Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
starboy018 wrote: ↑26/12/2025 17:02
za obicnog korisnika svejedno je preko koje banke rade
odosmo u filozofiranje
Pa i ne bas. Sta ako banka ode u stecaj ili ako joj blokiraju racune, sta je sa aircash racunima u istoj banci?
Znaci govorimo o privatnoj banci koja je vjerovatno povezana sa vladajucim strukturama.
to je Aircashov problem, a ne problem korisnika
Aircash je duzan isplatiti sav novac bez obzira jesu li oni ili banka otisli u stecaj, sto je potvrdio i direktor Agencije za bankarstvo. stavljao sam ovdje link intervjua od prošlog mjeseca
jasmind wrote: ↑28/12/2025 15:53
Prvih 6 identificira banku koja je izdavac, imam i hrvatsku karticu za nju fino izadje Aircash hrvatska.
pa eto upisi prvih 8 brojeva na ovaj sajt i dobices tačnu info jer ovo sto si ti objavio nije tacno
kartica prolazi na BiH Spotifyju i Apple (a oni inace traze da se država poklapa sa drzavom kartice), znaci da je i oni vide kao BiH
pa cijelo vrijeme i jest bio zastoj jer su morali napraviti BiH kartice. da je to moglo ovako uvalit karticu druge drzave, mi bismo Aircash dobili odmah u februaru
Plaćao u Hrvatskoj par dana sve preko kartice i stvarno nemaju nikakve provizije za placanje u inostranstvu.
Moja banka bi mi uzela 1% za svaku transakciju da sam plaćao primarnom karticom.
Ako je AirCash registrovan na drugu državu, tj. preko njihovih dokumenata (Hrvatska, Njemačka) da li mogu dodati Bosansku debitnu karticu da dopunjavam AirCash račun? Ili naravno ako sam registrovan sa Bosanskim dokumentima da li mogu dodati Njemačku debitnu karticu da dopunjavam AirCash račun.
Ako bi moglo tako onda ne bi morao plaćati 1% za slanje sa jednog na drugi AirCash račun
sarajevosa wrote: ↑29/12/2025 22:56
Ako je AirCash registrovan na drugu državu, tj. preko njihovih dokumenata (Hrvatska, Njemačka) da li mogu dodati Bosansku debitnu karticu da dopunjavam AirCash račun? Ili naravno ako sam registrovan sa Bosanskim dokumentima da li mogu dodati Njemačku debitnu karticu da dopunjavam AirCash račun.
Ako bi moglo tako onda ne bi morao plaćati 1% za slanje sa jednog na drugi AirCash račun
moze, ali nije u skladu sa uslovima koriscenja ako kartica kojom nadopunjujes ne glasi na tvoje ime (nakon veceg iznosa znaju pitati da im se posalje slika kartice uz prekrivene podatke osim imena i zadnja 4 broja kartice)
moze, ali nije u skladu sa uslovima koriscenja ako kartica kojom nadopunjujes ne glasi na tvoje ime (nakon veceg iznosa znaju pitati da im se posalje slika kartice uz prekrivene podatke osim imena i zadnja 4 broja kartice)
Jesi li probao ili? Šta se desi kad im pošalješ sliku kartice, odobre ti ili ti kažu da ne koristiš više? Ja sam stavio pravog vlasnika kartice i dodalo mi, ali nisam još pokušao da dodam na AirCash račun novac.
Jesi li probao ili? Šta se desi kad im pošalješ sliku kartice, odobre ti ili ti kažu da ne koristiš više? Ja sam stavio pravog vlasnika kartice i dodalo mi, ali nisam još pokušao da dodam na AirCash račun novac.
pa ako im posaljes sliku i ako se ime na kartici kojom dopunjavas Aircash ne poklapa sa imenom na Aircash racunu ugase ti Aircash racun zbog krsenja TOS-a, nema tu “upozorenja”.
ali kao sto rekoh u 99% slucajeva ne provjeravaju, ali dakle uvijek postoji rizik. isključivo svojom karticom trebas dopunjavati racun
gentoo wrote: ↑30/12/2025 21:20
Koliko je realno da produze period 0% na dizanje na bankomatima ? Jel u HR/EU taj period duze trajao ?
zavisi, evo u Grckoj su produzili free dizanje na bankomatima do 1.4.2026. (prvo je pisalo do 31.12.2025). ovo je drugi put da produzuju
zasad samo mi i Grcka imamo 0% za podizanje, nadam se da ce produziti
Koliko se od prilike ceka da legnu pare sa unikredita na aircash, jutros u 8 sati su mi skinuli s racuna i evo nakon 2 sata jos nista nije doslo na aircash
mbenz wrote: ↑31/12/2025 09:53
Koliko se od prilike ceka da legnu pare sa unikredita na aircash, jutros u 8 sati su mi skinuli s racuna i evo nakon 2 sata jos nista nije doslo na aircash
cekaces par sati sigurno
ps. zasto nisi dopunio direktno unicredit karticom? pare su na racunu iste sekunde i nema naknade za dopunu (a ovako bankovni transfer placas unicreditu)
Glupo pitanje za vas stručnjake al eto..Imam love na staroj kartici i kako sad doći do nje.. Koliko sam u svemu ovome, moje mišljenje je da idem na isplatu i na bankomatu nove ili mf banke podići lovu bez provizije..
Jesam li u pravu ili postoji neki drugi način.. Hvala
benjo75 wrote: ↑31/12/2025 11:08
Glupo pitanje za vas stručnjake al eto..Imam love na staroj kartici i kako sad doći do nje.. Koliko sam u svemu ovome, moje mišljenje je da idem na isplatu i na bankomatu nove ili mf banke podići lovu bez provizije..
Jesam li u pravu ili postoji neki drugi način.. Hvala
Stara kartica više ne radi, pa ne možeš je ni koristiti ni podizati novac na bankomatu. Stari račun (EU) više ne možeš koristiti.
Novac nije kartici nego na Aircash računu. Ti trebaš napraviti novi Aircash račun (BiH) i poslati im mail na [email protected] da urade prijenos sredstava sa starog računa na novi.
Ovdje imaš korak po korak objašnjeno kako odjaviti stari račun i napraviti novi na novu državu.
mbenz wrote: ↑31/12/2025 09:53
cekaces par sati sigurno
ps. zasto nisi dopunio direktno unicredit karticom? pare su na racunu iste sekunde i nema naknade za dopunu (a ovako bankovni transfer placas unicreditu)
Iskreno, tako sam radio prije dok je bile stara kartica, ali sam u medjuvremenu izgubio povjerenje u njih, zbog svih ovih odlaganja, pa dodavanja nacina placanja pa skidanja itd itd. Tako da sam se odlucio na sigurnu varijantu uplatom preko m bankinga.