u moru zavjera, jedna je istinita. Farmaceutska mafija je uistinu mafija, tako da i ako vakcina izađe na tržište- bit će enormno skupa. To je i razlog zašto ljudi traže izlaz u jeftinijim varijantama tipa THC-a.The Realist wrote:...
KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
-
sizifinho
#2476 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
-
sumirprimus
#2477 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
hehe jes jes isto je... struĆnjak.

-
sizifinho
#2478 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
sad vjerovatno provociraš na moju izjavu da je ulje i trava isto, koristeći prozivanje?sumirprimus wrote:hehe jes jes isto je... struĆnjak.![]()
-
sumirprimus
#2479 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
sad vjerovatno provociram na tvoju izjavu da su ulje i trava isto, koristeći prozivanje!sizifinho wrote:sad vjerovatno provociraš na moju izjavu da je ulje i trava isto, koristeći prozivanje?sumirprimus wrote:hehe jes jes isto je... struĆnjak.![]()
- Dozer
#2480 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
@Realist
Sve sto si napisao je OK i tako. I nema tu nikakvog sporenja.
Za to ne treba 10 godina. 5 je sasvim dovoljno da se dobiju prvi validni rezultati.
Zasto ih nema?
Sve sto si napisao je OK i tako. I nema tu nikakvog sporenja.
Zapravo, a postavljao sam, kako rekoh, dosta toga ranije na temi, postoje svjedocanstva ljudi koji su na tome radili, dokumenti i svasta nesto o tome kako je vlada to prvo trazila da se uradi (istrazivanje), a onda kada su dobili rezultate koji su bili pozitivni u odnosu na celije raka (ubijaju ih), odmah su stopirali istrazivanje i pokupili svu dokumentaciju. Ako lazu svi ti ljudi koji su bili u to ukljuceni, doktori, onda lazem i ja.@Dozer - ovo oko vlada što spominješ. Pretpostavljam da je to neko izjavio kako oni to znaju i kriju, a ne da postoji studija koja se može vidjeti. To mi već spada u teoriju zavjere, pogotovo što nije samo SAD svijet. Postoje Azija, Evropa, hajde ovi drugi manje.
I dalje ne obracas paznju na "ton" svog pisanja... A on je maltene konstantno patronizirajuci kad se meni obracas.sizifinho wrote: Pa ako nastaviš potencirati te "glup/pametan" zaključke, pomislit ću da si glup, iako to nisam nigdje rekao (da si tvrdoglav, jesi), već sam ti napisao nešto što se ne očekuje od svakog živog da zna, a ti opet pričaš kao da ti je ispod časti što ti mlađi objašnjava nešto.
I te kako je bitno. Udahnuti THC koji onda ide u pluca, a odatle puno brze u mozak, nije isto kao i progutati ga i kada ide prvo u jetru, gdje se veze s raznim drugim enzimima i dobije razlicito djelovanje. Tacno je da THC na oba nacina udje u organizam, ali mu je djelovanje razlicito. I ja sam probao oboje, i znam sta pricam.sizifinho wrote:Nije bitno je li visoko koncentrovano ulje THC-a, u organizmu se svejedno nađe konačni produkat 9-thc-a, s tim da će koncentrovano ulje imat potentniji efekat.
Ima samo jedan problem u ovome - ako toliki ljudi tvrde da su na sebi licno imali pozitivne efekte, mnogi cak tvrde da su se potpuno izlijecili, zasto se klinicke studije ne baziraju na tretman koji konkretno sugerise Rick Simpson, i koji su hiljade ljudi vec testirale na sebi?sizifinho wrote:Zašto se ne rade kliničke studije?
Rade se, ko kaže da se ne rade? Samo što treba 10-20 godina da bi se završile. Nije to samo posmatrati pacijenta prilikom liječenja, već i prilikom perioda 5-10 godina. Pošto si imao lični primjer karcinoma znaš da se stopa preživljavanja mjeri petogodišnjem preživljenjem (najčešće). Onda se ide na desetogodišnje.
To znači da ako su 2007-8 godine počeli klinička istraživanja, trebat će im do 2018 godine da bi mogli reći:
"petogodišnje preživljenje kod pacijenata koji su bili na placebu i hirurško odstranjenju je 23% a kod pacijenata sa tretmanom THC i hirurškim odstranjenjem je 40%"
Za to ne treba 10 godina. 5 je sasvim dovoljno da se dobiju prvi validni rezultati.
Zasto ih nema?
-
The Realist
#2481 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Da, većina toga je skupo, iako nije sve vezano za to da su oni mafija, mnogo toga je i opravdano, što i sam znaš (istraživanja su jako skupa, dosta ih propadne, a treba to financirati nekako).sizifinho wrote:u moru zavjera, jedna je istinita. Farmaceutska mafija je uistinu mafija, tako da i ako vakcina izađe na tržište- bit će enormno skupa. To je i razlog zašto ljudi traže izlaz u jeftinijim varijantama tipa THC-a.The Realist wrote:...
A naravno da će vakcina biti skupa, jer je njima isplativije liječiti, nego preduhitriti, ali to je onda kompenzirano tako što im je dozvoljeno da vakcine budu skupe, a neke su obavezne, jer u protivnom oni ih jednostavno ne bi proizvodili. No, nije pitanje cijene, nego učinkovitosti, a cijena se koristi samo kao loš argument.
I kao što rekoh, mogu oni i sa THC-om ostvariti ogroman profit, jer na dio oko legalizacije mogu uticati, kao što su uticali kada su u pitanju suplementi.
-
sizifinho
#2482 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Ulje i trava su isto. U organizmu se na kraju, nakon konzumacije, nađe tetrahidrokanabinol o čijem efektu i raspravljamo.
Ulje se pravi tako što se izvlači ekstrakt marihuane ili hašiša, maceracijom, rjeđe infuzijom i filtracijom.
Ulja mogu biti više snažnija od trave, ali i manje snažna, sve zavisi od proizvođača, od kvalitete biljke itd.
No na kraju krajeva, isto je.
Neko ne može priuštiti sebi cijenu medicinskog ulja, pa se mora okrenuti jeftinijoj varijanti.
@Dozeru, izvini, ali ne obraćam ti se patronizirajuće, kao što vidiš prihvatam dijalog sa tobom sasvim normalno. Ako si shvatio da te patroniziram, sad znaš da uopće to ne potenciram.
Upravu si o načinu konzumacije ali način konzumacije nema veze sa tim da li govorimo o ulju ili biljci, što si ti na početku i počeo potencirati.
Ulje možeš pušiti kao i biljku, a možeš i biljku jesti kao i ulje. Prvo kažeš da ulje ima različit efekat od biljke, a sad kažeš da konzumacija ima različit efekat.
Ne znam tačno šta želiš reći. U jednom slučaju si upravu, u drugom nisi.
Ali ja govorim o krajnjem efektu, a taj efekat je jednak bez obzira na način unosa, i vrstu medija koji se unosi,noo potentnost je različita. Možeš dobiti željezo hranom, a možeš ga i ubrizgati sebi. Isti će efekat imati, samo brzina nastajanja efekata i dužina trajanja je različita
Unos kroz plućni krvotok je brži, istina, manje potentan a kroz digestivu je sporiji ali više potentan
Ali na kraju imaju isti efekat. Ubrzan rad, dilatacija krvnih sudova i povećan pritisak uz ortostatsku hipotenziju.
Eh sad, Dozeru, da li ćeš ti prihvatiti šta piše u knjizi farmakologije, u zvaničnom istraživanju, i profesionalcima- uzevši u obzir da su fiziološke varijacije moguće i normalne- ili ćeš dalje ići putem da thc uzrokuje hipotenziju i bradikardiju po defaultu... to će odlučiti da li ćemo mi nastavti komunicirati normalno, razmjenjujući mišljenja i informacije, ili ćemo se i na ovoj temi razići
A odgovor na drugo pitanje je u idućem.
Anegdote u istraživanjima prave bijas koji se zove informacioni bijas. Zato se i izbjegavaju i koriste živi rezultati na živim pacijentima, sa živim laboratorijskim dokazima.
Naravno, upravu si kad kažeš da je potrebno 5 godina da se dobiju validni dokazi. I dobili smo ih. Medicina prihvata THC, smatra ga ozbiljnim, i testira ga. Samo što naučni puk ne može usred istraživanja napisati: "THC sigurno djeluje antikancerogeno" već "THC možda djeluje antikancerogeno". Čak si ti maloprije citirao dio gdje kažu: "THC pokazuje iznimno dobre efekte".
Ako to nije napredak u odnosu na ono: Trava je zlo, spali vješticu koja puši travu, ja onda ne znam.
Ulje se pravi tako što se izvlači ekstrakt marihuane ili hašiša, maceracijom, rjeđe infuzijom i filtracijom.
Ulja mogu biti više snažnija od trave, ali i manje snažna, sve zavisi od proizvođača, od kvalitete biljke itd.
No na kraju krajeva, isto je.
Neko ne može priuštiti sebi cijenu medicinskog ulja, pa se mora okrenuti jeftinijoj varijanti.
@Dozeru, izvini, ali ne obraćam ti se patronizirajuće, kao što vidiš prihvatam dijalog sa tobom sasvim normalno. Ako si shvatio da te patroniziram, sad znaš da uopće to ne potenciram.
Upravu si o načinu konzumacije ali način konzumacije nema veze sa tim da li govorimo o ulju ili biljci, što si ti na početku i počeo potencirati.
Ulje možeš pušiti kao i biljku, a možeš i biljku jesti kao i ulje. Prvo kažeš da ulje ima različit efekat od biljke, a sad kažeš da konzumacija ima različit efekat.
Ne znam tačno šta želiš reći. U jednom slučaju si upravu, u drugom nisi.
Ali ja govorim o krajnjem efektu, a taj efekat je jednak bez obzira na način unosa, i vrstu medija koji se unosi,noo potentnost je različita. Možeš dobiti željezo hranom, a možeš ga i ubrizgati sebi. Isti će efekat imati, samo brzina nastajanja efekata i dužina trajanja je različita
Unos kroz plućni krvotok je brži, istina, manje potentan a kroz digestivu je sporiji ali više potentan
Ali na kraju imaju isti efekat. Ubrzan rad, dilatacija krvnih sudova i povećan pritisak uz ortostatsku hipotenziju.
Eh sad, Dozeru, da li ćeš ti prihvatiti šta piše u knjizi farmakologije, u zvaničnom istraživanju, i profesionalcima- uzevši u obzir da su fiziološke varijacije moguće i normalne- ili ćeš dalje ići putem da thc uzrokuje hipotenziju i bradikardiju po defaultu... to će odlučiti da li ćemo mi nastavti komunicirati normalno, razmjenjujući mišljenja i informacije, ili ćemo se i na ovoj temi razići
A odgovor na drugo pitanje je u idućem.
Anegdote u istraživanjima prave bijas koji se zove informacioni bijas. Zato se i izbjegavaju i koriste živi rezultati na živim pacijentima, sa živim laboratorijskim dokazima.
Naravno, upravu si kad kažeš da je potrebno 5 godina da se dobiju validni dokazi. I dobili smo ih. Medicina prihvata THC, smatra ga ozbiljnim, i testira ga. Samo što naučni puk ne može usred istraživanja napisati: "THC sigurno djeluje antikancerogeno" već "THC možda djeluje antikancerogeno". Čak si ti maloprije citirao dio gdje kažu: "THC pokazuje iznimno dobre efekte".
Ako to nije napredak u odnosu na ono: Trava je zlo, spali vješticu koja puši travu, ja onda ne znam.
- Dozer
#2483 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Ovo je tvoj najveci problem...sizifinho wrote:Eh sad, Dozeru, da li ćeš ti prihvatiti šta piše u knjizi farmakologije, u zvaničnom istraživanju, i profesionalcima- uzevši u obzir da su fiziološke varijacije moguće i normalne- ili ćeš dalje ići putem da thc uzrokuje hipotenziju i bradikardiju po defaultu... to će odlučiti da li ćemo mi nastavti komunicirati normalno, razmjenjujući mišljenja i informacije, ili ćemo se i na ovoj temi razići
Ja zaista, ali zaista, ne mogu slijepo vjerovati knjizi ako na sebi utvrdim da je to netacno. Dzaba 1001 knjiga koja ce reci isto, ako ja to testiram licno i ne desi se kako pise u njima, nego drugacije.
Za mene je onda validno i tacno ono sto se meni desilo, a ne ono sto je neko napisao radi testiranja u laboratorijama. Kontas?
Evo samo 1 plastican imaginarni primjer. U knjizi, recimo, pise da ce cjevanica ljudske noge potpuno zdravog covjeka puci na 2 mjesta, poprecnim lomom, ukoliko se udari aluminijskom bejzbol palicom tezine 650 gr., pod uglom od 80 stepeni i brzinom kretanja od 120 m/s. I postavi se palica u masinu koja ce izvesti sve zadate parametre, ja stanem pred masinu, ona me oplete, a meni cjevanica prsne na 3 uzduzna loma, od cega 1 otvoreni.
Sta bih ja onda trebao vjerovati? Knjizi, ili onome sta vidim svojim ocima i na svom tijelu...?
Naravno, varijacije postoje i uvijek ce neko na nesto reagovati drugacije, pa je tako moguce i da ce vecini ljudi ta kost puci kako je opisano u knjizi. Ali, ne uvijek. I tu se mi mozemo sloziti da postoje vaijacije, ne sporim ja to. Ali, isto tako, ja ti prenosim licna iskustva, a ona su tebi, ocito, irelevantna.
Ono sto ti ja govorim jeste da ne vjerujem da si licno probao visokopotentno THC ulje (90+%). Jer, da jesi, znao bi da ne djeluje isto kao i trava koja se popusi (max. 26% THC-a).
Drugim rijecima, oralno konzumiranje visokokoncentrovanog THC-a u obliku ulja ima jace, ali i drugacije djelovanje od THC-a konzumiranog putem isparavanja ili udisanja dima.Among the variety of ways cannabis is consumed, forms of smoking or oral consumption are most common. Each method leads to subtly different psychoactive effects due to the THC and other chemicals being activated, and then consumed through different administration routes. It is generally considered that smoking, which includes combustion toxins, produces a somewhat more relaxing ("stoned") effect, while eating delays the onset of effect but the duration of effect is typically longer.[1] In a 2007 ScienceDaily report of research conducted at University of California–San Francisco, researchers reported that vaporizer users experience the same biological effect, but without the toxins associated with smoking marijuana
Vise detalja imas i ovdje: https://www.leafly.com/news/cannabis-10 ... s-and-flow
Last edited by Dozer on 15/10/2015 14:55, edited 1 time in total.
-
sizifinho
#2484 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Ostavljaš čovjeka bez komentara. Odbijaš vjerovati naučnicima, testiranjima na hiljadu ljudi, samo jer kod tebe nije stvar takva? Odbijaš povjerovati i meni kad ti kažem da dobijem faktički tahikardiju nakon konzumacije. Zar to nije onda ograničeno? Ja vjerujem da si ti imao bradikardiju, možda i hipotenziju.
Probao sam visokokoncentrovano ulje, unio ga kroz kolačiće i nisam mogao sebi doći 6 sati. Nisam se baš provjeravao svih 6 sati kako mi radi srce, ali moj subjektivni osjećaj bilo je srce u grlu
Gubiš se u rezonu, prvo si govorio da drugačije djeluje ulje od trave, sad pričaš o drugačijem djelovanju oralnog i inhalacijskog unosa.
Zalijepio si citat gdje ne govori da ima drugačiji periferni efekat, već psihoefekat, što je i jasno i što se slažem i što sam napisao.
Ali tvoja prva izjava je da thc djeluje bradiaritmično i hipotenzivno se uopće ne spominje u citatu.
Evo i tvoj čak link potvrđuje ono što ja govorim.
Efekti su isti, potencija drugačija. A kad kažem efekti, mislim na periferni nervni sistem koji regulira rad srca. Psihoefekti su drugačiji, to niko ne osporava, baš zbog brzine administracije lijeka.
Probao sam visokokoncentrovano ulje, unio ga kroz kolačiće i nisam mogao sebi doći 6 sati. Nisam se baš provjeravao svih 6 sati kako mi radi srce, ali moj subjektivni osjećaj bilo je srce u grlu
Gubiš se u rezonu, prvo si govorio da drugačije djeluje ulje od trave, sad pričaš o drugačijem djelovanju oralnog i inhalacijskog unosa.
Zalijepio si citat gdje ne govori da ima drugačiji periferni efekat, već psihoefekat, što je i jasno i što se slažem i što sam napisao.
Ali tvoja prva izjava je da thc djeluje bradiaritmično i hipotenzivno se uopće ne spominje u citatu.
Evo i tvoj čak link potvrđuje ono što ja govorim.
Efekti su isti, potencija drugačija. A kad kažem efekti, mislim na periferni nervni sistem koji regulira rad srca. Psihoefekti su drugačiji, to niko ne osporava, baš zbog brzine administracije lijeka.
Last edited by sizifinho on 15/10/2015 14:59, edited 7 times in total.
- Dozer
#2485 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Na sta tacno...?
-
sizifinho
#2486 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
editDozer wrote:Na sta tacno...?
- Dozer
#2487 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Ma ne, ba...sizifinho wrote:Ostavljaš čovjeka bez komentara. Odbijaš vjerovati naučnicima, testiranjima na hiljadu ljudi, samo jer kod tebe nije stvar takva? Odbijaš povjerovati i meni kad ti kažem da dobijem faktički tahikardiju nakon konzumacije. Zar to nije onda ograničeno? Ja vjerujem da si ti imao bradikardiju, možda i hipotenziju.
Pa fino sam napisao - apsolutno se slazem da u svemu postoje varijacije. I nisam nigdje rekao da ti ne vjerujem da ti dobijes tahikardiju. Kod mene je uvijek - bradikardija i hipotenzija. I odem na abuba 2-3h, jer padam k'o tuka
Dakle, obojica potvrdjujemo pravilo, a ono glasi da - 100%-nog pravila nema.
I ne gubim se u rezonu. Drugacije djeluje od trave = drugacije djeluje progutano ulje i popusena trava. Takodjer i od inhalacionog unosa. Nista dugacije nisam rekao...
-
sumirprimus
#2488 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Izvini na franc.al kenjas sizife.ti si ove stvari citao def...proucio..stoposto..al prakticno ne z nas o cemu pricas...
-
sumirprimus
#2489 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Jednostavno .sta ce ti thc ulje ak nije muka?skup sport i zajebancija uvoza.jos ak si studnent...l ako si svrseni dr mr onda si u. Moralnoj dilemi.ako nisi pak ni jedno od navedenog onda kenjas...
Jos ako u thc ulje ubrajas rekreativni turizam u holandiji i jedenje kolacica onda prijatelju...jebga..
Jos ako u thc ulje ubrajas rekreativni turizam u holandiji i jedenje kolacica onda prijatelju...jebga..
-
sizifinho
#2490 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Osoba bliska je imala karcinom, i nabavili smo ulje od prijatelja iz USA. Ta osoba nikad nije imala kontakt s thc-om, pa smo zajedno probali.sumirprimus wrote:Jednostavno .sta ce ti thc ulje ak nije muka?skup sport i zajebancija uvoza.jos ak si studnent...l ako si svrseni dr mr onda si u. Moralnoj dilemi.ako nisi pak ni jedno od navedenog onda kenjas...
Ali, ne da mi pričati dalje, ne vidim sebe kako imam s tobom dijalog nakon prozivanja ironičnim te ovim pretposljednjim postom.
-
sumirprimus
#2491 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Ne . bas me interesuje.
Malo ti je nategnuta prica...
Bas iz usa?zar nije kanabis sativa /indica opijat?ilegalan?zar nije bilo jednostavnije nabavit negdje iz evrope zbog dostave?
Koje ste vi nabavili?
I Kolilo je kostalo?
Malo ti je nategnuta prica...
Bas iz usa?zar nije kanabis sativa /indica opijat?ilegalan?zar nije bilo jednostavnije nabavit negdje iz evrope zbog dostave?
Koje ste vi nabavili?
I Kolilo je kostalo?
-
sumirprimus
#2492 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Kad je neko tvoj u pitanju onda nema dileme nit maratonskih besredmetnih predavanja i nabjedjivanja nego nabavi i probaj.jel tako nekako?
-
kerima1
#2493 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
...sumirprimus wrote:Kad je neko tvoj u pitanju onda nema dileme nit maratonskih besredmetnih predavanja i nabjedjivanja nego nabavi i probaj.jel tako nekako?
Nije tema Sizifinho nego kako naslov iste kaze
Last edited by kerima1 on 17/10/2015 09:54, edited 1 time in total.
-
sizifinho
#2494 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
pusti ga, nije vrijedan odgovaranja. Kuci pa nek provocira, ja sa takvim komunikaciju svodim na nulu.
Nego, hvala kerima1 na podrsci
Nego, hvala kerima1 na podrsci
- Dozer
#2495 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Iskreno, ovo i mene zanima - kako si nabavio iz USA? Ja sam kontaktirao 3 ili 4 online dostupna prodavaca, i svi do jednog su mi rekli da ne salju u Evropu radi zakonskih i carinskuh regulativa. Mogu ti poslati te emailove, ako ne vjerujes. Cak imam i kamaru prijatelja tamo koji bi mi to ili poslali ili licno donijeli, ali ni to nije bila opcija i svi su rekli da nema sanse da to unesu u avion i da ce zaglaviti u muriji. Imam i te emailove....sizifinho wrote:Osoba bliska je imala karcinom, i nabavili smo ulje od prijatelja iz USA. Ta osoba nikad nije imala kontakt s thc-om, pa smo zajedno probali.sumirprimus wrote:Jednostavno .sta ce ti thc ulje ak nije muka?skup sport i zajebancija uvoza.jos ak si studnent...l ako si svrseni dr mr onda si u. Moralnoj dilemi.ako nisi pak ni jedno od navedenog onda kenjas...
Ali, ne da mi pričati dalje, ne vidim sebe kako imam s tobom dijalog nakon prozivanja ironičnim te ovim pretposljednjim postom.
Zato me zanima na koji nacin je neko uspio iznijeti to iz USA, pogotovo avionom.... Da si rekao iz Kanade, pa i nekako....ali USA...
-
sizifinho
#2496 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
iskreno, mozda bih ti i napisao, no posto u samom startu impliciras da lazem, odnosno da mi ne vjerujes.. pozzDozer wrote:.... Da si rekao iz Kanade, pa i nekako....ali USA...
- Dozer
#2497 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Hm...klasika....
Pa dokazi nam da ne lazes, a to mozes vrlo jednostavno uraditi - samo opisi kakvog je okusa ulje u ustima, zatim u grlu, nakon koliko pocinje djelovati i sta se desava s njim ako dodje na zube
U ovome nema nikakvih varijacija kod razlicitih ljudi, kao sto ih nema ni krastavac ili voda ili cokolada.
Naravno, 99,9% sam siguran da ovo ne znas, a ne znas jer to - ne pise ni u jednoj knjizi. I ovo ti je samo jedan malecki primjer onoga sto se naziva "zivotno iskustvo", a u cemu 99% strebera oskudijeva
Usput, nemas razloga da se ljutis na moja gornja pitanja i konstatacije. Samo sam normalno i uljudno pitao nesto o cemu dosta znam, a ti se odmah postavljas u odbrambeni polozaj, i pri tome uopste ne kontas da bi ta tvoja informqcija, ukoliko je validna, mozda mogla nekome ovdje pomoci.
Neka ti kazu ljudi ovdje koliko ih mi je poslalo pp i koliko detaljno sam im sve objasnio. A i ovdje sam to isto radio. Sebicnost bas i nije vrlina, ako nisi znao.
Pa dokazi nam da ne lazes, a to mozes vrlo jednostavno uraditi - samo opisi kakvog je okusa ulje u ustima, zatim u grlu, nakon koliko pocinje djelovati i sta se desava s njim ako dodje na zube
U ovome nema nikakvih varijacija kod razlicitih ljudi, kao sto ih nema ni krastavac ili voda ili cokolada.
Naravno, 99,9% sam siguran da ovo ne znas, a ne znas jer to - ne pise ni u jednoj knjizi. I ovo ti je samo jedan malecki primjer onoga sto se naziva "zivotno iskustvo", a u cemu 99% strebera oskudijeva
Usput, nemas razloga da se ljutis na moja gornja pitanja i konstatacije. Samo sam normalno i uljudno pitao nesto o cemu dosta znam, a ti se odmah postavljas u odbrambeni polozaj, i pri tome uopste ne kontas da bi ta tvoja informqcija, ukoliko je validna, mozda mogla nekome ovdje pomoci.
Neka ti kazu ljudi ovdje koliko ih mi je poslalo pp i koliko detaljno sam im sve objasnio. A i ovdje sam to isto radio. Sebicnost bas i nije vrlina, ako nisi znao.
-
sizifinho
#2498 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
kako da neDozer wrote: Naravno, 99,9% sam siguran da ovo ne znas, a ne znas jer to - ne pise ni u jednoj knjizi. I ovo ti je samo jedan malecki primjer onoga sto se naziva "zivotno iskustvo", a u cemu 99% strebera oskudijeva
neću ti odgovoriti, ne jer ne znam, već iz principa. Ne zaslužuješ moje odgovore, a polahko i forum uviđa kakav si lik... pa-pa
- Dozer
#2499 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Cestitam
P.S. Upravo si gore dao odgovor tacno onakav kakav sam i ocekivao. Ako te zanima ko, kada i zasto daje takve odgovore (psihologija je, pored "tvoje" fizike i farmacije, takodjer nauka), mogu ti i to pojasniti
-
sumirprimus
#2500 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
i mene interesira kako iz amerike.koijm putem i koliko kosta?