Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
aduka11

#2476 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

rookfash wrote:
gerberica wrote:cuj hvala na baksisu, pa oni i ne vracaju kusur ako je ispod pola marke.sve zaokruze :lol:

sami sebi baksis uzmu
ova je tema koncipirana tako da sad mi kao pljujemo po taksistima i naravno sve sto je navedeno se vjerovatno i desava u vecoj ili manjoj mjeri i poprilicno je opravdan gnjev ljudi.

isto tako je cinjenica da nisu svi isti i da u svim taksi udruzenjima u SA ima vecina koja je normala i manjina kretena koji kaljaju ugled ovim postenim.

pocesto se znam taksijem voziti i samo jednom sam imao neugodno iskustvo da me nije htio voziti zbog kratke relacije. najcesce mi voznje kostaju oko 3-5KM i napricah se ja sit dok dodjoh do onog zbog cega sam se i htio nadovezati na citirani post :D
neku vecer zaustavim taksi, SA-taxi, neko je crno vozilo bilo, ne sjecam se marke, ako nije oktavija, mladji momak, oko ponoci bilo, taksimetar otkucao 3,20 (nije mi jasno kako jer na toj relaciji obicno bude haman 4KM) uglavnom u takvim situacijama cesto zaokruzujem i ostavljam "baksis", pa ako je 3,5 ili vise ostavim 4, ako je 9KM ostavim cenera i sl (naravno ako sam zadovoljan uslugom, a to podrazumijeva da me ne pokusa nesto veslati, da upali taksimetar, da me ne pokusava vozati naokolo i jos ako je raspolozen da progovorimo koju, a ne da sutimo 10minuta jos bolje). i sad vadim ja onog gvozdenjaka od 5KM i momak mi uredno vraca 2 marke, a imao je i onih zutih feninga da mi odvaga 80Kf.

Helem sta je poenta, ne zakidaju vazda, ima divnih ljudi, ljubaznih, al se zbog takve situacije kad je neko ljubazan (sto je normalno) neces nakacit na forum da pohvalis (jer je to normalno) nego ces doci da im hebes sve po spisku kad te neki kreten razljuti.
A vala smo se i ispričali, jelde? :D

A za ove što napadaju Spencera, malo google pod ruke pa zaguglajte pojmove "ironija" i "sarkazam", i ne brukajte se više živi bili.

Toliko o eminentnim mušterijama i taxama seljacima.
respo

#2477 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

ne znamo mi sta je ironija i sarkazam mi nismo gradska raja al znamo da nas neko ne moze veslati za nase novce pa ni ta fina gradska raja
Gray

#2478 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Gray »

xamp wrote:Ma imas koliko hoces taxija bez TA tabli na standovima... Prva ona siva razvaljena astra, Brkanic, na standu kod pozorista... Vec godinu i po ima tablice sa A

Prije pola sata na štandu kod BBI, od 4 auta 2 bez TA tablica, jedna sivo-bež Octavija broj 222, tablica na M i crni/tamnoplavi Golf V, tablica na T.
Gray

#2479 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Gray »

Jon Spencer wrote:
Eborg wrote:Da pohvalim Sarajevo Taxi večeras, mlađi momak, jako fin i pristojan. Iako ih izbjegavam i bio sam prisiljen da koristim njihove usluge, pozitivno iskustvo! :thumbup:
Hvala na bakšišu i ti si bio fin i kulturan. Zadovoljstvo je bilo obostrano.

Garant si i mene vozio jednom, mlad golobrad momak, tamni Mercedes E klase.
aduka11

#2480 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Samo za FGR. :D

Vozi me gde nema nikog, vozi bilo gde. :-D

Alfa159

#2481 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

Hahahahaha niste normalni majke mi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Opet se tema rasplamsala, pa vozate li se vi ikad taxijem ili samo pisete "Onako" hahahahahah.
Evo ja od jutros bacio 4 ture, a dan tek poceo :D
Jedan me pokusao klepiti po usima 0,50KM no ja se dao nisam:)
xamp

#2482 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by xamp »

azdralovic wrote:
xamp wrote:Ma imas koliko hoces taxija bez TA tabli na standovima... Prva ona siva razvaljena astra, Brkanic, na standu kod pozorista... Vec godinu i po ima tablice sa A
hahaha ja sam se jednu vecer vozio sa tim, i prica krenula posto imam istu takvu astru (moja je 2001) i kaze on , eee druze vidis moja je novija manje kilometara 2004. godiste, jos dizel ... a ne moze u trecu da ubaci :lol: na tabli light show :D
Naravno da je light show kad lik ne pritisce kvacilo :D jebe lamelu uveliku... Lijeva strana mu je oduzeta pa ne moze previse da se igra sa kvacilom...
respo

#2483 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

Alfa159 wrote:Hahahahaha niste normalni majke mi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Opet se tema rasplamsala, pa vozate li se vi ikad taxijem ili samo pisete "Onako" hahahahahah.
normalno da se vozas taxijem kad si taxista
r_faruk

#2484 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by r_faruk »

ispred BBI centra budu nekad i po tri vozila bez TA oznaka.........
AfterEight

#2485 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by AfterEight »

Jedno pitanje za taksiste. Kako izvana prepoznati "legalnog" taksistu (samo Sarajevo-taksi)?

Treba imati neku naljepnicu, koje boje?

Primjetio sam dosta auta koji na krovu imaju Sarajevo-taksi ali bez broja, preljepljeno crnom trakom. Čemu ovo? Zar svako ne treba broj? Opet samo govorim za Sarajevo-taksi.

Nije provokacija vec ozbiljno pitanje.
Alfa159

#2486 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

respo wrote:
Hahahahah dobra, ali na tvoju zalost ili srecu nisam, NVO ako te neko pita:)
anonimnaosoba

#2487 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by anonimnaosoba »

@ Poslije8 :-D
nisam taksista, al' znam odgovor :D

trebaju imat' označeno nešto vezano za Sa-taxi, valjda je to licenca, stoji tamo gdje na autima čiji su vlasnici fizička lica stoje stickeri sa mjesecom i godinom do kad važi registracija, tablice im moraju početi sa TA- i naravno mora imati firmu u autu, iznutra taksimetar i to je to, koliko ja znam...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2488 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

anonimnaosoba wrote:@ Poslije8 :-D

trebaju imat' označeno nešto vezano za Sa-taxi, valjda je to licenca, stoji tamo gdje na autima čiji su vlasnici fizička lica stoje stickeri sa mjesecom i godinom do kad važi registracija, tablice im moraju početi sa TA- i naravno mora imati firmu u autu, iznutra taksimetar i to je to, koliko ja znam...
To sve hadzo iz Kiseljaka ima..A uredno ima SA TAXI oznaku...
Alfa159

#2489 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

respo wrote:ne znamo mi sta je ironija i sarkazam mi nismo gradska raja al znamo da nas neko ne moze veslati za nase novce pa ni ta fina gradska raja
Ali kako prepoznati covjeka koji pati od toga sto je iz manje sredine e pa tako sto se nadje pogodjenim i onda kada nije prozvan.
Ljudi uzivajte u Sarajevu to je glavni grad i 50% ljudi koji zive ako ne i vise nisu iz Sa pa ljudi uredno zive i doprinose (kako ko) razvoju ili nazadku ovog grada.
Ako nisi sigran pusti godinama nahodaces u voznji HAHAHAHAHAH
Dakle "Ugrozeni" pravac Paja taxi, Sarajevo taxi, Crveni taxi, Zuti taxi, Ljiljan taxi, Divljak taxi, Kale taxi itd itd
vozajte se pa ce te nahodati u voznji, do duse klepice vas i po usima koji put hahahahah.
Alfa159

#2490 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

babyline wrote:
respo wrote:
:thumbup: :sax:
:dance: a hajd sad malo :run:
respo

#2491 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

Alfa159 wrote:
respo wrote:
Hahahahah dobra, ali na tvoju zalost ili srecu nisam, NVO ako te neko pita:)
znaci jos gori sljam
respo

#2492 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

Alfa159 wrote:
respo wrote:ne znamo mi sta je ironija i sarkazam mi nismo gradska raja al znamo da nas neko ne moze veslati za nase novce pa ni ta fina gradska raja
Ali kako prepoznati covjeka koji pati od toga sto je iz manje sredine e pa tako sto se nadje pogodjenim i onda kada nije prozvan.
Ljudi uzivajte u Sarajevu to je glavni grad i 50% ljudi koji zive ako ne i vise nisu iz Sa pa ljudi uredno zive i doprinose (kako ko) razvoju ili nazadku ovog grada.
Ako nisi sigran pusti godinama nahodaces u voznji HAHAHAHAHAH
Dakle "Ugrozeni" pravac Paja taxi, Sarajevo taxi, Crveni taxi, Zuti taxi, Ljiljan taxi, Divljak taxi, Kale taxi itd itd
vozajte se pa ce te nahodati u voznji, do duse klepice vas i po usima koji put hahahahah.
kako? fino
odaziva se na nadimak respo postuje sve ljude koji se i prema njemu odnose posteno
postuje zakone i propise koji se ticu okoline u kojoj trenutno obituje
gleda ljude kroz njihova djela a ne po mjestu rodjenja prebivalista boji kose ociju u skorije vrijeme i koze

i jbg sta ja mogu kad mi je pri rodjenju soba u jezeru bila mala pa sam se poslije toga malo prosirio :)

a kako prepoznati kabadahiju koja je rodjena u sarajevu a ponasa se gore nego neki sa kraja sela u nekoj vukojebini

jednostavno busa se u prsa prva recenica mu je rodjen sam u sarajevu moji preci osnovali isto
pokusj glumljenja gospode provlacenjem izreka tipa fina raja i slicno a u biti djeluju skroz obrnuto gledajuci kako da zajebu i sopstvenog oca radi novca
a kad su u svom drustvu onda je natjecanje u lovackim pricama ko je vise karao ko je vise zaradio isticuci to kljucevima od auta nakitom odijelima i obucom
takvih scena javno nazalost najprije ces naci na taxi standovima jer su takvi vecinom taxisti uz nazalost manjinu onih koji rade posteno i koji se isto tako ponasaju i koji taxiranje vide kao vid poslovne obaveze koaj ima svoja pravila a ne kao nesto sto te prekine u partiji tavle jer ipak su novci u pitanju
anonimnaosoba

#2493 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by anonimnaosoba »

un1ted wrote:
anonimnaosoba wrote:@ Poslije8 :-D

To sve hadzo iz Kiseljaka ima..A uredno ima SA TAXI oznaku...
:shock: pa kakva je onda razlika između njega i legalnog taksiste što se tih oznaka tiče ?
Alfa159

#2494 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

normalno da se vozas taxijem kad si taxista[/quote]
:thumbup: :sax:[/quote]
:dance: a hajd sad malo :run:[/quote]
lako je tebi :dance: kad ti NVo placa taxi racune pa se hadzijas ko FGR
garant dobijes obligatorni baksis od friendly taksa[/quote]
Hahahaha vec sam prije rekao da nemam svog taxistu
vecina voznji mi je oko 5KM a to je malo za stalnog taxistu:) ali zato kada idem za Mostar ili Bl e onda se vec vozim sa provjerenim.
No zar neko zaista smatra da je voznja taxijem luxuz, znam ja nekad i prosetati:)
A da drugi placaju, placaju, ali posteno zaradim svoju platu.
Alfa159

#2495 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

Ali ova tema je fakat zarazna, rekao sam ja da ovdje ima bolesnih jednostavno te uvuku
u "temu".
No sve u svemu pozdrav i sto manje kukanja, price u prazno, vozajte se taksijem, ali ndajte da vas varaju (zauzmite stav) kupite biciklo, dobre tene. Nadjite curu, momka sexajte se sto vise, udomite psa, macu radite nesto i onda svijet izgleda ljepse a realno nije dobro, ali to je sad druga tema.
respo

#2496 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

kako boga ti u NVO zarade posteno platu?

palamude kako su njima najpotrebnije pare urade nesto malo sto je vezano za njihov rad i to je to
pusti se boga ti suplje ne zna se ko je gori budzetlije ili nevladini lezihljebovici
aduka11

#2497 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Moj respo ti do 12 mrziš sebe, a poslije 12 cijeli svijet.
respo

#2498 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

aduka11 wrote:Moj respo ti do 12 mrziš sebe, a poslije 12 cijeli svijet.
normalno nisam kao taksisti koji mrze musterije koje im sjednu u auto 0-24
najradije bi da im samo daju pare a da ovi ne udju nikako u auto
kokuz_sa

#2499 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kokuz_sa »

kako taksistima sad pade kasika u med od kad Gras poceo strajkovat
sorcerer

#2500 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sorcerer »

sad bacaju ture,nemaju vremena za forum :D
Post Reply