istim rukama pravi pitu, radi na saču, priprema piliće, čisti sto truleksom, pakuje pitu, naplaćuje i vraća kusur, a ruke masne i pomalo garave od sača
neprocjenjivo
glad ne pita
Odi ako te put nanese kad u Divan na Sipu, iza toyote.Haris033 wrote: ↑22/11/2021 18:18 Nema gdje nisam probao pitu zadnjih mjeseci, ali MM i dalje neprikosnoven, kako na Malti, tako i na Stupu. Burek vegetuša najbolji u gradu i jedini od kojeg ne podrigujem.
Od ostalih buregdzinica bi izdvojio:
- Bosnu,
- Lejlu,
- Zvrk,
- Dvije rerne,
- Melinu,
- Nagiba..
- Učkur (mada kažu da se pokvario burek, a nisam tamo jeo 4 godine)
Mnogi hvale sjec(k)ani burek u buregdžinici En&Ga, koja se nalazi p.p. Robota u Hrasnom, tako da ću jedan dan otići i tamo da probam..
Čekaj, jel misliš kod Žige? Ne mogu da vjerujem da nisi do sad tamo probao.
Bas u pmNaslovnica wrote: ↑12/01/2022 14:10 Čim otvorim ovu temu, odmah mi počnu raditi pljuvačne žlijezde, a u mislima burek i ništa drugo, mmmm...
hopi wrote: ↑12/01/2022 16:01 Ma nemoguće da ajsmen nije bio kod žige, vjerovatno pita za onu u maloj uličici prema džamiji tamo, vrbas mislim da se zove. Žigo je ispod sarajevostana ili sta je već tamo.
A o žigi se pisalo, ja sam x puta tamo jeo, i prenio iskustva ali eto ponoviti ću, dobra pita, možda malo masna, a i burek je nekada znao imati ukus miris na malo užeglo ulje. Promet mu je ludilo, pa ako dođeš oko 11,12h sve prazno i već prodato unaprijed pa moraš čekati ne bi li dobio neke pite.
Treba joj sugerirati da razmisli o mogucnosti investiranja u termometar za hranukaranana wrote: ↑13/01/2022 01:57 zigo odlican, iako se nekoj mojoj raji gadi. valjda su jednom nesto nasli u piti, nisu mi rekli sta. a i ona teta koja je tamo za sacevima i koja ih dize da provjeri jesu pite pecene koristi tehniku gdje koristi noz kojim ubode u unutrasnjost pite i onda to proba sta ostane na nozu da vidi je li unutrasnjost topla. i tako stalno radi sa istim neopranim nozem. meni ne smeta, jebi ga ubije temperatura pite sve to.