A vala smo se i ispričali, jelde?rookfash wrote:ova je tema koncipirana tako da sad mi kao pljujemo po taksistima i naravno sve sto je navedeno se vjerovatno i desava u vecoj ili manjoj mjeri i poprilicno je opravdan gnjev ljudi.gerberica wrote:cuj hvala na baksisu, pa oni i ne vracaju kusur ako je ispod pola marke.sve zaokruze![]()
sami sebi baksis uzmu
isto tako je cinjenica da nisu svi isti i da u svim taksi udruzenjima u SA ima vecina koja je normala i manjina kretena koji kaljaju ugled ovim postenim.
pocesto se znam taksijem voziti i samo jednom sam imao neugodno iskustvo da me nije htio voziti zbog kratke relacije. najcesce mi voznje kostaju oko 3-5KM i napricah se ja sit dok dodjoh do onog zbog cega sam se i htio nadovezati na citirani post![]()
neku vecer zaustavim taksi, SA-taxi, neko je crno vozilo bilo, ne sjecam se marke, ako nije oktavija, mladji momak, oko ponoci bilo, taksimetar otkucao 3,20 (nije mi jasno kako jer na toj relaciji obicno bude haman 4KM) uglavnom u takvim situacijama cesto zaokruzujem i ostavljam "baksis", pa ako je 3,5 ili vise ostavim 4, ako je 9KM ostavim cenera i sl (naravno ako sam zadovoljan uslugom, a to podrazumijeva da me ne pokusa nesto veslati, da upali taksimetar, da me ne pokusava vozati naokolo i jos ako je raspolozen da progovorimo koju, a ne da sutimo 10minuta jos bolje). i sad vadim ja onog gvozdenjaka od 5KM i momak mi uredno vraca 2 marke, a imao je i onih zutih feninga da mi odvaga 80Kf.
Helem sta je poenta, ne zakidaju vazda, ima divnih ljudi, ljubaznih, al se zbog takve situacije kad je neko ljubazan (sto je normalno) neces nakacit na forum da pohvalis (jer je to normalno) nego ces doci da im hebes sve po spisku kad te neki kreten razljuti.
A za ove što napadaju Spencera, malo google pod ruke pa zaguglajte pojmove "ironija" i "sarkazam", i ne brukajte se više živi bili.
Toliko o eminentnim mušterijama i taxama seljacima.