Ista situacijaceleron wrote:Meni je automatski 1og povuceno na karticu nekih 50tak$ i jos nikad nije sjelo na racun, a cekam ko ozeblo
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
kazo
#2476 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
- SanskiBiser
#2477 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Morate zvati broj onaj na pozadini kreditne kartice , besplatan je poziv, i žaliti se i pitati šta se događa, mislim da je 10 ili 12 dana rok ako ne legne novac i ne prođe uplata moraju napraviti povrat novca na PayPal i onda vam PayPal blokira tu karticu privremeno, ima protokol za te situacije neki Security Check tako nešto...kazo wrote:Ista situacijaceleron wrote:Meni je automatski 1og povuceno na karticu nekih 50tak$ i jos nikad nije sjelo na racun, a cekam ko ozeblomeni je Intesa banka, jesu spori
-
celeron
#2478 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
na koji broj drug mislis, ovaj fiksni ili? U medjuvremenu sam posla i email PayPal-u pa da vidimo sta ce oni reci.SanskiBiser wrote:Morate zvati broj onaj na pozadini kreditne kartice , besplatan je poziv, i žaliti se i pitati šta se događa, mislim da je 10 ili 12 dana rok ako ne legne novac i ne prođe uplata moraju napraviti povrat novca na PayPal i onda vam PayPal blokira tu karticu privremeno, ima protokol za te situacije neki Security Check tako nešto...kazo wrote:Ista situacijaceleron wrote:Meni je automatski 1og povuceno na karticu nekih 50tak$ i jos nikad nije sjelo na racun, a cekam ko ozeblomeni je Intesa banka, jesu spori
-
hava123
#2479 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ako je novac uplacen 23.06 zar nije trebao biti prebacen na racun 01.07. i nakon par dana raspoloziv..?!
Fakat mi nije jasno zasto ga 01.07 nisu prebacili na racun..Sto se svakog prvog u mjesecu novac ne prebacuje?!
Sto cu sad izgleda morati cekati do 05.08?!
Fakat mi nije jasno zasto ga 01.07 nisu prebacili na racun..Sto se svakog prvog u mjesecu novac ne prebacuje?!
Sto cu sad izgleda morati cekati do 05.08?!
- SanskiBiser
#2480 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Imaš na strani kartice gdje je potpis - Customer Service broj i taj nazoveš, mislim da je besplatan poziv, javi se operater u Sarajevu, koji je kad sam ja zvao bio veoma uslužan, taj operater provjerava dalje u Zagrebu šta je sa transferima u dolasku na karticu. Ovi iz Paypal ti mogu samo potvrditi da nije do njih, dakle da je sa njihove strane završeno sve. Ja sam u utorak povukao nešto para prije podne i danas oko podne je već leglo na karticu (Intesa), obično mi je uvijek tako kad povlačim od ponedeljka do četvrtka, treći dan oko podne legne uplata. A imao sam situaciju za praznike novogodišnje tamo 2012 na 2013 da mi je uplata kasnila više od dvije sedmice i nakon što sam nazvao Visa Customer Service novac je prebačen na karticu u roku od 3 sata, neka greška je kod njih bila mada je meni to sve ličilo na neka mutna poslaceleron wrote:
na koji broj drug mislis, ovaj fiksni ili? U medjuvremenu sam posla i email PayPal-u pa da vidimo sta ce oni reci.
-
celeron
#2481 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
i kod mene je Intesa, nju koristim samo za ebay narudzbe i ovako neke uplate koje se vrse na moj racun putem paypal-a. Dosad nisam imao problema, isti je i meni novac na racunu vazda bio nakon 2-3 dana. Prvi put se ovako oduziloSanskiBiser wrote:Imaš na strani kartice gdje je potpis - Customer Service broj i taj nazoveš, mislim da je besplatan poziv, javi se operater u Sarajevu, koji je kad sam ja zvao bio veoma uslužan, taj operater provjerava dalje u Zagrebu šta je sa transferima u dolasku na karticu. Ovi iz Paypal ti mogu samo potvrditi da nije do njih, dakle da je sa njihove strane završeno sve. Ja sam u utorak povukao nešto para prije podne i danas oko podne je već leglo na karticu (Intesa), obično mi je uvijek tako kad povlačim od ponedeljka do četvrtka, treći dan oko podne legne uplata. A imao sam situaciju za praznike novogodišnje tamo 2012 na 2013 da mi je uplata kasnila više od dvije sedmice i nakon što sam nazvao Visa Customer Service novac je prebačen na karticu u roku od 3 sata, neka greška je kod njih bila mada je meni to sve ličilo na neka mutna poslaceleron wrote:
na koji broj drug mislis, ovaj fiksni ili? U medjuvremenu sam posla i email PayPal-u pa da vidimo sta ce oni reci..
-
free_too
#2482 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Danas je 01.08.
Da vidimo hoce li ovaj mjesec automatski transfer povuci novac ( inace bude izmedju 12h-15h)
javite kako prodje
Da vidimo hoce li ovaj mjesec automatski transfer povuci novac ( inace bude izmedju 12h-15h)
javite kako prodje
- vjesticanametli
#2483 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
jos nista .....cekam 
- stefag40
- SanskiBiser
-
free_too
#2486 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
takodjer se ceka, losa prognoza i ovaj put, inace mi bude uvijek oko 13:10, 13:15.
Gledao sam da nisu kakav update imali za listu zemalja koje mogu imati automatski transfer, i jesu imali 9.jula ove godine, ali je BiH jos uvijek medju tim zemljama...
Gledao sam da nisu kakav update imali za listu zemalja koje mogu imati automatski transfer, i jesu imali 9.jula ove godine, ali je BiH jos uvijek medju tim zemljama...
- vjesticanametli
#2487 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
nema nista ja cu sutra povuci manuelno i odmah traziti svoj novac nazad od njih kao i prosli put
-
bianconero87
#2488 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ni kod mene nista, morat cu izgleda manuelno povuci.
Koje njesra, ne znam kako ne mogu ovo regulisati
Koje njesra, ne znam kako ne mogu ovo regulisati
- vjesticanametli
#2489 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
povukla sam manuelno i poslala im mail da fixiraju
d prablm jer je ovo sekund tajm i da mi vrate fiiiiii 
- chengaba
#2490 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ni meni ne fercera, iako je prošli mjesec sve uredno bilo...
Sharno sam im mail...
Sharno sam im mail...
- madesa
#2491 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
nista, sta raditi sada ?
-
free_too
#2492 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
A zar je moguce,
evo ja pokusao manuelno povuci i pojavi se ova greska " We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later."
Pa koji djavo, nije valjda da opet ne radi manuelni transfer a ni automatski, pokusacu kasnije opet, jooooooj kako mi dizu tlak sunce im.
evo ja pokusao manuelno povuci i pojavi se ova greska " We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later."
Pa koji djavo, nije valjda da opet ne radi manuelni transfer a ni automatski, pokusacu kasnije opet, jooooooj kako mi dizu tlak sunce im.
- SanskiBiser
#2493 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Isti problem i kod mene, sad sam im poslao email kao i prošlog mjeseca.free_too wrote:A zar je moguce,
-
rangoj
#2494 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Na mom nalogu radi klasično povlačenje novaca na karticu, evo sad sam probao, prošli mjesec nije radilo sve do 4 jula.
Automatski transfer ne radi. :/
Automatski transfer ne radi. :/
-
BANJALUKARAIFAISEN
#2495 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ni kod mene ne radi. nije mi prosao automatski prenos ni proslog mjeseca. 01.07.2014 a ni sad 01.08.2014
poslao sam mail paypalu pa valjda ce rijesiti problem.
poslao sam mail paypalu pa valjda ce rijesiti problem.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2496 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
I u mene se čekalo do maloprije, pa sam povukao 500€(496 bez provizije) pa cu vidjeti hoce li ovo ostalo samo prebaciti i hoce li mi vratiti pare za provizijuSanskiBiser wrote:isto na čeki![]()

-
free_too
#2497 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
i meni jutros proradio manuelni transfer pa sam pokuvako 500, poslat mail, vidjecemo sta ce odgovorit.
-
BANJALUKARAIFAISEN
#2498 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
OVO JE MOJA PREPISKA SA GOSPODOM IZ PAYPAL-A:
Dear .............,
Thank you for contacting PayPal regarding unsuccessful money withdrawal.
I have reviewed your account and it looks like you were unable to complete money withdrawal. I have now escalated your case to account review department, we will check the case further and contact you back by email.
Please let us know if you require any further assistance.
Yours sincerely,
Monika
PayPal
Copyright © 1999-2014 PayPal. All rights reserved.
PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.
Société en Commandite par Actions
Registered Office: 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 118 349
From: [email protected]
Sent: Wednesday, July ##, #### #:##:## PM (+##:##)
To: [email protected]
Subject: Re: BankAccount/CreditCard (ID: C###-L###-T#####-S###-W######) (KMM63501745V18768L0KM) :ppEU
Hi Serra,
I try several times manually to withdraw funds but I got this message:
We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later.
Can you help me with this.
Thank you.
.........
####-##-## ##:## GMT+##:## <[email protected]>:
Dear ..................,
Thank you for contacting PayPal regarding your monthly automatic transfer.
I have reviewed your account and it seems that it has been affected by a known technical issue that has already been reported with our engineering team.
Due to the nature of the problem, we are unable to provide you with a specific timeframe for the resolution of this case but we would like to assure you that it will be solved as soon as this is possible.
In the meantime, I would kindly request that you manually withdraw the funds, for which we will refund you the fees.
Once you have withdrawn all of your funds, if you contact us again, we will then be able to reimburse you for all charges.
I sincerely apologise for the inconvenience you have experienced regarding this matter, but hope that your issue is resolved as soon as possible.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.
Yours sincerely,
Serra
PayPal
Copyright © ####-#### PayPal. All rights reserved.
Registered Office: ##-## Boulevard Royal L-####, Luxembourg
RCS Luxembourg B ### ###
Sent: Wednesday, July ##, #### #:##:## AM (+##:##)
Subject: BankAccount/CreditCard (ID: C###-L###-T#####-S###-W######)
Form Message
customer subject: legacy
customer message: >Topic: 'Bank Account/Credit Card'
>Sub Topic: 'Add/Withdraw funds'
>pageflow: 'bank_addfnd'
>message: 'Hello,
>I would like to inform you that my available balance is not automatically transferred on the first day of this month.
>Pleas, let me now when will be?
>
>Thank you in advance.'
>wf_country: 'BA'
>wf_lang: 'en_US'
>topic: 'Bank Account/Credit Card'
>subtopic: 'Add/Withdraw funds'
>numtemplate: '#####'
>subject: 'legacy'
>ext_first_name: '.......'
>ext_last_name: '..............'
>ext_email: [email protected]'
>flag_pplite_country: 'true'
09.56 (пре 3 минута)
коме webform
Dear Monica,
And on this 1st of the month failed automatically transferred on my Visa card isued in Bosnia and Herzegowina.
This morning I manuely transfer 500$US on my card, but I would like to transfer anather 1000 $, and fee for that all together will be 15 US$.
With automaticly transfer I have not any fee.
SAD CEKAM ODGOVOR
Dear .............,
Thank you for contacting PayPal regarding unsuccessful money withdrawal.
I have reviewed your account and it looks like you were unable to complete money withdrawal. I have now escalated your case to account review department, we will check the case further and contact you back by email.
Please let us know if you require any further assistance.
Yours sincerely,
Monika
PayPal
Copyright © 1999-2014 PayPal. All rights reserved.
Registered Office: 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 118 349
Sent: Wednesday, July ##, #### #:##:## PM (+##:##)
Subject: Re: BankAccount/CreditCard (ID: C###-L###-T#####-S###-W######) (KMM63501745V18768L0KM) :ppEU
Hi Serra,
I try several times manually to withdraw funds but I got this message:
We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later.
Can you help me with this.
Thank you.
.........
####-##-## ##:## GMT+##:## <[email protected]>:
Dear ..................,
Thank you for contacting PayPal regarding your monthly automatic transfer.
I have reviewed your account and it seems that it has been affected by a known technical issue that has already been reported with our engineering team.
Due to the nature of the problem, we are unable to provide you with a specific timeframe for the resolution of this case but we would like to assure you that it will be solved as soon as this is possible.
In the meantime, I would kindly request that you manually withdraw the funds, for which we will refund you the fees.
Once you have withdrawn all of your funds, if you contact us again, we will then be able to reimburse you for all charges.
I sincerely apologise for the inconvenience you have experienced regarding this matter, but hope that your issue is resolved as soon as possible.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.
Yours sincerely,
Serra
PayPal
Copyright © ####-#### PayPal. All rights reserved.
Registered Office: ##-## Boulevard Royal L-####, Luxembourg
RCS Luxembourg B ### ###
Sent: Wednesday, July ##, #### #:##:## AM (+##:##)
Subject: BankAccount/CreditCard (ID: C###-L###-T#####-S###-W######)
Form Message
customer subject: legacy
customer message: >Topic: 'Bank Account/Credit Card'
>Sub Topic: 'Add/Withdraw funds'
>pageflow: 'bank_addfnd'
>message: 'Hello,
>I would like to inform you that my available balance is not automatically transferred on the first day of this month.
>Pleas, let me now when will be?
>
>Thank you in advance.'
>wf_country: 'BA'
>wf_lang: 'en_US'
>topic: 'Bank Account/Credit Card'
>subtopic: 'Add/Withdraw funds'
>numtemplate: '#####'
>subject: 'legacy'
>ext_first_name: '.......'
>ext_last_name: '..............'
>ext_email: [email protected]'
>flag_pplite_country: 'true'
09.56 (пре 3 минута)
коме webform
Dear Monica,
And on this 1st of the month failed automatically transferred on my Visa card isued in Bosnia and Herzegowina.
This morning I manuely transfer 500$US on my card, but I would like to transfer anather 1000 $, and fee for that all together will be 15 US$.
With automaticly transfer I have not any fee.
SAD CEKAM ODGOVOR
-
free_too
#2499 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
MENI UPRAVO POSLAT NOVAC AUTOMATSKIM TRANSFEROM
Your available balance was transferred to your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina on Aug 2, 2014.
Znaci povukao jutros manuelno prvi dio radi dnevnog limita od 500, i sad mi ostatak prebacilo automatski. Gle sad ce cigani reci da sam trebao cekati 3 dana i nece htjeti dati fee
Btw poslao juce mail, vidjecu sta ce mi reci
Your available balance was transferred to your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina on Aug 2, 2014.
Znaci povukao jutros manuelno prvi dio radi dnevnog limita od 500, i sad mi ostatak prebacilo automatski. Gle sad ce cigani reci da sam trebao cekati 3 dana i nece htjeti dati fee
Btw poslao juce mail, vidjecu sta ce mi reci
- SanskiBiser
#2500 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Code: Select all
Your available balance was transferred to your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina on Aug 2, 2014. The amount of the transfer was $xxxx USD.
Your available balance is automatically transferred on the first day of every month.
Yours sincerely,
PayPal