Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
wewa

#2476 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by wewa »

Škobo Habu wrote:
wewa wrote: pitaj me zato sta sam doruckovala, necu imati pojma :lol:

bio je jedan brodic, btw, na jablanickom jezeru gdje su primale klijentelu. sve fine bosnje, izljube zenu kad podju iz kuce pa malo na brodicu da se zabave... urezalo se u pamcenje, jebiga.
Jah, i to u vrijeme kad je SDA bila beton, sve sami hard - core, a nemorala na sve strane.

Al' kad malo bolje razmislim, odnosno vratim film, te jadne žene iz Ukrajine, kojima je obećan lagodan život na Zapadu, a zaglavile su u očaju i beznađu balkanskih bordela, krajputaških kafančuga i restorana, onomad su važile za moralni otpad, al' opet prosječnom Bošnji od onih 300 jedva zarađenih maraka nije bilo mrsko potrošiti 150 na njih.

A to bi jadno sutra izašlo sa kukom i motkom da linčuje pedere i lezbijke po sarajevskim sokacima.
upravo.

zamisli te tuge, ide u potragu za boljim zivotom i zavrsi medju ovim mrkim medama.

lazni moral je medju nasim najistaknutijim osobinama...
Not My Idea

#2477 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Not My Idea »

Nu ove dvije. Pa nakon toliko godina (forumskog) staža, znate bolje nego da se na ovom forumu raspravljate o prajdu
Connaisseur Karlin

#2478 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

zijancer wrote:prostitutka, wewo
prostitucija ovisi od klijenta , znaci , klijenti podrzavaju prostitucijiu, i oni su jednaki suradnici prostitucije, kao i prostitutke, nema razlike :)
Dori

#2479 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Dori »

Connaisseur Karlin wrote:
prostitucija ovisi od klijenta , znaci , klijenti podrzavaju prostitucijiu, i oni su jednaki suradnici prostitucije, kao i prostitutke, nema razlike :)
U Svedskoj se sada kaznjava onaj koji kupuje, ne koji prodaje. Ali odosmo od teme....
wewa

#2480 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by wewa »

Not My Idea wrote:Nu ove dvije. Pa nakon toliko godina (forumskog) staža, znate bolje nego da se na ovom forumu raspravljate o prajdu
meni je bas gust reci sta mislim.

baska sto mi je na datum povorke rodjendan, pa cu imati duplu proslavu :D
šatirana_ljubičica

#2481 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by šatirana_ljubičica »

Blixen wrote:
šatirana_ljubičica wrote: generalno ateisti su zreli za neke parade, mogli bi iskoristiti ovu lgbt pa se ispuhat malo
samra sa dva prezimena jesi li to ti? :D :D :D

hajde sto ste teski i dosadni, vec ste i agresivni
znaci ako ne vjerujes u boga/allaha mrs na paradu
dobro si ti to skontala
ko je iduci? Romi? Jevreji?
moraju li oni na paradu ili bi im ti samo trake zakacila?
hej...smiri strasti, prvi si počeo, odgovaram ti samo po modulu koji si sam uspostavio ;)
turbofolk

#2482 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by turbofolk »

Ne mislim da su im prava ugrožena. Paradiranje LGBT populacije po meni je bespotrebno. Ovo se i radi svjesno i namjerno da se izazove konflikt.. i da pokaže kako smo mi u Bosni primitivci. Ako se ne održi: primitivci nisu dali, ako se održi: primitivci pravili nerede i i verbalno i fizički napali učesnike parade.
I šta ga koji klinac imaš paradirat. Ionako će tu biti mali broj domaćih derape koji se ne smiju pokazat pred roditeljima, a kamoli pred mahalom, ako šta i bude, to će biti dobri susjedi i susedi i komšije, svjesno pogurani i sa istoka i sa zapada. :D
Blixen

#2483 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Blixen »

Dori wrote:
Blixen wrote:
samra sa dva prezimena jesi li to ti? :D :D :D
Najbolje od svega, gledam neki dan Samricu na fb...imamo 7 zajednickih prijatelja :shock: Bas da vidim ko su. Troje od njih su gay i to otvoreno. Zive ljudi sa partnerima....Samra, Samra :-) :lol:
ma sve je laz i prevara
samo je direktiva iz sda iskrena :D
kad ridjobradi kaze puc ga oni svi skoce ko kerovi
Connaisseur Karlin

#2484 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Dori wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
U Svedskoj se sada kaznjava onaj koji kupuje, ne koji prodaje. Ali odosmo od teme....
bravo, hvala za info :thumbup:
Blixen

#2485 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Blixen »

šatirana_ljubičica wrote: hej...smiri strasti, prvi si počeo, odgovaram ti samo po modulu koji si sam uspostavio ;)
nisam ja prvi poceo
nisam ja rekao da ateisti su zreli za neke parade, mogli bi iskoristiti ovu lgbt pa se ispuhat malo

ti si ta kojoj smetaju i pederi i ateisti :D :D :D
šatirana_ljubičica

#2486 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Blixen wrote:
šatirana_ljubičica wrote: hej...smiri strasti, prvi si počeo, odgovaram ti samo po modulu koji si sam uspostavio ;)
nisam ja prvi poceo
nisam ja rekao da ateisti su zreli za neke parade, mogli bi iskoristiti ovu lgbt pa se ispuhat malo

ti si ta kojoj smetaju i pederi i ateisti :D :D :D
meni niko ne smeta, dok mi ne počne mahati zastavom ispred nosa :D
a prvi si počeo kad si rekao ''bog ne postoji..bla bla''
đavo te tjera da to kažeš :D , znam ja al prvi si počeo, to je činjenica :lol: :kiss:
Blixen

#2487 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Blixen »

nisam ja nego je neko drugi napisao to
vidi kad smo vec kod toga bog ne postoji
a pederi postoje i vidjet ces ih "akobogda" :D :D :D :D u septembru u Sarajevu kako masu zastavama
Blixen

#2488 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Blixen »

šatirana_ljubičica wrote:
Corto Maltese wrote:
Irsar wrote: Ukratko, a sljedeći put namjeravam sebe citirati u ovim slučajevima gdje se postavljaju pitanja na koja je odgovoreno:
Normalno je onako kako je Bog uspostavio red stvari...
Bog ne postoji.
Samim tim nije uspostavio ništa.
:kafa1: čovječe imal iko dosadniji od ateista
eto ti dokaz da to nisam bio ja
Connaisseur Karlin

#2489 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Da li u Sarajevu postoje javna mjesta na kojim se okupljaju gejs?

Da lu su virtuelne stranice , forumi, video , domace prozivodnje LGBT popualcije u BiH blokirani, zabranjeni ?
Last edited by Connaisseur Karlin on 08/04/2019 16:01, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#2490 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

[quote="Blixen"][/quote]
čovjek kaže da je Bog uspostavio red stvari tako nešto a ti se nadovezuješ sa teorijama svojim o Bogu.. eto ti dokaz da jesi :D
muha_sa

#2491 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

Connaisseur Karlin wrote:Da li u Sarajevu postoje javna mjesta na kojim se okupljaju gejs?

Da lu su virtuelne stranice , forumi, video , domace prozivodnje LGBT popualcije u BiH blokirani, zabranjeni ?
WC kod tržnice Markale :D
hAZNADAR

#2492 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

Neznam da li je neko vec postavio ranije ali danas je odrzan ulicni perfomans Roma sa osvrtom na njihove probleme.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /190408076

Sto ima veze i sa ovom temom ko sve moze na ulici napraviti skup, paradu, demonstracije, perfomans,.. a ko ne.
Last edited by hAZNADAR on 08/04/2019 16:24, edited 1 time in total.
pustopoljina

#2493 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

hAZNADAR wrote:Neznam da li je neko vec postavio ranije ali danas je odrzan ulicni perfomans Roma sa osvrtom na njihove probleme.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-sara ... /190408076

Sto ima veze i sa ovom temom ko sve moze na ulici napraviti skup, paradu, demonstracije, perfomans,.. a ko ne.
Danas je medjunarodni dan roma.
Connaisseur Karlin

#2494 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

muha_sa wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Da li u Sarajevu postoje javna mjesta na kojim se okupljaju gejs?

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g ... ovina.html :D

http://lgbti.ba/ :D

sa BiH gej stranice :
Podsjećamo da Zakon o zabrani diskriminacije BiH izričito zabranjuje poticanje na diskriminaciju LGBTI osoba, a Krivični zakon FBiH reguliše strožije kažnjavanje za krivična djela počinjena iz mržnje. Stoga očekujemo da nadležne institucije procesuiraju i sankcionišu ovaj napad, kao i govor mržnje koji je do njega doveo.
Da li su gejs u BiH ugrozeni ?

http://lgbti.ba/nakon-najavljene-prve-p ... -reakcija/

Imaju javnnnu podrsku raznh organizacija, polittickih organizacija, poznatih licnosti :)

Ne razumijem, zasto moraju traziti prava paradom ponoca na ulici ako vec imaju podrsku :D
Connaisseur Karlin

#2495 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

hAZNADAR wrote:Neznam da li je neko vec postavio ranije ali danas je odrzan ulicni perfomans Roma sa osvrtom na njihove probleme.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /190408076

super, ali da su ranije najavili, mozda bi se povailo vise osoba , o ovome se nije pisalo prije doticne aktivnosti :)

Javna objava gej parade u SA je napravljena 5 mjeseci ranije , imaju podrsku politickih stranaka, pa zasto jos cekaju odogovr za odobrenje, ako imaju podrsku BiH Zakona protiv diskiminacije, politicari su javno rekli nema problema , Jovan Divjak ih podrzava , Nasa Stranka, SDP :D

Zasto je objavjeno 5 mjeseci ranije ? Da se ispita misljenje sa foruma , twitera , fb :-) :lol: :D ili da se kupe karte stranaca gejs , koji ce doci da se lijepo provedu kao i na svkoaj festivalskoj paradi :D
belfy

#2496 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by belfy »

muha_sa wrote:

sti ti je iskustvo. na prvu i iz rukava.
Nivelacija

#2497 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Nivelacija »

Svaka cast Konakovicu na N1 uzivo drago mi je da jos ima lidera koji se ne boje pederskog lobija..i koji ce reci onako kako jest bez dodvoravanja..
kakavdanakneiskustvu

#2498 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

wewa wrote:da sam kojim slucajem u organizacionom odboru, i ja bih bila za objavu povorke sto ranije. da ljudi do trenutka odrzavanja istrose sve argumente i rasprave, pa ih puste da s mirom prosetaju kao sto ostatak populacije seta kad god pozeli.

da zivim 200 godina necu shvatiti zasto homoseksualnost i homoseksualci toliko uznemiravaju neke... zasto ih takva pojava ugrozava i na koji nacin?!

i meni to nije jasno
Connaisseur Karlin

#2499 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Nivelacija wrote:Svaka cast Konakovicu na N1 uzivo drago mi je da jos ima lidera koji se ne boje pederskog lobija..i koji ce reci onako kako jest bez dodvoravanja..
gej parade ponosa su upravo politicki akt :)
Connaisseur Karlin

#2500 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Škobo Habu wrote:
choxnox wrote:

Eto, to je glavni razlog zbog čega ja, iako heteroseksualac, ne želim da imam ikakve veze sa vašim "većinskim" moralom.
Ako vi možete slaviti nekoga ko je u ime vjere podavio pola familije, tako ni meni ne smeta Pride u Sarajevu u kome će prodefilovati oni koji vole analni seks ili, pak, oni koji vole da se oblače kao žene.
pa i hetero msukrci vole analni seks :D

uostalom, na tim praadama nisma primjetila balone s anausom, a na sve strane prste penisi i vagine :D
Locked