostikom, a pogotovo ne liječenjem, cisti. Sretno!Leptirica123 wrote:
- manekenka u penziji
#2482 Re: Ginekologija i vagine....
Vernes Begović, dobar ginekolog i citolog.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
-
julisiz es grant
#2483 Re: Ginekologija i vagine....
Obrati pažnju na raspored zareza. Bavi se dijagnostikom, ali ne cisti. Jedino prilikom operacije ako je sumnja na karcinom pošalje se ispirak trbušne duplje citologu, da vidi ima li malignih ćelija.Leptirica123 wrote:Hm.. Prvo kazes ovo: "Citolog je doktor koji dijagnosticira bolesti na osnovu mikroskopskog pregleda uzorka ćelija određenog tkiva." pa onda kako se ne bavi dijagnostikom. Zanimljivo.julisiz es grant wrote:Vjerovatno može. I, citolog se ne bavi dijagnostikom, a pogotovo ne liječenjem, cisti. Sretno!Leptirica123 wrote:
-
Amy82
-
Anastazya
#2485 Re: Ginekologija i vagine....
Last edited by Anastazya on 29/03/2015 23:40, edited 1 time in total.
- Bambi_na_kofeinu
#2486 Re: Ginekologija i vagine....
Tema je ogromna, ne mogu se snaći, je li igdje spomenuto kod dr. Mehmedbašića koliko košta kompletan ginekološki pregled, PAPA test, ultrazvuk...?
- aribes
#2487 Re: Ginekologija i vagine....
150 KM je kompletan ginekološki, ja sam bila prije mjesec danaBambi_na_kofeinu wrote:Tema je ogromna, ne mogu se snaći, je li igdje spomenuto kod dr. Mehmedbašića koliko košta kompletan ginekološki pregled, PAPA test, ultrazvuk...?
- Bambi_na_kofeinu
#2488 Re: Ginekologija i vagine....
Hvala ti, pretpostavljam da si zadovoljna? Čula sam pohvale za njega.aribes wrote:
150 KM je kompletan ginekološki, ja sam bila prije mjesec dana
- aribes
#2489 Re: Ginekologija i vagine....
Da, iako su misljenja podijeljena vezano za njega, ali cijela ekipa je super.Bambi_na_kofeinu wrote:Hvala ti, pretpostavljam da si zadovoljna? Čula sam pohvale za njega.aribes wrote:
150 KM je kompletan ginekološki, ja sam bila prije mjesec dana
Dr. Mehmedbasic posebno, odgovori na pitanja zaista bez ikakvih problema i odvoji vrijeme za svakog pacijenta i pamti.
I ja sam imala predrasuda vezano za cijeli taj tim i otisla sam da se uvjerim i uvjerila sam se u suprotno.
Toplo preporucujem
Samo biraj termin prije 16h, jer zene iza 16h navale, valjda kako je radno vrijeme do 16h ili 17h, pa je onda bas guzva
-
MrsJ
#2490 Re: Ginekologija i vagine....
Nisam isla kod dr Mehmedbasica ali sam i ja cula dosta negativnih stvari. Ali necu da ulazim u to, nego da vam kazem da je kod dr Masica cini mi se kompletan pregled 100 KM i mislim da je velika razlika u odnosu na 150 KM kolika je cijena kod svih doktora po gradu. Vrijedi otici do Vogosce za ustedu od 50 KM. A sto se tice kvaliteta, zna se vec kakav je dr Masic, tako da je to suvisno komentarisati. 
- Bambi_na_kofeinu
#2491 Re: Ginekologija i vagine....
Mašić u Vogošći...ok.
Nemam iskustva sa sarajevskim ginekolozima, pa sam zahvalna na svakom provjereno prijedlogu
Nemam iskustva sa sarajevskim ginekolozima, pa sam zahvalna na svakom provjereno prijedlogu
-
švrljo
#2492 Re: Ginekologija i vagine....
Molim vas jedno pitanje.
Menstruacija mi je uvijek bila redovna, bez nekih vecih tegoba.
Medjutim ovaj mjesec mi kasni oko 5-6 dana - nemam odnose.
U ovom mjesecu sam imala stomacnu virozu ( dijareja, povracanje i gubitak tjelesne tezine).
Da li ovo moze utjecati na kasnjenje i da li bih se trebala javiti doktoru?
U ovom mjesecu sam imala stomacnu virozu ( dijareja, povracanje i gubitak tjelesne tezine).
-
mumy
#2493 Re: Ginekologija i vagine....
Moze,kasnjenje od 5-6 dana nije nista ozbiljnošvrljo wrote:Molim vas jedno pitanje.
- seprtlja
#2494 Re: Ginekologija i vagine....
MrsJ wrote:Nisam isla kod dr Mehmedbasica ali sam i ja cula dosta negativnih stvari. Ali necu da ulazim u to, nego da vam kazem da je kod dr Masica cini mi se kompletan pregled 100 KM i mislim da je velika razlika u odnosu na 150 KM kolika je cijena kod svih doktora po gradu. Vrijedi otici do Vogosce za ustedu od 50 KM. A sto se tice kvaliteta, zna se vec kakav je dr Masic, tako da je to suvisno komentarisati.
jel imas mozda njegov broj ili da trazim na int? hvala
-
MrsJ
#2495 Re: Ginekologija i vagine....
Evo broj
061 302-230
061 302-230
- seprtlja
#2496 Re: Ginekologija i vagine....
hvalaMrsJ wrote:Evo broj![]()
061 302-230
-
mali crni vrag
#2497 Re: Ginekologija i vagine....
pozz...molim vas imal koja stručna ili mozda sa istim problemom da me posavjetuje oko mog problema sa kojim se borim od svoje prve menstruacij, imam 27 godina i dugo se borim sa predugim i preobilnim mentruacijama koje su bile i po 2 mjeseca sa povremenim ugrušcima i jakim bolovima---išla sam gin. godinama je bilo da sam sklona upalama pa su mi jajnici uvijek oteknuti i najčešće sam pila ergometrin za prestanak krvarenja, prestane ali opet sljedeće mentr. traje dugo. prije mjesec dana su mi ultrazvučno rekli da imam vodene ciste propisan mi je Doksicilin ali nakon kontrole i ponovnog ultrazvuka još uvijek su tu i trenutno pijem Eracid, rečeno mi je da ću teško zatrudniti dok su ciste tu ali da nisu opasne. uvijek sam pospana i vučem se kao prebijena mačka nemam snage.-krv ide naravno--- oprostite ako sam opširna 
- Angel_of...
#2498 Re: Ginekologija i vagine....
Imate li preporuku za ginekologa u Skerlicevoj? 
-
bosnianwoman
#2499 Re: Ginekologija i vagine....
Dr Vildana...Angel_of... wrote:Imate li preporuku za ginekologa u Skerlicevoj?
-
FemaleMe
#2500 Re: Ginekologija i vagine....
hello...danas mi se odjednom pojavio svrab, peckanje i kao skakiljanje unutar vagine, ovo mi se prvi put desava. jesu li gljivice, mrsko mi ici ginekologu i nemam vremena, ja bih odmah u apoteku da uzmem canesten???