Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
aha, prodali im losu sudžuku pa et-jevci popizdili
- Fair Life
Ziviliiiii !!Saraswati wrote:Fakat dogurasmo do 100-te
- taxi_driver
bosan wrote:Razlog negiranja: Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla 10. Maj 2006.
*** SPAM *** - Enver Imamović je autor elaborata o tome kako je Tuzla najstariji grad u Evropi. Enver Imamović negira bosanske piramide iz razloga što je njegov elaborat jako skup i kao takvom teze Semira Osmanagića ne idu u prilog.
Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima. U Tuzli postoji Arheološki Park Tuzla, kakve li slučajnosti, imenom podsjeća na Osmanagićevu Fondaciju!?.
Ono što je fakat to su neolitske posude za koje tuzlanski naučnici tvrde da su stare 7000 godina. To je dovoljno naučnicima -entuzijastima iz Tuzle da pored Panonskog Jezera započnu radove na rekonstrukciji sojenica kao prvih oblika društvenog života. Čak tvrde da je još i tada u Tuzli postojalo zajedništvo i bratstvo, iako prije 7000 godina teško da je čovjek izgledom ličio na čovjeka.
Ako se u cijelu priču ubaci cifra od 4.000.000 eura koje EU izdvaja za slične aktivnosti, onda je sasvim jasno zašto Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla. U Visokom se još nije pojavio niko ko ismijava hipoteze i teze Semira Osmanagića i njega lično. Tuzla je nedavno bila obljepljena plakatima "Povelja Faraona Džasmina". Valjda to dovoljno govori onima koji znaju čitati, ali zašto neki plačenički elaborati da ruše bosanske snove, to nam je još jedino ostalo. Neka i neolitskih posuda, neka i sojenica, neka i jezera, neka i Ilira kod Neuma, neka i Troje, neka gospe, neka Tvrtka, neka Katarine, neka Kulina ali neka i piramide...sve je to bosansko dok se naučno suprotno ne dokaže.
Uh al ce sad da se zakuha. Tuzla stara 7000 godina a cevabdzinica "Limenka" 5500godina
![]()
ok kazu da prije 7000 godina covjek tesko da je licio na covjeka.a kako je takav covjek mogao piramidu izgraditi koje su puno starije?sad ja bas nista ne kontam.
-
Goran_35
"Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima. U Tuzli postoji Arheološki Park Tuzla, kakve li slučajnosti, imenom podsjeća na Osmanagićevu Fondaciju!?.
Ono što je fakat to su neolitske posude za koje tuzlanski naučnici tvrde da su stare 7000 godina. To je dovoljno naučnicima -entuzijastima iz Tuzle da pored Panonskog Jezera započnu radove na rekonstrukciji sojenica kao prvih oblika društvenog života. Čak tvrde da je još i tada u Tuzli postojalo zajedništvo i bratstvo, iako prije 7000 godina teško da je čovjek izgledom ličio na čovjeka."
Bolje mu je da prodaje suho meso na pijaci
nego da se bavi novinarstvom
Ili drugim rijecima,pametniji je kada suti
Da se razumijemo,jos uvjek sam na strani piramidasha,a ovo je dobronamjerna kritika...
Ono što je fakat to su neolitske posude za koje tuzlanski naučnici tvrde da su stare 7000 godina. To je dovoljno naučnicima -entuzijastima iz Tuzle da pored Panonskog Jezera započnu radove na rekonstrukciji sojenica kao prvih oblika društvenog života. Čak tvrde da je još i tada u Tuzli postojalo zajedništvo i bratstvo, iako prije 7000 godina teško da je čovjek izgledom ličio na čovjeka."
Bolje mu je da prodaje suho meso na pijaci
Ili drugim rijecima,pametniji je kada suti
Da se razumijemo,jos uvjek sam na strani piramidasha,a ovo je dobronamjerna kritika...
-
Goran_35
Piramidos wrote:nije to trava taxi, to su bobe diazepan prozak artan itd cas se mozda experimentisalo sa tripovimataxi_driver wrote:Piramidos wrote: http://sartelcom.com/ET/krater/sarajevski_ledenjak.html
rudolf je zakletva u odnosu na semira lopova
kome oni ovo prodaju jaja za bubrege?boze sacuvaj.koje su oni trave pusili?
Heben trip,kada si umislish da su te hebali vanzemaljci
-
neko iz mase
En prica se po drugim stranicama da Kleopatra nije ubijena zmijskim otrovom, vec da je popila duplu "Vispakovu"
-
Goran_35
"OVA MOJA TEORIJA DAJE SADA POTVRDU DA SE NESTO DESILO OVDJE. POTVRDA JE OTKRICE PIRAMIDA U PREDJELU VISOKOG A AKO SAM JA SVE DOBRO PRORACUNAO I RAZUMIO, ONDA JE MOJA TEORIJA TACNA. SVE O BOSANSKOJ PIRAMIDI SUNCA JE OVDJE"
I da se razumijemo ove rijeci su od vaseg igraca iz vaseg tima anti-piramidasha,samo sto je piramidos jeftinim trikom pokusao da odglumi penal
To je vas igrac sto ga hebase
vanzemaljci i jos mu jaje usadishe 
I da se razumijemo ove rijeci su od vaseg igraca iz vaseg tima anti-piramidasha,samo sto je piramidos jeftinim trikom pokusao da odglumi penal
To je vas igrac sto ga hebase
-
Semsaa
#2484 bosanska piramida sunca vol.2
Ama boni ima piramida!!!!!
Vjeruj te Semsi kad vam kaze!!
Vjeruj te Semsi kad vam kaze!!
-
Piramidos
malo si pobrko loncice nije Enver Imamovic, nego Jasmin Imamovic gradonacelnik Tuzle. Nezalijeci se bekane ima jedna narodna poslovicaGoran_35 wrote:"Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima. U Tuzli postoji Arheološki Park Tuzla, kakve li slučajnosti, imenom podsjeća na Osmanagićevu Fondaciju!?.
![]()
Bolje mu je da prodaje suho meso na pijacinego da se bavi novinarstvom
![]()
Ili drugim rijecima,pametniji je kada suti![]()
http://bosnjaci.net/print.php?id=488&iz ... 95672fd100
-
Piramidos
da da rijeci jednog od najboljih jarana od Semira, mozes ga nazvati i sam priupitati hahahahah, e de mi bogati reci sto je sa onim steccima???Goran_35 wrote:"OVA MOJA TEORIJA DAJE SADA POTVRDU DA SE NESTO DESILO OVDJE. POTVRDA JE OTKRICE PIRAMIDA U PREDJELU VISOKOG A AKO SAM JA SVE DOBRO PRORACUNAO I RAZUMIO, ONDA JE MOJA TEORIJA TACNA. SVE O BOSANSKOJ PIRAMIDI SUNCA JE OVDJE"
I da se razumijemo ove rijeci su od vaseg igraca iz vaseg tima anti-piramidasha,samo sto je piramidos jeftinim trikom pokusao da odglumi penal![]()
To je vas igrac sto ga hebasevanzemaljci i jos mu jaje usadishe
-
Propast2
ovo postaje pravo interesantno.
Cudno, al odjednom vise niko nema ko bi ozbiljno branio tezu da je Visocica skriva kolosalnu piramidu izgrađenu od strane drevne civilizacije.
Cudno sto su se svi usutili odmah nakon sto je od strane eksperata dosla tvrdnja da je Visocica brdo, a pogotovo sto se Tuzlaci nisu potrudili da u najsitnije detalje objasnjavaju da Visocica neskriva piramidu.
Govreci otvoreno, ovo mi sve izgleda da se vecina aktivnh piramidasa, koji su imali informacije iz prve ruke o aktivnostima Osmanagica, znali da je ovo sve jedna obicna laz.
meni izgleda da je ovo sve ovo bio dobro smisljena prevara, i da nakon ovog sluzbenog negiranja njihove tvrdnje, niko nezna koji ozbiljan potez napraviti.
Cudno, al odjednom vise niko nema ko bi ozbiljno branio tezu da je Visocica skriva kolosalnu piramidu izgrađenu od strane drevne civilizacije.
Cudno sto su se svi usutili odmah nakon sto je od strane eksperata dosla tvrdnja da je Visocica brdo, a pogotovo sto se Tuzlaci nisu potrudili da u najsitnije detalje objasnjavaju da Visocica neskriva piramidu.
Govreci otvoreno, ovo mi sve izgleda da se vecina aktivnh piramidasa, koji su imali informacije iz prve ruke o aktivnostima Osmanagica, znali da je ovo sve jedna obicna laz.
meni izgleda da je ovo sve ovo bio dobro smisljena prevara, i da nakon ovog sluzbenog negiranja njihove tvrdnje, niko nezna koji ozbiljan potez napraviti.
-
Drumer
Ne, ne ti si pobrkao loncice, nije Jasmin Imamovic vec Enver Imamovic, gospodin je profesor na geoloskom fakultetu u Tuzli, i on je dio tima koji je bio na Visocici i oni tvrde da nema piramide.....Piramidos wrote:malo si pobrko loncice nije Enver Imamovic, nego Jasmin Imamovic gradonacelnik Tuzle. Nezalijeci se bekane ima jedna narodna poslovica http://bosnjaci.net/print.php?id=488&iz ... 95672fd100Goran_35 wrote:"Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima. U Tuzli postoji Arheološki Park Tuzla, kakve li slučajnosti, imenom podsjeća na Osmanagićevu Fondaciju!?.
![]()
Bolje mu je da prodaje suho meso na pijacinego da se bavi novinarstvom
![]()
Ili drugim rijecima,pametniji je kada suti![]()
-
Prenj
Jutros mi je stigla poruka ...

znas li sta je jon stewart show?
ja kad nisam pala u bandak neki dan... gledam... i zajebancija za "nasu" piramidu...
bas kao sto sam se i bojala... od svjetske zalosti gori je samo svjetski podsmjeh i sprdacina...
http://www.comedycentral.com/shows/the_ ... tuff.jhtml
-
Goran_35
Propast2 wrote:ovo postaje pravo interesantno.
ccccccc
opet teorije zavjere?
Sta smo sada? Masoni?CIA agenti? KOS-ovci?
Ovo samo govori o nama kao ljudima. Ako se potvrdi da nije piramida i ako ,kao sto sam sto puta do sada rekao (i ne samo ja) neko na naucan i strucan nacin obori Semirovu hipotezu,onda ja to prihvatam.Do sada pokusaji obaranja Semirove hipoteze su bili sa samo par rijeci- "ublehas" i "amater"
Kada bi neko neutralan procitao sve postove na preko 400 stranica sigurno bi uvidio o kakvim ljudima se radi i ko je ko?Ko pozitivno razmislja a ko po svaku cijenu zeli da sprijeci Semira...
Medjutim sve jos nije gotovo,polako smirite se.Ostaje da vidimo sta ce reci strucnjaci za piramide iz Egipta.
Polako i smirite se i bez vrijedjanja.Pogotovo bih to zamolio piramidosa
-
Prenj
S obzirom da sve sto dolazi iz Egipta ne mora biti i strucno, da bi sprijecili svaku buducu kontraverzu vezanu za njihov dolazak i strucnost, da li bi mogao postaviti i njihova imena, imena institucija ispred kojih dolaze, reference ...Goran_35 wrote:
Medjutim sve jos nije gotovo,polako smirite se.Ostaje da vidimo sta ce reci strucnjaci za piramide iz Egipta.
-
Goran_35
Na pogresnu adresu se obracas.Prenj wrote:S obzirom da sve sto dolazi iz Egipta ne mora biti i strucno, da bi sprijecili svaku buducu kontraverzu vezanu za njihov dolazak i strucnost, da li bi mogao postaviti i njihova imena, imena institucija ispred kojih dolaze, reference ...Goran_35 wrote:
Pitaj ove iz fondacije...
-
Prenj
S obzirom na tvoju vjeru u njihovu konacnu presudu na pitanje 'ima ili nema', pretpostavio sam da znas i nesto vise.Goran_35 wrote:Na pogresnu adresu se obracas.Prenj wrote:S obzirom da sve sto dolazi iz Egipta ne mora biti i strucno, da bi sprijecili svaku buducu kontraverzu vezanu za njihov dolazak i strucnost, da li bi mogao postaviti i njihova imena, imena institucija ispred kojih dolaze, reference ...Goran_35 wrote:
-
Goran_35
Znam koliko i ti.Ono sto procitam i cujem.Prenj wrote:S obzirom na tvoju vjeru u njihovu konacnu presudu na pitanje 'ima ili nema', pretpostavio sam da znas i nesto vise.Goran_35 wrote:Na pogresnu adresu se obracas.Prenj wrote: S obzirom da sve sto dolazi iz Egipta ne mora biti i strucno, da bi sprijecili svaku buducu kontraverzu vezanu za njihov dolazak i strucnost, da li bi mogao postaviti i njihova imena, imena institucija ispred kojih dolaze, reference ...
-
vodolija_33
Tekla voda, od kripte do kripte, ponijela sarkofag of Nefertite....
:D
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
A mora biti strucan Imamovic?Prenj wrote:S obzirom da sve sto dolazi iz Egipta ne mora biti i strucno, da bi sprijecili svaku buducu kontraverzu vezanu za njihov dolazak i strucnost, da li bi mogao postaviti i njihova imena, imena institucija ispred kojih dolaze, reference ...Goran_35 wrote:
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
e pa on je nash....nashi su svi struchni....a egipcani nemaju pojma...hrasno38 wrote:A mora biti strucan Imamovic?Prenj wrote:S obzirom da sve sto dolazi iz Egipta ne mora biti i strucno, da bi sprijecili svaku buducu kontraverzu vezanu za njihov dolazak i strucnost, da li bi mogao postaviti i njihova imena, imena institucija ispred kojih dolaze, reference ...Goran_35 wrote:
dodushe, ta teza stoji, ionako su od nashih naucili kako se sushi meso
-
Prenj
Na kojeg Imamovica mislis? Za sada su u diskusiji spomenuta trojica ...hrasno38 wrote:A mora biti strucan Imamovic?Prenj wrote:S obzirom da sve sto dolazi iz Egipta ne mora biti i strucno, da bi sprijecili svaku buducu kontraverzu vezanu za njihov dolazak i strucnost, da li bi mogao postaviti i njihova imena, imena institucija ispred kojih dolaze, reference ...Goran_35 wrote:
- Vodenjak
Jesi li racunao Zaima rahmetli?Prenj wrote:Na kojeg Imamovica mislis? Za sada su u diskusiji spomenuta trojica ...hrasno38 wrote:A mora biti strucan Imamovic?Prenj wrote: S obzirom da sve sto dolazi iz Egipta ne mora biti i strucno, da bi sprijecili svaku buducu kontraverzu vezanu za njihov dolazak i strucnost, da li bi mogao postaviti i njihova imena, imena institucija ispred kojih dolaze, reference ...